|
|
Stranica: 201/287.
|
[ 7151 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Čempo je napisao/la: Andrea Stramaccioni je napisao/la: Kao Belgija manje-više već jesmo, s tim da oni nemaju tročlano (ili dvočlano) predsjedništvo, nego kralja. Što se tiče Švicarske, još bolje za nas. Nema entiteta, samo kantoni, jedan predsjednik (čelnik Saveznog vijeća)... a pravo bogati. Tome se protivite vi i Srbi, Bošnjaci ne. Samo naprijed s educiranjem. Tako i treba, kantonalno podijelit drzavu, negdje po etnickim, negdje po multietnickim nacelima i napravit zajednicko kantonalno (savezno) vijece na vrhu drzave. Ove nacionalisticke budalastine u obliku republike srpske i ozivljavanja lesine herzeg-baznije su sulude. Tako misli jako velik broj Hrvata u Hrvatskoj, a bome i Srba u Srbiji. Nismo svi ovdje tako ludi za zapisavanjem teritorija. Safete, kako si nam ti danas ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:46 |
|
|
Ništa još nije zvanično. Ja sam pisao prije popisa da očekujem da pređemo Srbe i Hrvate zajedno i da ćemo biti blizu 50%. Jedino što je katastrofalno je Brčko, ali ne vjerujem da će službeni rezultati biti ovakvi. Rezultate i karte još nemamo, a nisu ni bitni na kraju krajeva jer neće značiti apsolutno ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Čempo je napisao/la: Andrea Stramaccioni je napisao/la: Kao Belgija manje-više već jesmo, s tim da oni nemaju tročlano (ili dvočlano) predsjedništvo, nego kralja. Što se tiče Švicarske, još bolje za nas. Nema entiteta, samo kantoni, jedan predsjednik (čelnik Saveznog vijeća)... a pravo bogati. Tome se protivite vi i Srbi, Bošnjaci ne. Samo naprijed s educiranjem. Tako i treba, kantonalno podijelit drzavu, negdje po etnickim, negdje po multietnickim nacelima i napravit zajednicko kantonalno (savezno) vijece na vrhu drzave. Ove nacionalisticke budalastine u obliku republike srpske i ozivljavanja lesine herzeg-baznije su sulude. Tako misli jako velik broj Hrvata u Hrvatskoj, a bome i Srba u Srbiji. Nismo svi ovdje tako ludi za zapisavanjem teritorija. Sayonara!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:49 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Pazi Ministra ekstremiste Što obrisa lika?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:51 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: A istočnu Bosnu non stop spominje... licemjeri dijasporski Lojalnost je jedno a pragmatičnost drugo! Suosjećam.. No to je zbilja sve! Ma saosjećanje je u redu, ali ti bi tuđu djecu u rat slala za nešto gdje ti ne pada na pamet da živiš, a vjerovatno ni onima koji su danas u Sarajevu, Tuzli, Evropi, Americi... kao, jako vam to treba...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:52 |
|
|
BBC je napisao/la: Andrea Stramaccioni je napisao/la: Kao Belgija manje-više već jesmo, s tim da oni nemaju tročlano (ili dvočlano) predsjedništvo, nego kralja. Što se tiče Švicarske, još bolje za nas. Nema entiteta, samo kantoni, jedan predsjednik (čelnik Saveznog vijeća)... a pravo bogati. Tome se protivite vi i Srbi, Bošnjaci ne. Samo naprijed s educiranjem. Ni blizu. Jedan nacionalni tor arapskog mentaliteta ne da drugom konstitutivnom narodu TV kanal. Vi muslimani slažete čim zinete. Entitet, kanton, isti vrag stvar je o moći i ovlastima koje ta definicija ima. Prosipaš se bez veze. http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0vicarski_kantoni Pročitaj na hrvatskoj wikipediji šta piše i vidjet ćeš da su ovlasti iste kao i one koji imaju kantoni u Federaciji BiH. Činjenica je da vi i Srbi niste spremni na takvu decentralizaciju, a da bi svaka bošnjačka stranka pristala na 15-20 švicarskih kantona i bilo kakav švicarsko-belgijski model. Onda slobodno pravite televizije kakve hoćete u bilo kojem kantonu ili jednu za sve vaše.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:54 |
|
|
Druga rečenica te prikazuje kao ogromnog lažova. Citat: Kantoni u Švicarskoj čine prvu razinu podjele te zemlje. Svaki od kantona ima vlastiti ustav, skupštinu, vladu i sudove zbog čega se Švicarska smatra jednom od najviše decentraliziranih zemalja na svijetu.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:56 |
|
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: Činjenica je da vi i Srbi niste spremni na takvu decentralizaciju, a da bi svaka bošnjačka stranka pristala na 15-20 švicarskih kantona i bilo kakav švicarsko-belgijski model. Onda slobodno pravite televizije kakve hoćete u bilo kojem kantonu ili jednu za sve vaše. Jel ima još nekih uslova koje je Vaše bošnjačko lordstvo odredilo za raju latinskog obreda ili bi ovo bilo dovoljno?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:56 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Lojalnost je jedno a pragmatičnost drugo!
Suosjećam.. No to je zbilja sve!
Ma saosjećanje je u redu, ali ti bi tuđu djecu u rat slala za nešto gdje ti ne pada na pamet da živiš, a vjerovatno ni onima koji su danas u Sarajevu, Tuzli, Evropi, Americi... kao, jako vam to treba... Ne obrći teze. Ja bi ih u rat slala a ti ga prizivaš ako bi se ta djeca vratila na ognjšta svojih djedova? To što ste ratom zapišali ne znači da je vaše. Zagovaram dakle povratak a ti rat ako se vrate. Ti ne trpiš bošnjačko dijete u Podrinju.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:57 |
|
|
Svašta, kad sam ja rekao nešto protiv povratnika?
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:58 |
|
|
BBC je napisao/la: Druga rečenica te prikazuje kao ogromnog lažova. Citat: Kantoni u Švicarskoj čine prvu razinu podjele te zemlje. Svaki od kantona ima vlastiti ustav, skupštinu, vladu i sudove zbog čega se Švicarska smatra jednom od najviše decentraliziranih zemalja na svijetu. Svaki kanton u Federaciji IMA sve to što piše! De malo pročitaj šta prije nego što budeš pisao gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 14:59 |
|
|
Metemma je napisao/la: Svašta, kad sam ja rekao nešto protiv povratnika? Upravo sad. Jer kazeš da im lijepo na drugim lokacijama gdje ste ih humano preselili. I ja bi ih slala u rat. Čitaš ti sebe?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:02 |
|
|
Čempo je napisao/la: Andrea Stramaccioni je napisao/la: Kao Belgija manje-više već jesmo, s tim da oni nemaju tročlano (ili dvočlano) predsjedništvo, nego kralja. Što se tiče Švicarske, još bolje za nas. Nema entiteta, samo kantoni, jedan predsjednik (čelnik Saveznog vijeća)... a pravo bogati. Tome se protivite vi i Srbi, Bošnjaci ne. Samo naprijed s educiranjem. Tako i treba, kantonalno podijelit drzavu, negdje po etnickim, negdje po multietnickim nacelima i napravit zajednicko kantonalno (savezno) vijece na vrhu drzave. Ove nacionalisticke budalastine u obliku republike srpske i ozivljavanja lesine herzeg-baznije su sulude. Tako misli jako velik broj Hrvata u Hrvatskoj, a bome i Srba u Srbiji. Nismo svi ovdje tako ludi za zapisavanjem teritorija. Kako ovim turbo dosadnim Muslimanima ne dopizdi više ovo glumatanje Hrvata po internetu, ovo je valjda 150-ti koji se ovako razotkrio samo na hercegbosna.org... Totalni jadnici ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:02 |
|
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: Svaki kanton u Federaciji IMA sve to što piše! De malo pročitaj šta prije nego što budeš pisao gluposti. - Hrvati kao kosntitutivni narod nemaju ništa od toga. U Belgiji i Švicarskoj bi imali. - Hrvatski politički predstavnici u pregovorima muslimanima traže pola od toga, ovi ne daju ni pola već hoće veću centralizaciju. Odprdi na neki svoj smrdljivi muslimanski portal, dosta vas je.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:05 |
|
|
PCM je napisao/la: Čempo je napisao/la: Tako i treba, kantonalno podijelit drzavu, negdje po etnickim, negdje po multietnickim nacelima i napravit zajednicko kantonalno (savezno) vijece na vrhu drzave. Ove nacionalisticke budalastine u obliku republike srpske i ozivljavanja lesine herzeg-baznije su sulude. Tako misli jako velik broj Hrvata u Hrvatskoj, a bome i Srba u Srbiji. Nismo svi ovdje tako ludi za zapisavanjem teritorija.
Kako ovim turbo dosadnim Muslimanima ne dopizdi više ovo glumatanje Hrvata po internetu, ovo je valjda 150-ti koji se ovako razotkrio samo na hercegbosna.org... Totalni jadnici ... Mani Šeherskog levatluka i ti. Kako vama ne dopizdi da sve nepodobne Hrvate koji ne dijele vašu politiku i ubjedjenja proglašavate Muslimanima. Ovo Staljinizam neki?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:06 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Svašta, kad sam ja rekao nešto protiv povratnika? Upravo sad. Jer kazeš da im lijepo na drugim lokacijama gdje ste ih humano preselili. I ja bi ih slala u rat. Čitaš ti sebe? Nigdje nisam spomenuo nikakvo humano preseljenje. A da je danas bolje živjeti u Stokholmu ili Sarajevu nego u Žepi, jeste. Što naravno ne znači da nemaju pravo da se vrate i žive u svojim mjestima. Što se tiče zapišavanja, o tome smo već pričali - ako je moglo Sarajevo sa 150.000 Srba da pripadne Bošnjacima, može vala i Rogatica sa 5000 Bošnjaka Srbima.
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:06 |
|
|
Počeo si spinovati pored pisanja gluposti. Već vidim gdje diskusija vodi, obzirom da istina da vaši kantoni imaju sve što i švicarski (da, i televizije) itekako boli.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:09 |
|
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: Počeo si spinovati pored pisanja gluposti. Već vidim gdje diskusija vodi, obzirom da istina da vaši kantoni imaju sve što i švicarski (da, i televizije) itekako boli. Čuj i televizije. Imaju i Nintendo čuo sam.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:10 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Upravo sad. Jer kazeš da im lijepo na drugim lokacijama gdje ste ih humano preselili. I ja bi ih slala u rat.
Čitaš ti sebe?
Nigdje nisam spomenuo nikakvo humano preseljenje. A da je danas bolje živjeti u Stokholmu ili Sarajevu nego u Žepi, jeste. Što naravno ne znači da nemaju pravo da se vrate i žive u svojim mjestima. Što se tiče zapišavanja, o tome smo već pričali - ako je moglo Sarajevo sa 150.000 Srba da pripadne Bošnjacima, može vala i Rogatica sa 5000 Bošnjaka Srbima. Njima moze milion puta biti bolje negdje u svijetu no ti ili neki Dodik ne moze im osporiti pravo na POVRATAK. Sapstveni izbor? Kontaš? Hoću iz Beča u Zepu i gotovo! Moje! Hoću u Kozluk, Skočić .. Moje! Razumijem tvoju frustiranost gubitkom teritorije oko i u Sarajevu. Rekla sam smatram te osviještenim. Ako te tješi što meni ne smetaju Srbi u Sarajevu. Volim svakako tebe više nego nekog Sandzu krimosa. Ako nisi dero snajperom sa ćuka.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:11 |
|
|
Već, jesu ovo neke naznake novog bošnjačkog ludila ? Oni kao za decentralizaciju ali kamenjarci i ovi iz republike šumske ne žele. Ostaje da vidimo, za neko kratko vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
NebojsaNS
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:16 |
|
|
Švajcarska je konfederacija. Kantoni su se dobrovoljno udruživali vekovima, i tek retko su na teritoriji starih osnivani novi (mislim da je slučaj sa kantonom Jura pre 50-ak godina).
No poredimo mi sad Bosnu (kakvu je Bošnjaci žele) i Švajcarsku :
1) Švajcarski kantoni su dobrovoljno u Švajcarskoj Konfederaciji, Hrvate i Srbe samo sila drži u BiH.
2) Granice švajcarskih kantona su iscrtane istorijski, granice u BiH je iscrtao građanski rat.
3) Granice švajcarskih kantona su trajne (najmanji, jedan od prva 3 ima svega 20.000 stanovnika), a u BiH se malo-malo pominje preuređenje, brisanje RS i druga baljezganja.
4) Švajcarska može da plati tu administraciju, zahvaljujući gigantima u oblasti poljoprivrede, bankarstvu i proizvodima svetskog glasa. BiH je i ovako zagušena javnom potrošnjom, a ekonomija je slaba. Decentralizovane i federalizovane države su skuplje, a BiH je takva, ali pri tom siromašna.
5) Švajcarska je konfederacika, u koju se dobrovoljno stupa i dobrovoljno istupa. Želite li vi takvu BiH?
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:18 |
|
|
http://www.rtvtk.ba/index.phpTo ti je link na RTV Tuzlanskog kantona. Isto tako imaš i TVSA, RTVUSK itd Dokaz da televizija može funkcionirati. Do svakog kantona je da li će uspjeti održavati tu televiziju, dakle žalbe upućuj na adresu nesposobnjakovića koji nisu u stanju pokrenuti RTV.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:19 |
|
|
Musliman laže i pretvara se da ne zna što je nacionalni TV kanal jednog konstitutivnog naroda.
|
|
Vrh |
|
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:22 |
|
|
Dovoljno sam rekao, sad opet okrećeš priču i zatvaraš oči na činjenice. Možda je ovo nekom zanimljivo, meni stvarno nije. Onaj ko razmišlja svojom glavom, shvatio je o čemu je riječ. Do ovdje smo došli.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 12 sij 2014, 15:27 |
|
|
Sve smo već čuli od drugih Bošnjaka što ti imaš za reći. Nema tu ništa novoga.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|