HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 01:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grejp - Zašto ga farmaceuti mrze?
PostPostano: 01 sij 2014, 19:04 

Aztec je napisao/la:

Ovo sto ti pises za caj je banaliziranje. Eto, ti daj caj od metvice (ili maticnjaka sta je to vec) nekom ko pati od shizofrenije.

To za kisu je bilo u znacenju tipa... eto, samo se hranite zdravo i zivite u skladu s prirodom i nikad se necete razboljeti. Farmaceutske kompanije vas samo truju itd... Sto je naravno glupost.

Za čaj se zezam i u tom kontextu sam ga i spomenuo,iako pomaže.Šizofrenija je duševna bolest,i to moderna medicina ne liječi,kljukaju šizofreničare kemijom,toliko da im otupe čula i nemaju pojma ni gdje su ni tko su.

Pozadina duševnih bolesti je malo komplicirnija od onog što se vidi,i veoma je povezana sa teologijom,iako će to alopatska medicina negirati,ali to nije tema.

Naravno,živi zdravo i u skladu sa prirodom tj. Bogom i nikad se nećeš razboljeti,odnosno ako si se i razbolio,postoje i drugi načini ili putevi do ozdravljenja i shvatanja zašto si se razbolio...Ako je tebi to glupost,a ti nastavi kako misliš da treba.

Nemam ja ništa protiv farmacije,nisam ja fanatik,jednostavno sam naučio da je preventiva kroz zdrav duševni i tjelesni život najbitnija.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2014, 19:20 

ja ja ja...

a kako nisi protiv farmacije...

Citat:
Zar nije pametnije izbaciti lijekove?

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 01 sij 2014, 19:28 

Aztec je napisao/la:
ja ja ja...

a kako nisi protiv farmacije...

Citat:
Zar nije pametnije izbaciti lijekove?

Kad kucam sa mob,onda kratko pišem....Zar nije pametnije uopće ne dolaziti u situacije da se koriste lijekovi?Zar nije pametnije baciti cigare,alkohol...nego poslije uzimati lijekove kad već dođe to teških oboljenja?
Kardiovaskularne bolesti su mislim prve na listi kao ubojice,drugi je pušenje itd.Zar nije pametnije kretati se,biti fizički aktivan,jesti zdravo...ili kljukati se lijekovima za masnoće,visok tlak,nizak tlak,srce...?

Vrh

PostPostano: 01 sij 2014, 19:33 

Je. Samo sto nije o tome bila rijec niti smo o tome govorili. Ljudi i koji ne puse, ne piju, zdravo se hrane isto uzimati lijekove. Neko prije, neko poslije ovisno o sreci s genima, al sigurno jednog dana hoce. I kao sto sam vec pisao, lijekovi se uzimaju i za druge stvari... povrede, infekcije, zaraze...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 01 sij 2014, 20:37 

Bir iladž

Vrh

PostPostano: 02 sij 2014, 11:11 

Aztec je napisao/la:
zivite u skladu s prirodom i nikad se necete razboljeti.

Kada se "živjelo u skladu s prirodom", toliko su pucali od zdravlja da je prosječni životni vijek bio 35 godina. :zubati

Da li je pranje zubi zubnom pastom u skladu s prirodom?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 sij 2014, 11:22 

Robbie MO je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Kada se "živjelo u skladu s prirodom", toliko su pucali od zdravlja da je prosječni životni vijek bio 35 godina. :zubati

možda zato jer nisu imali pojma o pranju ruku, odjeće, posuđa, redovitom kupanju i sl.? da ne spominjem spavanje u istoj prostoriji s marvom, pa premalo hrane, ratove...

p.s. i ne dirajte mi Markana. :kava

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2014, 11:34 

ZGabriel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

možda zato jer nisu imali pojma o pranju ruku, odjeće, posuđa, redovitom kupanju i sl.? da ne spominjem spavanje u istoj prostoriji s marvom, pa premalo hrane, ratove...

:smajl034

Mogu i ja sad napisati-prosječan životni vijek moje generacije je 22 godine...?

Neka odu malo u bolnice,neka vide stanje tamo-nikad više bolesnih ljudi kao danas.Nema potrebe da polemišemo,samo nek' prošetaju...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 01:37 

ZGabriel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Naravno. Ali i zato sto nije bilo lijekova. Koliko je zivota odnijela spanjolska gripa, kuga, bakterije... najobicniji lom je cesto bio smrtonosan. Ne znam o cemu vi uopce pricate? Nemojte piti lijekove i OK.

Ljudi su, kao sto ti sama rece prije bitno ranije umirali. Sto zbog ratova, neuhranjenosti pa i infekcija i svaceg neceg te obicno nisu imali potrebu za lijekovima tipa za pritisak jer su, je l, umirali mladi. Danas kad je standard visok i kad ljudi prevaljuju 80/90 god. sasvim je logicno da ce se i neka bolest pojaviti koju je potrebno lijeciti ili bar drzati pod kontrolom.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 01:39 

Mar-kan je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

:smajl034

Mogu i ja sad napisati-prosječan životni vijek moje generacije je 22 godine...?

Neka odu malo u bolnice,neka vide stanje tamo-nikad više bolesnih ljudi kao danas.Nema potrebe da polemišemo,samo nek' prošetaju...

Znam da mi je bolje da ne pitam... Al...

Kakve to veze ima? I sta ti uopce radis u bolnici pa to znas kad si tako nastrojen protiv zlih lijekova, medicine itd...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 01:48 

Aj života vam ne pizdite mi o majci prirodi bar 60% vas uopće nebi doguralo živi do ovog foruma da vam nije lijekova i "zlih farmaceuta i medicinara"

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 01:54 

Robbie MO je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Da li je pranje zubi zubnom pastom u skladu s prirodom?

Ššš, tu imas fluorid i to ti je isto tako otrov... nemoj ni pocinjati s tim. :zubati Deodoransi, kreme, samponi, pjene za brijanje... sve kemija. Najbolje ko majmun hodati po ulici i na kraju krepati s 35 godina. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 02:04 

Aztec je napisao/la:

Naravno. Ali i zato sto nije bilo lijekova. Koliko je zivota odnijela spanjolska gripa, kuga, bakterije... najobicniji lom je cesto bio smrtonosan. Ne znam o cemu vi uopce pricate? Nemojte piti lijekove i OK.

Ljudi su, kao sto ti sama rece prije bitno ranije umirali. Sto zbog ratova, neuhranjenosti pa i infekcija i svaceg neceg te obicno nisu imali potrebu za lijekovima tipa za pritisak jer su, je l, umirali mladi. Danas kad je standard visok i kad ljudi prevaljuju 80/90 god. sasvim je logicno da ce se i neka bolest pojaviti koju je potrebno lijeciti ili bar drzati pod kontrolom.

prvo, do epidemija ne bi ni došlo da su ljudi znali koliko je bitna higijena. umrli bi možda najslabiji, kao što i danas zarazne bolesti pokose djecu i starce. ne umre ih puno jer ima lijekova, ali se svejedno razbole. u siromašnim zemljama ljudi i danas umiru od bezazlenih bolesti kao i nekad. zagađena voda, hrana...

drugo, danas ljudi umiru od sasvim drugih bolesti. ako su danas uvjeti života puno bolji (a jesu - govorim o razvijenijim zemljama), otkud toliko bolesnih?

treće, ako živimo duže, znači li to automatski da živimo bolje? alergije, stres, zagađenje, otuđenost...

četvrto, ne govori nitko da lijekove uopće ne treba piti, ali da se u većini slučajeva bolest može spriječiti - može.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 02:17 

ZGabriel je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

prvo, do epidemija ne bi ni došlo da su ljudi znali koliko je bitna higijena. umrli bi možda najslabiji, kao što i danas zarazne bolesti pokose djecu i starce. ne umre ih puno jer ima lijekova, ali se svejedno razbole. u siromašnim zemljama ljudi i danas umiru od bezazlenih bolesti kao i nekad. zagađena voda, hrana...

drugo, danas ljudi umiru od sasvim drugih bolesti. ako su danas uvjeti života puno bolji (a jesu - govorim o razvijenijim zemljama), otkud toliko bolesnih?

treće, ako živimo duže, znači li to automatski da živimo bolje? alergije, stres, zagađenje, otuđenost...

četvrto, ne govori nitko da lijekove uopće ne treba piti, ali da se u većini slučajeva bolest može spriječiti - može.

Prvo. Da baba ima muda ne bi bila baba. Dakle, nisu znali. Dalje nije ni tocno. Kakve veze virusi imaju s higijenom? Nikakve. Uvijek ih je bilo i uvijek ce ih biti. Spanjolka gripa koja je pobila milijune nema nikave veze s higijenom. Umirali su ljudi i od otvorenih rana. Danas bezazlenih zbog antibiotika. U siromasnim zemljama se naravno neke bolesti lakse sire zbog manjka higijene, manjka svijesti ali i odnose zivote jer je oskudica lijekova. Recimo da se danas HIV lijekovima drzi pod kontrolom prakticno do smrti osobe, koja na kraju umre od neceg sasvim drugog. U siromasnim zemljama i dalje umiru jer nemaju pristup tim skupim lijekovima.

2. Od kud toliko bolesnih? Pa ko kaze da ih prije nije bilo. Dalje, danas na svijetu zivi koliko milijardi ljudi i zive duze no ikad prije. koliko je ljudi zivjelo prije recimo 100 godina?

3. Ako zivimo duzo ocito da i zivimo kvalitetnije. Otudjenost je pak druga tema i nema veze s ovim..

4. Upravo se to govori. Vrati se na pocetak teme pa vidi.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 02:34 

Aztec je napisao/la:
. Kakve veze virusi imaju s higijenom? Nikakve. Uvijek ih je bilo i uvijek ce ih biti.

točno. i protiv njih ni dan-danas nema lijeka. mogu se ublažiti simptomi i spriječiti sekundarna (bakterijska) infekcija oslabljenog organizma.
proguglaj malo engleskog doktora Listera. jednostavnom metodom je smanjio postotak smrtnosti rodilja i novorođene djece. a nije imao današnje lijekove. ;)

otuđenost itekako ima veze s bolešću. manjak socijalnih kontakata, depresija, pad imuniteta, itd. čovjek nije stroj koji samo treba dobro podmazati pa da besprijekorno funkcionira.

nastavljamo drugi put, vrijeme je za spavanje. :)

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 02:43 

ZGabriel je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
. Kakve veze virusi imaju s higijenom? Nikakve. Uvijek ih je bilo i uvijek ce ih biti.

točno. i protiv njih ni dan-danas nema lijeka. mogu se ublažiti simptomi i spriječiti sekundarna (bakterijska) infekcija oslabljenog organizma.
proguglaj malo engleskog doktora Listera. jednostavnom metodom je smanjio postotak smrtnosti rodilja i novorođene djece. a nije imao današnje lijekove. ;)

otuđenost itekako ima veze s bolešću. manjak socijalnih kontakata, depresija, pad imuniteta, itd. čovjek nije stroj koji samo treba dobro podmazati pa da besprijekorno funkcionira.

nastavljamo drugi put, vrijeme je za spavanje. :)

Nema lijeka ali ima zato cjepivo za mnoge. Ili kao u slucaju HIV-a lijekovi koji virus sprjecavaju da se razvije u AIDS. U slucaju bjesnoce recimo cjepivo djeluje i kao lijek ukoliko se ubrzo primjeni nakon zaraze...

Bili su ljudi prije i otudjeniji. Kako ko. to je vise individualna stvar.

Kako god odosmo presiroko i predaleko, jer kao sto rekoh ova diskusija je zapoceta jer se postavilo pitanje "zasto uopce piti lijekove".

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 02:51 

PCM je napisao/la:
Aj života vam ne pizdite mi o majci prirodi bar 60% vas uopće nebi doguralo živi do ovog foruma da vam nije lijekova i "zlih farmaceuta i medicinara"

Pa,i ne bi,poput mog brata kojeg su ubili na porodu...

Nisu oni zli,dapače,ljudi rade svoj posao kako su naučeni,pomažu gdje je to moguće,ali jednostavno to je kliše,način razmišljanja iz kojeg većina ne može-neće-ne smije da izađe,jer im to akademska zajednica neće oprostiti:-)

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 03:02 

Ma ja. Trebaju poslusati sta pisu forumasi na alternativa.com i sl. :D Koliko god covjek potkrijepio svoje vi jednostavno opet isto. Ne odgovorite uopce, al opet vrtite jednu te istu pricu...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 03:30 

Aztec je napisao/la:
Ma ja. Trebaju poslusati sta pisu forumasi na alternativa.com i sl. :D Koliko god covjek potkrijepio svoje vi jednostavno opet isto. Ne odgovorite uopce, al opet vrtite jednu te istu pricu...

A što si to potkrijepio?

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 03:35 

U svakom slucaju vise od tebe koji uopce ne odgovaras na postove kad nemas vise sto reci vec samo nastavis vrtiti tu svoju mantru. Eto, ne trebaju slusati akademsku zajednicu al trebaju slusati sta neki forumasi pisu po nekom forumu i shizofreniju trebaju lijeciti valjda citanjem Biblije, vracanju Bogu i ispijanju cajeva od metvice. Divota. Stovise, ti zapravo sad pises malo jedno pa onda malo drugo pa opet po starom.

Nisi mi odgovorio. Sto si to uopce radio u bolnici (pa eto kazes na temelju ne znam cega da ima bolesnih vise nego ikad prije) kad ti je to sve, da se tako izrazim sranje i zabluda? Sta onda radis u bolnici? Jednostavno pitanje.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 03:53 

Ili recimo... Ne daj Boze neko se tvoj polomi i recimo dobije otvoreni lom na nozi. Sta bi ti ucinio? Odveo ga u bolnici gdje ce mu dati antibiotike i analgetike te to ocistiti, namjestiti i zasiti, ili...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 07:48 

teško da se može bez lijekova i doktora kad neka ozbiljna bolest nastupi.
lako je kad te prehlada uhvati, pa eto trpat ćeš domaćeg luka i meda i ko je ko ti.
al velikoj većini će se prije ili kasnije dogodit neka teža bolest ili ozljeda, i velika većina će odma letit doktoru da da lijekove ili operira i namjesti lom ili šta već, a ne travaru ili tako nekom alternativcu.
evo recimo da ne daj bože dobijete neki rak, siguran sam da bi se gotovo svi odlučili prije za kemoterapiju, nego za drastičnu promjenu prehrane, što je koliko znam glavna metoda alternativne medicine za liječenje raka.
to su činjenice, pa koga još ko je obolio od raka znate da je rekao neću na kemoterapiju (koja ovisno o slučaju daje X ili XX % šansi za oporavak,) nego npr. izbacujem proteine iz prehrane i jedem samo određeno voće i povrće,i pojma nemam kako će to djelovati (a suvremena medicina koliko znamo kaže da u slučaju raka to pomoći ne može)
to je samo primjer, tako je i sa svakom drugom težom bolesti.
naravno možemo reći da su šanse da će doći do takvih bolesti puno manje ako se pazi na prehranu i ako se redovito bavi fizičkom aktivnošću, ali to i dalje ne isključuje mogućnost da će do njih doći, isto tako nasljedne ili zarazne bolesti se izbjeći ne može.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 09:43 

Aztec je napisao/la:
Ili recimo... Ne daj Boze neko se tvoj polomi i recimo dobije otvoreni lom na nozi. Sta bi ti ucinio? Odveo ga u bolnici gdje ce mu dati antibiotike i analgetike te to ocistiti, namjestiti i zasiti, ili...

Pustiti da "prirodno" zaraste i nabiti mu grejp u usta.

Zato danas djeca ne znaju šta znači riječ "hrom" , a prije kad bi slomio nogu bio bi prirodno šepav do kraja života, takvih ljudi je, barem sudeći po književnim djelima iz 15. stoljeća, masu bilo.

U biti svatko tko danas slomi nogu, da je rođen tada, bio bi ko zvonar crkve Notre Dame do kraja života, i to ako mu se posreći da ne dobije sepsu.
Znači i ovi šepavci gore su zapravo bili rijetki preživjeli sretnici, među onima koji su slomili nogu i većinom umrli nakon par mjeseci najgorih muka.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 10:02 

Ove godine sam boravio u visoko rizičnim i najpeksinavnijim dijelovima najpeksinavijih zemalja svijeta, i samo mogu reći, hvala izumiteljima vakcina - ove godine vakciniran za polio, tuberkolozu, koleru, tifus, hepatitis A i B, malariju itd. i prođoh neokrznut, zdrav ko dren.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2014, 10:05 

Mar-kan je napisao/la:
ubili na porodu...

slika

I nastavak:
http://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db99_fig5.png

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: