HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 tra 2026, 19:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hrvati u BiH 1990-20**
PostPostano: 09 stu 2011, 13:18 

Naletio sam na ovaj clip na Youtube iz 1990.
Nevjerojatno je kako je situacija o kojoj se govori i sada aktualna, kako se ništa nije promjenilo, samo su neke face drugačije.
Sve poruke i problemi su ostali isti.

Vjerojatno će tako ostati i u iduće 22 godine,... a može poslužiti i kao govor izrečen nakon uspostave hrvatske teritorijalne jedinice u budućnosti.

Pogledajte..., meni je zapanjujuće kako je sve isto...

Vrh

Naslov: Re: Hrvati u BiH 1990-20**
PostPostano: 09 stu 2011, 13:23 

Dobar je govornik bio. Šteta što mu je to ujedno bila i jedina kvaliteta.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 13:51 

Isti Mesić. Sve hrvatske zastave, poslije u ratu zasrao. Poslije rata doktor, magistar humanitarac, počasne diplome i predsjednik "lige humanista".

Ne vjeruj ljudima sa bradom. Izgleda istina.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 13:53 

al ova leptir mašna je legendarna. =))

slika

izgleda kao pravi redikul. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 14:11 

Žao mi je što je ova tema skrenula u neke "osobne" vode. Kljujić je apsolutno nebitan u cijeloj ovoj priči i u videu. On je samo govorio ono što narod želi čuti, dakle glas naroda koji se nije promijenio, ukazuje na probleme koji su ostali isti. Taj glas govori isto kao i sada: Amandmani, pravi krivi hrvati, nemamo predstavnika, drugi nam biraju predstavnike itd.
Znači zanemarite nebitnog Kljujića, zamislite da to govori Stipe Stipić iz Pripizdine Donje.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 14:16 

Trenutno je Kljujić poprilično dobar, i žestok... :zubati

Koliko sam ja pratio, najveća zamjerka njemu je bilo to ko mu je (tj. što) žena...

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 14:32 

Sve je ostalo isto, osim što su danas vrlo pojednostavljene stvari, ostali su samo Hrvati i muslimani.
Na onoj temi treći-kako, upravo se vidi koliko je tada sitacija bila puno složenija nego danas...

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 18:50 

BBC je napisao/la:
Isti Mesić. Sve hrvatske zastave, poslije u ratu zasrao. Poslije rata doktor, magistar humanitarac, počasne diplome i predsjednik "lige humanista".

Ne vjeruj ljudima sa bradom. Izgleda istina.

nije on zasrao , nego generalštab iz ZG ili Gruda

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 18:53 

Betandwin je napisao/la:

Kako su, po tvom mišljenju, trebali odiigrati.
Kakve poteze su trebali vući i gdje su griješili?

Vrh

PostPostano: 09 stu 2011, 19:03 

HZ HB odlična ideja, republika loša, ili joj je bar timing bio loš...

Vrh

PostPostano: 10 stu 2011, 01:30 

Junuz Djipalo je napisao/la:
HZ HB odlična ideja, republika loša, ili joj je bar timing bio loš...

Kamo sreće da je Junuz bio na čelu, on bi to sve promišljeno i politički mudro vodio pa bi danas nacionalno pitanje Hrvata u BIH bilo već odavno riješeno ili barem na pragu rješenja. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 stu 2011, 01:40 

ivica je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:

Kako su, po tvom mišljenju, trebali odiigrati.
Kakve poteze su trebali vući i gdje su griješili?

Ne kontaš, on je Hrvat iz Sarajeva. Jedan od rijeđih koji su ostali tamo. Valjda nije dovoljno "urban" odnosno "raja" ako ne prosere po Tuđmanu i Grudama. To što bi objektivno zbog neminovnog sukoba 2 poltička koncepta viđenja BiH između Hrvata i Bošnjaka opet došlo do istog sranja je drugi par rukava.

Dio njih misle da je bilo "pametnije" rukovodstvo da se moglo puno bolje i pametnije odigrat, a ne kontaju da bi i ovako i onako bili dovedeni pred gotov čin di imaš ionako samo jedan izbor - pušku u ruke. Sva ta priča ŠBBKBB je kurac, između nas bi puklo da je umjesto Alije bio Ghandi a umjesto Tuđmana Papa Ivan Pavao II.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2011, 09:10 

Aa, sjebali ste čovjeku temu sa fokusom na Kljujića, dobro, možda sam ja kriv.

Evo, poslušao sam opet sadržaj. Zaključak je da smo onda bili bezglavi i dezorijentirani...kaže Kljujić: "Optuživali su nas da nismo patrioti'" (u kakvom kontekstu, jugoslavenskom?). Zatim govori o "ljudima koji bi trebali predvoditi ovu Republiku?"...koju, RBiH?

Ne znam, govor je onako prikladan skupu na kojem se po prvi put prodisalo punim plućima.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2011, 09:43 

svaka borba za slobodu je u suštini slična. da izvadiš sad izjavu (govor) nekog od Zrinskih pronašao bi se u toj priči 100%, koda je ti danas osobno pišeš.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2011, 09:46 

dudu je napisao/la:
svaka borba za slobodu je u suštini slična. da izvadiš sad izjavu (govor) nekog od Zrinskih pronašao bi se u toj priči 100%, koda je ti danas osobno pišeš.

Citat:
Turci su Zrinskoga pozivali na predaju, nudeci mu citavu Hrvatsku, ali je on sve te pozive odbio ("jer nece nitkor u moju dicu prstom kazati").

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2012, 09:29 

dudu je napisao/la:

slika

Kljujić se pravo povampirio u zadnje vrijeme...pogle upis Duške pri kraju :smijeh

Citat:
HDZ i SDS nisu isti

Reagiranje, Dani br. 768, 2. 3. 2012., Intervju, Miro Lazović, Referendum danas ne bi uspio

Odgovarajući na pitanje Duške Rakonjac Jurišić Miro Lazović pored ostalog kaže: “Ali nakon pobjede nacionalnih stranaka sve se to okrenulo na način da su one, pogotovo SDS i HDZ, više vodile računa šta će reći Zagreb i Beograd, a nisu pokušale naći racionalan odgovor kako sačuvati BiH i graditi je kasnije kao demokratsku državu.”

Pored površnosti u pitanju i odgovoru načinjena je velika materijalna greška, jer HDZ i SDS nikada nisu bili isti. Osim toga, u tom vremenu Reformisti su bili najveće zlo za BiH. To se može uočiti praćenjem gdje su i kako završili njihovi istaknuti članovi.

Ne treba zaboraviti da sam ja bio prvi Hrvat predsjednik HDZ-a BiH (1990. – 1992.). Naš program je bio suverena BiH i ravnopravni Hrvati u njoj.

Da HDZ i SDS nisu isti to se moglo zapaziti na svakom političkom potezu, a posebno u formiranju nove vlasti i kasnije obrane države.

Kakva je razlika među ovim strankama i njihovim predstavnicima najjasnije se očitovala po pitanju Referenduma o nezavisnosti BiH.

Ta stara krilatica komunističke propagande da su jednaki neprijatelji Istok i Zapad i danas se često ponavlja kao u ovom članku. Mene posebno čudi od bošnjačkih političara kada iznose takva zapažanja.

Unatoč svim slabostima Tuđmanove politike, pa i sukobima Muslimana i Hrvata, ne treba zaboraviti da je oko pola milijuna Bošnjaka našlo utočište u Republici Hrvatskoj. Čak je i Alija Izetbegović svoju obitelj slao u Zagreb i Brač, a ne u Donji Milanovac ili Valjevo. Oni koji su izbjegli u Crnu Goru znamo kako su završili.

To je drastična razlika, a vjerujte ona je i danas vidna bez obzira što su se prilike u HDZ-u, u odnosu na one u toku mog predsjednikovanja, vidno promijenile.

Stjepan Kljujić

Obavještenje

Zbog uvredljivog sadržaja reagiranje Stjepana Kljujića ne objavljujemo u cijelosti, već samo u dijelu koji se odnosi na objavljeni intervju s gospodinom Mirom Lazovićem.

Duška Jurišić

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2012, 10:27 

dudu je napisao/la:

slika

:zubati

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 12:12 

Nakon smjene Perinovića, vršiteljem dužnosti predsjednika HDZ-a BiH imenovan je novinar iz Sarajeva Stjepan Kljuić. Pokazalo se da ni on nije bio u stanju artikulirati autentičnu hrvatsku politiku u BiH. Umjesto toga, on je još čvršće zastupao promuslimansku politiku i muslimanske interese u BiH, uvjeren da je to i hrvatska politika i da su to hrvatski interesi. Vrhunac Kljuićeva političkoga promišljanja sadržan je u rečenici koju je ponavljao u mnogim intervjuima:

"A moje opredjeljenje za Bosnu i Hercegovinu je u mojoj genezi: moj pradjed Gašpar je pao sa hadži-Lojom, braneći Bosnu od katoličke Austrije. Bilo je to vrijeme kada su mnogi mislili da će Austro-Ugarska biti mnogo bolja od Turske, ali su moji preci ostali vjerni ideji čuvanja Bosne kao države."

Bila je to izjava koja je otkrivala Kljuićevo slabo poznavanje povijesti, posebno pravne povijesti i statusa Bosne (i Hercegovine) unutar Osmanskog Carstva i Austro-Ugarske Monarhije.

No ona je daleko više pokazivala njegovu servilnost muslimansko-bošnjačkoj društvenoj eliti koju je htio uvjeriti kako mu je "genetski" bliža osmanska, odnosno muslimanska Bosna od austrijske - "katoličke" Bosne i Hercegovine.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2013, 12:21 

Ministry of Sound je napisao/la:
Nakon smjene Perinovića, vršiteljem dužnosti predsjednika HDZ-a BiH imenovan je novinar iz Sarajeva Stjepan Kljuić. Pokazalo se da ni on nije bio u stanju artikulirati autentičnu hrvatsku politiku u BiH. Umjesto toga, on je još čvršće zastupao promuslimansku politiku i muslimanske interese u BiH, uvjeren da je to i hrvatska politika i da su to hrvatski interesi. Vrhunac Kljuićeva političkoga promišljanja sadržan je u rečenici koju je ponavljao u mnogim intervjuima:

"A moje opredjeljenje za Bosnu i Hercegovinu je u mojoj genezi: moj pradjed Gašpar je pao sa hadži-Lojom, braneći Bosnu od katoličke Austrije. Bilo je to vrijeme kada su mnogi mislili da će Austro-Ugarska biti mnogo bolja od Turske, ali su moji preci ostali vjerni ideji čuvanja Bosne kao države."

Bila je to izjava koja je otkrivala Kljuićevo slabo poznavanje povijesti, posebno pravne povijesti i statusa Bosne (i Hercegovine) unutar Osmanskog Carstva i Austro-Ugarske Monarhije.

No ona je daleko više pokazivala njegovu servilnost muslimansko-bošnjačkoj društvenoj eliti koju je htio uvjeriti kako mu je "genetski" bliža osmanska, odnosno muslimanska Bosna od austrijske - "katoličke" Bosne i Hercegovine.

Citat iz Lučićeve nove knjige "Uzroci rata u BiH" ako se ne varam, pročitah je prije mjesec dana.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Teuton i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: