|
|
Stranica: 34/43.
|
[ 1053 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 07 ruj 2013, 23:33 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
dudu je napisao/la: Žera je odredio biti Hrvat, inače ne bi živio u Zagrebu i djeci davao hrvatska imena. on je Bošnjak, ko što je Sejdo Hrvat. Komentar ti je pametan ko i ti! jbt
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 07 ruj 2013, 23:37 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Za gospodina Josipa Pejakovića sam znao da je Hrvat, mada je prezime Pejaković prisutno i kod Srba, ali on mi je imao i ranije a ima i sad neki srpski šmek, kao da je Srbin i Hrvat istovremeno, tako ga ja doživljavam Jest, izgleda malo ko chatnik.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 07 ruj 2013, 23:42 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Malo sam gledao listu clanova opstinskih vijeca po Sarajevu...i zamislite...jedan vijecnik SDA u opstini Novo sarajevo se zove Jusuf Lošić...sad mi je i on upitan...da nije nas... Goodbye teens, I'll never be a boy sega mi ova tema
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 08 ruj 2013, 09:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25634 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ma gotov je Žera, on je strateški poklopljen. ;)
ŽERA: Sarajevo je postalo bezveze
Dražen Žerić Žera, pjevač “Crvene jabuke”, preselio se na Pelješac sa suprugom Barbarom i kćerkicama bliznakinjama (3,5 godišnje Petra i Marea). Čuveni Sarajlija kaže da ga je život u prirodi, bez automobila i mobilnog telefona, preporodio.
Tako opušteno si nekada mogao i Sarajevom hodati, bez obzira čime se baviš, a sada odmah kažu: “Vidi papka kako se obukao!” A najviše mi se sviđa što mi na Pelješcu ni mobilni telefon nema signal, osim na jednom mjestu gde se odbija o neku stjenu – rekao je Žera
‘Počeo sam živjeti mirnije. Pomalo plovim, a nabavio sam i dozvolu. Imam drveni čamac s motorom Tomos 4 pa lagano plovim, a naučio sam i loviti lignje’, rekao je dalje Žera dodajući da ga je takav život u potpunosti preporodio.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
jaiv
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca Postano: 08 ruj 2013, 10:10 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Ima tu i jedna povijesno-psihološka dimenzija- Hrvati osjećaju da su oni baštinici stare Bosne, dok Muslimani i Srbi, zapravo- ne. Hrvati su sad većina na nešto manje od 20% BH, no da su i na 60%, mislim da bi većina bila da BH opstane kao neka država triju naroda. Dok bi Srbi rado i uništili ime BiH, a Muslimani, da imaju većinu na 60%, odbacili bi odmah sve priče o jedinstvenoj bla bla i tražili neku svoju Muslimaniju.
Jer njih za Hrvoja, Tvrtka, Kulina, Kotromaniće, vrhbosnu, Stjepana Tomaševića... ne veže baš ništa. I Srbi i Muslimani samo selekcionirano pokušavaju protumačiti-iskrivljeno- neke minorne dijelove iz predosmanske povijesti poradi svojih sadanjih nacionalističkih ciljeva. To mogu razumijeti, samo- ne glumatajte da je to nešto kao "vaše".
Nije.
Kao što je kaardžić rekao još u doba rata neka Hrvati uzmu kosti "tamo nekog svog kralja" (Stjepan Tomašević), tako i Muslimani stoje pred gotikom u Jajcu kao pre nečim stranim.
Baš kao Hrvati pred manastirom u Dobrunu kod Višegrada ili pred turskim osmanskim građevinama i rukopisima. Točno.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:14 |
|
|
Moram priznat da mi je Zera iznenadjenje godine
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
bura maksimalno korektna, nije tražila da se topic preimenuje u "Katolici Sarajeva" :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:19 |
|
|
vidis da imam 2 warningsa
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:20 |
|
|
Nego, sto je sa Sasom Losicem? Sta on bi?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Srbin iz BL?
Iznenadio me podatak o Saši Zalepuginu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:28 |
|
|
Jest, i mene isto, al Zera je vrh!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:31 |
|
|
Nemoj mi Žeru spominjat, to je prototip nekakvog Junuzovog plana kako da Bošnjake postepeno pretvori u Hrvate :)
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:37 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Srbin iz BL?
Iznenadio me podatak o Saši Zalepuginu. Očito ih ima u Sarajevu (imaš i onog poratnog gitarista Plavog orkestra).
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 14:38 |
|
|
Pa Zera se sam odavno pretvorio u Hrvata, zato i kazem da mi je iznenadjenje godine. Al bas bas
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 15:41 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
bura je napisao/la: Nego, sto je sa Sasom Losicem? Sta on bi? Srbin iz BL. Ali, moj rod je bio rod s njim. E sad, to bi trebalo značit da mu je mater Hrvatica, ne vidim druge moguće konekcije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 16:24 |
|
|
Hrvati Sarajeva - Bilanca!? Ovo bi se moglo odnosit i na srbe...i njih ima samo onoliko koliko je to potrebo u drzavnim institucijama,radi reciproteta. Da se mogu muslimani busat u prsa da su svi zastupljeni...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 16:50 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 17:01 |
|
|
Saša Zalepugin je Hrvat k'o što sam ja motorna testera Citat: Poreklo i detinjstvo Moj otac Ivan (Vanja) bio je ruski emigrant. Bez ičega je napustio Rusiju, pa i bez diplome inženjera koju je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Moskvi, zbog čega je kasnije morao ponovo da studira. Na Sorboni je stekao još jednu diplomu - inženjera elektrotehnike. Moja majka Katarina bila je Srpkinja iz Mostara. Rodio sam se u Sarajevu i tu proveo djetinjstvo.
http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/3769 ... odzer-Mur-
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 17:35 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5860 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
teranova je napisao/la: Saša Zalepugin je Hrvat k'o što sam ja motorna testera Citat: Poreklo i detinjstvo Moj otac Ivan (Vanja) bio je ruski emigrant. Bez ičega je napustio Rusiju, pa i bez diplome inženjera koju je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Moskvi, zbog čega je kasnije morao ponovo da studira. Na Sorboni je stekao još jednu diplomu - inženjera elektrotehnike. Moja majka Katarina bila je Srpkinja iz Mostara. Rodio sam se u Sarajevu i tu proveo djetinjstvo.
http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/3769 ... odzer-Mur- Aleksandar Zalepugin je Hrvat, sam se tako izjasnio, i to mu piše u biografiji koju drži na vlastitioj web-stranici. Citat: Aleksandar-Saša Zalepugin - novinar, urednik i voditelj na TV Hrvat, rođen u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini u 1931. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu . Tijekom studija je pisao za Studentski list¨ Zagrebački tjednik ¨,¨ Vjesnika u srijedu ¨ itd. Bio je glumac amater i predsjednik Studentskog kazališta tada popularnog ¨ SEK-a¨. http://www.zalepugin.com/biografija.phpAko ne vjeruješ, javi mu se: http://www.zalepugin.com/contact.php
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 09 ruj 2013, 17:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23954 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Je li nam @Aztec opet pao na bojnom polju u Sarajevu?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:08 |
|
|
Kakav je stav HR-HB domoljuba o današnjim sarajevskim Hrvatima?
Imam sljedeći dojam: "Pravi Hrvati su iselili iz Sarajeva, tamo su samo ostali integralisti." Jel to baš tako ili...?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:10 |
|
|
Čuj "domoljubi", gadi mi se ta riječ.
Kakav stav možeš imati o skupini o 10.000 različitih individua, bezobrazno pitanje.
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:42 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Čuj "domoljubi", gadi mi se ta riječ.
Kakav stav možeš imati o skupini o 10.000 različitih individua, bezobrazno pitanje. Pa ovo je Herceg-Bosna forum, a ne forum "Kruga intelektualaca 99" ili nešto tako integralno-građansko-ljevičarsko iz Bošnjakistana pa da se raspravlja o individuama i građanima pojedincima. Ovdje na ovom forumu se uglavnom raspravlja o narodima ("naši", "vaši", "njihovi") i kolektivitet se ocjenjuje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mitteleuropa je napisao/la: Kakav je stav HR-HB domoljuba o današnjim sarajevskim Hrvatima?
Imam sljedeći dojam: "Pravi Hrvati su iselili iz Sarajeva, tamo su samo ostali integralisti." Jel to baš tako ili...? Ja mogu reći o jednom dijelu tih mojih trokutistanskih Hrvata. Kako su muslimani (da se ne lažemo, raznih vrsta) uzurpirali malo pomalo sve pozicije namijenjene Hrvatima kao konstitutivnom narodu, postavljali su ili svoje "Hrvate", ili one koji su "lojalni", na federalna radna mjesta ili kantonalna radna mjesta (u manjoj mjeri jer tu im nisu toliko kauri potrebni). Dogodilo se sljedeće da prostori koji su nafilani Hrvatima (vojno obranjeni teritorij) ne daju srazmjerno ljude u federalnim institucijama i ministarstvima, ako i ima poneki to su Yurišićevi ili Lijanovi opet "lojalni" kadrovi. E sad, meni je jako bilo krivo kad je Mate Boban bio izabran da predstavlja Hrvate BiH, nisam smatrao da neko treba pučem na tu poziciju doći u ime Hrvata, zatim Hercegovac je a tad je Bosanaca Hrvata u BiH bilo bar 2x više, zatim Hrvati u Bosni u Sarajevu su imali intelektualnu kremu, a to imamo u Hercegovini tek danas. Došao je nezasluženo i nelegitimno, i usrao i služio drugima da bi se odužio. Slično tome, ne mislim da danas treba bit tih šupaka što sjede u ime hrvatskog naroda lijepo raspoređeni, nezasluženo i nelegitimno, i seru li seru i služe drugima da bi se odužili. A ostali jadni narod koji nije državnoj sisi je u istom sranju od Brčkog do Vinjana. I o njima doista mislim sve najbolje, jer je lakše bit "nelojalni" Hrvat u ŠB nego u Sarajevu. Sigurno!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:53 |
|
|
Mitteleuropa je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Čuj "domoljubi", gadi mi se ta riječ.
Kakav stav možeš imati o skupini o 10.000 različitih individua, bezobrazno pitanje. Pa ovo je Herceg-Bosna forum, a ne forum "Kruga intelektualaca 99" ili nešto tako integralno-građansko-ljevičarsko iz Bošnjakistana pa da se raspravlja o individuama i građanima pojedincima. Ovdje na ovom forumu se uglavnom raspravlja o narodima ("naši", "vaši", "njihovi") i kolektivitet se ocjenjuje. Teferič 99 bošnjačkih đuturuma je nekakav njihov wannabe SANU, molim lijepo, nema tu ništa integralno, niti građansko niti ljevičarsko. Hrvati Sarajeva su dakako najbolji Hrvati u BiH, eto kud ćeš dalje od PCM-a, Azteca, mene, prof. Ančića, prof. Kasapović, Borisa Havela itd.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|