|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 26 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
gavrict
|
Naslov: Da li crna magija postoji? Postano: 31 lis 2013, 15:40 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 02 stu 2013, 17:13 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Postoji.
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 02 stu 2013, 20:17 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
orleanski je napisao/la: Postoji. Slažem se. I ne bih se zaje*avao s time, da prostite na izražaju fra. Ako se ne varam takvi ljudi po kanonskom pravu potpadaju pod teški grijeh te ne smiju primiti pričest.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 02 stu 2013, 20:27 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ako se ne varam takvi ljudi po kanonskom pravu potpadaju pod teški grijeh te ne smiju primiti pričest. To im je najmanji problem.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 02 stu 2013, 20:36 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Mar-kan je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ako se ne varam takvi ljudi po kanonskom pravu potpadaju pod teški grijeh te ne smiju primiti pričest. To im je najmanji problem. Znam, no znaš da ja sve s pravnog aspekta gledam prvo. Profesionalna deformacija  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 02 stu 2013, 21:26 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: To im je najmanji problem. Znam, no znaš da ja sve s pravnog aspekta gledam prvo. Profesionalna deformacija  . Kod našeg Zakonodavca nema rupa u svemirskom Zakonu:-) Lijepo piše da je gad pred Gospodom,tko se bakće magijom!
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 02 stu 2013, 23:46 |
|
|
Nije mi jasno kako netko može koristiti crnu magiju.
Zamisli ti koliko moraš otići psihički ili popustiti pred vragom kada kopaš po grobovima i uzimaš zemlju za magiju.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 03 stu 2013, 01:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
orleanski je napisao/la: Postoji. Zar vjernici vjeruju u nesto sto se zove crna magija?  Zar ne vazi ona "ja sam gospodin Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene", ili kako vec ono ide...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 03 stu 2013, 01:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Inace, ja sam cuo da su srpski sihiri gori od muslimanskih.  Rekose mi, za muslimanske jos i nekako se da, al kad ti Srbin baci sihire, onda ti je gotovo. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 03 stu 2013, 01:21 |
|
|
Aztec je napisao/la: orleanski je napisao/la: Postoji. Zar vjernici vjeruju u nesto sto se zove crna magija?  Zar ne vazi ona "ja sam gospodin Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene", ili kako vec ono ide... Đavao ga onda povede na goru vrlo visoku i pokaza mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu pa mu reče: "Sve ću ti to dati ako mi se ničice pokloniš." Tada mu reče Isus: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!"Matej 4,9-11
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 03 stu 2013, 09:01 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2511 Lokacija: United States Of Balkan
|
Postoji.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 03 stu 2013, 12:23 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Crnoj magiji "podlozni" su labilni ljudi jedino.
Naravno da mislim da ne postoji, jer da postoji do sad bi sigurno neka nane bacila sihire na nekog od naših vrlih političara. Ili oni imaju ugovor sa djavolom??
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 03 stu 2013, 16:01 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 04 stu 2013, 16:55 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Crnoj magiji "podlozni" su labilni ljudi jedino.
Naravno da mislim da ne postoji, jer da postoji do sad bi sigurno neka nane bacila sihire na nekog od naših vrlih političara. Ili oni imaju ugovor sa djavolom?? Da znaš tko se sve bavi magijom,i koliko je ljudi nastradalo zbog toga,imala bi drugačije mišljenje. 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 04 stu 2013, 17:04 |
|
|
Nije valjda da vjeruješ u to Markane?
Mislim da je psiha jedini okidač odnosno pokretač tih crnih slutnji, vradzbina i dogadjaja. A ljudska posvijest je čudo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 04 stu 2013, 17:26 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nije valjda da vjeruješ u to Markane?
Mislim da je psiha jedini okidač odnosno pokretač tih crnih slutnji, vradzbina i dogadjaja. A ljudska posvijest je čudo. Psiha,podsvijest i ostale fraze ateizma ovdje nemaju prođu,ako ljudsko biće ne vjeruje u nešto ili to nešto prevazilazi ljudsko shvatanje i moć opažanja ljudskim osjetilima,to ne znači da to nešto ,ili neke sile, ne postoji.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 05 stu 2013, 00:02 |
|
|
Kako onda objašnjavaš imunitet odnosno senzibilitet ( podloznost)nekih osoba kad je crna magija u pitanju? Uzmimo da se crnom magijom većinom bave ljudi koji nam nisu skloni, mrze nas ili su nam otvoreno neprijatelji .. Ne vjerujem da bi bilo tko vradzbine i crnu magiju i da postoji) koristio u svrhe koje nemaju temelja. Svaka ljudska osoba ima neprijatelja u svom okruzenju. Kad bismo uzeli dakle neorijateljstvo ili mrznju kao temelj crne magije na cijeloj planeti zemlji ne bi bilo bezbijedne osobe. Ja mislim ipak da ljudi ne reagiraju jednako na patnju, bol, nepravdu ili stres. Oni skloni melodramičnoszti i umišljanju razloge za svoje neuspjehe uvijek vide preuveličano i okrivlju druge zato. Skloni su sujevernim shvatanjima recimo i sl. Čim je čovjek sujevan/ praznovjeran na njega je i psihički lako utjecati. Pa eto i " plodnog tla" svim šalabajzeri à da se okoriste tudjom mukom, a kako nema logičnog objašnjenja za niz nesrećnih nekih dogadjaja o onda je izmišljena kao opravdanje crna magija.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 05 stu 2013, 00:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Hodže se vole baviti crnom magijom.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 05 stu 2013, 11:52 |
|
|
BBC je napisao/la: Hodže se vole baviti crnom magijom. Citat: SIHIR - NAJGORI OBLIK CRNE MAGIJE! 22.02.2013 | KOMENTARA (19) Ma, kakva vlaška magija! Ništa nije tako opasno i ne može naneti toliko zla kao sihir, tvrde za alo.rs u Novom Pazaru, gradu u kom od malih nogu decu plaše pričama baš o ovakvoj crnoj magiji. Ukoliko vam neko, “postavi” sihir, razoriće odnose u vašoj porodici, nećete imati napretka u jednoj ili u svim sferama života i ono najgore, može izazvati realnu psihičku ili fizičku bolest, tvrde sagovornici alo.rs iz Novog Pazara. Iako se u ovom mestu pričaju razne legende ili anegdote u koje se veruje ili ne, sihir je ono sa čime su se mnogi ljudi susretali i to pamte kao neverovatno loše iskustvo. - Sećam se da mi u tom periodu nije baš “išlo” u životu. Imao sam stalno neke probleme a da nikako nisam uspevao da shvatim šta se zapravo događa. Znam da se sve kretalo u nekom negativnom smeru ali sam razmišljao da je naišao loš period. Jednog dana pošao sam sa drugarom da prošetamo i prolazili smo blizu "Mahale", zaustavila nas je starija Romkinja i rekla mi da mora nešto da mi kaže: Tebi je dete neko učinio zlo! Gledao sam je zbunjeno - poćinje svoju ispovest U.M. (29), mladić koji tvrdi da je bio žrtva sihira. Kako prepoznati sihir! Sihirbaz, tačnije onaj ko postavlja sihir, dođe do nečega što je direktno ili indirektno u dodiru sa telom žrtve (kosa, nokti, izlučevine-uzimaju se sa odeće žrtve). Mnogi su posvedočili da im je nestao deo odeće i potom se nekim čudom pojavio, doduše izmenjen (pocepan, izvezen koncem određene boje, isprljan nečim što je teško ili nemoguće očistiti). Ove stvari se vraćaju, ali sada je na njima sihir koji najčešće počinje delovati onog momenta kada dođe u dodir sa vlasnikom, ali ovako nešto nije pravilo. - Nastavila je da mi priča i zaista sam mislio da će mi reći neke uobičajene stvari koje kažu kada gledaju u dlan ili karte. Ipak sam se prevario, kaže U. i dodaje šta mu je starica rekla: - "Ja ću ti pomoći. Ti pored svoje kuće imaš neki prostor gde ne sedite baš svakog dana, tu ćeš negde naći ljuske od jajeta. U tvom ormanu se nalazi pocepan čaršav, u saksiji za cveće ćeš pronaći crveni konac. Uzmi sve to i baci u reku”. Zanemeo sam. Čim je rekla prostor pored kuće, setio sam se šupe u kojoj držimo drva, seća se U.M. “Pitao sam je odakle bi to moglo da se nalazi kod mene i ko je uopšte sve to mogao tu da ostavi. Rekla je samo da mi je neko ko živi u blizini moje porodice i mene postavio sihir, i da je to osoba koja nam želi zlo. Pokušavao sam da zaboravim na sve to što mi je rekla, jednostavno nikada nisam verovao u te vradžbine. Za mene su to sve bile gluposti. Ipak, samo što sam stigao kući, počeo sam da tražim sve što je rekla i našao sam. Nikada se čudnije u životu nisam osećao. Tada nikome o tome nisam želeo da pričam. Bacio sam sve te stvari i nisam hteo da razmišljam o tome. I zaista, lagano je sve dolazilo na svoje”, završava priču U.M. Hodža Raif: Ne postoje nedodirljivi i zaštićeni! “Nisam se nikada lično bavio uklanjanjem sihira, ali verodostojno tvrdim da postoji. U Kur’anu je zapisano i Nadžer je izrekao da je to složeno delovanje zlih duhova i podložnost uticaju nadprirodnih sila. Da bi se čovek time bavio morao bi da pogazi načela koja u Kur’anu postoje, one principe kojima se mi muslimani vodimo.Onaj ko veruje u Alaha, ne može biti sihirbiz. Kada vam je sihir postavljen tada šejtan(džin) kontroliše ljudsku svest i osoba nije svesna svojih postupaka. Ne postoje nedodirljivi i nezaštićeni“, kaže Raif Krkušić, hodža iz Novog Pazara. U malim lokalima u Novom Pazaru, gde ljudi ispijaju kafe i čajeve, najviše se “šuška”o ovim nesvakidašnjim pojavama. Razgovara se o strahu od toga da se ne nagazi na tuđ sihir. Ako je loše krenulo, često biste bili u prilici da čujete : “Ma meni je neko sihir postavio” Ovu vradžbinu mogu ukloniti upravo one osobe koje je i postave. To su obično starije vračare. Osim vračarama, kada im se postavi sihir ili osobe bar misle da je tako, obraćaju se za pomoć hodžama. Oni obično mogu prepoznati da li je sihir postavljen ili ne. Kako se postavlja sihir Postavljanje sihira može biti izvedeno sa tri strane. Prvi slučaj je kada sihirbaz svojom rukom postavi ono sto je uradio. Zatim postoje oni ljudi koji traže da se sihir napravi. Oba ova slučaja, kada je u pitanju mesto na kome će se naći sihir, su indentična. I sihirbaz i onaj u čije je ime sihir urađen, postavljaju sihir samo na onim mestima koja su dostupna svakom čoveku (postavljanje sihra na/u zemlju, u temelj, krov objekta, mesta unutar kuće, često na prilazu kući). Nakon što sihirbaz napravi sihir, on naredi džinima(šejtanima)da postave sihir na mesto do koga će biti izrazito teško ili nemoguće doći: procepi u stenama, tekuće, stajaće vode itd. Specifičnost ovako napravljenog sihira je da menja mesto na kome je postavljen. Postoji i sihir koji nije napravljen ni na kakvom predmetu. Sihirbaz džina jednostavno na osnovu proračuna određenih podataka uputi na neku osobu (sihirbazi traže ime osobe, ime majke i datum rođenja). BBC, ako djeluje i virtualno ovaj sihir čuvaj se dobro 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 05 stu 2013, 12:14 |
|
|
Ne djeluje to na katolike.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 05 stu 2013, 12:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne djeluje to na katolike. Na moralne,ne.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 05 stu 2013, 12:26 |
|
|
Nisam sreo takve.
Inače se Sandžaklije sihira riješe preseljenjem u Sarajevo i zaposljenjem u Grasu. Onda sihiri pređu na muslimane porezne obveznike.
|
|
Vrh |
|
 |
Ateist
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 15 lis 2016, 21:03 |
|
|
Neke slučajnosti glede čarobnjaštva u Africi.
U šumskoj oblasti Mašona u Južnoj Rodeziji (današnji Zimbabve) živjela je 1950-ih mlada djevojka imenom Nečiskva, sama sa svojom majkom na osamljenom brdu. Pripadala je plemenu Vatever, a od svoga rođenja bila je proglašena boginjom kiše. Nitko ju nikada nije vidio, osim čarobnjaka po imenu Čigango. Iz nepoznatih razloga te godine nije pala kiša. Domoroci, nagovoreni od strane Čiganga, zaključiše kako se netko morao umiješati u tajne moći boginje kiše. Oni uhvatiše mladića imenom Mendusa, optužiše ga da ju je oskvrnuo, jer da je imao seks s njom, te ga spališe na lomači. Odmah je pala kiša. Kiša je lijevala beskrajno dugo, te su usjevi bili spašeni. Britanske vlasti, koje bi trpjele i čarobnjaštvo, nisu mogle dopustiti ubojstvo. Uhvatili su Čiganga i još tri muškarca, te ih osudili na zatvorsku kaznu. Tog trenutka kiša je prestala. Pustiše Čiganga iz zatvora, a kiša stade iznova padati.
U plemenu Baroce uslijed nagle bolesti umrla je jedna djevojka. Seljaci su pozvali mjesnog čarobnjaka nadajući se kako će moći reći tko ju je urekao i tako prouzrokovao smrt. On sveza njezin leš konopcem i zavitla ga sa stabla, dok su seljaci stajali okolo promatrajući ga. Koga prvog dotakne zaljuljani leš, taj je ubojica, reče čarobnjak. Nakon nekoliko krugova leš dodirnu glavu sestre seoskog starješine i čarobnjak objasni kako je ona krivac. Oni bi ju bili ubili da nije pobjegla najbližem okružnom povjereniku koji se odmah uputio u selo, uhvatio čarobnjaka i osudio ga na godinu dana zatvora. Sutradan je ovu istu ženu usmrtio lav.
Mubva je živio u Mongu u području Zambezi. Nikad nije hodio kao drugi ljudi, već je skakao na jednoj nozi zbog čega su ga zvali polučovjekom. Imao je neutaživu čežnju za mladim djevojkama koje je mamio u šumu. Katkad bi se one vratile nakon jednoga ili dvaju mjeseci, ali katkada se ne bi vratile. Jedna djevojka iz sela, koja je zamijetila što se dogodilo njenim poznanicama, odbila je poći s njime kad ju je pozvao. Seljaci, uvrijeđeni postupkom polučovjeka, prijeđoše na stranu mlade djevojke te ju sakriše u kolibu. U kolibi su cijelu noć palili trave, te se Mubva povukao pobijeđen travama pribavljenim od strane čarobnjaka koji se borio protiv njega. Polučovjek se navodno osvetio. Kad je mlada djevojka sutradan izišla iz kolibe, posve je oslijepila. Pozvani liječnik isprva je bio uvjeren kako je to slučaj histerične sljepoće. Kada je pregledao djevojku ustanovio je da joj je očni živac uništen. Ona sama i svi mještani zaklinjali su se da je donedavno imala uredan vid. Ne postoji bolest što ju zapadna znanost poznaje, koja bi preko noći mogla izazvati uništenje očnog živca. Polučovjek i čarobnjak travar su u zatvoru.
U Maululeu u okrugu Činceli u Sjevernoj Rodeziji domoroci smatraju jedno groblje svetinjom. Tu se već naraštajima pokapaju njihovi poglavice. Oni ne vole da itko strani posjeti ovo groblje i tvrde da ako ijedan bijeli čovjek uđe u njega, sigurno će ga stići zlo. Neki Europljanin, novi u tome kraju, ušao je nehotice u ovo sveto mjesto. Vraćajući se u obližnje sjedište okružnog povjerenika, poginuo je u neobičnoj nesreći. Iznenada se slomio stup za vješanje zastave i pao mu na glavu. Sutradan je sam okružni povjerenik pošao na groblje radi istrage. Vozeći se doma izgubio je nadzor nad vozilom i sjurio se automobilom nizbrdo u plitku rijeku. Prevrnuto vozilo tako ga je nezgodno prikliještilo, da se udavio u 45 cm dubokoj vodi.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 16 lis 2016, 10:14 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BarackObama
|
Naslov: Re: Da li crna magija postoji? Postano: 16 lis 2016, 23:30 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Crna magija ne postoji. Samo idioti i primitivci koju su dobro udareni u glavu vjeruju u te gluposti.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|