HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 ožu 2025, 21:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 132  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačko proljeće
PostPostano: 13 vel 2014, 22:47 

Sad će to Plenum obezbijediti. Samo od koga uzeti.
Citat:

Zaliha sve manje, studenti bi mogli ostati bez smještaja

Ukoliko ubrzo ne budu osigurana neophodna sredstva za plaće, sirovine i komunalije, u pitanje će doći rad Studentskog centra Sarajevo. Prema riječima direktora ove ustanove Emira Kadrić, Vlada Kantona Sarajevo u tome mora odigrati ključnu ulogu jer je zaliha sve manje.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 22:51 

A znade li se postotak cviećara među tim prosviednicima u Zagrebu :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 22:54 

Aga, ima li kod vas nereda ? Kažu da je u Bijeljini bilo više uvjeta nego prosvjednika.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 22:59 

Nema, gospodine BBC.
Srpska je jedna mirna i demokratska federalna jedinica na jugoistoku Evrope u kojoj žive mirni i demokratiji skloni žitelji i žiteljke :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:00 

To je dobro. Nije Bošnjacima u interesu da su tamo neredi.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:06 

Dodik na RTS-u u predizbornoj emisiji , nešto se zaista čudno događa kad predstavnik LDP-a kaže da Srbija ima odgovornost prema Republici Srpskoj :laugh

Ljevičari ponorili skroz.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:10 

http://www.rts.rs/page/live/ci.html

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:21 

ZlatkoZG je napisao/la:
Dodik na RTS-u u predizbornoj emisiji , nešto se zaista čudno događa kad predstavnik LDP-a kaže da Srbija ima odgovornost prema Republici Srpskoj :laugh

http://www.novosti.rs/upload/images/201 ... guca-c.jpg =)) :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:32 

Mostarski plenum!

Na večerašnjem Plenumu građana i građanki Mostara, na kojem je prisustvovalo oko 200 osoba, formiran je Kordinacijski odbor Plenuma te je utvrđeno 10 zahtjeva koje će uputiti nadležnim institucijama.

Plenum građana i građanki Mostara zahtjeva smjenu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna, reviziju privatizacije, utvrđivanje porijekla imovine, usvajanje zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine u Fedraciji BiH, izmjenu Izbornog zakona, donošenje novog statuta Grada Mostara i raspisivanje lokalnih izbora, zatim ukidanje paušala i beneficija političara i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, formiranje odbora za normalizaciju stanja u Mostaru, donošenje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i obitelji s djecom na razini Hercegovačko-neretvanske županije, te ukidanje zastare za kaznena djela ratnog profiterstva i postratne privatizacije.

- Građani i građanke Mostara glasovanjem su izabrali Koordinacijski odbor Plenuma građana koji će direktno raditi na realizaciji usvojenih zaključaka i kontaktirati sa svim nadležnim institucijama - kazao je u izjavi za novinare član Koordinacijskog odbora Plenuma građana Zdravko Puvača.

U Koordnacijski odbor izabrani su: Zdenko Bubaš, Frančeska Bojčić, Zdravko Puvača, Denis Pajić, Muharem Hindić, Amer Bahtijar, Nadir Frlj, Feđa Fajić, Rešid Babović, Sandro Rozić i Karlo Grabovac.

Prosvjed građana nastavlja se sutra na Španjolskom trgu u 16 sati, a nakon čega će u 17 sati u OKC-u Abrašević ponovno zasijedati Plenum građana i građanki Mostara.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:42 

Bobovac je napisao/la:
Mostarski plenum!

U Koordinacijski odbor izabrani su:

"Hrvati" (4)
Frančeska Bojčić,
Zdenko Bubaš,
Karlo Grabovac,
Sandro Rozić

Srbin (1)
Zdravko Puvača

Bošnjaci (6)
Rešid Babović,
Amer Bahtijar,
Feđa Fajić,
Nadir Frlj,
Muharem Hindić,
Denis Pajić (?)

Hrvatska imena su mostarska "raja", Zdravko Puvača je Srbin.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:47 

To pokazuje cija ideja su plenumi. Taj Zlaya bas ima pol. iskustva....

Vrh

PostPostano: 13 vel 2014, 23:56 

Čuj plenum...

Stvarno cirkus u većem entitetu. I dalje ostajem pri tvrdnji da je ovo idealan politički trenutak za treći entitet, odnosno preuređenje Federacije.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:06 

Za jučerašnji plenum u Sarajevu, reče jedan novinar FTV-a da je "stihijski". A iz te kuće su im još i blagonakloni. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:13 

Ministry of Sound je napisao/la:
Dodatna prijetvornost je činjenica da "Dennis Gratz" nije neki urbani Sarajlija germanskih korijena, nego neko ko se do prije nekoliko godina odazivao na ime Muhamed Gracić. Jeste promjena na bolje, ali ne znam iz uvjerenja ili zbog prijetvornosti.

Mislim da je otac svoj trojici sinova promijenio imena, iz onakvih u ovakva. Razloge ne znam. Nova 1878?

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:21 

Citat:
Čim ste došli na čelo stranke aktuelizirana je priča o tome da ste promijenili Vaše ime - Muhamed Gracić. Pojedinci ističu da ste se odrekli identiteta, hoće li to biti oružje, i koliko efikasno, Vaših oponenata u predizbornoj kampanji?

Ime nisam promijenio ni u Njemačkoj ni u Austriji, kako se navodi, već po povratku u BiH. Bavim se umjetnošću, pišem, slikam, snimao sam filmove i odabrao sam umjetničko ime. Uvidjevši na kakav otpor je naišla ta moja odluka u BiH, odlučio sam da to ime i zvanično uzmem, te sam ga i promijenio, i to iz inata. Ne pristajem, naime, na to da se o ljudima sudi na osnovu njihovog imena, smatram da je puno bitnije to kakvi smo ljudi i šta i kako radimo nego kako se zovemo. To je poruka koju sam time želio poslati. Oni koji me poznaju vrlo dobro znaju koliko držim do svog identiteta, a oni koji mi spočitavaju to što sam promijenio ime idu ispod granice pristojnosti, jer je to moje pravo.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ime-sam-promijenio-iz-inata/110330048

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:22 

E crni Radončiću, slabo poznaješ vlastiti narod, kud ćeš protiv Turske (sjeti se samo "Hu iz ju"):

Citat:
• Je li Vas iznenadio dolazak turskog šefa diplomacije u Sarajevo i kako gledate na ulogu Turske kada je u pitanju BiH, a posebno bošnjačka politička scena?

Ako pojedincima smeta što su praktično prvi ljudi Hrvatske i Srbije komentirali događaje u BiH i što je premijer Milanović bio u BiH, a ne smeta im dolazak Davutoglua, onda imamo dvostruka mjerila. Nisam siguran da gospodin Davutoglu može bilo što korisno uraditi ovdje, osim pomoći svom muslimanskom bratu Bakiru Izetbegoviću u pokušaju da predstavi ove sukobe kao stvar nesloge bošnjačkih političara. Nije ova situacija posljedica nesloge bošnjačkih političara, nego “gladnih trbuha”, sustavne korupcije, velike pljačke građana i u tom smislu Turska bi mogla pomoći da umjesto lažnih obećanja napokon dovede u Bosnu i Hercegovinu neku pravu investiciju.

Ovo su riječi revolucionarne za bošnjačkog političara i društvo... nešto kao kad je Tihić rekao da ne treba da se donose odluke koje nemaju podršku iz RS...

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:30 

ZlatkoZG je napisao/la:
Radmanović gospodin posjetio Arhiv BiH , gdje su se zavukla ostala dva patriJotska šupka?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radmanov ... 140213054#

Samo da se niko ne sjeti ko je granatirao Vijećnicu...

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:31 

Metemma je napisao/la:
Dodatna prijetvornost je činjenica da "Dennis Gratz" nije neki urbani Sarajlija germanskih korijena, nego neko ko se do prije nekoliko godina odazivao na ime Muhamed Gracić. Jeste promjena na bolje, ali ne znam iz uvjerenja ili zbog prijetvornosti.

Mislim da je otac svoj trojici sinova promijenio imena, iz onakvih u ovakva. Razloge ne znam. Nova 1878?

Ime prorokovo za ime strip junaka :smajl007
Onaj ko nije od tog soja teško da će shvatiti ovo, njima ništa nije sveto, ni ime, identitet, religija, ništa....narod k'o kisela voda. :bored

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:32 

storaB je napisao/la:
Čuj plenum...

Stvarno cirkus u većem entitetu. I dalje ostajem pri tvrdnji da je ovo idealan politički trenutak za treći entitet, odnosno preuređenje Federacije.

Jebo te veći entitet.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:33 

Glazbenik je napisao/la:
Citat:
Čim ste došli na čelo stranke aktuelizirana je priča o tome da ste promijenili Vaše ime - Muhamed Gracić. Pojedinci ističu da ste se odrekli identiteta, hoće li to biti oružje, i koliko efikasno, Vaših oponenata u predizbornoj kampanji?

Ime nisam promijenio ni u Njemačkoj ni u Austriji, kako se navodi, već po povratku u BiH. Bavim se umjetnošću, pišem, slikam, snimao sam filmove i odabrao sam umjetničko ime. Uvidjevši na kakav otpor je naišla ta moja odluka u BiH, odlučio sam da to ime i zvanično uzmem, te sam ga i promijenio, i to iz inata. Ne pristajem, naime, na to da se o ljudima sudi na osnovu njihovog imena, smatram da je puno bitnije to kakvi smo ljudi i šta i kako radimo nego kako se zovemo. To je poruka koju sam time želio poslati. Oni koji me poznaju vrlo dobro znaju koliko držim do svog identiteta, a oni koji mi spočitavaju to što sam promijenio ime idu ispod granice pristojnosti, jer je to moje pravo.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ime-sam-promijenio-iz-inata/110330048

Nema logike. Onda je mogao ostaviti staro ime. Mislim da se tu radi čisto o novcu i ublehama da se od zapada izvuče novac.
Treba provjeriti je li i on uzimao novac iz hrvatskog proračuna za filmove.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:40 

Muhamed Gracić/Dennis Gratz

Kratki igrani filmovi:

2002. "Svitanje"
2003. "5.000.000 $ za srce tame"
http://www.nasastranka.ba/bs/nas-tim/predsjednitvo/1293-dennis-gratz

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 00:51 

Bošnjaci 20 godina živjeli u intelektualnoj i političkoj izolaciji. Kad gledaš taj cirkus kao da su jučer izašli iz komunizma pa se uče demokraciji.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 01:10 

Sta da se radi kad Bosnjaci nisu dovrsen i kompletan narod.Stali su na pola puta i tako drze i BIH u nekoj zoni sumraka zajedno sa sobom.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 01:21 

"Plenumaši" sad gostovali na "Zabranjen forum" Pink BiH. Kažu da je prvoklasan cirkus. Novem kad uhvatiš vremena stavi na Youtube.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2014, 01:30 

Citat:
Ukrajinski novinari na protestima u Sarajevu: Malo je ljudi!

Protesti koji se posljednjih dana održavaju u Sarajevu izazvali su veliku pažnju stranih medija. Osim novinarskih ekipa iz susjedne nam Hrvatske, Turske, Francuske i ostalih evropskih zemalja, proteste su danas pratili i novinari iz Ukrajine.

Miroslav Hanuščak je novinar ICTV-a iz Kijeva već pet godina. Pratio je proteste u Kijevu, a od srijede prati proteste u Sarajevu.

"Ako uporedite ove proteste s onim u Kijevu, ovdje ima malo ljudi i ta grupa teško da može mnogo toga promijeniti", rekao je u razgovoru za Klix.ba Hanuščak.

Smatra da se mirnim protestima vlasti ne mogu natjerati da reaguju.

"U Kijevu se mirnim protestima ne može ništa postići jer političari obrate pažnju na narod tek kada postane gusto na ulici. Mislim da je paljenje zgrade Vlade KS bio jedan od najjačih argumenata da vlasti reaguju. Ne treba dugo protestovati, ali treba biti aktivan", istakao je Hanuščak.

Ukrajinska ekipa ostat će u Sarajevu do nedjelje.

Imaju fore do nedjelje da se skupe, za tv kamere, ili da pocnu djeliti tv reporterima montirane snimke. :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 132  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dunno, Groot, Josip Filipović, Magnus, Naša Kvačica, NikolaZagreb, pomocnik kuhara i 66 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: