HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 15:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Jozo Mafijozo iz Živinica
PostPostano: 11 pro 2009, 09:16 

Citat:
ŽIVINICE - U Živinicama je uhićen Jozo Banović, te su pretreseni ugostiteljski objekti i kuće u njegovom vlasništvu. I to zbog sumnje da se bavio prostitucijom.

Uz Banovića je privedeno više osoba, javlja Federalna televizija. Banović je, inače, poznat kao vlasnik objekta spominjanog kao mjesto gdje su profesorima Odjela pravnog fakulteta iz Sarajeva studentice pružale seksualne usluge.

Banoviću se zbog krijumčarenja ljudi sudi i pred Sudom BiH. Ovu istragu vodi tužiteljica iz Tuzle Dijana Milić.

bitno.ba

Studentice skontale kako do dobrih ocjena :neznam

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

Naslov: Re: Jozo Mafijozo iz Živinica
PostPostano: 19 pro 2010, 23:48 

Motel Yet star preživio optužbe na svog vlasnika

Jozo Banović oslobođen presude

19.12.2010 16:08
Sud Bosne i Hercegovine u Vijeću apelacionog odjeljenja, povodom žalbe advokata Joze Banovića - Tomislava Ljubića,27.oktobra ove godine donio je presudu, kojom se uvažava žalba branioca optuženog Joze Banovića. Preinačena je prvostepena presuda Suda BiH broj K-38/09 od 18.03.2010.godine, kojom se optuženi Jozo Banović, primjenom odredaba člana 284.stav 1. tačka a ZKP BiH oslobađa optužbe, da je na način opisan u izreci prvostepene presude počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. stav 2. KZ BiH.

Optuženom Jozi Banoviću je primjenom članova 40. i 46. KZ BiH izrečena novčana kazna u iznosu od 5 000 KM i sudski troškovi.

Podsjećamo da je Banović, uz ostalo što mu je stavljeno na teret, bio proglašen krivim i za navodno navođenje na prostituciju koja se odvijala u njegovom motelu “Jet star” u Živinicama i “Vili Sensi” na Zlaći kod Banovića.Povodom oslobađajuće presude Jozo Banović je izjavio:

"Želim reći da optužbe iz decembra prošle godine nisu bile osnovane i nisu imale u elementima optužbe ni jednog svjedoka. Svi svjedoci su davali iskaze u moju koristi, a niti jedan nije imao šta reći protiv mene, pa sam i očekivao oslobađajući rasplet događaja i presudu Vrhovnog suda BiH, jer ja sigurno nikada nisam činio prekršaje koji su mi stavljeni na teret.Radio sam 42 godine i nikada nisam pravio prkršaje niti sam sam imao kaznenih djela, što se u postupku optužbe neistinito iznosilo.Drago mi je da imamo pravne države i što sudstvo radi neovisno, na osnovu dokumenata i stvarnih činjenica". /Š.Gadžo/

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: