HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 tra 2025, 16:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 80  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 26 sij 2014, 20:17 

Robbie MO je napisao/la:
Kako je biti pripadnik religije čiji se najreligiozniji vjernici raznose? :zubati

Do sada u Siriji bilo oko 100 samoubilačkih napada.

Samoubojstvo je haram.

Vrh

Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 27 sij 2014, 12:12 

Citat:
korrisnik

Do sada u Siriji bilo oko 100 samoubilačkih napada.

Samoubojstvo je haram.[/quote]

Osobno podrzavam te samoubilacke postupke. Nit mi u dzep nit iz dzepa. Dabogda se svi raznijeli i BiH nestalo....

:zastava_Hrvata

A Maoca!
Hauptstadt BiH!

Vrh

PostPostano: 27 sij 2014, 13:12 

Što znači haram korisniče iz Srebrenika?

Vrh

PostPostano: 27 sij 2014, 13:35 

Ostrožac je napisao/la:
Što znači haram korisniče iz Srebrenika?

Znači da je zabranjeno to raditi i da je grijeh.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2014, 14:19 

Opet bi Srbin rokao po muslimanima. Dobra vam ova nova Memorandum taktika.

Citat:
FUP TRAŽI OSUĐENOG VEHABIJUBožić planirao teroristički napad, pa pobjegao iz BiHBožić je 2011. osuđen na godinu zatvora

Po naredbi Općinskog suda u Tuzli, Federalna uprava policije raspisala je međunarodnu potjernicu za Maksimom Božićem (24), rođenim u Bijeljini, zbog krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Božić je svojevremeno s pravoslavlja prešao na islam i postao pripadnik vehabijskog pokreta, u kojem je bio poznat pod imenima Mirza Gradaščević i Abu Muhamed.

Božić je 19. januara 2011. godine pred tim sudom osuđen na godinu dana zatvora zbog posjedovanja improvizirane eksplozivne naprave, dvije automatske puške, tri ručne bombe, upaljača, kao i nekoliko priručnika za rukovanje eksplozivnim sredstvima.
Kako saznaje "Avaz", Općinski sud u Tuzli Božića traži upravo zbog izdržavanja kazne. Prema informacijama do kojih je došao naš list, Božiću se još od 2011. gubi svaki trag.

Božić je bh. policijskim organima poznat od maja 2010., kada je uhapšen u Tuzli, u kući Enesa Sejranovića, također pripadnika vehabijskog pokreta, u kojoj je živio kao podstanar. Policija je imala informaciju da je Božić u to vrijeme spremao teroristički napad na Brčanskoj Malti u Tuzli. U pritvoru je proveo nekoliko mjeseci, a onda je pušten na slobodu.

Faksimil internet-stranice FUP-a: Traži se zbog hapšenja i ekstradicije

S obzirom na to da FUP traži Božićevu ekstradiciju, pretpostavlja se da on nije trenutno u BiH. Prema našim saznanjima, najvjerovatnije se krije u Srbiji. Ranije, 2008., Božić je protjeran iz Austrije zbog više krivičnih djela, za koje je odležao zatvorsku kaznu. Kako je "Avaz" ranije pisao, Božić je odrastao u Beču, gdje je i pristupio vehabijskom pokretu.

Veze s Jašarevićem

Govoreći o svom pristupanju u radikalne krugove, Božića je na svom suđenju 2011. godine spominjao i terorista Mevlid Jašarević. On je tada kazao da je u Beču, uz Maksima Božića, slušao predavanja, kasete, CD-ove i govore vehabijskih vođa.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 01:10 

Hoda li Radončić sa zaštitarima ? Ovima je konkretna meta već odavno.

Citat:
ZBOG POZIVA BOŠNJACIMA DA NE RATUJU U SIRIJI
Vehabije prijete ef. KaralićuS

Profesor Mahmut ef. Karalić našao se na meti radikalnih vehabija i njihovih medija nakon teksta u "Avazovom" prilogu "Sedmica", u kojem je pozvao Bošnjake da ne idu na sirijsko ratište, obrazloživši to s autentične vjerske strane.

Onima koji bh. ulemu i bošnjačke učenjake smatraju "krivovjercima" jer ukazuju na istinu, zasmetala je i Karalićeva kritika pojedinih fetvi Jusufa Karadavija, u kojima je ovaj
pozivao u džihad u Siriju.

Karalić: Tužit će Kurdića

Ko su sektaši

Odgovarajući na najnovije vehabijske prijetnje i klevete, ef. Karalić za "Avaz" kaže da će tužiti Šefika Kurdića, koji ga je na svom Facebook profilu proglasio "sektašem".

- Naravno da sam ozbiljno shvatio prijetnje i da ću ih prijaviti policiji. Znam ko su ti ljudi i zato sam ih i shvatio ozbiljno - kaže ef. Karalić.

Inače, Kurdić je na društvenoj mreži izjavio da ima na stotine mladića koji su uz njega i koje će poslati "u goste sektašima".

- Mislim da je ovo ozbiljna prijetnja, ma na koga mislio pod sektašima, ali mislim da nisam ni ja iz toga izuzet. Ja sam kritizirao Karadavija, ali nije Kurdiću do toga. On je sve upotrijebio da me okleveće. Oni su očito spremni ubiti sve one koji ne misle kao oni - dodao je ef. Karalić.

Psovke i uvrede

Jusuf Karadavi u svojoj fetvi pozvao je sve muslimane u džihad u Siriju, a zarad rušenja režima Bašara el-Asada, a Šefik Kurdić, Safvet Halilović, Izet Terzić, Muharem Štulanović i neki drugi potpisali su peticiju u kojoj se osuđuje "vrijeđanje uleme" poput Karadavija.

- I dalje stojim na stanovištu da niko nema pravo, ma ko on bio, pozivati muslimane u bratoubilački rat i odobravati ubijanje učenjaka i civila. Jer, to je u suprotnosti s islamskim kodeksom ponašanja u ratu i hadisima koje sam u tekstu naveo - dodao je ef. Karalić.

Podsjetimo, nakon skandaloznih šikaniranja prof. Rešida Hafizovića, što je rezultiralo prijetnjom smrću putem Facebooka, i drugi učenjaci dobivali su prijetnje od vehabija, a slane su im i psovke i uvrede putem mailova, SMS poruka i telefonskih poziva.

"Preporod" nije objavio intervju s Karadavijem zbog poziva u džihad

Safvet Halilović optužio je, između ostalog, Karalića da je izmislio da je Karadavi u Bosni pozivao u džihad u Siriju.

Upravo zbog ovih optužbi ef. Karalić kaže da mu je Halilović lično pričao kako je "Preporod" tražio intervju od Karadavija i dobio, ali nikada nije objavljen.

- Nisi mi, Safvete, rekao zašto, a možda nisi ni znao. Ali mi je jedan naš istaknuti prof. dr. ispričao da ga nisu objavili zbog toga što je pun riječi mržnje i što poziva u džihad u Siriju. Ja sam to na osnovu toga rekao, Safvete, a nisam izmislio kako si ti ustvrdio - pojasnio je ef. Karalić.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 08:48 

Nakon samog rata ove jihad-borce su krili i negirali svaku njihovu terorističku opasnost i aktivnosti jer je u zamahu bila priča o multikulti armiji i sredinama koje je ista "oslobodila", konkretne terorističke akte i atentate su pripisivali neodgovornim pojedincima i psihički nestabilnim osobama.

Danas kada to poprima masovne razmjere i otima se kontroli bošnjačkih stranačkih vojnih krila (a uvijek su bili pod istima) sa učešćem u sirijskom jihadu, Fahro i ekipa se kao trse da nekome mogu zabraniti da ide kud hoće i učestvuju dragovoljno u tom ratu, a ne mogu niti to imaju pravo. Naravno zaboravljaju svoju ulogu u podgrijavanju i održavanju takvih pokreta u BiH.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 09:18 

Treba samo gledat sa strane razvoj situacije i pustit ih na miru da sami rješavaju svoje probleme usljed stvaranja nacije od vjerske skupine. Ovi što odlaze za Siriju kad se vrate sigurno će biti od velike pomoći proevropski orjentiranom političkom Sarajevu i skupa će raditi na afirmaciji multikulti bla bla propagandi službenog Sarajstana.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 09:26 

Pa situacija na terenu, kak se to zna reći, je već sada poprimila tolike razmjere u sredinama sa muslimanskom većinom da svaki euroskeptik može mirno spavati i to je fakt, a drugo su ove ublehe koje prosipaju saraj-političari o njihovoj orjentaciji ka euintegracijama i slično.
Ulaskom u proces integracija znaju da će i oni biti otpuhani sa političke scene, a jihadisti bi u tom slučaju vjerovatno opstali jer EU im garantira bar deklarativno ljudska prava dok im se u sadašnjem vilajetu smiješi opetovani proces kao sa "Alžircima".

Apsurdno ali je tako...

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 10:09 

Taj proces protiv Alžiraca Slučajnom prolazniku je prošao nekažnjen od strane radikalnih muslimana. Šta misliš najavljeni zakon protiv "sirijaca" i ostalo verbalno konfrontiranje Fahre hoće se obistiniti da zatvori Maoču ili nešto drugo konkretno napravi?

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 10:25 

U tamnom vilajetu aka Apsurdistanu je sve moguće, od lova na vještice do zakona o "zabrani da netko ide u Jihad u Siriju" negdje i nekad, ali efekat pored toga što bi taj zakon bio čisti apsurd, će biti obični predizborni igrokaz. Ako do tada ne skontaju da bi im to oduzelo par glasova pa odustanu od toga, što je izglednije.

Nisam pravnik, ali kako formulirati ovaj zakon, a posebno me zanima njegova primjena u praksi...

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 11:23 

"Zbog poziva Bošnjacima da ne ratuju u Siriji Vehabije prijete ef. Karaliću"

Kurdić, Halilović i Karadavi. Ma sama providnost ih je poslala da uče bosanske Muslimane i usmjeravaju ih kroz život. Po mogučnosti s kalašom put Sirije. A nama ostaje samo da sjednemo i gledamo :kava

Divno.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 12:32 

bumbar92 je napisao/la:

Nisam pravnik, ali kako formulirati ovaj zakon, a posebno me zanima njegova primjena u praksi...

Funkcioniora vrlo lijepo na zapadu. Na sudu im podastreš snimke telefonskih razgovora i odrediš zatvorsku kaznu. Vrlo kratka suđenja.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 12:44 

Lako se vama zezati. A ja?

Sve najperspektivnije mladozenje iz Šehera u Siriji. Kako se udati?

:(

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 12:59 

U Beču im je regrutni centar pa se baci na posao. Burka tijesno stisnuta uz tijelo, neka se prsti lijeve ruke vide da ih napališ.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:13 

BBC je napisao/la:
U Beču im je regrutni centar pa se baci na posao. Burka tijesno stisnuta uz tijelo, neka se prsti lijeve ruke vide da ih napališ.

Ili da djevojci Sarajki guzica vidi malo puta, lijepo hvataj vezu za Tursku, pa prođeš busom kroz Kapadokiju, slikaš, uživaš. Onda dalje u Kurdistan pričaj s ljudima, reci im kako su Turci fini ljudi i šta su sve napravili za Vas. Onda lijepo preko grane u Siriju i počni hipi kampanju uz pjesmu "Stop the War in Sirija" i odi do Aleppa, slikaj Citadelu divna je, raspitaj se kod državnih službenika gdje su zgodni Bosanci da bi se ti udala. Onda ti nama pošalji post s daljnjim dogodovštinama.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:16 

BBC je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Funkcioniora vrlo lijepo na zapadu. Na sudu im podastreš snimke telefonskih razgovora i odrediš zatvorsku kaznu. Vrlo kratka suđenja.

šta su ljudi krivi što imaju namjeru ići u drugu državu da ratuju?

osuditi ih samo zbog planiranja puta u Siriju je nebuloza.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:33 

Možda "nisu krivi", ali državljanstvo i gostoprimstvo domaćina košta i on određuje cijenu.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:40 

Čujte ljudi ako Sirija koju većina tih bradatih hipstera na karti ne bi znala pokazati, ih potpuno vlaži šta će biti ako se malo zaoštri u Turskoj. Mada to je na granici SF da Ameri dozvole u NATO zemlji.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:51 

bumbar92 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

šta su ljudi krivi što imaju namjeru ići u drugu državu da ratuju?

osuditi ih samo zbog planiranja puta u Siriju je nebuloza.

BBC pretjeruje. Mislim te njihove " dzamije" su pod jakim obezbjedjenjem i kamerama. No prisluškivanje telefona ako nisu prijavljeni su gluposti.
Ja sam prevodila u policiji za strance i udje lik kad mu izvadiše hrpu telefona onih od po 10€. Kartica i neko čudo kao ruter koje ometa signale. A " sitan kriminal" iznudjivanje u pitanju.
Baš je neko toliko retardiran da bude vehabija i planira teroristički napad preko prijavljenog telefona. Ili još bolje da ga osude radi sumnje.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:54 

Ostrožac je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ili da djevojci Sarajki guzica vidi malo puta, lijepo hvataj vezu za Tursku, pa prođeš busom kroz Kapadokiju, slikaš, uživaš. Onda dalje u Kurdistan pričaj s ljudima, reci im kako su Turci fini ljudi i šta su sve napravili za Vas. Onda lijepo preko grane u Siriju i počni hipi kampanju uz pjesmu "Stop the War in Sirija" i odi do Aleppa, slikaj Citadelu divna je, raspitaj se kod državnih službenika gdje su zgodni Bosanci da bi se ti udala. Onda ti nama pošalji post s daljnjim dogodovštinama.

Daleko to meni. Javiću se iz Dalmacije, kad pokupim nekog zgodnog Dalmoša sa stanom u ZG i kućom na moru :D

Biće AID zadovoljan i sa lobiranjem u HDZ-u :zastava_Hrvata

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 13:56 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ostrožac je napisao/la:

Daleko to meni. Javiću se iz Dalmacije, kad pokupim nekog zgodnog Dalmoša sa stanom u ZG i kućom na moru :D

Biće AID zadovoljan i sa lobiranjem u HDZ-u :zastava_Hrvata

Sviđa mi se kako razmišljaš :smajl010

Vrh

PostPostano: 01 vel 2014, 19:53 

Vrh

PostPostano: 27 vel 2014, 12:00 

Eto, dragi forumaši usljed opravdanog bunta gladnih ljudi svih etnija širom jedne i jedine te mogućeg trećeg svjetskog rata koji počinje na Krimu mnogi su zaboravili da naši dragi susjedi dobri Bošnjani ratuju za đenet u dalekoj Siriji. Nove vijesti govore da njihova duhovna braća su jučer malo nahjebala u blizini Damaska (nema podataka da je među đenetlijama i neki Mujo il Haso) pa ovom prilikom u čast odlaska u đenet objavljujem post i link.

http://www.advance.hr/vijesti/uspjesna- ... eo-snimke/

Vrh

PostPostano: 27 vel 2014, 16:29 

Ovi na advance hr sve neka djeca bogatih roditelja. Vlasnik ima agenciju skupih nekretnina u Dubrovniku. To sve treba dobro namlatiti da krv pišaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, hoblatopla, iprodano, Naša Kvačica, Noname01, zrtvasvihrezimaa i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: