|
|
Stranica: 88/132.
|
[ 3287 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Čika Božo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 11:45 |
|
|
Ovo će biti zanimljivo za vidjeti, kakav će daljnji pristup BiH problematici biti od strane EU.
Hoće li i dalje nastaviti inzistirati na rješenju pitanja Sejdić-Finci te inzistirati na federativnom uređenju ili ne. I naravno što je najvažnije, hoće li financijska pipa i dalje ostati zavrnuta dok se ova pitanja ne riješe.
Bošnjački političari su napravili svoj jedini preostali mogući trik koji im je ostao u rukavu, pokrenuli su kvazi-socijalne, a u biti nacionalističke nerede na svojim područjima. A sada je na hrvatskim političarima da ovaj "potez očajnika" prikažu onakvim kakav u biti zapravo jest (agresivnim bošnjačkim neredima usmjerenima prema centralizaciji BiH, te zatiranju hrvatskih i srpskih konstitutivnih prava), i uvjere EU da ne odstupa od svojih zahtjeva, odnosno da ne odstupa od općeprihvaćenih europskih normi i standarda prilikom pristupnih pregovora.
A pošto EU od BiH nema nikakve, ni minimalne koristi, niti je može imati u iole skorijoj budućnosti (znači Europskoj uniji BiH nije potrebna, nego je upravo Bosni i Hercegovini očajnički potreban EU), stoga ne vidim razloga da smanjuje ljestvicu, niti da Europska unija iole popusti prilikom pristupnih pregovora, no ostavljam prostor da se moguće varam.
Iako, s obzirom da Turci nisu mogli ući u EU zbog neriješenog kurdskog pitanja, onda se bogami neće moći ni BiH, odnosno Bošnjaci samo tako ušetati u EU dok hrvatsko pitanje nebude riješeno.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 11:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Koja je razlika između izvanrednih i prijevremenih izbora ? Dodik je govorio da su izvanredni opasni, dok ovi drugi mogu biti i u RS.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 11:50 |
|
|
Ne možeš vjerovati, sve skidaju osim osoba koje su postavili sve te ljude. Lagumdžija i Tihić. Namjerno ili slučajno.
I Kanton Sarajevo ostao bez Vlade
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 11:52 |
|
|
Citat: Ustav treba mijenjati jer tzv. Dejtonski ustav ne valja, rekao je. Odredbe Dejtonskoga ustava neprihvatljive su, kaže Šehić, jer su u njemu nabrojana "tri konstitutivna naroda, manjine i građani, kao da su građani nešto izvan toga".
"To samo budala može napisati", rekao je Šehić koji je s još troje kolega bio u Ekspertnoj skupini koja je na inicijativu američkog veleposlanstva u BiH napisala nacrt novoga ustava Federacije BiH koji je u listopadu 2013. poslan na ocjenu ustavnoj komisiji Predstavničkoga doma parlamenta BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:03 |
|
|
Kako im ovih dana izgleda ideja "bošnjačke luke u Neumu" ?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:06 |
|
|
Avaz kao Borba u svojim najcrnjim danima. Radončić putuje u USA u posjetu direktoru FBI. Borci podržavaju Radončiča. Drug taj i taj izdao si narod, spremi četkicu za zube.
Mogli bi mu danas štafetu napraviti ispred Avaz tornja, sa bocama sa benzinom.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: Ne možeš vjerovati, sve skidaju osim osoba koje su postavili sve te ljude. Lagumdžija i Tihić. Namjerno ili slučajno.
I Kanton Sarajevo ostao bez Vlade Ponavljam se - ali letimičnim pogledom na razinu vlasti gdje pljušte ostavke, a gdje ne - to ti sve govori gdje su najveći tokovi novca, pozicija, fotelja - nikome ne pada na pamet da iziđe iz vlasti na Federalnoj razini.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
BBC je napisao/la: Koja je razlika između izvanrednih i prijevremenih izbora ? Dodik je govorio da su izvanredni opasni, dok ovi drugi mogu biti i u RS. Pročitao sam nabrzaka, ali otprilike: prijevremeni izbori bi kao bili održani sada, pa bi se opet održali redovni izbori u listopadu 2014. Vanredni izbori znače da se sljedeći izbori (odnosno listopad 2014.) izvode danas, a Dodiku ne odgovara jer mislim da se po SDP-ovom prijedlogu zakona, na državnoj razini mogli raspisati vanredni izbori, što automatski znači i izbore u RS. Većina u državnom zatupničkom domu (prosta i barem jedna trećina zastupnika iz svakog entiteta) bi mogla raspisivati izbore kako im se ćefne. On to promatra kao zadiranje u nadležnosti RS.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:19 |
|
|
Tako sam i ja nekako skužio. Prijevremeni mandat do redovnih, izvanredni puni mandat od 4 godine što remeti čitav ciklus izbora.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:20 |
|
|
Nitko ne traži ostavku Lijanovića. Najveći kriminalac na vlasti.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:34 |
|
|
Citat: Na današnje proteste u Sarajevu zasad stiglo 15-ak ljudi Gotovo je to. Ali da ne bi sami sebe lagali, uradili su što su planirali, ovo ostalo nije bilo u planu. Tražiti ostavku Čovića koji već dugo nije u vlasti, a ne zatražiti od dokazanog kriminalca Lijanovića sve govori. Ode Lijanović "platforma" više ne može raditi. Mislim iako nisam siguran da će se masovna okupljanja nastaviti u Brčkom i Mostaru, gdje vide šansu da izazovu međunacionalne sukobe.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:45 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17626 Lokacija: Drina je na granici!
|
BBC je napisao/la: Nitko ne traži ostavku Lijanovića. Najveći kriminalac na vlasti. Na beskičmenjake se ne troši vrijeme, njih ionako svako živ zgazi.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:48 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: BBC je napisao/la: Nitko ne traži ostavku Lijanovića. Najveći kriminalac na vlasti. Na beskičmenjake se ne troši vrijeme, njih ionako svako živ zgazi. Ipak mislim da je zbog toga što "platforma" više ne postoji bez njega.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 12:58 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26163 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ministry of Sound je napisao/la: BBC je napisao/la: Koja je razlika između izvanrednih i prijevremenih izbora ? Dodik je govorio da su izvanredni opasni, dok ovi drugi mogu biti i u RS. Pročitao sam nabrzaka, ali otprilike: prijevremeni izbori bi kao bili održani sada, pa bi se opet održali redovni izbori u listopadu 2014. Vanredni izbori znače da se sljedeći izbori (odnosno listopad 2014.) izvode danas, a Dodiku ne odgovara jer mislim da se po SDP-ovom prijedlogu zakona, na državnoj razini mogli raspisati vanredni izbori, što automatski znači i izbore u RS. Većina u državnom zatupničkom domu (prosta i barem jedna trećina zastupnika iz svakog entiteta) bi mogla raspisivati izbore kako im se ćefne. On to promatra kao zadiranje u nadležnosti RS. Stotinu mu bubnjeva darkvuda , ja sam uvjeren da je obrnuto! Izvanredni izbori se održavaju neovisno o redovitim i nakon njih bi bili opet izbori koncem godine. Prijevremneni su oni izbori koji bi bili, jel, prije određenog vremena održani, prije listopada, ali to su ti isti izbori, samo što su održani ranije, prije vremena. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:04 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pročitao sam nabrzaka, ali otprilike: prijevremeni izbori bi kao bili održani sada, pa bi se opet održali redovni izbori u listopadu 2014.
Vanredni izbori znače da se sljedeći izbori (odnosno listopad 2014.) izvode danas, a Dodiku ne odgovara jer mislim da se po SDP-ovom prijedlogu zakona, na državnoj razini mogli raspisati vanredni izbori, što automatski znači i izbore u RS. Većina u državnom zatupničkom domu (prosta i barem jedna trećina zastupnika iz svakog entiteta) bi mogla raspisivati izbore kako im se ćefne. On to promatra kao zadiranje u nadležnosti RS.
Stotinu mu bubnjeva darkvuda , ja sam uvjeren da je obrnuto! Izvanredni izbori se održavaju neovisno o redovitim i nakon njih bi bili opet izbori koncem godine. Prijevremneni su oni izbori koji bi bili, jel, prije određenog vremena održani, prije listopada, ali to su ti isti izbori, samo što su održani ranije, prije vremena.  Pa i meni tako zvuči, ali ne znam u čemu je fora, možda su novinari pogrešno prenijeli: Citat: Dodik: SNSD spremna da podrži održavanje prijevremenih izbora u RS-u, ali ne i na nivou BiH
Savez nezavsnih socijaldemokrata (SNDS) spreman je da prihvati moguće održavanje prijevremenih, ali nikako vanrednih izbora u RS i nije spremna da podrži izmjene Izbornog zakona BiH koje predlaže SDPBiH.
Kazao je da za RS postoje samo prijevremeni izbori i oni traju do određenog mandatnog perioda, a da bi i u oktobru imali nove izbore.
-Ako opozicija misli da se u RS treba da održe prijevremeni izbori, onda smo spremni da se ide u parlament RS i usvoje izmjene, ali bi to značilo da će biti izbora i u oktobru - zaključio je Dodik.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:05 |
|
|
Lijan Crna Guja u njedrima Federacije meni je razumljivio bilo čak i to da je jedan komunističko-komitetski miš kao Lagumdžija koalirao sa ustašama iz HSPBiH jer je njima u tradiciji prodaja teritorija i izdaja naroda, a takvi su mu idealni bili, ali kakve osobine je Lijan donio kao miraz u Platformu? Lopovluk? Ni dan-danas se ne mogu načuditi da nam je jedan takav lik ministar. Što bi španjolci rekli, fakn anbilivbl...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:07 |
|
|
Lako što je ministar. Veća enigma je kako je ta obitelj uspjela uništiti onoliko povoljnih i "bezkamatnih" kredita koje je dobila. To je totalni fijasko u ulaganja, totalni netalent za poslovanje. Imaš veliku prednost u odnosu na konkurenciju, neograničeno novca i sve sjebeš. Asocira na Gras, ili obitelj Lučić, onaj dio bez Ive Lučića. I oni su sad u bankrotu.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:19 |
|
|
Šverc, krađa i lopovluk u čemu je dokazani maher ne mogu biti temelj za dobre poslovne uspjehe. Takvi kao on uvijek idu utabanim trasama.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:20 |
|
|
Nije njima nikad cilj bio slika uspješne poslovne obitelji, već prebacivanje deviza i zlata u strane zemlje. To ti je mišji, paranoidni mentalitet.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:35 |
|
|
Citat: Stiglo je i oko 20 radnika hotela Holiday. 13:27 Na proteste su stigla i dvojica muzičara sa gitarom i udaraljkama, a građani su se potom okupili oko njih i zajedno počeli pjevati pjesmu "Zenica blues".
Blokiran je saobraćaj u dijelu Titove ulice koja se proteže uz Predsjedništvo BiH, a broj okupljenih porastao je na oko 100. Lagumdžija aj budi raja daj ostavku.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:39 |
|
|
Ja suštinski ne mogu da shvatim ove proteste jer ispada da su političari u federaciji pali sa nebesa ili su kao neka elementarna nepogoda a ne da su ih birali isti ovi koji protestvuju.
A pošto je nacionalno pitanje "pitanje svih pitanja" potpuno je logično da će ekonomija i društveno napredovanje biti stagnaciji uz ogromnu korupciju.
Ima ona stara u Srbiji iz devedestih koja kaže :"Nije Slobo kriv , mi smo govna" , e kad se to shvati ima šanse za napredak.
A pošto su Bošnjaci ušli potpuno u mitomaniju žrtve , a žrtva ne može biti govno nikako , onda je jasno u čemu je fundamentalni problem.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:39 |
|
|
Inače razlog zašto su Bošnjaci bili spremni sa svima zaratiti oko predsjedništva je da je to organ koji zapovijeda oružanim snagama. (Iako seru "kako treba ukinuti", "kako je nebitna funkcija". Čudno da su spremni na mržnju sa drugim narodom zbog "nebitnih" stvari) Već odavno se trude i srpskog člana izbaciti iz predsjedništva.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:52 |
|
|
I to je to odprilike.... Citat: 13:22 Hercegovačko-neretvanski (HNK) odbor Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH, koji okuplja najveći broj radnika u ovom Kantonu pozvao je danas sve članove da, umjesto da se pridruže građanima na protestima u Mostaru, čuvaju ovaj sistem i državu s svojih radnih mjesta!?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 13:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ako niste primjetili i Slavo se očitov'o da je građanima svega dosta...  Citat: Reakcije Slave Kukića i Šaćira Filandre teško da su kod bilo koga mogle da isprovociraju ikakav merhamet. Sjećate li se onog famoznog spiska sa 100 građana Federacije BiH sa najvećim platama? Trebalo bi da se sjećate, nema ni dva mjeseca da je objavljen. E, na tom su spisku, sa platama većim od ozloglašenih parlamentaraca koje mrzi cijela država oba ugledna profesora: jednom plata jedva da prebacuje šest, a drugom (samo) pet i po hiljada maraka. E, ta dvojica sada pričaju kako je ovo očekivano jer su ljudi gladni i narod teško živi. 6 milja. To profesore, uzmi im, neka nije džaba...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 12 vel 2014, 14:11 |
|
|
joe enter je napisao/la: Ja suštinski ne mogu da shvatim ove proteste jer ispada da su političari u federaciji pali sa nebesa ili su kao neka elementarna nepogoda a ne da su ih birali isti ovi koji protestvuju.
A pošto je nacionalno pitanje "pitanje svih pitanja" potpuno je logično da će ekonomija i društveno napredovanje biti stagnaciji uz ogromnu korupciju.
Ima ona stara u Srbiji iz devedestih koja kaže :"Nije Slobo kriv , mi smo govna" , e kad se to shvati ima šanse za napredak.
A pošto su Bošnjaci ušli potpuno u mitomaniju žrtve , a žrtva ne može biti govno nikako , onda je jasno u čemu je fundamentalni problem. Joe, da ti skratim priču,... Rezolucija parlamenta EU u kojoj se navodi federalizacija BiH i opstrukcija "centralističkih snaga" za postizanje sporazuma su ključni povod za nasilne prosvjede bošnjačkih nacionalističkih stranaka po uzoru na arapska proljeća, dok su ovi mirni prosvjedi većinom socijalne prirode i odnose se na oksuziju i jadnike koji se rahat-pate sve ove godine.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: daxt i 76 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|