|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 33 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 29 svi 2013, 12:30 |
|
|
Tekst jednog odlicnog benda iz regije
Zivim u stanu, ali sam na ulici. Nisam narkoman, ali se drogiram. Pijem, ali mogu i da ne pijem.
Ko sam, sta sam, eto to sam
Volim zene, ali tek pokoju pojebem, lazem zato sto zaboravljam, ili jednostavno zbog price nesto preuvelicavam
Ne kradem, prosto nisam taj
U afektu bih mogao da ubijem, ali bih odmah i poludio Trenutno sam sam, ali mislim da bi bilo bolje da nisam
_________________ jebem li te vojni referente shto me cherash dalje od dervente...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 29 svi 2013, 12:39 |
|
|
Smiješ reklamirati i srpske bendove ovdje, nećeš dobiti ban.
|
|
Vrh |
|
 |
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 29 svi 2013, 23:58 |
|
|
Ne razumijem. Ovo i jest bend iz Srbije.
_________________ jebem li te vojni referente shto me cherash dalje od dervente...
|
|
Vrh |
|
 |
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 29 svi 2013, 23:58 |
|
|
Goribor.
|
|
Vrh |
|
 |
Ksenija
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 06 ruj 2013, 13:33 |
|
|
Zašto ljudi lažu? Zato što nas od istine dele dve stvari: glupost što je ne vidi i sujeta što je ne voli.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 01 lis 2013, 22:54 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Citat: Kako locirati laž?
Naučnici nastoje da pronađu mjesto u mozgu na kome nastaje laž.
Šta je laž, a šta istina provjerava se na poligrafu. Detektor laži mjeri tjelesne reakcije - kao što su znojenje, puls i krvni pritisak.
Sam po sebi, on ne može da kaže da li lažete ili govorite istinu, već samo kako reagujete na različita pitanja koja su vam postavljena.
Pitat će vas kontrolna pitanja, odnosno ona na koja vaš ispitivač zna prave odgovore, pomiješana sa ključnim pitanjima o zločinu za koji ste, recimo, osumnjičeni. Pitanja su napravljena tako da vas podstaknu da lažete i da se to primijeti.
U SAD-u poligrafe koriste u kombinaciji sa tehnikom kontrolnih pitanja. Neke državne agencije koriste ih čak i da ocijene nove kandidate za posao.
Međutim, taj metod veoma je problematičan i mnogi naučnici tvrde da je nepouzdan.
Uobičajeni detektor laži mjeri koliko je osoba uzbuđena. On ima visoku stopu pogodaka, ali ljudi mogu da nauče kako da nadmudre poligraf.
Naučnici su zato krenuli u misiju otkrivanja mjesta gdje nastaje laž. Snimanjem mozga, navode istraživači, može da se uoče laži tamo gdje počinju.
Oni će tražiti dijelove mozga koji su aktivni dok osoba laže i one koji su mirni dok osoba govori istinu. Tehnika funkcionalne magnetne rezonance (FMG) može da otkrije koji regioni mozga troše najviše kiseonika u bilo koje doba i koji su samim tim najaktivniji.
Naučnici upozoravaju da nema regiona ljudskog mozga koji je posebno povezan sa laganjem.
To nije spriječilo neke kompanije, kao što je "Bez laži - MRI“ da nude snimanja mozga za komercijalne potrebe.
"Ta tehnologija je prva i jedina direktna mjera provjere istinitosti i prepoznavanja laži u ljudskoj historiji" - piše na internet-stranici ove kompanije.
Ipak, naučnici ističu da trenutna snimanja mozga ne odgovaraju prepoznavanju laži - navodi "Deutsche Welle".
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 02 lis 2013, 00:24 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
joe enter je napisao/la: Dajte primere laganja koje vas je zainteresovalo i nasmejalo.
Mene rođak nasmijava iz dana u dan. Dok smo živjeli u izbjeglištvu većina nas je bila ili u Mostaru ili Blagaju, samo on u Gnojnicama (čuj imena), pa tu situaciju koristi kako bi mogao nesmetano lagati jer niko ne može demantovati njegove priče. Tako kad god krene s pričom Dok sam bio u Gnojnicama odmah znamo da slijedi sočna laž.... Tako je on u Gnojnicama bio sa ženom starijom 20 godina od njega, vozio je biciklo 250 na sat (računali mu), mijenjao nastavnike u osnovnoj školi koji bi otišli na kafu a njemu ostavljali razred, imao psa koji je znao reći par riječi itd.. Danas se služi novom taktikom.. Laže o stvarima koje niko ne može provjeriti, npr u Australiji ima toliko i toliko ovaca, u Rusiji je 1928. godine četvročlana porodica konzumirala u prosjeku 20 kg kafe, u Češkoj se godišnje snimi toliko i toliko filmova i ostale gluposti. E sad, zašto on laže.. Po mom mišljenju želi ostaviti dobar utisak na sagovornike. Želi djelovati zamimljivo i pametno. Važno. Ali stvar je u tome što je on zaista pametan i nije ni dosadan (kad ne laže) pa nema potrebe da laže, tako da dolazim do zaključka da i nema baš samopouzdanja. Ne znam šta bi drugo bilo. Ako niste Junuz nemojte dalje čitati... Ja lažem samo jednu stvar. Da sam žensko.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 02 lis 2013, 00:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sasvim prosječan Bošnjak.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|