|
|
Stranica: 188/287.
|
[ 7151 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:04 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: mašala,33% 1939.nije bilo ni 0,00033%, Bošnjaka ni na mapi, svedeni na vjersku manjinu, a vi drkali i kurčili sa banovinama
Hebena vremena došla kad se umjesto na 100% svršava na 33% BiH. A od u konačnici komotno odbij još koji procent...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:05 |
|
|
Smrt fašizmu. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:09 |
|
|
NebojsaNS je napisao/la: Ceo zivot zivim u Vojvodini, a poreklom sam iz RS (Istocna Hercegovina), i gledajuci kako prolaze oni koji se ujedine sa Srbijom, nikad ni pod tackom razno ne bih to savetovao za RS. Volim ja i Beograd, ali nikad se niko pod njim nije usrecio. Vojvodina od pokrajine u rangu monarhije je postala balkanska provincija. Beograd je oterao Crnogorce, nekada najbolje Srbe, unistio odnose sa Hrvatima, sa kojima do Jugoslavije nije bilo nikakvih problema i sa kojima se geopoliticki interesi vise slazu nego razilazxe, stvorio Makedonce, koji su bili potencijalni Srbi.
Beograd nikad nije razumeo ono sto svaka drzava u teritorijalnoj ekspanziji mora razumeti - lokalna vlast lokalnom narodu. Sve je tezio centralizovati i danas su svi pobegli od njega.
Stoga, narodu RSa, ukoliko stvori svoju drzavu, nek je ne vezuje za Srbiju.  Au Gari, al´ ga nasra´ jbt..... za sve pare..... Uglavnom, Metemma ti je sve odgovorio, pa da ne ponavljam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:15 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: mašala,33% 1939.nije bilo ni 0,00033%, Bošnjaka ni na mapi, svedeni na vjersku manjinu, a vi drkali i kurčili sa banovinama Hebena vremena došla kad se umjesto na 100% svršava na 33% BiH. A od u konačnici komotno odbij još koji procent... Ako ćemo krenuti u nekakvo velikohrvatstvo, idealno bi bilo ovako... Republika Hrvatska ima teritorij od 56.542 kilometra kvadratna. Sa dodatna 13.458 kilometra kvadratna, odnosno 26,32% teritorija Bosne i Hercegovine, površina Republike Hrvatske bi se zaokružila na točno 70.000 kilometara kvadratnih, lijepu okruglu brojku... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NebojsaNS
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:20 |
|
|
Metemma je napisao/la: NebojsaNS je napisao/la: Ceo zivot zivim u Vojvodini, a poreklom sam iz RS (Istocna Hercegovina), i gledajuci kako prolaze oni koji se ujedine sa Srbijom, nikad ni pod tackom razno ne bih to savetovao za RS. Volim ja i Beograd, ali nikad se niko pod njim nije usrecio. Vojvodina od pokrajine u rangu monarhije je postala balkanska provincija. Beograd je oterao Crnogorce, nekada najbolje Srbe, unistio odnose sa Hrvatima, sa kojima do Jugoslavije nije bilo nikakvih problema i sa kojima se geopoliticki interesi vise slazu nego razilazxe, stvorio Makedonce, koji su bili potencijalni Srbi. Nema ništa tužnije nego kad Hercegovac ode u Ligaše, pa još vidim nauči istoriju kod Nataše Kandić na kakvom kursu. Kakve ti budalaštine pišeš sine dragi... Citat: Beograd nikad nije razumeo ono sto svaka drzava u teritorijalnoj ekspanziji mora razumeti - lokalna vlast lokalnom narodu. Sve je tezio centralizovati i danas su svi pobegli od njega. Drugarica Latinka bi bila ponosna na tebe. Citat: Stoga, narodu RSa, ukoliko stvori svoju drzavu, nek je ne vezuje za Srbiju. Savjeti od Hercegovca ligaša su nešto poslednje što nam treba... jasno je meni da Gajdobra ne pruža neke prilike mladima, ali baš ovako da se prodaš, ovo je bijedno. Ne razumem sta te je toliko dirnulo u mom izlaganju? Vojvodina je imala jednu od nakjguscih zeleznickih mreza u AU monarhiji, a neki dan sam na jednoj od par pruga sto jos rade (Subotica-Novi Sad) brzim vozom putovao 2,5 sata, i stigao u planirano vreme, dakle ne radi se o kasnjenju. Mrzi me sad traziti podatak, ali Vojvodina je pre WW1 imala 10 puta vise fabrika od onoga preko Save i Dunava. Danas je jedva prosek Srbije, pri cemu su sanse koje pruza Beograd Kalifornija za ovo ovde. Ja sa ligom nemam veze. Ne pricam sta bi bilo kad bi bilo. Evo ti imas ovde 30.000 Vojvodjana, samo na ovom popisu. Crna Gora u najavi. Ne smeta meni Srbija, nego centralizovana birokratska masinerija u Beogradu. O tome ja pricam. A ti ako si iz RS razmisli zelis li biti provincija. Ipak NS-Indjija-Stara Pazova-Beograd su neka osovina privrede Srbije, pa je u NSu jos podnosljivo, a vas ce tretirati ko Rusi daleki istok.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:21 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
storaB je napisao/la: SDB je napisao/la: Gospodine stora, s nekim kao što ste Vi nemam namjeru raspravljati, zato me izbjegavajte.  Uvijek ću pobijati ovakve teze jer su neutemeljene i puste želje i vlažni snovi, a diskusiju ni ja ne želim, niste nešto zanimljivi i racionalni. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:24 |
|
|
dudu je napisao/la: od drugog svjetskog rata nije bila veća razlika u omjeru rođenih Hrvata i Bošnjaka na ovim prostorima kao u zadnjih 5 godina. naravno, u korist Hrvata.  sad je to laganini preko 2:1. s tim da svaki Hrvat privređuje i vrijedi najmanje kao dva Bošnjaka, pa je stvarna razlika u snazi dva naroda bar 4:1 za Hrvate. Vjerovao ili ne, sličnu misao je svojevremeno gospodin Hitler izricao. Nevjerojatno je koliko nacionalizam može načeti mozak. Nego glede popisa, izgleda da su se svima nacionalne erekcije već spustile. Bošnjaci se sad mogu vratiti u svoje okvire jednih od troje i prestati izmaštavati obrasce sabraće Srba i Hrvata o nacionalnim državama, premoćima i dominacijama, Srbi trebaju biti svjesni da unatoč oružju, logistici i premoći 92. nisu uspjeli da se nametnu kao dominantni faktor do Karlovca, Karlobaga i Virovitice i da je realnist nešto drugo od onoga što Dodik već predizborno lupeta dok su mu financijske bisage prazne, dok Hrvatima ostaje otrežnjenje i nemonovnost da podluče da li će u BiH konačno početi vidjeti svoju zemlju u budućnost ili će nastaviti sa odseljevanjem i udaljavanjem od ove zemlje i daljim demografskim sunovratom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Popisnova je napisao/la: dudu je napisao/la: od drugog svjetskog rata nije bila veća razlika u omjeru rođenih Hrvata i Bošnjaka na ovim prostorima kao u zadnjih 5 godina. naravno, u korist Hrvata.  sad je to laganini preko 2:1. s tim da svaki Hrvat privređuje i vrijedi najmanje kao dva Bošnjaka, pa je stvarna razlika u snazi dva naroda bar 4:1 za Hrvate. Vjerovao ili ne, sličnu misao je svojevremeno gospodin Hitler izricao. Nevjerojatno je koliko nacionalizam može načeti mozak. Nego glede popisa, izgleda da su se svima nacionalne erekcije već spustile. Bošnjaci se sad mogu vratiti u svoje okvire jednih od troje i prestati izmaštavati obrasce sabraće Srba i Hrvata o nacionalnim državama, premoćima i dominacijama, Srbi trebaju biti svjesni da unatoč oružju, logistici i premoći 92. nisu uspjeli da se nametnu kao dominantni faktor do Karlovca, Karlobaga i Virovitice i da je realnist nešto drugo od onoga što Dodik već predizborno lupeta dok su mu financijske bisage prazne, dok Hrvatima ostaje otrežnjenje i nemonovnost da podluče da li će u BiH konačno početi vidjeti svoju zemlju u budućnost ili će nastaviti sa odseljevanjem i udaljavanjem od ove zemlje i daljim demografskim sunovratom. Prevedeno sa arapsko-bošnjačkog: Malo ću o tuđim nacionalizmima, sramota me o "Bitno je Bošnjak biti". Pa onda, "popušili smo što se može, vraćamo se na jedan čovjek jedan glas begovinu."
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Popisnova
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:31 |
|
|
BBC je napisao/la: Popisnova je napisao/la: Vjerovao ili ne, sličnu misao je svojevremeno gospodin Hitler izricao. Nevjerojatno je koliko nacionalizam može načeti mozak.
Nego glede popisa, izgleda da su se svima nacionalne erekcije već spustile. Bošnjaci se sad mogu vratiti u svoje okvire jednih od troje i prestati izmaštavati obrasce sabraće Srba i Hrvata o nacionalnim državama, premoćima i dominacijama, Srbi trebaju biti svjesni da unatoč oružju, logistici i premoći 92. nisu uspjeli da se nametnu kao dominantni faktor do Karlovca, Karlobaga i Virovitice i da je realnist nešto drugo od onoga što Dodik već predizborno lupeta dok su mu financijske bisage prazne, dok Hrvatima ostaje otrežnjenje i nemonovnost da podluče da li će u BiH konačno početi vidjeti svoju zemlju u budućnost ili će nastaviti sa odseljevanjem i udaljavanjem od ove zemlje i daljim demografskim sunovratom.
Prevedeno sa arapsko-bošnjačkog: Malo ću o tuđim nacionalizmima, sramota me o "Bitno je Bošnjak biti". Pa onda, "popušili smo što se može, vraćamo se na jedan čovjek jedan glas begovinu." Prijevod ti nije dobar, samo je već viđeno dosadnjikavo fašističko ulijetanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Popisnova je napisao/la: Prijevod ti nije dobar, samo je već viđeno dosadnjikavo fašističko ulijetanje.
Prevedeno sa arapsko-bošnjačkog: - "Sad ću ja njega etiketirati kao fašistu, to će spriječiti da se priča o bošnjačkom mahnitom nacionalizmu."
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:34 |
|
|
NebojsaNS je napisao/la: Evo ti imas ovde 30.000 Vojvodjana, samo na ovom popisu. S tim da je 95% njih miks svega i svačega. Ono kao, jedna baba Srpkinja, druga Mađarica, jedan deda Slovak, dugi Bunjevac, jedna kuma poluSrpkinja a druga Rumunka u braku sa Rusinom itd
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:39 |
|
|
Popisnova je napisao/la: dudu je napisao/la: od drugog svjetskog rata nije bila veća razlika u omjeru rođenih Hrvata i Bošnjaka na ovim prostorima kao u zadnjih 5 godina. naravno, u korist Hrvata.  sad je to laganini preko 2:1. s tim da svaki Hrvat privređuje i vrijedi najmanje kao dva Bošnjaka, pa je stvarna razlika u snazi dva naroda bar 4:1 za Hrvate. Vjerovao ili ne, sličnu misao je svojevremeno gospodin Hitler izricao. Nevjerojatno je koliko nacionalizam može načeti mozak. Nego glede popisa, izgleda da su se svima nacionalne erekcije već spustile. Bošnjaci se sad mogu vratiti u svoje okvire jednih od troje i prestati izmaštavati obrasce sabraće Srba i Hrvata o nacionalnim državama, premoćima i dominacijama, Srbi trebaju biti svjesni da unatoč oružju, logistici i premoći 92. nisu uspjeli da se nametnu kao dominantni faktor do Karlovca, Karlobaga i Virovitice i da je realnist nešto drugo od onoga što Dodik već predizborno lupeta dok su mu financijske bisage prazne, dok Hrvatima ostaje otrežnjenje i nemonovnost da podluče da li će u BiH konačno početi vidjeti svoju zemlju u budućnost ili će nastaviti sa odseljevanjem i udaljavanjem od ove zemlje i daljim demografskim sunovratom. Ekonomija brate, ekonomija. Svaki Hrvat u novčanom iznosu godišnje napravi kao dva Bošnjaka, ako ne i više. Napravi i Nijemac kao dva Hrvata, pa ne zovemo to fašizam.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:42 |
|
|
NebojsaNS je napisao/la: Ne razumem sta te je toliko dirnulo u mom izlaganju? Dirnula me tvoja interpretacija istorije, kako je Beograd oćerao divne Crnogorce, stvorio jadne tlačene Makedonce, posvađao nas s braćom Rvatima, qrac palac... suze su mi pošle kad te juče videh, gde je ona mladost i ona lepota... Citat: Vojvodina je imala jednu od nakjguscih zeleznickih mreza u AU monarhiji, a neki dan sam na jednoj od par pruga sto jos rade (Subotica-Novi Sad) brzim vozom putovao 2,5 sata, i stigao u planirano vreme, dakle ne radi se o kasnjenju. Mrzi me sad traziti podatak, ali Vojvodina je pre WW1 imala 10 puta vise fabrika od onoga preko Save i Dunava. Danas je jedva prosek Srbije, pri cemu su sanse koje pruza Beograd Kalifornija za ovo ovde. Sine, da tebe "ono preko Save i Dunava" nije dovelo u Gajdobru, od železnica u Vojvodini bi imao koristi kao i od železnica u Šlezvig-Holštajnu. Ništa bijednije od dođoša koji slinavi o Austro-Ugarskoj. Osim možda Docovog patetisanja. Dalje, ovo je genijalno - ne misliš možda da se uža Srbija malo industrijalizovala od "pre WW1", pa nije ni čudo što odnos danas nije 10-1? Oni koji skiče kako je upropaštena Vojvodina ne primećuju da je upropašten i ostatak Srbije. Slučajno. Citat: Ja sa ligom nemam veze. Ne pricam sta bi bilo kad bi bilo. Evo ti imas ovde 30.000 Vojvodjana, samo na ovom popisu. Crna Gora u najavi. Dirljivo je to izjašnjavanje šačice mešanaca, a sad idi malo prouči kako je nastala današnja Crna Gora. Citat: Ne smeta meni Srbija, nego centralizovana birokratska masinerija u Beogradu. O tome ja pricam. A ti ako si iz RS razmisli zelis li biti provincija. Ipak NS-Indjija-Stara Pazova-Beograd su neka osovina privrede Srbije, pa je u NSu jos podnosljivo, a vas ce tretirati ko Rusi daleki istok. O tome pričaš tako da se nijedna Nataša Kandić ne bi postidjela. O tome da je Beograd upropastio ostatak Srbije sam prije neki dan pisao baš ovde, i istina je. Samo što iz toga ne izvlačim zaključke kao ti i ne tumačim istoriju kao ti.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:49 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: NebojsaNS je napisao/la: Evo ti imas ovde 30.000 Vojvodjana, samo na ovom popisu. S tim da je 95% njih miks svega i svačega. Ono kao, jedna baba Srpkinja, druga Mađarica, jedan deda Slovak, dugi Bunjevac, jedna kuma poluSrpkinja a druga Rumunka u braku sa Rusinom itd 30.000 se na popisu u Srbiji izjasnilo regionalno, deo od toga se izjasnio kao Vojvođani, to su likovi tipa Janja Beč ili Nebojša Popov. Uglavnom, sve zajedno smešna priča, takvih pajsera je bilo daleko više za vreme komunizma i Jugoslavije nego danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 13:52 |
|
|
Metemma je napisao/la: O tome pričaš tako da se nijedna Nataša Kandić ne bi postidjela. O tome da je Beograd upropastio ostatak Srbije sam prije neki dan pisao baš ovde, i istina je. Samo što iz toga ne izvlačim zaključke kao ti i ne tumačim istoriju kao ti.
Osim toga, kad se već pljuje po Beogradu, onda treba hraknuti po komunističkom i postkomunističkom Beogradu a nema odakle se kom. pacovi nisu slili u njega. To gospodin Nebojša kao da ne vidi, bitno mu je šlajmom zalijepiti Beograd, ono kao "di su naši novci" i te fore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:05 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: 30.000 se na popisu u Srbiji izjasnilo regionalno, deo od toga se izjasnio kao Vojvođani, to su likovi tipa Janja Beč ili Nebojša Popov. Uglavnom, sve zajedno smešna priča, takvih pajsera je bilo daleko više za vreme komunizma i Jugoslavije nego danas. Naravno da je smiješna jer sam živio (studirao) u NS i znam kako ljudi dišu i za svo to vrijeme, sretoh samo dvojicu "Vojvođana", oba teški mikseri. Pitam šta si, kaže on Vojvođanin, pitam otkud Vojvođanin, kaže - pa lepo Vojvođanin, jer u porodici još samo Portugalaca nemam hehhe Nego,  Beč Neumann gospođa Janja Klasična NVO ni muško ni žensko njuška, nevjerovatno liče jedni na druge.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:07 |
|
|
Mislim da je ova budaletina učestvovala u nekoj emisiji FTV povodom jedne godišnjice Srebrenice. Naravno, zalaufali se Bošnjakistanci u priči o đenosajdu, ovome, onome... dok ova budala nije počela da baca neke fazone i smije se. Pretvori se emisija očas posla u Žikinu šarenicu, svi se nešto šale, smiju, opustili se... umro sam od smijeha 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:12 |
|
|
Ugledajte joj friz i boju za kosu. Ko one tapiserije od prije 25-30 godina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:16 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 15:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Citat: NebojsaNS wrote: Ceo zivot zivim u Vojvodini, a poreklom sam iz RS (Istocna Hercegovina), i gledajuci kako prolaze oni koji se ujedine sa Srbijom, nikad ni pod tackom razno ne bih to savetovao za RS. Volim ja i Beograd, ali nikad se niko pod njim nije usrecio. Vojvodina od pokrajine u rangu monarhije je postala balkanska provincija. Beograd je oterao Crnogorce, nekada najbolje Srbe, unistio odnose sa Hrvatima, sa kojima do Jugoslavije nije bilo nikakvih problema i sa kojima se geopoliticki interesi vise slazu nego razilazxe, stvorio Makedonce, koji su bili potencijalni Srbi.
Beograd nikad nije razumeo ono sto svaka drzava u teritorijalnoj ekspanziji mora razumeti - lokalna vlast lokalnom narodu. Sve je tezio centralizovati i danas su svi pobegli od njega.
Stoga, narodu RSa, ukoliko stvori svoju drzavu, nek je ne vezuje za Srbiju. Nebojsa lupaš gluposti i generalizuješ sve. Porediš komunističku Vojvodinu kada je i ostatak države imao jaku industriju, sa ovom sada Vojvodinom gde ni ostatak države nema više fabrika i nikakvog izvoza. Beograd nije oterao nikoga, posebno ne Crnogorce, ostali su na svojim visokim položajima. A što se tiče Makedonaca (mislim na ove sa -vski i sličnim prezimenima) da malo poznaješ tu populaciju ljudi znao bi da ih ima oko 250.000, a da tek svaki deseti se identifikuje sa tom novom nacijom, pa tako njihova nacionalna manjina broji nešto oko 23.000 BJRMakedonaca. Makedonci u Srbiji su veliki srpski nacionalisti i jedan od njih je čak vodja pokreta srpski zavetnici. Takodje i medju Crnogorcima ima dosta srpskih rodoljuba. Nas cilj srpskih nacionalista je da uništimo poslednju komunističku tekovinu zvanu AP, da Indjija bude još bogatija, a ne da Novi Sad bude povlašćeni grad u Srbiji koji parazitira na štetu cele države. Da uništimo paradržavne institucije u Novom Sadu i da smanjimo i redefinišemo ove u Beogradu, ako treba proglasićemo i Indjiju za glavni grad Srbije, samo da parazitima dodjemo glave. Lokalna vlast lokalnom gradu, a ne APu i Novom Sadu !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64412 Lokacija: DAZP HQ
|
|
još sam malo rekao, pretpostavljam da jedan Hrvat privređuje kao četiri Bošnjaka u prosjeku ili vrlo blizu tome. govorim o tome kad bi se zbirno promatrale BIH i RH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NebojsaNS
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:24 |
|
|
|
@Matemma
Jesi nekad video Dunav-Tisa-Dunav? Sem mozda u Holandiji, gde imas tako nesto u Evropi? Znas li sta je to danas? Tamo gde jos i ima industrije, tipa Vrbas, jarak crne zabokrecine, a negde drugde tek kanal gde mozes nesto upecati. A brodova nema, iako bi fakticki celu privredu Vojvodine mogao spojiti vodenim saobracajem.
A sa Beogradom 20KM autoputa godisnje, i to ako dobro rodi, jer ovde i dalje seljak gleda u nebo i tako planira svoje prihode. Ja ne znam gde si ti izvukao zakljucak da meni smeta ostatak Srbije, ili izgleda ako vam se kaze istina, onda je to odmah zigosano kao izdaja, Kandic i ove ili one price.
Centralna Srbija jos gore prolazi. Evo imas regionalni BDP za sve nase NUTS-2 regione sem KiM, pa ti vidi. Beograd je prema ostsatku C.Srbije izmedju 2,5:1 i ide u pravcu 3:1, a sa Vojvodinom oko 1,7:1. I dok seljak gleda u nebo, prva stvar je "Beograd na vodi". Nesto se Kragujevac malo usrecio, ali i tu sa 400 evra udaraj nogom u dupe.
Pa pogledaj samo demografiju. Opstine na jugoistoku Srbije retko izvlace i 1/3 broja umrlih brojem zivorodjenim. Do Nisa gotovo da nemas mesta sa prosecnom staroscu ispod 50 godina. Ja u sali kazem da nas Bugari sutra napadnu, prvih 100KM ih ne bi niko ni primetio.
Sto se tice Makedonaca, evo ti jedna tanka knjizica dr Rudolf Arcibald Rajs "Cujte Srbi". Ako zelis detaljnije Holm Zudhausen "Istorija Srba XIX-XXI veka". Sta se desilo posle Balkanskih ratova? Dovedena je sva birokratija u Makedoniju, narodu nije dato ama nista, teritorija je bila "privremeno okupirana". Znam da je tih nekoliko meseci do sarajevskog atentata srazmerno kratko, ali dovoljno da odrzis lokalne izbore. Epilog? Makedonska nacija, proslo jedva 20 godina, a MAKEDONCI ubili kralja. VMRO, niko drugi.
Crnogorci su imali i referendum oko ujedinjenja i pobedila je prosrpska opcija. Mora im se priznati da su ostali do kraja i 90-ih sa nama. A sta danas imamo? Samostalnu drzavu, koja se visestruko brze razvija od Srbije, iako nema ni jedan preduslov za to. Neko ce reci turizam. Pa Hrvatska sa 24 puta vise obale, sa Plitvicama i ostrvima, shvata da se samo od toga ne moze ziveti samo od toga. Nije tu samo turizam u pitanju.
Ja govorim o jazu koji je izmedju centra i provincije sve veci. A onda ce za 50 godina biti potpuno sve jedno hoce li granica Srbije biti na Drini, kod Novog Grada ili u Surcinu. Mocices komotno da povlacis lenjirom, kao u Africi, jer neces imati ni ljudi ni imovine ni nicega.
Primer Vojvodine, jer tu zivim, i jer je jedna od retkih nasih, ako ne i jedini nas region, koji je imao prilike da bude i razvijen tokom istorije.
A posto smo poceli od RS-a i potencijalnog ujedinjenja, sta mislis, kako bi ona prosla? Pa evo, malo, malo pa se trazi "istocni kanton" od Trebinja do Bijeljine, pa Ljubinje hoce u CG. Dakle smatraju ljudi da ni Banja Luka nema dovoljno sluha, za koju je to ipak lavovski komad zemlje. A Beograd ce imati? Mozda, ako bude uvek imala politicara, poput Loznicana ili Vranjanaca, ali ni to danas nije mnogo bolje od ostatka.
SAD imaju 50 drzava + DC. Kapitalizam i trziste su njihova tradicija, i, imajuci u vidu njihove zasluge za njihovo sirenje, mogu reci i njihov izum. Pa je razlika izmedju najrazvijenije i najnerazvijenije drzave 1:1,7, kao i izmedju 2 razvijenija (od 5) regiona Srbije (Vojvodina : Beograd).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:37 |
|
|
NebojsaNS je napisao/la: @Matemma Imaš neki čudan poremećaj koji ti ne dozvoljava da pročitaš slovo "e"? Citat: Jesi nekad video Dunav-Tisa-Dunav? Sem mozda u Holandiji, gde imas tako nesto u Evropi? Znas li sta je to danas? Tamo gde jos i ima industrije, tipa Vrbas, jarak crne zabokrecine, a negde drugde tek kanal gde mozes nesto upecati. A brodova nema, iako bi fakticki celu privredu Vojvodine mogao spojiti vodenim saobracajem. Potpuno se slažem da su potencijali sjeverne Srbije neiskorišteni. Citat: A sa Beogradom 20KM autoputa godisnje, i to ako dobro rodi, jer ovde i dalje seljak gleda u nebo i tako planira svoje prihode. Ja ne znam gde si ti izvukao zakljucak da meni smeta ostatak Srbije, ili izgleda ako vam se kaze istina, onda je to odmah zigosano kao izdaja, Kandic i ove ili one price. Šta "sa Beogradom"? Ti bi "bez Beograda"? Citat: Centralna Srbija jos gore prolazi. Evo imas regionalni BDP za sve nase NUTS-2 regione sem KiM, pa ti vidi. Beograd je prema ostsatku C.Srbije izmedju 2,5:1 i ide u pravcu 3:1, a sa Vojvodinom oko 1,7:1. I dok seljak gleda u nebo, prva stvar je "Beograd na vodi". Nesto se Kragujevac malo usrecio, ali i tu sa 400 evra udaraj nogom u dupe. Živa istina. Citat: Pa pogledaj samo demografiju. Opstine na jugoistoku Srbije retko izvlace i 1/3 broja umrlih brojem zivorodjenim. Do Nisa gotovo da nemas mesta sa prosecnom staroscu ispod 50 godina. Ja u sali kazem da nas Bugari sutra napadnu, prvih 100KM ih ne bi niko ni primetio. Živa istina. Citat: Sto se tice Makedonaca, evo ti jedna tanka knjizica dr Rudolf Arcibald Rajs "Cujte Srbi". Ako zelis detaljnije Holm Zudhausen "Istorija Srba XIX-XXI veka". Sta se desilo posle Balkanskih ratova? Dovedena je sva birokratija u Makedoniju, narodu nije dato ama nista, teritorija je bila "privremeno okupirana". Znam da je tih nekoliko meseci do sarajevskog atentata srazmerno kratko, ali dovoljno da odrzis lokalne izbore. Epilog? Makedonska nacija, proslo jedva 20 godina, a MAKEDONCI ubili kralja. VMRO, niko drugi. Ne znam šta bih ti preporučio da pročitaš ako misliš da su problemi u Makedoniji počeli 1912. Udžbenik istorije za sedmi osnovne? Kralja nisu ubili MAKEDONCI već BUGARIN zajedno sa USTAŠAMA, a organizatori su vjerovatni bili ITALIJANI. Citat: Crnogorci su imali i referendum oko ujedinjenja i pobedila je prosrpska opcija. Mora im se priznati da su ostali do kraja i 90-ih sa nama. A sta danas imamo? Samostalnu drzavu, koja se visestruko brze razvija od Srbije, iako nema ni jedan preduslov za to. Neko ce reci turizam. Pa Hrvatska sa 24 puta vise obale, sa Plitvicama i ostrvima, shvata da se samo od toga ne moze ziveti samo od toga. Nije tu samo turizam u pitanju. Ne, nego ih drži KAP i nikšićka livnica. Odnosi Srbije i Crne Gore? Hoćemo opet u sedmi? Citat: Ja govorim o jazu koji je izmedju centra i provincije sve veci. A onda ce za 50 godina biti potpuno sve jedno hoce li granica Srbije biti na Drini, kod Novog Grada ili u Surcinu. Mocices komotno da povlacis lenjirom, kao u Africi, jer neces imati ni ljudi ni imovine ni nicega.
Primer Vojvodine, jer tu zivim, i jer je jedna od retkih nasih, ako ne i jedini nas region, koji je imao prilike da bude i razvijen tokom istorije. Ti si u tome potpuno u pravu. Samo te malo jebe tumačenje istorije, uzroka, rešenja... Citat: A posto smo poceli od RS-a i potencijalnog ujedinjenja, sta mislis, kako bi ona prosla? Pa evo, malo, malo pa se trazi "istocni kanton" od Trebinja do Bijeljine, pa Ljubinje hoce u CG. Dakle smatraju ljudi da ni Banja Luka nema dovoljno sluha, za koju je to ipak lavovski komad zemlje. A Beograd ce imati? Mozda, ako bude uvek imala politicara, poput Loznicana ili Vranjanaca, ali ni to danas nije mnogo bolje od ostatka. I ovde si u pravu. Citat: SAD imaju 50 drzava + DC. Kapitalizam i trziste su njihova tradicija, i, imajuci u vidu njihove zasluge za njihovo sirenje, mogu reci i njihov izum. Pa je razlika izmedju najrazvijenije i najnerazvijenije drzave 1:1,7, kao i izmedju 2 razvijenija (od 5) regiona Srbije (Vojvodina : Beograd). I ovde si u pravu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:42 |
|
|
NebojsaNS je napisao/la: Ja u sali kazem da nas Bugari sutra napadnu, prvih 100KM ih ne bi niko ni primetio.
što u šali ?? Bugari vas oduvjek imaju na "nišanu", stara je to mržnja plus situacija DRASTIĆNO drugačije, nema cijele juge ni JNA, a okružili ste se sve samim neprijateljima koje ste sami stvorili, idealno da vas Bugari konačno sjebu, prilika da se svedete na Beogradski pašaluk, što će na kraju i biti kako je samo politički zlonamjerno izvršena podjela Srbije, kako su oni samo RASTAVILI sandžačke većinske bošnjačke opštine, da nema okruga gdje bi Bošnjaci bili većina četnička posla, eh ko vas ne zna 
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64412 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Bugari su u još vecoj banani nego Srbija, njima egzodus ljudi ne prestaje, već su izgubili 2 milijuna od pada komunizma, a i njeguju 10-tak % izrazito proturskih muslimana, a uz to i graniče s Turskom. zabavit će se oni o svom jadu više nego Srbija. Srbija bar još ima neki bazen Srba u okruženju, a Bugara osim sitno u Ukrajini nema nigdje u okolici da bi popunjavali demografske rupe. osim nešto Makedonaca koji se žele ogrebati za EU državljanstvo, ali samo da bi otišli u treće zemlje. Bugarska je daleko najgora zemlja u Europi od ovih koliko toliko funkcionirajućih.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 sij 2014, 14:57 |
|
|
|
šta misliš jadan bio kad Smrdija uđe u EU, dabogda što prije ušla, kakav će egzodus tamo nastat, Bugarski slučaj će biti pičkin dim
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|