|
|
Stranica: 22/75.
|
[ 1871 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:23 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Kažu opao broj posjetitelja pa se poslužili trikom. Sa ovim su samo naštetili Međugorju. Onaj ko vjeruje vjerovat će i bez dokaza (ma kako to ateistima apsurdno zvučalo). I sad odjednom krenule zezancije sa svjetlećim Titom, ovim, onim.. Do juče je bio aktuelan brOto. Prije njega Kemal Malovčić, pa su se svi furali na JMBG... pa gde je pečat, kisla mi je glOOOva itd itd.. Kako mi ljudski rod ide na živce...
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Što ste vi muslimani "zabrinuti" za to. Ne mislite valjda luku graditi u Međugorju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Što ste vi muslimani "zabrinuti" za to. Ne mislite valjda luku graditi u Međugorju. Citat: Muslimani iskazuju Mariji posebnu čast, jer je jedina žena, kojoj je u Kuranu posvećeno cijelo poglavlje (19. sura, s naslovom Marjam / Marija). U arapskom jeziku zove se مريم (Maryam) i naziva se majkom proroka Isusa (Isa). Kuran navodi također, da je Marija bila djevica, ali islam ne pripisuje božanske osobine niti Isusu niti Mariji.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: BBC je napisao/la: Što ste vi muslimani "zabrinuti" za to. Ne mislite valjda luku graditi u Međugorju. Citat: Muslimani iskazuju Mariji posebnu čast, jer je jedina žena, kojoj je u Kuranu posvećeno cijelo poglavlje (19. sura, s naslovom Marjam / Marija). U arapskom jeziku zove se مريم (Maryam) i naziva se majkom proroka Isusa (Isa). Kuran navodi također, da je Marija bila djevica, ali islam ne pripisuje božanske osobine niti Isusu niti Mariji. Mislim da nije zbog toga. Otkad ti u Kuran vjeruješ ?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Što ste vi muslimani "zabrinuti" za to. Ne mislite valjda luku graditi u Međugorju. Ja sam samo citirao Dežulovića a Sayuri je ostavila lijep komentar, nikog nije napala ili ismijavala Međugorje, u čemu je problem?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:38 |
|
|
A dobro. Ja samo iskoristim vaše poruke da proširim mržnju prema muslimanima. Dobro mi dođete.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 ruj 2013, 19:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
BBC je napisao/la: Što ste vi muslimani "zabrinuti" za to. Ne mislite valjda luku graditi u Međugorju. Tako je BBC, samo cvrsto.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 stu 2013, 02:14 |
|
|
Citat: SAD: Vatikan zabranio međugorske skupove u crkvama
Vatikanska Kongregacija za nauk vjere uputila je preko nuncijature u Washingtonu pismo svim katoličkim biskupima u SAD-u, prema kojem svećenicima i vjernicima nije dozvoljeno sudjelovanje na skupovima na kojima se promoviraju međugorska ukazanja.
Pismo koje se poziva na nadbiskupa Müllera, prefekta Kongregacije, nadalje upozorava da međugorski vidjelac Ivan Dragičević ima zakazane posjete raznim crkvama u SAD-u, za vrijeme kojih će imati ukazanja.
Kako prenosi američki National Catholic Register, Dragičevićevi posjeti u SAD-u bili su odmah otkazani.
Pismo je datirano 21. listopada, a Dragičević je nekoliko dana kasnije imao zakazane posjete dvjema crkvama, koji su iznenada otkazani.
U pismu se iznosi da, osim doktrine, vatikanska Kongregacija proučava i disciplinarne aspekte međugorskog fenomena, iako se ne navodi na što se točno misli.
Komisija za Međugorje, koju je Vatikan osnovao 2010., još uvijek istražuje, ali do sada nije objavila nikakve detalje o svom radu.
Bljesak.Info
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 stu 2013, 10:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nova američka protestantska sekta - Međugorčani.
Samo se strpite.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 stu 2013, 10:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Da li netko zna, da li u Međugorje dolaze samo katolici, ili ima i protestanata?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 stu 2013, 10:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25725 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ja sam sreo prije desetak godina jednog kalvinističkog pastora sa obitelji, iz Norveške... Znam da su dolazile i neke pravoslavne grupe, mahom iz Rusije.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 07 stu 2013, 16:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Da li netko zna, da li u Međugorje dolaze samo katolici, ili ima i protestanata? Katolici i pravoslavci da. Budući da za marijanske dogme nema biblijskih dokaza, protestanti ih odbacuju. Dogme se odnose na uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo i opraštanje istočnog grijeha.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 09 stu 2013, 01:34 |
|
|
HTV, Međugorje, Gospina ukazanja, TV slikopis, RTZ 1987. Već 32 godine milijuni hodočasnika dolaze u Medjugorje iz cijeloga svijeta i ne prestaju dolaziti ... https://www.youtube.com/watch?v=5TeWtuX9GTA
Privitak/ci: |
Slika Medjugorja, Marina Topica koja obilazi svijet.jpg [ 113.1 KiB | Pogledano 5112 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 09 stu 2013, 18:35 |
|
|
MIR je napisao/la: HTV, Međugorje, Gospina ukazanja, TV slikopis, RTZ 1987. Već 32 godine milijuni hodočasnika dolaze u Medjugorje iz cijeloga svijeta i ne prestaju dolaziti ... https://www.youtube.com/watch?v=5TeWtuX9GTA
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 05:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ako doista misliš ovako papa Njofra, budi do kraja konzistentan, stisni muda, pa ukini i Fatimu i Lourdes, a ne oštriti racku na sirotinji: Citat: Papa: Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji šalje poruke
Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus kaže da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti, kaže papa
Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke, rekao je papa Franjo u propovijedi na današnjoj misi u Domu sv. Marte. Papa Franjo komentirao je prvo čitanje Knjige mudrosti koje opisuje duhovno stanje. – Duh znatiželje nas udaljuje od Duha mudrosti jer nas zanimaju samo pojedinosti, novosti, svakodnevne nevažne priče ili kako nešto učiniti. To je radoznalost, duh znatiželje. Duh znatiželje nije dobar jer je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga – kazao je Franjo.
Znatiželja nas potiče da slušamo kako je Gospodin ovdje ili ondje, ili da govorimo: ''Poznajem jednog vidovnjaka ili vidovnjakinju, koji primaju pismene poruke od Gospe'', a što je papa Franjo prokomentirao: ''Ma, gle, Gospa je majka. Ona nas voli sve. Ona nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke“.
– Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus kaže da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti. Kraljevstvo Božje ne dolazi u pomutnji. Bog nije govorio proroku Iliji u vjetru, u oluji, nego u blagom vjetriću, u vjetriću mudrosti, objasnio je Papa. Kraljevstvo je Božje među nama: ne treba tražiti čudne stvari, sa svjetovnom znatiželjom tračati za novinama – kazao je papa Franjo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 09:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Baš priča Njofra. Meni čak se i sviđa, ali ne znam koliko se to crkvi kao tradicionalnoj i konzervativnoj ustanovi sviđa.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 10:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59983 Lokacija: DAZP HQ
|
ovaj papa je pravi komunist. iz Južne Amerike drugo i nije bilo za očekivat.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 10:10 |
|
|
Fatima je bila čisto političko "ukazanje"...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 16:29 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ako doista misliš ovako papa Njofra, budi do kraja konzistentan, stisni muda, pa ukini i Fatimu i Lourdes, a ne oštriti racku na sirotinji Drugačije su okolnosti, u navedenim slučajevima nije bilo ni izbliza ovakvog kontinuiteta ukazivanja i slanja poruka, koje će se u slučaju Međugorja izgleda nastaviti do unedogled...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 16:30 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Baš priča Njofra. Meni čak se i sviđa, ali ne znam koliko se to crkvi kao tradicionalnoj i konzervativnoj ustanovi sviđa. Pa ovo bi i biskup Perić sve potpisao.
|
|
Vrh |
|
|
Mitteleuropa
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 16:33 |
|
|
Papa Franjo je zakon. Napokon je blaženi Ivan Pavao II dobio nasljednika kako spada.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 15 stu 2013, 16:39 |
|
|
Mitteleuropa je napisao/la: Papa Franjo je zakon. Napokon je blaženi Ivan Pavao II dobio nasljednika kako spada. Je, vidim vi muslimani na Klix-u svršavate. Pazite samo da ne budete jeli svoja *** kao kad ste navijali da u HR SDP dobije izbore. Citat: – Čim sam mu prišao, odmah me pozdravio ovim riječima: A ti si iz trpeće Crkve. Dakle – čim je to rekao bez ikakvog mog predstavljanja – zna odakle dolazim. Iako nismo dugo razgovarali, samim time što je rekao to iz "Crkve mučenika, trpeće Crkve", odmah mi je bilo jasno da ima razumijevanja za našu situaciju – prepričao je kardinal Puljić
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 21 stu 2013, 20:31 |
|
|
Gospa se u Medjugorju ukazuje 6-toro vidjelaca već 32 godina! Medjutim imamo činjenicu: Danas je Medjugorje svjetsko mjesto za ispovijed! Tamo se ispovijedi najveći broj vjernika u cijelome svijetu, a milijuni hodočasnika iz cijeloga svijeta, dolazi već 32 godine i pored nepriznanja iz Vatikana! Poznato je u Lausu, Francuska, čekalo se na priznanje iz Vatikana, koje je došlou 21 stoljecu, nakon vise od 300 godina! Istina je često spora, ali uvijek dodje, prije ili kasnije! Citat: "The only approval for a Marian apparition in the 21st century was granted to the reported visions of Jesus and Mary by Benoite Rencurel in Saint-Étienne-le-Laus in France from 1664 to 1718.The approval was granted by the Holy See in May 2008. Again, in this case, a young Benoite Rencurel (who could not read or write) reported that a lady in white appeared to her on a remote mountain top in Saint-Étienne-le-Laus and asked her for a church to be built there.[28][29][30][31]". Our Lady of Laus (French: Notre-Dame du Laus) or Refuge of Sinners denotes Marian apparitions that took place between 1664 and 1718 in Saint-Étienne-le-Laus, France to Benoite Rencurel, a young shepherdess. They were approved by the Holy See on May 5, 2008.[1] http://www.catholictradition.org/Mary/laus.htm Our Lady of Laus (Wikipedia) : http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Laus
Privitak/ci: |
Our Lady of Laus - Copy.jpg [ 245.4 KiB | Pogledano 4736 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 23 stu 2013, 09:23 |
|
|
Papina poruka o "Gospi koja nije poštar" mislim da se nije odnosila samo na Međugorje (možda se uopće nije odnosila na Međugorje), nego je reakcija na novi i navodno brzorastući kult (deseci tisuća sljedbenika) Maria Divine Mercy (MDM) ( Marija od božjeg milosrđa - MBM) neke vidjelice iz Irske kojoj se također ukazuju Gospa i Isus svako par dana. Skupila je desetke tisuća sljedbenika (ima ih i u HR http://upozorenjepreddrugidolazak.info/ ; reakcija http://www.bitno.net/vjera/knjiga-istin ... -od-crkve/) koji sebe smatraju jedinim "obavještenim" i pravim katolicima, prema njoj je zadnji pravi papa bio Benedikt XVI, a trenutačni papa predstavlja lažnog proroka i sotoninog slugu, koji će liberalizirati crkvu i spojiti ju s drugi religijama. Također smatraju da će za koju godinu biti "drugi" Isusov "dolazak". S obzirom da direktno napadaju papu Franeta ( izabrali ga masoni ) i skupljaju tisuće sljedbenika koji u svakom koraku/izjavi/slici Pape vide neki znak Sotone i teorije zavjere, mislim da je njegova izjava prvensteno vezana za to. Mislim da KC obično ignorira takve kultove i sekte jer brzo odumru, ali ovi su skupili u kratkom vremenu toliko sljedbenika da su ovi očito morali reagirati.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 23 stu 2013, 15:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Papina poruka o "Gospi koja nije poštar" mislim da se nije odnosila samo na Međugorje (možda se uopće nije odnosila na Međugorje), nego je reakcija na novi i navodno brzorastući kult (deseci tisuća sljedbenika) Maria Divine Mercy (MDM) ( Marija od božjeg milosrđa - MBM) neke vidjelice iz Irske kojoj se također ukazuju Gospa i Isus svako par dana. Skupila je desetke tisuća sljedbenika (ima ih i u HR http://upozorenjepreddrugidolazak.info/ ; reakcija http://www.bitno.net/vjera/knjiga-istin ... -od-crkve/) koji sebe smatraju jedinim "obavještenim" i pravim katolicima, prema njoj je zadnji pravi papa bio Benedikt XVI, a trenutačni papa predstavlja lažnog proroka i sotoninog slugu, koji će liberalizirati crkvu i spojiti ju s drugi religijama. Također smatraju da će za koju godinu biti "drugi" Isusov "dolazak". S obzirom da direktno napadaju papu Franeta ( izabrali ga masoni ) i skupljaju tisuće sljedbenika koji u svakom koraku/izjavi/slici Pape vide neki znak Sotone i teorije zavjere, mislim da je njegova izjava prvensteno vezana za to. Mislim da KC obično ignorira takve kultove i sekte jer brzo odumru, ali ovi su skupili u kratkom vremenu toliko sljedbenika da su ovi očito morali reagirati. Nije mi bilo poznato, nice find. Da, čini se da nije govorio o Međugorju, i sve dok "naša" Gospa bude slala afirmativne poruke, neće bit problema. Nisam ni znao da je ova naša iznikla iz Davidove zvijezde
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|