|
|
Stranica: 332/3531.
|
[ 88256 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
licanhh
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 kol 2013, 17:13 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
bravo, ima nas dosta vise nego ocekavino. 42% udio se svake godine malo pomalo povecava. vec ove godine Muslimani kiksaju, i svi znamo gdje najvise. USZ, hercegovina pa srednja bosna. i ide nagore. manje bebica, vise dzenaza. mortalitet beats natalitet
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 kol 2013, 17:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 kol 2013, 18:54 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: vidim da su svi lijeni KONAČNI PODACI za Srednjobosanski kanton linkipak loše stoje Hrvati, od 61% udjela populacije 30tih godišta PAD na samo 35% 9o-ta godišta te sa 42% ukupnog udjela na 37% udjela u vitalnom stanovništvu !! i ovaj procenat je stvarni udio Pa dobro, 37% udjela u fertilnoj populaciji, nešto bolje od predviđanja sa vaše strane koji su govorili o omjeru 2/1. Samo, nadam se da nema previše Hrvata koji su samo "na papirima" tamo, a zapravo su iseljeni bilo u područje Hercegovine, bilo u RH (slično što mi mislimo za vaše stanovništvo Mostara i Stolca, da ih je dosta tamo samo "na papiru").
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 kol 2013, 22:46 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
NoviSeer je napisao/la: Njihov jezik je samo pun srbizama i pogotovo turcizama.
Ono što sam ja primjetio da mi Hrvati u Žepču imamo sličniji naglasak sa Srbima iz Teslića, Doboja, Prnjavora nego sa Muslimanima iz Žepča koji su prid nosom.
Ne morate mi vjerovat ali je to stvarno tako.
Ali dosta skretanja sa teme. I u Posavini su Srbi i Hrvati sličniji , i govorom i izgledom , Muslimani u tim krajevima baš odudaraju. Vjerovatno je razlog u tome što su tamošnji Srbi i Hrvati uglavnom potomci doseljenika iz južnih dinarskih krajeva dok su Muslimani uglavnom nešto domaći + slavonski, "srbijanski" i mađarski muslimani.
|
|
Vrh |
|
|
shodan
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 04:13 |
|
|
Great darts Bosnjo.
Wow, 42% SBZ su Hrvati, odlicno!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 08:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne, nego nebošnjaci, ali Hrvati svakako puno bolje stoje nego što je opća percepcija.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 11:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne, nego nebošnjaci, ali Hrvati svakako puno bolje stoje nego što je opća percepcija. Ali u isto vrijeme on broji velikom većinom islamiziranu romsku populaciju BiH među svoje Bošnjake, a koliko god to čudno zvučalo, danas na području FBiH ima više Roma, nego Srba. Tako da, Bošnjaci dobivaju više sa Romima, nego mi sa Srbima. Jedini problem, da ponovim, su ljudi samo "na papiru" u tim općinama (koji su prijavljeni tamo, a zapravo žive i rade negdje drugdje), no takve će, nadajmo se, detektirati ovaj skorašnji popis, pa ćemo vidjeti stvarno stanje stvari u po nas značajnim općinama i kantonima. To će vjerojatno pogoršati današnju sliku Bošnjacima u HNŽ, nama u SBŽ, a vjerojatno i Srbima u PDGG-u.
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:05 |
|
|
licanhh je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: Hrvati 1991. Istočna Bosna i Podrinje Istočna Hercegovina
Bijeljina 492 Bileća 39 Bratunac 40 Čajniče 5 Foča 94 Gacko 29 Goražde 80 Han Pijesak 7 Kalesija 35 Kalinovik 17 Kladanj 36 Lopare 1,263 Ljubinje 39 Nevesinje 210 Olovo 642 Rogatica 19 Rudo 5 Srebrenica 38 Šekovići 10 Trebinje 1,246 Ugljevik 56 Višegrad 32 Vlasenica 39 Zvornik 122 sve zapadno linije brcko-ljubinje je u nasem interesu. za istok neka srbi i Musliman ratuju ostao sam nedorečen post je bio usmjeren na činjenicu da je izvršen strahoviti genocid nad Hrvatima istočnih krajeva bih, od strane turaka i njihovih uzdanica, današnjih tzv. bošnjaka
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:10 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8161 Lokacija: Republic of Srpska
|
Čika Božo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ne, nego nebošnjaci, ali Hrvati svakako puno bolje stoje nego što je opća percepcija. Ali u isto vrijeme on broji velikom većinom islamiziranu romsku populaciju BiH među svoje Bošnjake, a koliko god to čudno zvučalo, danas na području FBiH ima više Roma, nego Srba.Tako da, Bošnjaci dobivaju više sa Romima, nego mi sa Srbima. Jedini problem, da ponovim, su ljudi samo "na papiru" u tim općinama (koji su prijavljeni tamo, a zapravo žive i rade negdje drugdje), no takve će, nadajmo se, detektirati ovaj skorašnji popis, pa ćemo vidjeti stvarno stanje stvari u po nas značajnim općinama i kantonima. To će vjerojatno pogoršati današnju sliku Bošnjacima u HNŽ, nama u SBŽ, a vjerojatno i Srbima u PDGG-u. Apsolutno si u pravu. Broj Roma iz godine u godinu raste u FBIH. Jasno najveći dio njih u FBIH će se na popisu izjasniti kao Bošnjaci (nažalost),a manji kao Romi. Razloga je 300. Pretpostavka je da istih ima oko 80-90000.... Broj Srba dakako manji. A najviše ih je u okolnim mjestima najvećih gradova. Što se Srba tiče, jedan dio će se istih izjasniti kao Ostali (nažalost).
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:15 |
|
|
nikako da shvatim tu identifikaciju roma sa tzv. bošnjacima kakve veze imaju romi(cigani) sa bosnom(i hercegovinom) i tzv. bošnjacima!!????
šta je sa talijanima, ukrajincima, židovima, crnogorcima, albancima.....???? kako bi se oni trebali izjasniti?
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:22 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: vidim da su svi lijeni KONAČNI PODACI za Srednjobosanski kanton linkipak loše stoje Hrvati, od 61% udjela populacije 30tih godišta PAD na samo 35% 9o-ta godišta te sa 42% ukupnog udjela na 37% udjela u vitalnom stanovništvu !! i ovaj procenat je stvarni udio Znači Hrvati u ratno najpogođenijem kraju za njih imaju 42% udjela u stanovništvu. Ako se izuzmu Donji Vakuf i Bugojno koje je pregaženo postotak je jako dobar. Nitko ništa drugo nije ni tvrdio. No od poklapanja ništa. A to nije bila naša priča.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:23 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: nikako da shvatim tu identifikaciju roma sa tzv. bošnjacima kakve veze imaju romi(cigani) sa bosnom(i hercegovinom) i tzv. bošnjacima!!????
Pa sam vidiš dokle se stiglo sa presudom Sejdić-Finci?! A pogledaš malo predsjednike svih romskih udruženja u cijeloj BIH i vidjećeš da se radi o 85% bošnjačkih imena i prezimena. Dakle, oni su Romi iliti Cigani, ali kada treba preći na jednu stranu jasno deklarišu se tamo gdje je najviše. Jasno, mnogi manipulišu njima i na jedan beskrupulozan način koriste neimaštinu i bijedu te nacionalne manjine (koja ustvari svoja prava i ne može dobiti prelazeći na stranu konstitivnog naroda) i pridobijajući ih. Lupam, sutra da Sejdić osnuje neku stranku, tipa RSP (Romska stranka prava) broj glasova bi bio sigurno za 50% manji,ako ne i više, od očekivanog broja Roma koji stvarno žive u Bih. Kakve veze imaju Cigani sa USA, pa i tamo žive. Svi znamo da je to praktično jedini narod bez države...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:26 |
|
|
doc je napisao/la: Znači Hrvati u ratno najpogođenijem kraju za njih imaju 42% udjela u stanovništvu. Nije to baš tako.
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:28 |
|
|
storaB je napisao/la: Vrbosna HR je napisao/la: nikako da shvatim tu identifikaciju roma sa tzv. bošnjacima kakve veze imaju romi(cigani) sa bosnom(i hercegovinom) i tzv. bošnjacima!!????
Pa sam vidiš dokle se stiglo sa presudom Sejdić-Finci?! A pogledaš malo predsjednike svih romskih udruženja u cijeloj BIH i vidjećeš da se radi o 85% bošnjačkih imena i prezimena. Dakle, oni su Romi iliti Cigani, ali kada treba preći na jednu stranu jasno deklarišu se tamo gdje je najviše. Jasno, mnogi manipulišu njima i na jedan beskrupulozan način koriste neimaštinu i bijedu te nacionalne manjine (koja ustvari svoja prava i ne može dobiti prelazeći na stranu konstitivnog naroda) i pridobijajući ih. Lupam, sutra da Sejdić osnuje neku stranku, tipa RSP (Romska stranka prava) broj glasova bi bio sigurno za 50% manji,ako ne i više, od očekivanog broja Roma koji stvarno žive u Bih. Kakve veze imaju Cigani sa USA, pa i tamo žive. Svi znamo da je to praktično jedini narod bez države... ne postoje bošnjačka imena(a ni prezimena) većinom su u pitanju arapska i perzijska imena, jer su romi u bih u velikoj mjeri muhamedanske vjeroispovjesti
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:32 |
|
|
Tačno, ali Šemsa,Tarik,Kenan,Mubera će se izjasniti kao pripadnici bošnjačkog naroda. To su činjenice! Pa i jedan dio povratnika u Krajinu romske populacije je muhamedanske vjeroispovjesti isto Romi, za razliku od onih istih iz Kaknja,Zenice,Fojnice,Ilijaša,Vogošće.... prije će se izjasniti kao Romi,nego pomenuti.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:40 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: doc je napisao/la: Znači Hrvati u ratno najpogođenijem kraju za njih imaju 42% udjela u stanovništvu. Nije to baš tako. Šta nije baš tako? Od većinski hrvatskih krajeva koji su ostali hrvatski Srednja Bosna je najpogođenija. Nestanak Hrvata iz Srpske i Posavine ne komentiram. Jer to su izgubljeni krajevi. Ali ondje gdje smo gotovo bili pregaženi i to u trenutku kad nam je to bilo na margini interesa jer je bilo važnijih stvari, Hrvati stoje poprilično dobro.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:43 |
|
|
doc je napisao/la: Šta nije baš tako? Udeo. Ovakve stvari mogu biti neki pokazatelj, ali sve zavisi od sredine do sredine. Koliko ima dece koja nemaju pravo glasa, koliko je fiktivnih birača, koliko je anacionalnih itd.
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:47 |
|
|
Lik je očito podjebavao u vezi dijelova RS gdje su Hrvati bili značajan dio populacije ili većina, a sada su potpuno očišćeni (od većeg dijela Posavine, do enklava Kotor Varoša, Banja Luke i Prijedora).
A što se Roma tiče, stvar je veoma jednostavna, većina ih je u BiH islamske vjeroispovijesti, i veliko mnoštvo ih se srami svoga romskoga porijekla, iz toga će se razloga izjašnjavati Bošnjacima na sljedećem popisu, znači vjerska poveznica i stid od porijekla su ključ.
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:48 |
|
|
ovo je stvarno za nepovjerovati prema bošnjinim podacima sbk ima cca 118 000 Muslimana i cca 85 000 Hrvata, tj. 58% naprama 42% u korist Muslimana ipak to su podaci stari 3 god. ko će ga znat šta je istina
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: doc je napisao/la: Šta nije baš tako? Udeo. Ovakve stvari mogu biti neki pokazatelj, ali sve zavisi od sredine do sredine. Koliko ima dece koja nemaju pravo glasa, koliko je fiktivnih birača, koliko je anacionalnih itd. Kao i svugdje. Nisam rekao da je sto posto točan. Ali je lijepo da i muslimanski poklapači počinju raspoznavati realnost u okvirima razumnog. Jesam bio koncizan? Da više ne digresiramo.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:55 |
|
|
doc je napisao/la: Kao i svugdje. Nisam rekao da je sto posto točan. Ali je lijepo da i muslimanski poklapači počinju raspoznavati realnost u okvirima razumnog. Da, kao što su mnogi ovde i predviđali, kako se bliži popis, tako se procene muslimanskih poklapača polako upodobljavaju sa nekim realnim stanjem. Ali stvarno su birački spiskovi krajnje nepouzdan izvor. Tako da, OK da su neki pokazatelj, ali ne bih se ja previše ni radovao ni padao u depresiju oko rezultata. Sad će popis još malo. doc je napisao/la: Jesam bio koncizan? Da više ne digresiramo. Ovo je postalo novi forumski hit. Predlažem da otvorimo PF "Koncizna digresija".
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 12:56 |
|
|
Ako smijem digresirati, radi se o indirektnim provokacijama! DIGRESIJA!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 13:03 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: doc je napisao/la: Jesam bio koncizan? Da više ne digresiramo. Ovo je postalo novi forumski hit. Predlažem da otvorimo PF "Koncizna digresija". Mada mislim da sam poprilično pogrešno upotrijebio termine.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 13:05 |
|
|
doc je napisao/la: Mada mislim da sam poprilično pogrešno upotrijebio termine. Pa bio si koncizan, ali nisi digresirao, tako da je učinak 50:50.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 29 kol 2013, 13:34 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: ovo je stvarno za nepovjerovati prema bošnjinim podacima sbk ima cca 118 000 Muslimana i cca 85 000 Hrvata, tj. 58% naprama 42% u korist Muslimana ipak to su podaci stari 3 god. ko će ga znat šta je istina 42, sasvim neloše. Toliko je negdje bilo prije rata u SBŽu (jedino je apsolutni broj bio za 50% veći od sadašnjeg broja). Fojnica u katastarskim granicama bi onda imala hrv većinu? http://www.bosnaonline.org/forum.php/do ... &mode=viewSjever oko šćitova polja je malo čudan, no dobro. Travnik isto relativno ok. Jaki na jugu i zapadu (središtu?). Sjever (Korićani) malo čudan. Bugojno jako dobro (s obzirom što se sve tamo dogodilo). 2 džepa, jedan sjeverno i drugi južno. Da se gledaju katastarske granice, prsten oko grada je još uvijek naš ? licanhh je napisao/la: bravo, ima nas dosta vise nego ocekavino. 42% udio se svake godine malo pomalo povecava. vec ove godine Muslimani kiksaju, i svi znamo gdje najvise. USZ, hercegovina pa srednja bosna. i ide nagore. manje bebica, vise dzenaza. mortalitet beats natalitet jaiv je napisao/la: 50% od prijeratnog broja u Travniku (gradu i općini) prema iznesenoj statistici. S obzirom na to da Travnik ima hrvatsko okruženje kojemu je prirodni centar, iznenađuje da se nismo više potrudili oko toga da ga učinimo svojim. Razlika nije nepremostiva (6.000 u gradu). Da je fokus na tome da Travnik ima što više hrvatskih institucija, a u skladu s multietničkim nastojanjima u Federaciji u koje se kunu talibani iz Teherana, bio bi odnos, a pogotovo percepcija važnosti tog grada za opstanak Hrvata u BiH znatno drugačija. Nas je trenutno manje od njih, pa se na neke stvari treba paziti (da ne ostanemo bez svega). To rekavši, u Travniku je napravljeno jaaaako puno za povratak. Preuzimanje je sljedeća stepenica
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|