HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 lip 2025, 22:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Gotov prvi srpsko-hrvatski rječnik
PostPostano: 06 lis 2013, 18:11 

joe enter je napisao/la:
mirv je napisao/la:

Kad si tako pametan i upućen evo da te uputim u još neke stvari - skoro cjelokupno hrvatsko nazivlje za bilo što više od osnovnih srpskih zanimanja - kopanja, krađe i laganja, su izmišljene u 19. stoljeću a izmislili su ih uglavnom Bogoslav Šulek, ban Ivan Mažuranić, Vjekoslav Babukić, Vatroslav Bertić itd.

Kontaš?

Ti kurca ne kontaš!

Evo sve i da je istina to što kažeš(a nije) , svi ovi ljudi koje si nabrojao su bili jugoslovenski nastrojeni i nisu imali dilemu oko toga da Srbi i Hrvati govore jedan jezik.

Aj demantuj me ako možeš???

Misliti i srati nije isto, kako se kaže. Ako napišeš znanstveni rad i u njemu svaka rečenica počinje sa "mislim", kao u vašoj znanosti, to je smeće a ne znanstveni rad. Uostalom, tada su mislili da smo svi mi Iliri pa ako jesmo evo, ja povlačim ovo što sam rekao. :zubati

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ma naravno, Srbi su se do 19. veka sporazumevali litvanskim jezikom, a onda su ti vaši velikodušni jezikoslovci podelili čitanke srpskim seljacima (koji su, kao i svi ostali seljaci u Evropi tog doba, bili 99% nepismeni) pa su oni to čitali i odatle naučili vaše reči koje su potom ušle u srpski jezik.

U tako nešto može da poveruje samo neko malouman, ili neko ko se rodio u Australiji i nema blage veze o ovim prostorima, a uz to je pročitao čitavu jednu i po knjigu u životu.

i nema potrebe da mi odgovaraš, pošto stvarno nemam inspiraciju da se prepirem sa isfrustriranim i polupismenim pacijentima.

Zbogom, i sve najbolje želim.

Znam, mi glupani ne znamo da su "belančevine" otkrivene kasnije od Dušanovog zakonika, da u 17. veku nije bilo krugovala, odbojke, stajališta za autobuse, zaslona, putovnica. Srećom, vi Srbi ste tu da biste nam objasnili kako je košarka stara srpska riječ jer postoji spomen ploča iz 13. veka u kojem kneginja Leposava daje u zadužbinu košarkaško igralište monasima manastira u Novom Pazaru. Što se sramite, pokažite to cijelom svetu, nemojte biti preskromni što je i inače vaša odlika.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 18:15 

Yeni Pazar se tad zvao Novo Trgovište.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 18:24 

mirv je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Ti kurca ne kontaš!

Evo sve i da je istina to što kažeš(a nije) , svi ovi ljudi koje si nabrojao su bili jugoslovenski nastrojeni i nisu imali dilemu oko toga da Srbi i Hrvati govore jedan jezik.

Aj demantuj me ako možeš???

Misliti i srati nije isto, kako se kaže. Ako napišeš znanstveni rad i u njemu svaka rečenica počinje sa "mislim", kao u vašoj znanosti, to je smeće a ne znanstveni rad. Uostalom, tada su mislili da smo svi mi Iliri pa ako jesmo evo, ja povlačim ovo što sam rekao. :zubati

.

Šta je siso?! , nema demanta da su Šulek i nabrojana ekipa bili Jugosloveni?? , ajde izjasni se kad ih već pominješ?! , ajde?!

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 18:36 

joe enter je napisao/la:
mirv je napisao/la:

.

Šta je siso?! , nema demanta da su Šulek i nabrojana ekipa bili Jugosloveni?? , ajde izjasni se kad ih već pominješ?! , ajde?!

I jugoslavenstvo i panslavizam su hrvatski proizvodi katoličkih svećenika ali naši su to zamišljali kao stvaranje državnih zajednica u kojima će se tada tlačeni Slaveni uspješno braniti od Germana i Romana. Naravno da nitko od navedenih nije htio da se Hrvati utope u Srbe ili nekakve Jugoslavene. To su neke tvoje fantazije. Da su htjeli ne biste prošli kako ste prošli. Ti ljudi su bili hrvatski nacionalisti i kad ste počinjali s vašim kenjažama reagirali su jednako kao i Ante Starčević. Dobro da Tuđmana nisi proglasio jugoslavenskim radikalom jer je bio u partizanima i borio se protiv NDH.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 18:51 

mirv je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

I jugoslavenstvo i panslavizam su hrvatski proizvodi katoličkih svećenika ali naši su to zamišljali kao stvaranje državnih zajednica u kojima će se tada tlačeni Slaveni uspješno braniti od Germana i Romana. Naravno da nitko od navedenih nije htio da se Hrvati utope u Srbe ili nekakve Jugoslavene. To su neke tvoje fantazije. Da su htjeli ne biste prošli kako ste prošli. Ti ljudi su bili hrvatski nacionalisti i kad ste počinjali s vašim kenjažama reagirali su jednako kao i Ante Starčević. Dobro da Tuđmana nisi proglasio jugoslavenskim radikalom jer je bio u partizanima i borio se protiv NDH.

Šta je siso nećeš da odgovoriš jel Šulek i ostali mislili da su srpski i hrvatski jedan jezik?? , ako nećeš nemoj više da se javljaš i da pišeš nešto te ne pitam.

Znači kad tvrdiš nešto onda budi čovek pa stoj iza toga sa argumentima , ili umukni.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2013, 19:03 

joe enter je napisao/la:
mirv je napisao/la:

Šta je siso nećeš da odgovoriš jel Šulek i ostali mislili da su srpski i hrvatski jedan jezik?? , ako nećeš nemoj više da se javljaš i da pišeš nešto te ne pitam.

Znači kad tvrdiš nešto onda budi čovek pa stoj iza toga sa argumentima , ili umukni.

Jesu. Isto tako su mislili da smo svi mi Iliri ili da su Rusi, Poljaci i svi Slaveni jedan narod što su 3 očite budalaštine. I ti si sad iz toga sigurno zaključio da je Srbija do gvanice VKK i da imate pravo krasti riječi hrvatskoga jezika koje su oni stvorili i proglašavati nas govornicima nekakvog srpskohrvatskog jezika na temelju tih riječi. Ne, nemate a ako imate onda to pravo imaju i Rusi jer bili su panslaveni, mogu i Slovenci i Bugari jer svi su oni Iliri, je li? Nevjerojatno što sve nećete pokušati da bi opravdali svoj lopovluk.

Osim toga, ja sam tebi jasno odgovorio a ti meni nisi - jesmo li mi Iliri kao što su oni smatrali? Ili odgovori ili odjebi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: