|
|
Stranica: 172/287.
|
[ 7151 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Gligorije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:17 |
|
Pridružen/a: 26 lip 2010, 13:00 Postovi: 365 Lokacija: Trebinje, Srpska
|
Gradovi sa preko 10.000 st. sa apsolutnom srpskom većinom 1991. i 2013.Srbi su 1991. imali samo 2 grada sa preko 10.000 stanovnika u kojima su bili apsolutna većina: Trebinje i Foču. Srbi 2013. imaju 15 gradova sa preko 10.000 stanovnika u kojima su apsolutna većina: Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Doboj, Trebinje, Gradiška, Istočno Sarajevo, Pale, Derventa, Zvornik, Foča, Dubica, Novi Grad i Modriča. Nije loše 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:18 |
|
|
Stalno ispuštate Srpsko Sarajevo. Grad, administrativni: 64 966
Samo mjesto Srpsko Sarajevo, dakle opštine Srpska Ilidža i Srpsko Novo Sarajevo: 26710 Mjesto Srpsko Sarajevo ako uračunamo Trnovo i Srpski Stari Grad: 30077 (mada mislim da ih ne treba računati)
Jebeš demografe koje zbunjuje to što je jedno mjesto podijeljeno u 2 opštine!
OPŠTINA PALE : - broj stanovnika : 22.282 -broj domaćinstava : 7.180 -broj stanova : 11.293
OPŠTINA TRNOVO : -broj stanovnika : 2.192 - broj domaćinstava : 822 - broj stanova : 1.952 OPŠINA SOKOLAC : -broj stanovnika : 12.607 -broj domaćinstava : 4.066 -broj stanova : 7.149 OPŠTINA ISTOČNO NOVO SARAJEVO : -broj stanovnika : 11.477 -broj domaćinstava : 3.865 -broj stanova : 5.388
OPŠTINA ISTOČNA ILIDŽA: -broj stanovnika: 15.233 -broj domaćinstava: 4.987 -broj stanova: 6.820
OPŠTINA ISTOČNI STARI GRAD: -broj stanovnika : 1.175 -broj domaćinstava: 442 -broj stanova : 745
UKUPNO GRAD ISTOČNO SARAJEVO : - broj stanovnika : 64 966 - broj domaćinstava : 21. 362 - broj stanova: 33.347
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62782 Lokacija: DAZP HQ
|
Gligorije je napisao/la: Gradovi sa preko 10.000 st. sa apsolutnom srpskom većinom 1991. i 2013.Srbi su 1991. imali samo 2 grada sa preko 10.000 stanovnika u kojima su bili apsolutna većina: Trebinje i Foču. Srbi 2013. imaju 15 gradova sa preko 10.000 stanovnika u kojima su apsolutna većina: Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Doboj, Trebinje, Gradiška, Istočno Sarajevo, Pale, Derventa, Zvornik, Foča, Dubica, Novi Grad i Modriča. Nije loše  jednom rečenicom: Srbin si, dakle srbinuješ. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:20 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6168 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Naselje - 1991. => 2013. (općina Prijedor)
Kozaruša - 3 376 => 3 361
Kozarac - 4 045 => 4 818
Brđani - 1 731 => 1 679
Kamičani - 3 115 => 3 143
Trnopolje - 3 703 => 3 055
Tribute to Jack.
|
|
Vrh |
|
 |
Gligorije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: Stalno ispuštate Srpsko Sarajevo. Grad, administrativni: 64 966
Samo mjesto Srpsko Sarajevo, dakle opštine Srpska Ilidža i Srpsko Novo Sarajevo: 26710 Mjesto Srpsko Sarajevo ako uračunamo Trnovo i Srpski Stari Grad: 30077 (mada mislim da ih ne treba računati)
Samo naselje Istočno Sarajevo ima nekih 15 hiljada stanovnika, ne postoji tačan broj jer je statistički iscjepkano na nekoliko cjelina, nisu u pitanju samo opštine kao takve, nego naselje Istočna Ilidža obuhvata i Vojkoviće i par drugih naselja, koja nisu međusobno izdvojena.
|
|
Vrh |
|
 |
Gligorije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:30 |
|
|
Napisah na jednom forumu, koji ima jako dobre demografske teme, pa da prebacim i ovdje... Jedini grad sa preko 10.000 stanovnika koji su Srbi demografski izgubili u odnosu na 1991. jeste Vogošća, u kojoj smo bili relativna većina sa udjelom od 44,3% (ispred Bošnjaka kojih je bilo 35,1%). Nadoknadili smo taj gubitak tako što smo iz ničega podigli potpuno novi grad sa druge strane Sarajevskog basena, Istočno Sarajevo, sa cca 15 hiljada stanovnika odnosno nekoliko hiljada više nego što je imala Vogošća te 1991. Win-win situacija, što bi se reklo 
|
|
Vrh |
|
 |
Gligorije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Gligorije je napisao/la: Gradovi sa preko 10.000 st. sa apsolutnom srpskom većinom 1991. i 2013.Srbi su 1991. imali samo 2 grada sa preko 10.000 stanovnika u kojima su bili apsolutna većina: Trebinje i Foču. Srbi 2013. imaju 15 gradova sa preko 10.000 stanovnika u kojima su apsolutna većina: Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Doboj, Trebinje, Gradiška, Istočno Sarajevo, Pale, Derventa, Zvornik, Foča, Dubica, Novi Grad i Modriča. Nije loše  jednom rečenicom: Srbin si, dakle srbinuješ.  Pa rekoh ti ja da je to stepen više od dominacije, pogledaj samo koliko je tu poklopljeno-preuzetih gradova  Ugrabili smo poslednji voz da demografski spasimo srpsku stvar u BiH, jer bez gradova koji bi služili kao neki centri ti ništa ne vrijedi što si i prije rata naseljavao oko 55% teritorije.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:34 |
|
|
logično, s obzirom da je na području današnje RS Srba u udjelu bilo 55%, a sad je oko 90.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
HVO-110
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:36 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 813 Lokacija: USORA! HRHB
|
Glazbenik je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Hvala Glazbenice Možes li mi dati podatke koliko je popisano u Tesanjci dio koji pripada Tesnju? I usporedbe naselja iz Tesnja, Jelah, Potocani, Rosulje, Lončari i Blaževci? Naselje - 1991. => 2013. (općina Tešanj) Blaževci - 190 => 131 Jelah - 1.642 => 3.179 Lončari - 487 => 198 Potočani - 629 => 1.121 Rosulje - 760 => 1.035 Tešanjka - 1.047 => 446 Jelah se uduplao, Teslicani se naselili, kao i u potocanima, tako da nismo većina u njima, kao i u Rosuljama.... Ono u sto sam siguran da se u Tesanjci povećao broj Hrvata u odnosu na 91, kada dođu rezultati po etnickoj pripadnosti
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
 |
HVO-110
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:36 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 813 Lokacija: USORA! HRHB
|
Glazbenik je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Hvala Glazbenice Možes li mi dati podatke koliko je popisano u Tesanjci dio koji pripada Tesnju? I usporedbe naselja iz Tesnja, Jelah, Potocani, Rosulje, Lončari i Blaževci? Naselje - 1991. => 2013. (općina Tešanj) Blaževci - 190 => 131 Jelah - 1.642 => 3.179 Lončari - 487 => 198 Potočani - 629 => 1.121 Rosulje - 760 => 1.035 Tešanjka - 1.047 => 446 Jelah se uduplao, Teslicani se naselili, kao i u potocanima, tako da nismo većina u njima, kao i u Rosuljama.... Ono u sto sam siguran da se u Tesanjci povećao broj Hrvata u odnosu na 91, kada dođu rezultati po etnickoj pripadnosti
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:42 |
|
|
Gligorije je napisao/la: Metemma je napisao/la: Stalno ispuštate Srpsko Sarajevo. Grad, administrativni: 64 966
Samo naselje Istočno Sarajevo ima nekih 15 hiljada stanovnika, ne postoji tačan broj jer je statistički iscjepkano na nekoliko cjelina, nisu u pitanju samo opštine kao takve, nego naselje Istočna Ilidža obuhvata i Vojkoviće i par drugih naselja, koja nisu međusobno izdvojena. Na kakve cjeline? Samo naselje Srpsko Sarajevo je geografski relativno malo, a od sela koja nisu povezane s naseljem ima nekoliko njih na Trebeviću, koja sigurno nemaju 10.000 stanovnika. Krupac je jedini malo dalje od centra naselja, a on ima cirka 2000 ljudi, ako se sjećam dobro, a i on je teritorijalno povezan sa Vojkovićima. Vojkovići su opet povezani i sa Grlicom i sa Kotorcem, koji su opet povezani i sa Dobrinjom, Bijelim Poljem, naselja na putu do bolnice Kasindo su jedna od drugih udaljena par stotina metara, Bijelo Polje odmah prelazi u zgrade napravljene na Vojničkom Polju, Veljinama, u kasarni Seljo, koja je opet povezana sa Naseljem starosjedilaca, Lukavicom, Tilavom, Toplikom...
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 15:56 |
|
|
storaB je napisao/la: Nemam kompleks manjih brojki, ali Zvornik ima puno više stanovnika od ove brojke popisanih, govorim o gradskom jezgru... Ne razumijem algoritam po kojem se neka naselja proširuju, a neka naselja smanjuju kada se računa broj stanovnika naseljenog mjesta. Primjer Sarajevo koje se proširuje 10-ak kilometara udaljenom Ilidžom, a u suprotnom Livnu oduzmu sela koja su doslovno kilometar od centra naselja. Gligorije je napisao/la: Sve u svemu, Istočna Hercegovina se ne drži toliko loše, pad od 4-5 hiljada u 22 godine i nije katastrofa. Imamo vitalno Trebinje i još par gradića, sela su mrtva, ali takva su u većini tzv. BiH, i u Srbiji, i u Hrvatskoj, ma u cijelom regionu... Bitno je da imamo jedan značajni urbani centar, dok god se Trebinje drži, Istočna Hercegovina je ok. Nije nam Trebinje podijeljeno napola kao što je vama Mostar, nisu nam u Bileći muslimani većina kao što su kod vas u Stocu, nema u Nevesinju ili Gacku značajnije muslimanske manjine kao što je ima u Tomislavgradu, Čapljini ili Livnu... Zaista sam mislio da u Trebinju puno lošije stojite od ovih podataka sa popisa, zapravo ste i vi sami pričali o iseljavanju sa tog područja. A što se značajnijeg udjela Bošnjaka u hrvatskim gradovima, to je nažalost bila cijena savezništva u prošlome ratu. Gligorije je napisao/la: Većina od 55% i gdje na pola grada i više od dvije trećine opštine su većina Bošnjaci je daleko od odrađenog. Tek kad dođete na nekih 65-70% i počnete da istiskujete Bošnjake iz istočnog dijela grada tj. počnete se u značajnijem broju naseljavati istočno od bulevara, tek tada se može reći da ste na dobrom putu da od Mostara napravite hrvatski grad.
Pa vas je u gradu bilo 1991. oko 29%, u procenat isti udio je bio Srba u Bijeljini, pa je danas Bijeljina bar 85% srpska i uz to porasla sa 36 na 45 hiljada, a Mostar em se smanjio sa 75 na 65 hiljada em vi maksimum da ste dosegli 55% a uz to je grad faktički podijeljen.
Naseljeno mjesto Mostar koliko ja vidim je na popisu 1991. imalo 75.865 stanovnika (jeste po staroj metodologiji, ali i ovdje se za 2013. radi o popisanima). Ovo je točan rezime situacije, no kao što si mogao primjetiti dosta HB Hrvata u sebi nosi taj nekakav nepopravljivi, i pomalo nerealan optimizam (što nije loša stvar u situaciji u kakvoj smo danas), zato onakve izjave. Gligorije je napisao/la: Ma mi Srbi smo carski odigrali  , uhvatili smo demografski zadnji voz i izvukli maksimum iz date situacije, još mi odzvanja u glavi da mi ni u Banja Luci nismo bili apsolutna većina, frapantno, a sad imamo tolike gradove.. Naveo sam primjer Bijeljine gdje su Srbi imali isti udio kao Hrvati u Mostaru pa su sad na 85-90%, mogao sam navesti i Doboj gdje nas je prije rata bilo 29% (opet isto kao Hrvata u Mostaru) a sad nas je bar 70-75%, a opet grad nije pao u apsolutnom broju stanovnika nego je zadržao manje-više isti broj. Ili još bolje Derventa, tu su kao i u Mostaru bile 3 etničke grupe (Muslimani 31%, Srbi 25%, Hrvati 24%), sad je Srba bar 90%. Ili u Brčkom isto 3 etničke grupe (Muslimani 55%, Srbi 20%, Hrvati 7%), danas je to većinski srpski grad sa oko 60% Srba, opet veći udio nego vas u Mostaru iako vas je prije rata bilo više nego Srba u Brčkom. Jbg. treba napomenuti da ste se pri ovome koristili i nedozvoljenim sredstvima, odnosno etničkim čišćenjem, mi Hrvati nismo imali taj luksuz jer smo morali doći u milost MZ. No zbog toga ste i propisno kažnjeni od strane te iste međunarodne zajednice pa ste uz ove nabrojane dobitke, praktično nestali iz većine područja RH, FBiH, te Kosova. Znači dok su Banjalučki, Bijeljinski, Trebinjski Srbi dobro prošli, u isto su vrijeme Kninski, Sarajevski i Prištinski Srbi najebali.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:01 |
|
|
S obzirom na vrijednost svega što je ostalo muslimanima i Hrvatima u Federaciji, nikako se ne može reći da smo mi "carski odigrali". Naša pozicija je bila prije svega defanzivna, a kvalitet teritorije koju smo uspjeli da odbranimo je u 50% slučajeva upitan. Ova neka zamajavanja kako smo ekstra prošli jer smo dobili tri hiljade novih Srba na Sokocu dok nam je 100.000 Sarajlija rasijano od Subotice do Novog Zelanda je sprdnja. Da ne pričamo o tome koliko je među njima, Tuzlacima, Zeničanima, Mostarcima... bilo i onih visokoobrazovanih i sposobnih, to je strašan gubitak za jedan narod. Otprilike, kao da od Vojvodine postaneš sjever Crne Gore, po strukturi stanovništva. Narod nisu samo brojevi. Još pričati kako smo "uhvatili zadnji voz" zvuči kao da smo mi počeli sva ova sranja da bismo se riješili Sarajeva a dobili Modriču, da bismo se riješili Jugoslavije a dobili BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:11 |
|
|
Metemma je napisao/la: Još pričati kako smo "uhvatili zadnji voz" zvuči kao da smo mi počeli sva ova sranja da bismo se riješili Sarajeva a dobili Modriču, da bismo se riješili Jugoslavije a dobili BiH. Jbg. vi ste želeći VKOK granice širom otvorili čeljust i pokazali očnjake, no tokom 5 godina rata ste shvatili da su Hrvati, a eto i ti Bošnjaci, tvrđi orah no što ste očekivali, pa su vam ti isti polomili preko nekoliko zuba, i sada bi trebali biti zadovoljni i ovime što ste izvukli, naravno ne euforični kao Gligorije ovdje, no kako je to izgledalo '95 u odnosu na npr. '91-'92, dobro ste na kraju i prošli.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:17 |
|
|
Da, nije nam odgovaralo ono što smo imali prije rata, pa smo krenuli u osvajanje onoga što smo već imali... bjaaaaži.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:19 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
Crni Božo je napisao/la: storaB je napisao/la: Nemam kompleks manjih brojki, ali Zvornik ima puno više stanovnika od ove brojke popisanih, govorim o gradskom jezgru... Ne razumijem algoritam po kojem se neka naselja proširuju, a neka naselja smanjuju kada se računa broj stanovnika naseljenog mjesta. Primjer Sarajevo koje se proširuje 10-ak kilometara udaljenom Ilidžom, a u suprotnom Livnu oduzmu sela koja su doslovno kilometar od centra naselja.To ja upravo pokušavam dokazati na primjeru Zvornika!!! Pazi gradska zona koja je bukvalno prenapunjena ima 120 stambenih zgrada!!! 120... Barem od tih 120 u 50 imaš više od 5 spratova!!! I pazi paradoksa, samo u tim zgradam prostom logikom nek živi u svakoj po 100 ljudi = 12k stanovnika!!! A imaš zgrade, ili blokove u kojima živi ( 13 spratova) i do 300 ljudi.... Dakle naselje Zvornik na prvu je praktično samo taj dio od jednog kilometra u dužinu i pola kilometra ako i toliko u širinu i imaš tih 12k.... Naravno običan čovjek koji nikada nije bio u Zvorniku, će shvatiti kako gradska zona ima tih 12k i nešto... Al je totalno drugačije u realnosti... Jer kao što ti reče neki gradovi se mjere desetinama kilometara u dužinu, Zvornik bi po toj logici imao 50k,jer do Čelopeka iz centra imaš 6km... Ali ja ne idem toliko daleko, već samo pišem o onome što je činjenično stanje. Dakle, imaš naselje Kula Grad, popisano je nešto preko 700 ljudi, ne živi više od 500, to je gradsko naselje, a ima epitet mjesne zajednice, naravno novim planom Zvornika je izgubilo tu odrednicu i sasvim normalno pripada užem gradskom jezgru, a kako i nebi prije će onaj sići sa vrha Kula Grada u sam centar, nego onaj sa kraja Srpske Varoši. Evo i slike...  Ova klupica se nalazi na 200m od Kula Grada, 5 minu hoda do centra. Naravno nadmorska visina odaje drugačiji utisak, ali da bi vidio magistralu moraš doći u centar. Ili recimo primjer Zlatnih Voda, odnosno kraja Srpske Varoši, to je zasebna zajednica po popisu iz 91e i po nekim stat. podacima, a suštinski dio grada, iako dalje što se hodanja tiče od Kule, radi se o ravnici (pogledaj sliku, gdje vidiš most pa preko puta najdalja žuta zgrada) kada šetaš samim centrom prosto i prvi put si u ZV i ne znaš da uopšte nešto postoji iza, a postoje 4 stambene zgrade i još nekoliko stotina kuća.... I tu živi skoro 7-800 ljudi.  Ili recimo jedna Šćemlija na kojoj živi barem 500 duša (radi se na ovoj slici o ovim raštrkanim kućama na brdu iznad zgrada, iznad naselja Grobnice) nadmorska visina čini da djeluje nekako odvojeno, međutim 10 minuta hoda je potrebno iz gradske uže zone da bi se popeo u to naselje... Meterize, 600 duša, praktično uža zona takođe je okarakterisana kao zasebna, o Diviču da i ne govorim.  A po novom Planu Grada i čitav dio Karakaja, Ulica, Ekonomije pripada gradu tako da bi ukupna brojka gradskog iznosila i svih 30-32k ljudi. Ipak daleko realnija je cifra od 22,5k koju sam spominjao i već navodio... Nije mi jasno, zašto se to konačno ne definiše, naročito u manjim gradićima poput Zvornika, koji i dalje nemaju status grada koji bi imao svoje opštine koje bi opet imale rukovodstvo?!
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Gligorije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:19 |
|
|
Pošto smo apsolvirali gradove, da pređemo na opštine.
Jedina demografski izgubljena opština na prostoru cijele tzv. BiH u kojoj smo bili apsolutna većina je Kupres (50,5% Srba, 39,6% Hrvata po popisu 1991.).
Jedina demografski izgubljena opština na prostoru cijele tzv. BiH u kojoj smo bili relativna većina je Ilijaš (45% Srba, 42% Muslimana po popisu 1991.).
S druge strane je 10 predratnih opština koje smo demografski preuzeli a u kojima smo bili manjina: Prijedor, Brčko, Doboj, Višegrad, Vlasenica, Rogatica, Zvornik, Bratunac, Srebrenica.
|
|
Vrh |
|
 |
Gligorije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:26 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Zaista sam mislio da u Trebinju puno lošije stojite od ovih podataka sa popisa, zapravo ste i vi sami pričali o iseljavanju sa tog područja. Ja to nikad nisam tvrdio, a ovaj popis je pokazao da je Trebinje uz Bijeljinu jedini grad sa preko 20.000 stanovnika koji je povećao stanovništvo.  Deseti najveći grad u tzv. BiH. Zamisli da je Trebinje sa nekih 6-7 hiljada stanovnika, to bi bilo katastrofa za Istočnu Hercegovinu, ovako sa 25 hiljada stanovnika, sasvim dovoljno da drži Istočnu Hercegovinu živom.
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:34 |
|
|
Gligorije je napisao/la: Zamisli da je Trebinje sa nekih 6-7 hiljada stanovnika, to bi bilo katastrofa za Istočnu Hercegovinu, ovako sa 25 hiljada stanovnika, sasvim dovoljno da drži Istočnu Hercegovinu živom. Da translatiram ovaj tvoj primjer na Hrvate u srednjoj Bosni, odnosno upravo ono o čemu sam počeo jučer na ovoj temi... Da npr. Hrvati drže gradić od 15-20 tisuća stanovnika poput Travnika (ili Bugojna) tamo, to bi bilo upravo ono što je potrebno da homogenizira hrvatsko stanovništvo i stvori čvrste temelje na tome području, ovako sa centrima od cca. 5-6 tisuća stanovnika (Vitez, Kiseljak) dolazi do opasnosti od iseljavanja stanovništva.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:52 |
|
|
Gligorije je napisao/la: Gradovi sa preko 10.000 st. koje su Srbi demogafski preuzeli između dva zadnja popisaDomin, pardon, srbinacija  Pardon, naslov ispravno glasi: Gradovi sa preko 10.000 st. koje su Srbi etnički očistili od druga dva naroda između dva zadnja popisa
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:54 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
ManInBlack je napisao/la: Gligorije je napisao/la: Gradovi sa preko 10.000 st. koje su Srbi demogafski preuzeli između dva zadnja popisaDomin, pardon, srbinacija  Pardon, naslov ispravno glasi: Gradovi sa preko 10.000 st. koje su Srbi etnički očistili od druga dva naroda između dva zadnja popisaI ja pardoniram, Srbi su procentualno najviše tjerani sa vjekovnih ognjišta na prostoru nekadašnje SFRJ.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:57 |
|
|
storaB je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Pardon, naslov ispravno glasi:
Gradovi sa preko 10.000 st. koje su Srbi etnički očistili od druga dva naroda između dva zadnja popisa
I ja pardoniram, Srbi su procentualno najviše tjerani sa vjekovnih ognjišta na prostoru nekadašnje SFRJ.Točno, tko vam je kriv kada niste znali racionalno trošiti VMTS, sa onim silnim granatama ispaljenim po civilnim objektima, mogli ste još deset godina ratovati.. No ovo je već tema za drugi topic.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 16:57 |
|
|
Srbima se treba odati priznanje da su oni sve te gradove dobro naselili i da se novo stanovništvo zadržalo u njima i pustilo korijenje, mogao im se lako dogoditi egzodus tog stanovništva par godina nakon rata.
|
|
Vrh |
|
 |
Očigrije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 17:17 |
|
|
AGLOMERACIJA BANJALUKANaselje 1991. -> 2013.Banjaluka: 143.079 -> 150.997 Debeljaci: 1.073 -> 1.234 Pavlovac: 1.522 -> 1.934 Priječani: 840 -> 2.101 Drakulić: 319 -> 1.299 Šargovac: 1.313 -> 3.171 Zalužani: 561 -> 660 Kuljani: 1.207 -> 4.294 Trn:* 3.554 -> 6.023 UKUPNO: 153.468 -> 171.713 * pripadaju opštini Laktaši, ali urbano povezan sa Banjalukom
|
|
Vrh |
|
 |
Očigrije
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 pro 2013, 17:23 |
|
|
Prigradska naselja Prijedora: Naselje 1991. -> 2013.Čirkin Polje: 1.996 -> 2.698 Orlovača: 1.105 -> 3.172 Donji Orlovci: 881 -> 2.329 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 21 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|