|
|
Stranica: 46/64.
|
[ 1580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 19:36 |
|
|
Prije par mjeseci je u Bečeju nasmrt pretučen mladić, Mađar od strane Mađara, bez ikakve nacionalne primjese. Šta je ovo, Cigani ili... ?
Zanimljivo je da se masa tih incidenata dešava po mađarskim mjestima, samo nam trebaju mađarske "domobranske straže". Po mađarskim mjestima i po Novom Sadu, gdje Čanak skiči da treba uvesti "vojvođansku policiju".
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 19:57 |
|
|
Metemma je napisao/la: Prije par mjeseci je u Bečeju nasmrt pretučen mladić, Mađar od strane Mađara, bez ikakve nacionalne primjese. Šta je ovo, Cigani ili... ?
Zanimljivo je da se masa tih incidenata dešava po mađarskim mjestima, samo nam trebaju mađarske "domobranske straže". Po mađarskim mjestima i po Novom Sadu, gdje Čanak skiči da treba uvesti "vojvođansku policiju". Koja su tu "mađarska mesta"? Ja sam neupućena.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:05 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Metemma je napisao/la: Prije par mjeseci je u Bečeju nasmrt pretučen mladić, Mađar od strane Mađara, bez ikakve nacionalne primjese. Šta je ovo, Cigani ili... ?
Zanimljivo je da se masa tih incidenata dešava po mađarskim mjestima, samo nam trebaju mađarske "domobranske straže". Po mađarskim mjestima i po Novom Sadu, gdje Čanak skiči da treba uvesti "vojvođansku policiju". Koja su tu "mađarska mesta"? Ja sam neupućena. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BD%D0%B8Bačko Petrovo Selo je između Ade i Bečeja, i ima oko 70% Mađara. U opštini Ada ih je oko 85% a u Bečeju oko 50%.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:07 |
|
|
To što ih je procentualno više ne znači i da su mađarska mesta. To su srpska mesta koje čini većinsko mađarsko stanovništvo. Tačka
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:08 |
|
|
Pa dobro, Bačko Petrovo Selo pripada Šumadincima
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:10 |
|
|
Nije u tome štos. Editovala sam post iznad tvog pa da se ne ponavljam.
Ne može da se kaže da je nešto mađarsko kada je srpsko.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:12 |
|
|
Pa dobro, to su srpska mesta u kojima Srbi skoro da i ne žive
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:15 |
|
|
Očekivala sam od tebe ozbiljniji odgovor, rekoh ti da sam neupućena ali baš toliko nisam.
Ne može da se kaže ni za pedalj Srbije da je mađarski, rumunski itd. itd.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:22 |
|
|
Ja nemam tih problema, naravno, ne misli se na državu Mađarsku, već na Mađare kao narod. Oni imaju mesta u kojima su većina, ponegde i preko 90%, i to su njihova mjesta, oni u njima žive. Naravno to ne znači da ta mesta ne pripadaju i Srbima koji tu žive, ali reći uslovno da su to "mađarska mesta"... ja s tim nemam problem. Opet, time ne sporim da je to naravno država Srbija i sveta srpska zemlja :)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:23 |
|
|
Metemma je napisao/la: Prije par mjeseci je u Bečeju nasmrt pretučen mladić, Mađar od strane Mađara, bez ikakve nacionalne primjese. Šta je ovo, Cigani ili... ?
Zanimljivo je da se masa tih incidenata dešava po mađarskim mjestima, samo nam trebaju mađarske "domobranske straže". Po mađarskim mjestima i po Novom Sadu, gdje Čanak skiči da treba uvesti "vojvođansku policiju". Jesu Romi. Mađari po selima već duže vreme samo kukaju na to. Tražili su da Žandarmerija patrolira selima, ako već regularna policija ne može ništa. SVM je izgurao promene zakona, pa je smanjen iznos krađa na koje policija mora da reaguje. Jbg, niko ne voli da čuje ovo sa stražama i čudima, ali je činjenica da se oni makar bore za svoje mesto.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:29 |
|
|
Zanimljivo da se Cigani više qrče po mađarskim selima nego po srpskim, mada je i u Čurugu bilo zajebano. U Jaši Tomiću su recimo pak Hercegovci kolonisti, tamo povremeno plane kakva ciganska kuća. Ali da se krade, krade se naveliko. Što da Mađari patroliraju, što da ih se ne iseli u neko lepo mesto pored Tatabanje, tako se reši problem? Ma ljudi imaju puno pravo da čuvaju svoja sela i svoj mir, ne smijem ni da pomislim šta bi bilo da se u mom selu dešava nešto ovako, tu bi bilo osvjetljavanja krstova i osvjetljavanja čergi. Samo kažem da je bolje da policija nešto riješi po tom pitanju ili sama organizuje te straže nego da, iako bi sve počelo s punim pravom, dobijemo kakve mađarske paravojske. Treba sutra Jobikovci da nam održe marš po Peterreveu kao likovi iz ATAKE u Bosilegradu?
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:31 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ja nemam tih problema, naravno, ne misli se na državu Mađarsku, već na Mađare kao narod. Oni imaju mesta u kojima su većina, ponegde i preko 90%, i to su njihova mjesta, oni u njima žive. Tako je počelo na KiM. Nijie uputno previše se opustiti. Citat: Naravno to ne znači da ta mesta ne pripadaju i Srbima koji tu žive, ali reći uslovno da su to "mađarska mesta"... ja s tim nemam problem. Opet, time ne sporim da je to naravno država Srbija i sveta srpska zemlja :) "i Srbima"? Aman, pripadaju i jesu samo srpska, a pošto su Srbi dobar i gostoljubiv narod, ne smeta im ni jedan Mađar, što bi. Nema smisla govoriti o mađarskim mestima u sred Srbije!
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:33 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ja nemam tih problema, naravno, ne misli se na državu Mađarsku, već na Mađare kao narod. Oni imaju mesta u kojima su većina, ponegde i preko 90%, i to su njihova mjesta, oni u njima žive. Tako je počelo na KiM. Nijie uputno previše se opustiti. Citat: Naravno to ne znači da ta mesta ne pripadaju i Srbima koji tu žive, ali reći uslovno da su to "mađarska mesta"... ja s tim nemam problem. Opet, time ne sporim da je to naravno država Srbija i sveta srpska zemlja :) "i Srbima"? Aman, pripadaju i jesu samo srpska, a pošto su Srbi dobar i gostoljubiv narod, ne smeta im ni jedan Mađar, što bi. Nema smisla govoriti o mađarskim mestima u sred Srbije! Pripadaju njihovim stanovnicima svih nacionalnosti.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:35 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Pripadaju njihovim stanovnicima svih nacionalnosti. Ko je to sporio?
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:38 |
|
|
Lijepo je da se si slažemo.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:41 |
|
|
Hajte vi nastavite o vojvođanskim aktuelnostima, ja odoh na ljubav, daleko plemenitija i korisnija stvar u životu.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:44 |
|
|
Samo naprijed.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 20:47 |
|
|
Ksenija je napisao/la: "i Srbima"? Aman, pripadaju i jesu samo srpska, a pošto su Srbi dobar i gostoljubiv narod, ne smeta im ni jedan Mađar, što bi. Nema smisla govoriti o mađarskim mestima u sred Srbije! Gostoljubiv? Pa nisu ti Mađari neki Sirijci koji su juče došli, to su ljudi koji žive u svojim mjestima i u svojoj zemlji stotinama godina, nisu oni nikakvi gosti. Nego, počinjemo da se ponavljamo. Koszonom szepen
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 21:02 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ja nemam tih problema, naravno, ne misli se na državu Mađarsku, već na Mađare kao narod. Oni imaju mesta u kojima su većina, ponegde i preko 90%, i to su njihova mjesta, oni u njima žive. Tako je počelo na KiM. Nijie uputno previše se opustiti. Citat: Naravno to ne znači da ta mesta ne pripadaju i Srbima koji tu žive, ali reći uslovno da su to "mađarska mesta"... ja s tim nemam problem. Opet, time ne sporim da je to naravno država Srbija i sveta srpska zemlja :) "i Srbima"? Aman, pripadaju i jesu samo srpska, a pošto su Srbi dobar i gostoljubiv narod, ne smeta im ni jedan Mađar, što bi. Nema smisla govoriti o mađarskim mestima u sred Srbije! uuuuu mlada li si gospođice..... kad su mađari sadili paprike po vojvodini...
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 21:16 |
|
|
pagan je napisao/la: uuuuu mlada li si gospođice..... kad su mađari sadili paprike po vojvodini... I, šta s tim?
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 21:24 |
|
|
Ksenija je napisao/la: pagan je napisao/la: uuuuu mlada li si gospođice..... kad su mađari sadili paprike po vojvodini... I, šta s tim? pa ne znam, razmisli, možda malo poštovanja prema starijem
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 21:29 |
|
|
Da li će vam značiti ako vam kažem da vas poštujem iako ne znam da li ste vredni poštovanja. O ostalome nastavite sa političkim analitičarima, ja sam više za romantiku.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 21:35 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Da li će vam značiti ako vam kažem da vas poštujem iako ne znam da li ste vredni poštovanja. O ostalome nastavite sa političkim analitičarima, ja sam više za romantiku. nas ne trebaš da poštuješ jerbo ja i moja femili nismo mađari :) razočarao sam se davno u ljubav i romantizam, pa sam prešao na druge stvari
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 16 ruj 2013, 21:40 |
|
|
pagan je napisao/la: nas ne trebaš da poštuješ jerbo ja i moja femili nismo mađari :)
razočarao sam se davno u ljubav i romantizam, pa sam prešao na druge stvari Poštujem Čoveka, ostalo me ne zanima. Ako si razočaran izvoli doći na kavicu i rakijicu, tema na dnu. Čekamo te Gabi i ja, bićeš izlečen i ponovo zaljubljen. Gledaćemo da ne preteramo, ljubav može biti autodestruktivna, daleko bilo.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 18 ruj 2013, 01:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|