|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: BiH glazbena scena Postano: 06 kol 2013, 19:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23902 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Tko ju sada predstavlja i koliko je jaka, a koliko prepoznatljiva? Usporedba sa Hrvatskom i Srbijom?
Prije rata znam da je bila uz bok hrvatskoj i srpskoj glazbenoj sceni (Bijelo Dugme, Crvena Jabuka, Merlin, Indexi, Hara Mata Hari, Regina, Zabranjeno Pušenje, Zdravko Čolić, Halid Bešlić, Haris Džinović...), ako ne u određenim momentima i najjača glazbena scena EX YU.
Kako to, da sada ne može ni blizu srpskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni - ni po kvaliteti, ni po prepoznatljivosti? Tko sada drži ovu scenu u BiH, tko su joj stupovi?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 06 kol 2013, 20:57 |
|
|
Dvije riječi: Albanska industrija. Nekada je Sarajevo bilo daleko ispred ili barem u korak sa Beogradom i Zagrebom kada je u pitanju muzička scena, dok danas sve se svodi na Halida Bešlića i "njegovu" Miljacku. Pogledaj samo Indeksovce, Bijelo Dugme, Crvenu Jabuku, a danas, sve je to istorija. P.S. Grupa Bijelo Dugme je ušla u čitanke za muzičko obrazovanje u osnovnoj školi još prije otprilike 10-ak godina.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 06 kol 2013, 21:14 |
|
|
Što bi rekao Đole, narodnjaci, sve vam je u šaci...
Ako ne govorimo o njima, zanimljivo je da se pojavi s vremena na vrijeme neka grupa, ali uskoro propadne... meni su se sviđali Skroz, Irina i VI, od pop muzičara SMS, ali sve to posle albuma ili dva netragom nestane...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 06 kol 2013, 21:48 |
|
|
Irina i Vi su iz IS, ili? Priporucila mi jedna Hrvatica Sarajka, ali davno.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 06 kol 2013, 21:53 |
|
|
Ne, muslimani, sama Irina je čini mi se iz Konjica, preziva se Kapetanović. Doduše, udaje se za nekog vašeg Iz IS preporučujem "Atentat" :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 06 kol 2013, 21:55 |
|
|
Inace, ima hrpa mladih rock bandova, lokalno gledano, naisa san na par iz zap.Hercegovine, ali sasvin slucajno njuskajuci po youtube-u.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 10 kol 2013, 21:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23902 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Nisam je odavno, baš odavno čuo - slučajno naletjeh na ovu stvar. Tako tipičan proizvod osamdesetih u Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 10 kol 2013, 21:46 |
|
|
Kad već neko pomenu mlade bendove, ima dobrih izvođača okupljenih oko BL demo festa kao naprimjer grupa Aleksandrija, Vanja The Frog, ali njih tek čeka onaj možda i najteži dio, a to je afirmacija tojest dokazivanje pred publikom, angažmani, koncerti i slično, dok sarajevsku rock scenu nešto i ne pratim i dosad sam čuo jedino samo za Dubiozu Kolektiv i nisu da budem iskren loši, a što se tiče mostarske scene dobra je grupa Zoster koja je bila čak i na Exitu.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 25 kol 2013, 01:55 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Nemaju se vala ni Srbi čime pohvaliti. Kad čujem onog Nigrutina i onog Alena što se trebao ubiti ispod kruške, pa nažalost nije, kosa mi se digne. O pevaljkama da ne govorim. lider30 je napisao/la: (Bijelo Dugme, Crvena Jabuka, Merlin, Indexi, Hara Mata Hari, Regina, Zabranjeno Pušenje, Zdravko Čolić, Halid Bešlić, Haris Džinović...) Merlin više ne postoji kao grupa ali postoji Dino koji je zaista velika pop zvijezda. Hari nije tako popularan ali može se reći da je uspješan. Regina postoji, Pušenje isto, Džinović, ali to nije ni blizu dobro kao nekad. Bešlić je jedini ostao zvijezda ista kao nekad davno. Još uvijek izbacuje velike hitove. A od novijih vrijedni spomena su braća Šaran (Skroz i Letu štuke), Laka, Vuneny, Zoster, Dubioza (koju ne volim), Frenkie, Konvoj, Erogene Zone, Damir Imamović koji izvodi sevdalinke na malo moderniji način, kao i Mostar sevdah reunion i Divanhana. Moram spomenuti i prerano umrlog Adija Lukovca koji bi, vjerujem, postigao ogroman uspjeh da je danas živ. Edo Maajka je napola Hrvat al et Zatim Damir Avdić koji je KRALJ, grupa Ofsajd koja je pravo osvježenje Ima nas ba..... Problem je u tome što im se daje premalo medijskog prostora. Pa mi nemamo nikakvu muzičku emisiju na FTV i BHT1 što je nezamislivo!
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 02:17 |
|
|
Razgovor dvije spodobe koje zaista volim
I meni najdraža Lakina. Spot sniman u rudniku Breza.
Znas li da je ljubav moje politicko opredjeljenje Možda zato ljudi misle da sam čudno ja stvorenje. Znaš li da sam jednom htio da te pitam sve i svasta, ali nisam uspio jer zakazala mi je masta?
Znaš li da se ljubis kao djevojcica koja place Koja nikad nije dala, ali spoznaje da dat ce Znaš li da se ljubis kao djevojčica koja place Koja nikad nije dala...
mi so mi so la so fa mi fa mi fa mi fa so fa mi
Znas li uvijek kada puse polagani povjetarac, u glavi mi misao da jedini sam tvoj muskarac
Znas li kad bi apsolutno zavladalo ovim svijetom, apsolutno bi te htio jednakim intenzitetom
Znas li da se ljubis kao djevojcica koja place koja nikad nije dala, ali spoznaje da dat ce Znas li da se ljubis kao djevojčica koja plače koja nikad nije dala...
...ljubav, ljubav, ljubav ...
Jer sam čudno ja stvorenje...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 06:13 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Narodnjaci su preuzeli primat nazalost.I to ne glazba Tome Zdravkovića, Harisa Dzinovica i sl. Nego turbofolkeri Mislim da Pink i prekodrinski izvodjači snose najveći dio krivnje za potpuni krah glazbene scene.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 12:48 |
|
|
Dal' su krivi turbofolkeri, il' je to do naroda... U svakom slučaju, užasna kakva jeste, i ta vrsta muzike nije nešto gora od pop smeća koje se vrti na zapadu npr. Isti qrac drugo pakovanje.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 12:58 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Djordje Balašević - Krivi smo mi
O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast
Krivi smo mi
Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Ma sta su znali djenerali i brkati majori jedino da vicu: pali ali nisu najgori
Krivi smo mi
Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali
Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas ne pitaj mnogo, dospeces i ti na rdjav glas Putuj planeto, super smo se druzili nama je lepo, taman kako smo zasluzili
Nisu krivci depresivci, lude i psihopate sto su rusili pa sada nama nude lopate
Krivi smo mi
Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali sori, matori, krivi smo mi koji smo cutali
Putuj Evropo i pos'lji nam malo peciva nama je dobro, sreca jedna neizreciva Putuj planeto, ovde se vrag priziva nama je lepo, slika jedna neopisiva
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 15:24 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Dal' su krivi turbofolkeri, il' je to do naroda... U svakom slučaju, užasna kakva jeste, i ta vrsta muzike nije nešto gora od pop smeća koje se vrti na zapadu npr. Isti qrac drugo pakovanje. Definitivno i na Zapadu je glavni fazon da ispadne sisa izvođačici, da li se na upskirtu vidi ima li gaćice ili nema i da se pjesmama podilazi najnižim strastima kod mase. Tekstovi su također postali minimalistički i priprosti i ne vidim da je to drukčiji šund od ovog balkanskog turbofolkerskog? Jedino su na Zapadu pjesme na engleskom i aranžmani malo uglađeniji zbog više novca, što se vrti u glazbenoj industriji. Šund je opet šund. Malo drukčija pakovanja.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 15:42 |
|
|
Razlika je u produkcijskim vrednostima. Sve ostalo, idejno, je isto.
Poslušaš par pesama ovih nazovi rep "umetnika" ili još gore "umetnica" i IQ ti automatski opadne za 3-5 poena.
E sad što kod nas voli narod da opljune po "domaćem" melosu, a što je strano uvek bolje i prefinjenije, to je druga priča. Sluša neko Nicki Minaj i misli da je gospodin/gospođa i totalno urban u odnosu na tipa koji se uz kilo prasetine oduševljava vokalnim vratolomijama i plućnim krilima gospođice Vendi. Jes' kako da ne.
Al' da je dobra muzika trajne vrednosti sa nekom porukom skoro izumrla na našima prostorima, to je istina, nažalost.
Što je najgore, kad se pojave neki stari bendovi da održe koncert ili kad dođe neko spolja, redovno se pune arene, stadioni, festivali. I to ne matore, nostalgične publike, već omladine... E sad, da li je problem idejno siromaštvo kod naših muzičara, nedostatak medijske podrške ili i jedno i drugo, pa skoro da nema novih krupnih imena na domaćim scenama, zaista ne znam. Čast izuzecima.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 14 ruj 2013, 15:49 |
|
|
Sad bi te joe optužio za nešto.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: BiH glazbena scena Postano: 28 ruj 2013, 23:37 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|