HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 stu 2024, 08:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 18 sij 2014, 22:23 

Zoranizmi

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2014, 19:11 

Kad je politička volja iznad zakona

slika

Apsolutno nikoga više, poslije najnovijeg razvoja događaja oko izvršavanja europskog uhidbenog naloga, nije moguće uvjeriti kako je pravosuđe u nas neovisno od izvršne vlasti.
Nisu, valjda, bez razloga protiv pritisaka na sudove prosvjedovali predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin i sudac Županijskog suda Ivan Turudić. Nakon što je Županijski sud u Zagrebu odlučio udovoljiti njemačkom uhidbenom nalogu za izručenje Josipa Perkovića, osumnjičenog za ubojstvo Stjepana Đurekovića, intervenirao je “visoki Vladin izvor”, u čemu su svi prepoznali samog premijera, koji je tu odluku nazvao državnim udarim vodenim pištoljem. Htio je odmah kazati: neće vam to proći. Onda je Županijski sud u Velikoj Gorici u istovjetnom predmetu, samo u odnosu na Zdravka Mustača, postupio suprotno, odbivši nalog i pozivajući se na zastaru.

I kruna svega, na prvu odluku, osim branitelja, žalilo se i Državno odvjetništvo, koje formalno zastupa njemačko tužiteljstvo, a na drugu se odluku nije žalilo i ona je postala pravomoćnom. Da se žalilo na drugu, a ne na prvu odluku Vrhovni bi sud bio u poziciji donijeti jedinstvenu odluku. Ovako se našao u nemogućoj situaciji. Odluči li izručiti Perkovića legitimirat će nejednakost ljudi pred zakonom, odbije li ga izručiti prekršit će vlastitu pravnu praksu

Pakleni kvartet

Pod cijenu velike kompromitacije ugleda zemlje učinjeno je baš sve da se onemogući jedno suđenje i da se zaštiti jedan sustav s kojim je sadašnja vlast u visokoj mjeri identificirana. Nije samo u pitaju ubijeni Stjepan Đureković, već sedamdesetak emigranata koje više nitko niti ne spominje. Dobro tempirana serija razgovora i tekstova trebala je uvjeriti javnost kako je Udba gotovo izmislila Franju Tuđmana i stvorila Hrvatsku.

Odvjetnik Anto Nobilo zdvaja: pa zar bi Njemačka ili SAD izručivali svoje obavještajce. Ta analogija, međutim, ne stoji. Perković i Mustač nisu optuženi za djela koja su navodno počinili kao pripadnici obavještajnih službi ove, već jedne druge države. Ali zato nismo kolebali izručiti upravo najzaslužnije za obranu zemlje od te druge države. Cijela strategija i taktika, izgleda, pripremljena je u trokutu Milanović - Nobilo - Bajić.

U igru je na koncu ubačen Vinko Sindičić. Kakav pakleni kvartet! Svojom izjavom kako je u Njemačkoj lagao pod pritiskom njemačkog tužiteljstva, tereteći na sudu Pratesa i Perkovića za ubojstvo Đurekovića. Očigledan je rukopis te izjave, koji bi trebao poslužiti kao argument za Nobilovu tezu kako Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj nije zajamčeno pošteno suđenje. A jednog notornog Udbinog egzekutora ima se, dakako, čime ucijeniti.

I poslije svega, na žalost, moramo se zapitati bi li procesi protiv Sanadera i Vidoševića, bez obzira na njihov kriminal, bili pokrenuti da nije bilo političkih motiva? I ono najvažnije pitanje: što je ostalo od Hrvatske kao pravne države u kojoj je slijepa politička volja iznad zakona. Ista ta volja pokazala je nevjerojatnu nervozu i agresivnost u odnosu na odluke Ustavnog suda koje joj se nisu svidjele.

slika

Ima još jedan zanimljiv, skoro prešućen slučaj Marka Franciškovića o kojemu je u nekoliko brojeva Hrvatskog tjednika pisao Vjekoslav Magaš. Ovaj drugi slučaj bitno je različit od Perković-Mustačeva slučaja po težini, po odjecima u javnosti i po tome što je vlast u suprotnim ulogama. U prvom slučaju ona se javlja kao zaštitnik progonjenih, a u drugom kao progonitelj. A zajedničko im je političko nasilje nad pravom.

Uporaba psihijatrije

Franciškovića je policija u njegovu stanu uhitila nakon dopisivanja putem facebooka s ministrom policije Rankom Ostojićem, u kojemu dopisivanju ni jedna strana nije štedjela onu drugu, u kojoj su obje strane bile podjednako prizemne i vulgarne. Nakon toga je bivši zaposlenik MUP-a, branitelj, nekažnjavani građanin, pisac knjige “Hrvatska knjiga postanka” i otac troje djece odveden na psihijatrijsko vještačenja i pred suca Općinskog suda.

Vještakinja Anica Biško i sudac Marko Benčić ustanovili su kako je Marko Francišković učinio protupravno djelo u stanju neuračunljivosti, kako pati od bolesnih zabluda i paranoidne shizofrenija, kako je opasan jer predlaže smrtnu kaznu za veleizdaju. On je ideolog koji se trudi da građani kroz demokratski proces prihvate njegove vizije, još citira Sveto pismo i protivi se EU. Nije normalan, ali oponaša normalnost!?

S takvom dijagnozom upućen je ravno u Vrapče na prisilno liječenja gdje se nalazi još od kolovoza prošle godine. Praktički nalazi se u zatvoru s torturama kakvima se podvrgavaju luđaci. Pravi let iznad kukavičjeg gnijezda. Specifičnost je ovoga slučaja i u tome da je psihijatrija zloupotrebljena tako da je čovjek kažnjen bez kazne i zatvoren bez zatvora. Još jedna metoda izvučena iz arsenala totalitarnih režima. I još jedna osobitost. U obranu ljudskih prava ovaj put nije stala ni jedna od brojnih udruga koje su tobože radi toga osnovane i ni jedan središnji medij. Ideologizirane civilne udruge i ideologizirani mediji uvijek će bučno reagirati samo onda kad je u pitanju netko njima ideološko blizak, netko iz njihova kruga, a one druge, koji nam nisu po ćudi, neka vrag nosi.

Josip Jović
http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti ... akona.aspx

Vrh

PostPostano: 22 sij 2014, 15:21 

Branko Vukšić (Laburisti) pitao je premijera je li on visoki izvor iz vlade koji je komentirao donošenje odluke o Josipu Perkoviću.
slika
- Vi žudite biti moj suradnik za odnose s javnošću, ali molim vas da se time ne bavite. O tome će odlučivati birači. Nemojte mi savjetovati kako da se odnosim s javnošću, rekao je Milanović.
slika

Vrh

PostPostano: 22 sij 2014, 15:42 

Čitam danas JL o ovome, i jedna stvar mu upade u oko. Govori Perki kako mu je Sindičić tražio neke hotele "jer zna da mu može dati"...

To je eklatantan primjer ko je zapravo dijelio bogatstvo države. I na koji način. Dođeš i pitaš, ako si zadužio ex UDBA-u dobiješ, ako nisi - ne. Što znači da se tajkun nije moglo postat bez bar prešutnog odobrenja obavještajne zajednice, a očito ni ostat jer padaju kao kruške brojni, koji su bili bez zaštite.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2014, 15:39 

Sukob interesa
Sabo kroz suze: Molim vas, ostavite mi Borovo
slika
Željko Sabo kažnjen je zbog članstva u Nadzornom odboru Borova, članstva u upravi svoje tvrtke Veki Va te propusta prenošenja upravljačkih prave te tvrtke

http://www.vecernji.hr/hrvatska/sabo-kr ... sti-916770

=))

Vrh

PostPostano: 27 sij 2014, 22:26 

slika

Stožer za obranu Vukovara:
'Nećemo vam dopustiti provođenje velikosrpske politike u Vukovaru!'

Pod nazivom "Tko želi srpski Vukovar?" Stožer za obranu hrvatskog Vukovara održao je u tom gradu konferenciju za novinare na kojoj su njegovi članovi ocijenili kako je u gradu na djelu nastavak agresije na stanovnike hrvatske nacionalnosti te su izvijestili o nepotpisanom pismu radnika vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička. Članica Stožera Snježana Patko izvijestila je novinare kako je Stožer primio nepotpisano pismo, kako je navedeno, "radnika vukovarskog Veleučilišta, pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Vukovaru" u kojem se dekanicu Gordanu Bujišić optužuje da na njemu provodi prosrpsku politiku kako bi ta viša obrazovna ustanova postala "srpsko veleučilište", a sve u sklopu "projekta vrha aktualne vlasti".

U nepotpisanom pismu djelatnika veleučilišta, navodi se, između ostalog, zapošljavanje podobnih i Srba, a dijeljenje otkaza nesrbima, navodi kako se na studiju fizioterapije "srpski jezik koristi u cjelokupnoj nastavi, a polako se uvodi i na preostala dva studija". Zbog svega Stožer će to anonimo pismo proslijediti Županijskome državnom odvjetništvu, Uskoku, MUP-u, a traži i očitovanje predsjednika Ive Josipovića i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Dekanica Gordana Bujušić u izjavi za Hini odbila je sve optužbe riječima da ona "ne provjerava krvna zrnca zaposlenika na Veleučilištu ni članova Upravnog vijeća". Kako je rekla, koliko ona zna, u predavanjima na svim odsjecima upotrebljava se hrvatski jezik i latinično pismo. Po njezinim riječima, možda nekome 'izleti' po koji srbizam, što se, kako je dodala, dogodi u govoru i članovima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

"U Vukovaru sveučilišni doktori ne rastu na granama da ih možete ubrati kad god vam zatreba", rekla je, dodajući s tim u vezi kako je prof. Slobodan Uzelac zaposlen jer u tom trenutku nije bilo takvog stručnjaka na raspolaganju. Za prof. Tihomira Živića, koji je spomenut u anonimnom pismu kao osoba koja je dobila otkaz, dekanica kaže da je s Veleučilišta otišao jer je stručno vijeće odlučilo da nije zadovoljio.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić osim o anonimnom pismu na konferenciji za novinare, govorio je i o Erdutskom sporazumu te je zatražio da se u cijelosti objavi tekst tog sporazuma i njegovih aneksa kako bi se znalo što se sve potpisalo. Izrazio je nezadovoljstvo što se u Vukovaru i dalje postavljaju dvojezične ploče "unatoč jasnim pokazateljima kršenja članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalanih manjina" kao i što potpisi za referendum o dvojezičnosti skupljaju prašinu čekajući ministra Arsena Bauka. Na kraju su stoga dodali i žestoku poruku, koja će sigurno izazvati pozornost. - Poručujemo kreatorima kaosa koji žele provesti velikosrpsku politiku u Vukovaru - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i hrvatski narod vam to neće dopustiti!

M.M.

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9

Vrh

PostPostano: 28 sij 2014, 15:45 

Slika je prejebena =)) =))
slika
Ide u avatar :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 sij 2014, 15:47 

Jesam nešto krivo načuo na radiju da je nekad davno pjevao ustaške ?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2014, 15:49 

BBC je napisao/la:
Jesam nešto krivo načuo na radiju da je nekad davno pjevao ustaške ?

Nije pjevao ustaške već Čavoglave i ne nekad davno nego prošli vikend, mrtav pijan. Sada se kaje :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 sij 2014, 15:51 

Drugovi opet odore i bedževe mijenjaju. Očekuju pad na sljedećim izborima.
Sa tugom moram konstatirati da više ne postoje iskreni revolucionari.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 00:10 

Citat:
28.01.14 u 17:32
PEĐA GRBIN O ČAVOGLAVAMA 'Zavirilo se malo više čašici u dno. Sada me je jako sram'

Autor: Zlatko Šimić Foto: GM
SDP-ov saborski zastupnik i šef Odbora za Ustav Peđa Grbin u razgovoru za Jutarnji list govori o pjevanju Thompsonovog hita
Gospodine Grbin, snimka koju smo vidjeli na Televiziji 24 sata sve govori. U vidno alkoholiziranom stanju u jednom pulskom noćnom klubu u noći sa subote na nedjelju ujutro u 5.30 pjevate Thompsonove “Čavoglave”. Kako vama izgleda ta snimka s obzirom na to da ste rekli da se dijela večeri ne sjećate?
- A eto, vidjeli ste i sami. Zavirilo se malo više čašici u dno. Neugodno mi je zbog mene, ali i zbog mojih prijatelja koji su ni krivi ni dužni prikazani u mom društvu. To nije fer prema njima.
Neambiciozan izlazak
Je li vam zbog još čega neugodno?
- Eh, da sada to moraju vidjeti i mama i baka. To je posebno neugodno.
Imate li potrebu nekome se ispričati?
- Doista me sram i neugodno mi je zbog toga što se dogodilo i mogu obećati da ću ubuduće itekako paziti da mi se ovakvo izdanje ne ponovi.
Da, ipak ste vi javna osoba i visoki državni i stranački dužnosnik. Je li vas zvao netko iz vrha stranke zbog eventualnog ribanja?
- Ma, ne. Mislim da su svi svjesni koliko mi je neugodno.
Što kažu prijatelji, ima li zajedljivih komentara?
- U dva dana dobio sam puno poziva i mogu zaključiti da su moji prijatelji jako duhoviti.
Možete li nam prepričati neki komentar?
- Ne, zadržao bih to za sebe. Njihovu sprdnju je teško prepričati. Uglavnom, prijatelji su mi poručili da će oni sve to zapamtiti i kada splasne ovo javno zanimanje.
Vratimo se na samu noć sa subote na nedjelju. Kako je počeo taj vaš izlazak, jeste li što slavili?
- Ne, ništa nismo slavili. Klasična subotnja večer, kao iz pjesme Prljavaca; subotom uvečer ideš u disko. Dakle, u subotu navečer došli su mi neki prijatelji u posjet i izašli smo van. Bio je to neambiciozan mali izlazak, koji se zbog dobrog raspoloženja pretvorio u malo dulji izlazak, koji se završio kako se završio.
Koliko vas je bilo, gdje ste sve išli?
- E, to vam baš neću otkriti. Pula je grad u kojem živim i normalno je da izlazim van. U prvom kafiću bilo nas je dvojica, kasnije su se neki pridružili, a neki otpali. Znate i sami kako to ide!
Jacky-cola
Kako da ne. Ako je suditi po raspoloženju na snimci, puno se toga popilo. Vidim u čaši neka miksana pića...?
- Da, to je jacky-cola. Koliko se popilo? Pa, ako čovjek izađe u osam navečer i ostane vani do šest ujutro, onda si možete misliti koliko. S tim da sam ja izrazito visok. Da, kao Kopljar, 2,10 metara.
Ja sam mislio da je će tu biti i biske. Bilo bi to lokalpatriotski, zar ne?
- Možete slobodno zapisati da je bila najmanje jedna biska. Ali da sad ja znam koliko sam u kojem kafiću popio...
Možda ste pogriješili što niste jeli. Znate onu dalmatinsku - nije se Jure okrenija zato što je pija nego zato što nije jia?
- Ma, ne mislim se sad vaditi na to da nisam jeo. Pojeli smo mi ponešto usput...
Sad dolazimo do pjevanja “Čavoglava”. Pjevate li često kada popijete?
- Zapjevam ponekad u društvu, ali baš da pjevam Thompsona, to mi se često ne događa.
Ali “Čavoglave” dobro poznajete čim ste pjevali?
- Neki prijatelji tvrde kako su na snimci vidjeli da mi tekst baš i ne ide.
Zašto netko zaglavi
Pa kad ste bili pijani. Ne bi to ni Thompson bolje otpjevao pijan. Kako to da ste uopće počeli pjevati?
- Ha, zašto? A zašto netko ide u kafiću pa zaglavi pjevajući neku pjesmu u pet i pol ujutro... Ljudi su čudna bića.
Ali kud baš “Čavoglave”?
- Tako se poklopilo. Osim toga, to je pjesma koju svi znaju i ona se davno odmetnula od samog Thompsona.
Sumnjate li da vam je to netko od ideseovaca ili hadezeovaca podmetnuo?
- Ne, ne mislim. Očito se netko dobro zabavljao gledajući me kako urlam iz petnih žila. I pri tome nešto zaradio od 24 sata, što je - da se razumijemo - legitimno.
Znate li otpjevati još koju Thompsonovu pjesmu?
- Dobro mi je poznata i ‘Lijepa li si’. Tko god je bio na utakmici nogometne reprezentacije, mogao je čuti tu pjesmu.
Sigurno niste bili na njegovu koncertu i nemate njegove albume?
- Ne, ne. Nije kao po onoj; pijan radi što...
Eto, nakon svega, čujem jutros u kafiću uspoređuju vas sa Šeksom i već se zbijaju šale kako nije čudo da su nam takvi zakoni kada ih pišu takvi ljubitelji kapljice. Ne mogu a da vas ne pitam jeste li koji put na šanku popili pokoju sa Šekijem?
- Ne, ha, ha... Doduše, neki su mi rekli da ćemo sada sigurno lakše zatvoriti ustavne promjene... Moguće je da ću sada desnim zastupnicima biti nešto draži.

Evo Peđinog odgovora oko te teme. Nakon onog sa Šimunićem mislim da nema Hrvata koji ne napravi pokoji ustaški incident uz pijanstvo. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 16:47 

Zadar1993 je napisao/la:
slika

Zasluženo lansiran u Meme elitu:

http://memegenerator.net/Prepare-Your-Anus-Grbin

slika

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 16:54 

:w00t :scared

Majku vam vašu. :evotigana

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 17:12 

O gospodine SDBpeđa što ste uzrujani =)) ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 17:41 

Urezali ste mi ovaj prizor u mozak. Još sutra koristite taj avatar, a nakon toga...

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2014, 17:44 

SDB je napisao/la:
Urezali ste mi ovaj prizor u mozak. Još sutra koristite taj avatar, a nakon toga...

Ja sam se jučer valjao po podu kada sam vidio ovu sliku na večernjaku.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 30 sij 2014, 15:53 

Nakon sukoba sa ministrom Mrsićem i prozivki od strane Nikice Gabrića - uhićen čelnik liječničkog sindikata Ivica Babić

http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... a&Itemid=9

Vrh

PostPostano: 31 sij 2014, 14:57 

Zadar1993 je napisao/la:
slika

Oj, Grbine, pobratime mio, jesi l’ skoro na Kupresu bio?

"...Žalosno je da lokalna vlast u sredini koja se diči tolerancijom i različitošću, u formalno demokratskom društvu zabranjuje nastupe bilo kome tko se nije ogriješio o zakon, pokazujući time kako je spremna boriti se do kraja za to da imate pravo na svoje mišljenje i pjesmu, ali samo dok se slažu s njihovim mišljenjem i uhom. Stoga su pulski Thompsonovi fanovi, poput Grbina, potisnuti u katakombe i usude se zapjevati samo onda kad im je centar za ravnotežu pred otkazivanjem, u četiri ujutro za šankom, u trenucima kada bi se u totalitarnim režimima uglavnom i zapjevale zabranjene..."

http://www.vecernji.hr/hrvatska/oj-grbi ... bio-918224

:D

Ima tko cijeli?

Vrh

PostPostano: 31 sij 2014, 15:02 

Po prvi put nisu na Fejs stranici od Nina objavili cijelu kolumnu, možda dođe kasnije.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2014, 15:36 

Milanović se iskrao iz vlade i smijenio Šegona putem Bage i TV ekrana

http://www.vecernji.hr/hrvatska/milanov ... ana-918275

Kad ga Linić čuje...

=))

Vrh

PostPostano: 31 sij 2014, 18:40 

Prije 2 dana rezolutno rekao da neće biti novih poreza. Drugovi se ponašaju kao da su vlasnici Komesarijata za cenzuru Interneta.
Ostaje da vidimo koliko su Pusić i HNS dosljedni.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prvo-ce ... eza-918264

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 13:52 

SDP-ova PROSLAVA
Milanović o pravilima Bundeslige, Grbin dočekan velikim pljeskom
slika
Nije korektno govoriti da su samo pošteni građani u SDP-u, rekao je premijer

http://www.vecernji.hr/hrvatska/sdp-igr ... ske-918611

:sega

:klanjam

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 13:53 

Očito i ostatak članova SDPa voli Čavoglave :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 13:55 

Trebalo bi neki meme s Peđom složit...Spremni!!! :D

Vrh

PostPostano: 02 vel 2014, 14:00 

Nah, prepare your anus je pravi :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: