|
|
Stranica: 35/43.
|
[ 1053 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:55 |
|
|
Postoje 2 klase ljudi u BiH općenito:
1.Hrvati Sarajeva (elita) 2.Svi ostali (raja)
Jel tako ? Tako je
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 17:57 |
|
|
bura je napisao/la: Pa Zera se sam odavno pretvorio u Hrvata, zato i kazem da mi je iznenadjenje godine. Al bas bas I udo se na Pelješac k tomu
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:01 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mitteleuropa je napisao/la: Pa ovo je Herceg-Bosna forum, a ne forum "Kruga intelektualaca 99" ili nešto tako integralno-građansko-ljevičarsko iz Bošnjakistana pa da se raspravlja o individuama i građanima pojedincima. Ovdje na ovom forumu se uglavnom raspravlja o narodima ("naši", "vaši", "njihovi") i kolektivitet se ocjenjuje.
Teferič 99 bošnjačkih đuturuma je nekakav njihov wannabe SANU, molim lijepo, nema tu ništa integralno, niti građansko niti ljevičarsko. Hrvati Sarajeva su dakako najbolji Hrvati u BiH, eto kud ćeš dalje od PCM-a, Azteca, mene, prof. Ančića, prof. Kasapović, Borisa Havela itd. Vidiš odavno čitam forum, a zaista nisam pratio lokacije ljudi s foruma. Zanima me ti nabrojani (PCM, Aztec, ti i ostali) jel živite i dan danas u Sarajevu ili ste odselili? Jer ja sam pitao ovdje za mišljenje o sarajevskim Hrvatima, misleći na one koji imaju prebivalište/boravak na područu grada Sarajeva i Vrhbosanske županije. Znači koji nisu odselili.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:05 |
|
|
Što se pitanja "političke orijentacije" preostalih Hrvata Sarajeva tiče mislim da tu postoji podvojenost:
1.Iskreni politički stav - bez sumnje i danas je mislim debelo pro-hrvatski u većine (argumenti za to su npr.rezultati zadnjih predsjedničkih izbora gdje je većina Hrvata SA svoje glasove dala HDZ BIH i HDZ 1990)
2.Politički stav za javnost ("prilogodljivi") - taj stav je više "jaranski" "probosanski" s obzirom da se kreću i žive u dominantno bošnjačkoj sredini i moraju poradi drugih okolnosti poput "pritiska okoline", zaposlenja i radnog mjesta, prijatelja iz kvarta s posla - moraju naprosto držati takav nekakav ublaženi i "raja" stav jer s obzirom na masovnu bošnjačku i "graDŽansku" shizofreniju, moraju se jbg maskirat ako ne žele da im netko - "jebe majku ustašku", da otkaz ili radi probleme u životu i sl...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mitteleuropa je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Teferič 99 bošnjačkih đuturuma je nekakav njihov wannabe SANU, molim lijepo, nema tu ništa integralno, niti građansko niti ljevičarsko.
Hrvati Sarajeva su dakako najbolji Hrvati u BiH, eto kud ćeš dalje od PCM-a, Azteca, mene, prof. Ančića, prof. Kasapović, Borisa Havela itd.
Vidiš odavno čitam forum, a zaista nisam pratio lokacije ljudi s foruma. Zanima me ti nabrojani (PCM, Aztec, ti i ostali) jel živite i dan danas u Sarajevu ili ste odselili? Jer ja sam pitao ovdje za mišljenje o sarajevskim Hrvatima, misleći na one koji imaju prebivalište/boravak na područu grada Sarajeva i Vrhbosanske županije. Znači koji nisu odselili. Mislim da su te podjele deplasirane, jer smo recimo PCM i ja prava fina raja (iako odseljeni), dok je Aztec ekstremist iako dejstvuje duboko u pozadini u Sarajevu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
PCM je napisao/la: Što se pitanja "političke orijentacije" preostalih Hrvata Sarajeva tiče mislim da tu postoji podvojenost:
1.Iskreni politički stav - bez sumnje i danas je mislim debelo pro-hrvatski u većine (argumenti za to su npr.rezultati zadnjih predsjedničkih izbora gdje je većina Hrvata SA svoje glasove dala HDZ BIH i HDZ 1990)
2.Politički stav za javnost ("prilogodljivi") - taj stav je više "jaranski" "probosanski" s obzirom da se kreću i žive u dominantno bošnjačkoj sredini i moraju poradi drugih okolnosti poput "pritiska okoline", zaposlenja i radnog mjesta, prijatelja iz kvarta s posla - moraju naprosto držati takav nekakav ublaženi i "raja" stav jer s obzirom na masovnu bošnjačku i "graDŽansku" shizofreniju, moraju se jbg maskirat ako ne žele da im netko - "jebe majku ustašku", da otkaz ili radi probleme u životu i sl... Najsmješnije je kada svrstavaju Komšića u sarajevske Hrvate (i na osnovu toga grade neke predrasude), a nigdje nema dokaza da se on bilo gdje identificirao kao Hrvat, čovjek čak nije uspio dobiti ni hrvatsku domovnicu. Isto vrijedi i za npr. Ivicu Osima. Nažalost ta dva redikula su među poznatijim, pa ljudima kvari percepciju.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:09 |
|
|
Znači u SA na predsjedičkim izborima 2010 je otprilike 3500-4000 Hrvata glasalo za Krišto/Raguž ... Ako uzmemo da je u SA Hrvata negdje 10-12 000 ostalo i da im je izlaznost kao i ostalima cca 50% ... Dobit ćemo da debela natpolovična većina glasa za hrvatske kandidate ...
Preostalih 1000-2000 Hrvata koji su izašli na izbore i glasali su svoje glasove mahom dali Komšiću ili Lijanoviću ... Al opet je to ni blizu rezultatu Krišto and Raguž...
Ilitiga da skratimo 75% preostalih Hrvata SA su i dalje "prava linija" dok ih je 25% "multietniĆarska" ... S obzirom na sve devastacije koje je korpus Hrvata SA doživio 90ih, poprilično dobar rezultat usudio bih se reći ...
Mislim da bi ovdje demografi (dudu) bolje odradili ove moje projekcije oko brojki al opet rezultat bi bio sličan vjerujem, možda +/- 5%.
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:12 |
|
|
PCM je napisao/la: Što se pitanja "političke orijentacije" preostalih Hrvata Sarajeva tiče mislim da tu postoji podvojenost:
2.Politički stav za javnost ("prilogodljivi") - taj stav je više "jaranski" "probosanski" s obzirom da se kreću i žive u dominantno bošnjačkoj sredini i moraju poradi drugih okolnosti poput "pritiska okoline", zaposlenja i radnog mjesta, prijatelja iz kvarta s posla - moraju naprosto držati takav nekakav ublaženi i "raja" stav jer s obzirom na masovnu bošnjačku i "graDŽansku" shizofreniju, moraju se jbg maskirat ako ne žele da im netko - "jebe majku ustašku", da otkaz ili radi probleme u životu i sl... Ajmo reći da si upravu, ali dati glas HDZ-u nije dokaz nikakavog hrvatstva, pa čak ni u Sarajevu. Vidiš zanimljiv je taj utjecaj integralističke politike na sarajevske Hrvate. Nedavno sam na jednom forumu čitao raspravu jednog BH Hrvata s jednim sarajevskim Hrvatom. Ovaj sarajevski Hrvat mu je rekao nešto u fazonu, dobro se sjećam: "Jarane, mi nismo Hrvati, mi smo bosanski katolici. I ti i ja. To da smo hrvati fašistička je propaganda iz Zagreba još od doba Tuđmana." I baš se pitam koliko je takvih sarajevskih Hrvati koji tako razmišljaju, tj. onih koji su se odrekli svog nac. identiteta zarad integralističkih ideja.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Je Mujaga, ima ih melijone. Samo čekaju da nasrnu pod zastavom ljiljana do Neuma, bit će ih teško zaustaviti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:16 |
|
|
Mitteleuropa je napisao/la: PCM je napisao/la: Što se pitanja "političke orijentacije" preostalih Hrvata Sarajeva tiče mislim da tu postoji podvojenost:
2.Politički stav za javnost ("prilogodljivi") - taj stav je više "jaranski" "probosanski" s obzirom da se kreću i žive u dominantno bošnjačkoj sredini i moraju poradi drugih okolnosti poput "pritiska okoline", zaposlenja i radnog mjesta, prijatelja iz kvarta s posla - moraju naprosto držati takav nekakav ublaženi i "raja" stav jer s obzirom na masovnu bošnjačku i "graDŽansku" shizofreniju, moraju se jbg maskirat ako ne žele da im netko - "jebe majku ustašku", da otkaz ili radi probleme u životu i sl... Ajmo reći da si upravu, ali dati glas HDZ-u nije dokaz nikakavog hrvatstva, pa čak ni u Sarajevu. Vidiš zanimljiv je taj utjecaj integralističke politike na sarajevske Hrvate. Nedavno sam na jednom forumu čitao raspravu jednog BH Hrvata s jednim sarajevskim Hrvatom. Ovaj sarajevski Hrvat mu je rekao nešto u fazonu, dobro se sjećam: "Jarane, mi nismo Hrvati, mi smo bosanski katolici. I ti i ja. To da smo hrvati fašistička je propaganda iz Zagreba još od doba Tuđmana." I baš se pitam koliko je takvih sarajevskih Hrvati koji tako razmišljaju, tj. onih koji su se odrekli svog nac. identiteta zarad integralističkih ideja. This is new and exciting. Prva osoba na internetu koja tvrdi da je fini "bosanski katolik". Daj Bože da se sve Sulje i Alije iza tih nickova doista tako i izjasne. Da se razumijemo, moguće da ih bude i par tisuća osoba koji su zamijenili jugoslavenski identitet za bosanski (nema prelaska sa hrvatstva na bosanstvo), ali kada bi internet bio neki indikator, bilo bi takvih u BiH više od pola milijuna.
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:24 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mitteleuropa je napisao/la: Ajmo reći da si upravu, ali dati glas HDZ-u nije dokaz nikakavog hrvatstva, pa čak ni u Sarajevu.
Vidiš zanimljiv je taj utjecaj integralističke politike na sarajevske Hrvate. Nedavno sam na jednom forumu čitao raspravu jednog BH Hrvata s jednim sarajevskim Hrvatom. Ovaj sarajevski Hrvat mu je rekao nešto u fazonu, dobro se sjećam: "Jarane, mi nismo Hrvati, mi smo bosanski katolici. I ti i ja. To da smo hrvati fašistička je propaganda iz Zagreba još od doba Tuđmana." I baš se pitam koliko je takvih sarajevskih Hrvati koji tako razmišljaju, tj. onih koji su se odrekli svog nac. identiteta zarad integralističkih ideja.
This is new and exciting. Prva osoba na internetu koja tvrdi da je fini "bosanski katolik". Daj Bože da se sve Sulje i Alije iza tih nickova doista tako i izjasne. Da se razumijemo, moguće da ih bude i par tisuća osoba koji su zamijenili jugoslavenski identitet za bosanski (nema prelaska sa hrvatstva na bosanstvo), ali kada bi internet bio neki indikator, bilo bi takvih u BiH više od pola milijuna. Da, ali kažem da ima i takvih. Naveo sam ekstremniji primjer, ali očito da se radi o integralistu (opcija br.2 što si ti naveo). Uvjeren sam da je Hrvat podrijetlom, jer mu je profil bio vezan za facebook account, hrvatsko ime i prezime i slika Željinog stadiona. Pitao sam za mišljenje o sarajevskim Hrvatima, prosto iz privatnih razloga, jer imam rodbine u Sarajevu. Dva brata, poprilično apolitični, jedan nezaposlen, drugi radi u BH Telecomu.
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Je Mujaga, ima ih melijone. Samo čekaju da nasrnu pod zastavom ljiljana do Neuma, bit će ih teško zaustaviti. Dok god ti mene budeš zvao Mujaga, ja ću tebe Čedo. Nemoj, smeta mi. Nije da u mojoj obitelji nije bilo aga, ali smeta meni osobno.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:26 |
|
|
Mitteleuropa je napisao/la: PCM je napisao/la: Što se pitanja "političke orijentacije" preostalih Hrvata Sarajeva tiče mislim da tu postoji podvojenost:
2.Politički stav za javnost ("prilogodljivi") - taj stav je više "jaranski" "probosanski" s obzirom da se kreću i žive u dominantno bošnjačkoj sredini i moraju poradi drugih okolnosti poput "pritiska okoline", zaposlenja i radnog mjesta, prijatelja iz kvarta s posla - moraju naprosto držati takav nekakav ublaženi i "raja" stav jer s obzirom na masovnu bošnjačku i "graDŽansku" shizofreniju, moraju se jbg maskirat ako ne žele da im netko - "jebe majku ustašku", da otkaz ili radi probleme u životu i sl... Ajmo reći da si upravu, ali dati glas HDZ-u nije dokaz nikakavog hrvatstva, pa čak ni u Sarajevu. Vidiš zanimljiv je taj utjecaj integralističke politike na sarajevske Hrvate. Nedavno sam na jednom forumu čitao raspravu jednog BH Hrvata s jednim sarajevskim Hrvatom. Ovaj sarajevski Hrvat mu je rekao nešto u fazonu, dobro se sjećam: "Jarane, mi nismo Hrvati, mi smo bosanski katolici. I ti i ja. To da smo hrvati fašistička je propaganda iz Zagreba još od doba Tuđmana." I baš se pitam koliko je takvih sarajevskih Hrvati koji tako razmišljaju, tj. onih koji su se odrekli svog nac. identiteta zarad integralističkih ideja. Naravno da nije. Al jasno je koje su legitimne hrvatske stranke i politički stavovi u BIH. To su manje više sve stranke koje okuplja Hrvatski Narodni Sabor BIH. 2 najreprezentativnija primjerka su 2 HDZ-a. Jasno da ako masa sarajevskih Hrvata da glas HSS-u Lovrićke ili HSP HB da nisu ništa "manje Hrvati", al oni koji iz uvjerenja (a ne trenutno oportunizma tipa posao, sinekura...) daju glas SDP-u, Lijanovićima ili onim *** iz Jurišić Konobar Ćane *** Budimir Ustaškog HSP-a - e to su ti Hrvati koji su krenuli put "bosanstva" "gradžanstva" i "bosanskog katoličanstva" ... Za te je dugoročno asimilacija amen i to je to ... Upravo zato je i krucijalan podatak da unatoč svom ispiranju mozga u SA, pritisku okoline, Džeki dijamantu, "zmajevima", "Bosni", "hercegovačkim separatistima", "finim bosanskim katolicima", ratnim devastacijama koje smo pretrpjeli i post-ratnim opstrukcijama (povrat imovine, zaposlenje ...) - unatoč svemu tvrdu prohrvatsku liniju drži i dalje dobrih 70%+ preostalih SA Hrvata ... Bar tako podaci vele odnosno moja analiza ... Jasno javno svoj politički stav vjerovatno ne smije odnosno ne mogu izreći zbog objektivnih okolnosti...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:27 |
|
|
Mitteleuropa je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: This is new and exciting. Prva osoba na internetu koja tvrdi da je fini "bosanski katolik". Daj Bože da se sve Sulje i Alije iza tih nickova doista tako i izjasne. Da se razumijemo, moguće da ih bude i par tisuća osoba koji su zamijenili jugoslavenski identitet za bosanski (nema prelaska sa hrvatstva na bosanstvo), ali kada bi internet bio neki indikator, bilo bi takvih u BiH više od pola milijuna.
Da, ali kažem da ima i takvih. Naveo sam ekstremniji primjer, ali očito da se radi o integralistu (opcija br.2 što si ti naveo). Uvjeren sam da je Hrvat podrijetlom, jer mu je profil bio vezan za facebook account, hrvatsko ime i prezime i slika Željinog stadiona. Pitao sam za mišljenje o sarajevskim Hrvatima, prosto iz privatnih razloga, jer imam rodbine u Sarajevu. Dva brata, poprilično apolitični, jedan nezaposlen, drugi radi u BH Telecomu. Šta reći, neki su pukli pod pritiskom ekstremne sredine, imaš istih primjera sa Židovima u nacističkoj Njemačkoj pred 2 s.r., no ako baš krene, sumnjam da će ga od bradonja spasiti bosančenje i mahanje ljiljanima.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:27 |
|
|
Mitteleuropa je napisao/la: BBC je napisao/la: Je Mujaga, ima ih melijone. Samo čekaju da nasrnu pod zastavom ljiljana do Neuma, bit će ih teško zaustaviti. Dok god ti mene budeš zvao Mujaga, ja ću tebe Čedo. Nemoj, smeta mi. Nije da u mojoj obitelji nije bilo aga, ali smeta meni osobno. Hajde ba, daj sljedeće pitanje ne srami se. "Kako glas Hrvata u Hercegovini može više vrijediti od glasa Hrvata u Goraždu".
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:31 |
|
|
2.Politički stav za javnost ("prilogodljivi") - taj stav je više "jaranski" "probosanski" s obzirom da se kreću i žive u dominantno bošnjačkoj sredini i moraju poradi drugih okolnosti poput "pritiska okoline", zaposlenja i radnog mjesta, prijatelja iz kvarta s posla - moraju naprosto držati takav nekakav ublaženi i "raja" stav jer s obzirom na masovnu bošnjačku i "graDŽansku" shizofreniju, moraju se jbg maskirat ako ne žele da im netko - "jebe majku ustašku", da otkaz ili radi probleme u životu i sl... Ajmo reći da si upravu, ali dati glas HDZ-u nije dokaz nikakavog hrvatstva, pa čak ni u Sarajevu. Vidiš zanimljiv je taj utjecaj integralističke politike na sarajevske Hrvate. Nedavno sam na jednom forumu čitao raspravu jednog BH Hrvata s jednim sarajevskim Hrvatom. Ovaj sarajevski Hrvat mu je rekao nešto u fazonu, dobro se sjećam: "Jarane, mi nismo Hrvati, mi smo bosanski katolici. I ti i ja. To da smo hrvati fašistička je propaganda iz Zagreba još od doba Tuđmana." I baš se pitam koliko je takvih sarajevskih Hrvati koji tako razmišljaju, tj. onih koji su se odrekli svog nac. identiteta zarad integralističkih ideja. Naravno da nije. Al jasno je koje su legitimne hrvatske stranke i politički stavovi u BIH. To su manje više sve stranke koje okuplja Hrvatski Narodni Sabor BIH. 2 najreprezentativnija primjerka su 2 HDZ-a. Jasno da ako masa sarajevskih Hrvata da glas HSS-u Lovrićke ili HSP HB da nisu ništa "manje Hrvati", al oni koji iz uvjerenja (a ne trenutno oportunizma tipa posao, sinekura...) daju glas SDP-u, Lijanovićima ili onim *** iz Jurišić Konobar Ćane *** Budimir Ustaškog HSP-a - e to su ti Hrvati koji su krenuli put "bosanstva" "gradžanstva" i "bosanskog katoličanstva" ... Za te je dugoročno asimilacija amen i to je to ... Upravo zato je i krucijalan podatak da unatoč svom ispiranju mozga u SA, pritisku okoline, Džeki dijamantu, "zmajevima", "Bosni", "hercegovačkim separatistima", "finim bosanskim katolicima", ratnim devastacijama koje smo pretrpjeli i post-ratnim opstrukcijama (povrat imovine, zaposlenje ...) - unatoč svemu tvrdu prohrvatsku liniju drži i dalje dobrih 70%+ preostalih SA Hrvata ... Bar tako podaci vele odnosno moja analiza ... Jasno javno svoj politički stav vjerovatno ne smije odnosno ne mogu izreći zbog objektivnih okolnosti...
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Mitteleuropa je napisao/la: Dok god ti mene budeš zvao Mujaga, ja ću tebe Čedo. Nemoj, smeta mi. Nije da u mojoj obitelji nije bilo aga, ali smeta meni osobno.
Hajde ba, daj sljedeće pitanje ne srami se. "Kako glas Hrvata u Hercegovini može više vrijediti od glasa Hrvata u Goraždu". Hrvati u Goraždu?
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:45 |
|
|
Znači prema vašem mišljenju u Sarajevu je nekih 80-90% Hrvata HR-HB orijentirano, preostalih 10-20% integralistički raspoloženo iz razno-raznih razloga. Hvala na odogovorima Sarajlije.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 18:55 |
|
|
Da, HR HB pritom ne znači da "b.alijama treba jebat majku i spalit svaku džamiju" ili da svaki doma na zidu ima sliku Mate Bobana ...
HR HB orijentiran u ovom slučaju znači da slijede bilo privatno bilo javno hrvatski politički mainstream u BIH a to su ideje :
Ravnopravnosti Hrvata u BIH Autonomnosti kulturne jezične i svake druge Hrvata u BIH Autohtonosti i konstitutivnosti Hrvata u BIH Nacionalne emancipacije Hrvata u BIH u odnosu na preostale narode i "građane" Trećeg entiteta i/ili svake druge ideje i političkog pokreta koji kao osnovnu premisu ima jednakost i ravnopravnost Hrvata u BIH Protiv političkog inženjeringa a la Komšić, pa makar da smo sutra mi u poziciji da drugima namećemo svoju volju i svoje predstavnike Opstanka BIH kao "tronošca" odnosno trofederalne, troentietske, trokantonalne, trojedne BIH nazovi to kako hoćeš ideja je jasna Glavni grad BIH je Sarajevo, glavni grad Hrvata BIH je Mostar Čist račun duga ljubav odnosa sa preostala 2 naroda
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 19:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23954 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Pa možemo reći i da se dosta nas zalaže za Herceg-Bosnu u kojoj bi se i Muslimani i Srbi ugodno osjećali. Nek ima čak i prefiks hrvatski, ali svi koji poštuju Herceg-Bosnu su dobrodošli i da oni također mogu afirmirati svoje etničke posebnosti unutar iste.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 19:14 |
|
|
Jasno ... Korektan tretman kakav očekujemo za Hrvate u Sarajevu, Tuzli ili Gradačcu, moramo dati i Bošnjacima u Livnu, Vitezu i Mostaru ... Za Srbe vrijedi isto ... U tim stvarima mora postojati reciprocitet ako želiš graditi ikakvo normalno društvo ...
A ako želiš rušiti i glumit siledžiju onda se ponašaj ko Srbi u Jugoslaviji ili Bošnjaci u sadašnjoj BIH posebno FBIH ... Pa dok balon ne pukne ...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 20:00 |
|
|
Eh gde je BiH od Jugoslavije... Kad svi izguraju na nivo republike iz 74, sa svim što je prati, tek se onda dolazi na isti nivo. A i takva je država pukla.
Ovde se priča o osnovnim stvarima. Da se ne ruši ustavni poredak, ne naziva drugi narod genocidnim, da postoje sredstva informisanja, da se ne biraju tuđi predstavnici, da ne dobiješ batine ako se "pogrešno" zoveš i prezivaš.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 20:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Mali je u pravu, toliko su nacionalno nabrijani (Bosna - ovo-ono) da ljudi moraju stavljat na FB jasno deklariranje da su za BiH (odnosno ono što "oni" smatraju BiH). Sjetim se onog primjera sa bh. dresovima Hrvatica udanih za muslimane (BBC-jeva digresija).
Ja se ne sjećam da sam čuo nekoga u Zg da naglašava da je Hrvat katolik, musliman, pravoslavac. A ne sjećam se ičijih žena u kockastim dresovima...
Pobudalili...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 20:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
To je zato sto su oni jos uvijek u tom nekom postratnom delirijumu. Kao mlad narod jos ih sve ovo trese, al protekom vremena doci ce i oni razumu, valjda. A i inace, kao i kod Hrvata, "najjaci" su oni sto do jucer nisu znali nista vise od deset metar od svog sela...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati Sarajeva - Bilanca Postano: 27 ruj 2013, 20:39 |
|
|
Aztec jesi ti Sarajlija "kapitalac" ? Ili "integralac", kako se to već zove.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|