|
|
Stranica: 94/132.
|
[ 3287 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
bura je napisao/la: BBC je napisao/la: To je prosvjed instaliranja Karamarka.
A gle ovo https://www.facebook.com/pages/Bosna-je ... 2390697346skoro 14.000 Što vam vrijedi kad se u Sarajevu okupi 50 ljudi sa harmonikom. Neće vam Mesić napraviti državu kakvu hoćete.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:12 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama
|
Svarog je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
VI da ste mogli srušiti BiH za ovo dvadeset godina uradili biste to s gušto ..Problem je što VI ne diktirate da li će BiH biti urušena nego mnogo veći igrači.
Tako da ta socijalna velikosrpska politika koju godinama guslate nema učinka.
Nikad neče ni imati potporu svijeta!
Mislim da nisi u pravu. Reci jedan konkretan primjer srpskog rusenja BiH , od Dejtona na ovamo ? Uopse ga nema . Cak mislim da smo pristali na mnoge ustupke , na koje po Dejtonu nismo bili obavezni , bez nekih velikih suprostavljanja . Medjutim , vise nema prostora za njih , jer bi se daljim ustupcima dovela u pitanje RS ,uslov naseg pristajanja na BiH . Ne postoji konkretan primjer jer jednostavno uslovno rečeno nemate smjelosti za obični referendum. Kud dalje? Ustupke ste VI dobili zahvaljujući retardima poput Alije a kasnije SDA klike. Institucije RS po Dejtonu nisu tamišljene da funkcioniraju kao drzava u drzavi. No to je krivica i sarajevskih ublehaša. Pogotovo na početku Alije. Nikakav mirovni sporazum nije smio potpisati. Nakon rata ozakonio je genocid, protjeravanje i ubijanje. Silovanja.. Ostatak naših vrlih političkih prestavnika samo je išao njegovim utabanim stazama glozeći se sa Hrvatima dok ste VI ostvarivali dobit. Institucionalnu, političku i zacementirali teritoriju na tudjim kostima. Koliko su krvi vaši političari duplo su mi krivlji bošnhački.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Za Narod
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Za 20 godina ja dajem 50% šansu da BiH postoji.
Ta BiH neće biti po volji sadašnjih, ali će biti prihvatljiva po volji tadašnjih Bošnjaka. vrlo dobro receno. Evolutivno se uvida da je i nikakva BiH bolja od ovog pakla. Ja se plasim njihove iracjonalnosti, i usrdno se nadam da ce smoci snage da progutaju realnost. To se mora dogoditi, samo je pitanhe kaxa i uz koju cijenu.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:15 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
RuKa RuCi
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: A što ću, priglupo mi da te ostavim informacija.
Zena se zove Jasmila.
Uzgred, umjetnica i to medjunarodno priznata.
Časovi su gotovi.
L.N
Prosim, sjetio sam se, onomad u ukrštenici je bilo-međunarodno priznata umjetnica iz Ruande Nećemo dalje o umjetnici-utiče mi na libido
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=pey29CLID3I
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:24 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10025 Lokacija: Banja Luka
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Svarog je napisao/la: Mislim da nisi u pravu. Reci jedan konkretan primjer srpskog rusenja BiH , od Dejtona na ovamo ?
Uopse ga nema . Cak mislim da smo pristali na mnoge ustupke , na koje po Dejtonu nismo bili obavezni , bez nekih velikih suprostavljanja . Medjutim , vise nema prostora za njih , jer bi se daljim ustupcima dovela u pitanje RS ,uslov naseg pristajanja na BiH . Ne postoji konkretan primjer jer jednostavno uslovno rečeno nemate smjelosti za obični referendum. Kud dalje? Ustupke ste VI dobili zahvaljujući retardima poput Alije a kasnije SDA klike. Institucije RS po Dejtonu nisu tamišljene da funkcioniraju kao drzava u drzavi. No to je krivica i sarajevskih ublehaša. Pogotovo na početku Alije. Nikakav mirovni sporazum nije smio potpisati. Nakon rata ozakonio je genocid, protjeravanje i ubijanje. Silovanja.. Ostatak naših vrlih političkih prestavnika samo je išao njegovim utabanim stazama glozeći se sa Hrvatima dok ste VI ostvarivali dobit. Institucionalnu, političku i zacementirali teritoriju na tudjim kostima. Koliko su krvi vaši političari duplo su mi krivlji bošnhački. Ovaj post ti je ostrascen , samim tim povrsan, konfuzan i otanak. Sto bi vi rekli , nema ''hajra'' od njega . Takva rezonovanja definitivno potrosena i ishabana . nigdje ne vode , osim mozda u Bosnjakistan . Ali , opet je do vas.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Za Narod
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:24 |
|
|
Lagumdzija,, visi ces, pakuj kofere
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:26 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6400 Lokacija: Izvan sebe
|
Robbie MO je napisao/la: Za 20 godina ja dajem 50% šansu da BiH postoji.
Ta BiH neće biti po volji sadašnjih, ali će biti prihvatljiva po volji tadašnjih Bošnjaka. Ovo je bas interesantno i moglo bi da bude povod jedne ankete ili tako nesto kod forumasa. Dvadeset godina i nije tako puno vremena, mada za mene licno, s obzirom na starost, i jeste. Moja ocjena je da ce sa 99,9% za 20 godina BIH postojati, ali mislim ne onako kako je sadasnji bosnjaci zamisljaju.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:28 |
|
|
BBC je napisao/la: bura je napisao/la: Što vam vrijedi kad se u Sarajevu okupi 50 ljudi sa harmonikom. Neće vam Mesić napraviti državu kakvu hoćete. U kaknju na koncertu muslimanske muzičke zvijezde adnana jašarspahića kojeg je stvorila srpska emisija zvezde granda je bilo 40 000 muslimana, u sarajevu ovih dana kombinirano zbrojeno nije bilo ni 5 000 muslimana. Ovi protesti su precijenjeni.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:28 |
|
|
Zriki se nekad navije umjesto da se drži samo onog bitnog.
|
|
Vrh |
|
|
RuKa RuCi
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:31 |
|
|
Svarog je napisao/la: Ovaj post ti je ostrascen , samim tim povrsan, konfuzan i otanak.
Sto bi vi rekli , nema ''hajra'' od njega . Takva rezonovanja definitivno potrosena i ishabana . nigdje ne vode , osim mozda u Bosnjakistan . Ali , opet je do vas. Kome ti pričaš ovo Valjda si svjestan da i dalje žive na mantrama-"nije trebao potpisati". armija pred banjalukom-itd itd...djevojčica je tad skupljala ostatke ikara po podu, čitala slikovnice o dedi Aliji, i kroz maglu se sjeća hita "pucaj topova trista ".....jednostavno nije ozbiljan sagovornik za neke ozbiljnije analize.Mada, što jest, ni stariji nisu ništa bolji
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=pey29CLID3I
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:34 |
|
|
Za Narod je napisao/la: Lagumdzija,, visi ces, pakuj kofere Lagumdžija je MVP, ima kredita za izbacivanje hdz-a iz vlasti i za stavljanje komšića kao prestavnika u 2 mandata, ne vidim zahtjeve za njegovo odstranjivanje, uostalom manje je puno na vlasti od sda, nijedan političar neće visiti osim ako se ne ponudi muslimanima neki hrvatski dobrovoljno.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:36 |
|
|
RuKa RuCi je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ovaj post ti je ostrascen , samim tim povrsan, konfuzan i otanak.
Sto bi vi rekli , nema ''hajra'' od njega . Takva rezonovanja definitivno potrosena i ishabana . nigdje ne vode , osim mozda u Bosnjakistan . Ali , opet je do vas. Kome ti pričaš ovo Valjda si svjestan da i dalje žive na mantrama-"nije trebao potpisati". armija pred banjalukom-itd itd...djevojčica je tad skupljala ostatke ikara po podu, čitala slikovnice o dedi Aliji, i kroz maglu se sjeća hita "pucaj topova trista ".....jednostavno nije ozbiljan sagovornik za neke ozbiljnije analize.Mada, što jest, ni stariji nisu ništa bolji Zato jesi ti ozbiljan sireći velikosrpsku ideologiju? I meni ne treba posrednik u razgovoru s Svarogom, pokušavali su i prije. Ne trudi se bezpotrebno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:38 |
|
|
Inače čisto za info. Ovo što su Bošnjaci sad uradili je klasična objava rata drugim narodima. "Plenumi" koji bi zabranjivali Srbima i Hrvatima da biraju svoje predstavnike.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:39 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10025 Lokacija: Banja Luka
|
RuKa RuCi je napisao/la: Svarog je napisao/la: Ovaj post ti je ostrascen , samim tim povrsan, konfuzan i otanak.
Sto bi vi rekli , nema ''hajra'' od njega . Takva rezonovanja definitivno potrosena i ishabana . nigdje ne vode , osim mozda u Bosnjakistan . Ali , opet je do vas. Kome ti pričaš ovo Valjda si svjestan da i dalje žive na mantrama-"nije trebao potpisati". armija pred banjalukom-itd itd...djevojčica je tad skupljala ostatke ikara po podu, čitala slikovnice o dedi Aliji, i kroz maglu se sjeća hita "pucaj topova trista ".....jednostavno nije ozbiljan sagovornik za neke ozbiljnije analize.Mada, što jest, ni stariji nisu ništa bolji Ma znam ja to... Pricam , i sam se pitam zasto? Nako....znas onu , tastatura trpi sve. Ponekad pomislim (Emt zivi vani ) , da se ljudi u dijaspori prosto bolesno boje da ovdje kojim slucajem ne krene na bolje , pa '' mamuzaju'' ove ovdasnje do iznemoglosti.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 01:52 |
|
|
Svarog je napisao/la: RuKa RuCi je napisao/la: Kome ti pričaš ovo Valjda si svjestan da i dalje žive na mantrama-"nije trebao potpisati". armija pred banjalukom-itd itd...djevojčica je tad skupljala ostatke ikara po podu, čitala slikovnice o dedi Aliji, i kroz maglu se sjeća hita "pucaj topova trista ".....jednostavno nije ozbiljan sagovornik za neke ozbiljnije analize.Mada, što jest, ni stariji nisu ništa bolji Ma znam ja to... Pricam , i sam se pitam zasto? Nako....znas onu , tastatura trpi sve. Ponekad pomislim (Emt zivi vani ) , da se ljudi u dijaspori prosto bolesno boje da ovdje kojim slucajem ne krene na bolje , pa '' mamuzaju'' ove ovdasnje do iznemoglosti. Da imam sopstvenog kapitala sutra bi se vratila. Na KS ljudi sa mojim zanimanjem nezaposlenih ima hiljade. Dakle gdje? Da nadjem tajkuna iz Pazara? Otac i mati da mi šalju?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 02:54 |
|
|
Jednostrani prosvjedi (lijeva) u Mostaru i neuspjelo Bošnjačko proljeće
MOSTARSKI PROSVJED, 07. 02. 2014
52
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 03:49 |
|
|
Ovi Muslimani su smorili sve zivo.Bas me interesuje koliko ce jos Srbi i Hrvati imati zivaca da trpe ove budaletine islamisticke.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 09:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Zašto bi Bošnjaci po fasungu iz „Zarine“ kolekcije išli u (zapadni) Mostar, zašto se u španjolske krpice ne bi mogli oblačiti u svojoj vjeri i na svojoj zemlji?Trgovačko-poslovno-stambeni centar „Al Shiddi“ na Marijin dvoru, prema najavama njegovih vlasnika, basnoslovno bogatih arapskih investitora, trebao bi napokon otvoriti svoja vrata tokom ovoga mjeseca. Jučer sam prošao pored ovog impresivnog zdanja i, koliko se ja u te građevinske poslove razumijem, a ne razumijem se ni najmanje, radovi, gledano sa ulice, u fazi su da će, sve da se odvijaju uraganskim intenzitetom, trebati debelih nekoliko mjeseci da se ovaj grandiozni objekat napokon, i na oduševljenje narodnih masa, „pusti u pogon“. Za višegodišnje odugovlačenje sa izgradnjom ovoga trgovačko-poslovno-stambenog, arapsko-bosanskog Skadra na Bojani, sasvim sigurno nisu krivi demonstranti koji ovih dana djeluju po sarajevskim ulicama i institucijama, kako bi se to moglo zaključiti iz sinoćnjeg televizijskog lamentiranja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine BAKIRA IZETBEGOVIĆA. Jasni su mi, barem djelomično, ugrubo, sentimenti i poslovno-interesni razlozi za Izetbegovićevu nervozu oko ove goleme investicije. Sada vidimo da je Izetbegović nestrpljiv i da grozničavo iščekuje da se u Sarajevu napokon otvori trgovina u kojoj će se moći kupovati proizvodi prestižnog modnog brenda „Zare“. „Zarine“ prodavnice jedino su, valjda, u Bosni i Hercegovini otvorene u sklopu trgovačko-poslovnog objekta „Mepas Mall“ u Mostaru. Pričao mi je prijatelj iz tog grada kako je prošlog ljeta u tim dućanima vidio još jednog borca za strane investicije HASANA ČENGIĆA, kako neselektivno kupuje „Zarine“ posljednje modne krikove i u naramcima unosi u automobil. Zbilja, zašto bi Bošnjaci po fasungu iz „Zarine“ kolekcije išli u (zapadni) Mostar, zašto se u španjolske krpice ne bi mogli oblačiti u svojoj vjeri i na svojoj zemlji. Ovakav neoprezan, besmislen, paničan, apsurdan...neodgovoran javni nastup, kakav je Bakir Izetbegović sebi dozvolio sinoć na Federalnoj televiziji, nikada se ne bi mogao omaći, niti dogoditi njegovom mudrom ocu Aliji. Siguran sam da bi sina barem blago ukorio pitanjem: „Zara“ i ti, sine Bakire“?!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 10:01 |
|
|
Kada je situacija najteža tu je uže spasa najbliže
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Ostrožac
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 10:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 10:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25845 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
MIR je napisao/la: Jednostrani prosvjedi (lijeva) u Mostaru i neuspjelo Bošnjačko proljeće
MOSTARSKI PROSVJED, 07. 02. 2014
52 @Sayuri, na kojoj minuti si ti?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 10:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Šta sam ja rek'o? Profesionalne plakačice, poput onih iz Srebrenice što se bacaju pred kamerama. Citat: Lejla Kusturica, i supruga je predsjednika jedne male, elitističke, kvazi-liberalne sarajevske stranke. Teško mogu Pereci, zapadnjaci općenito, shvatit tu podmuklost, hinjaluk. Inače HR mediji jednoglasno ove prosvjede deklariraju bošnjačkim, i da definitivno iza njih stoji Fahro, američki igrač.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 10:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Dodatna prijetvornost je činjenica da "Dennis Gratz" nije neki urbani Sarajlija germanskih korijena, nego neko ko se do prije nekoliko godina odazivao na ime Muhamed Gracić. Jeste promjena na bolje, ali ne znam iz uvjerenja ili zbog prijetvornosti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Bošnjačko proljeće Postano: 13 vel 2014, 10:23 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Siugrno je bez posla i gladna ova Lejla? Sigurno nema skupocijeni auto i stan?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|