|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 26 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Divlja svinja5
|
Naslov: Izleti i putovanja Postano: 14 svi 2013, 18:29 |
|
|
Ajmo malo pričati o svojim iskustvima s raznih izleta, vikenda, putovanja. Kako imamo sličnu temu o moru, a čini me i inozemstvu, htio bih da se ovdje fokusiramo na "kontinentalne" destinacije. Dakle, šume, planine, sela, stari gradovi i dvorci, rijeke, jezera... Gdje inače idete, koje destinacije su vam najdraže, koje ne volite, gdje ste zadnji put bili i slično. Malo napisati o tome što ste vidjeli, jeli, što biste preporučili drugima i slično.
Ja u posljednje vrijeme rijetko idem negdje, ali sam nedavno bio kod prijatelja u Zagorju, kod Varaždina. Inače jako volim prirodu u Zagorju i općenito sjeverozapadnu Hrvatsku - šume, livade, stari dvorci, dobra hrana, pitomi ljudi itd. Svakako je najjljepši Trakošćan, od gradova Varaždin.
Druga draga destinacija mi je onaj dio uz staru Karlovačku, ali ne onaj dio blizu Zagreba, nego od Jastrebarskog do Karlovaca. Sela su uglavnom lijepa i dobro uređena, mada ima i iznimki. Nadam se da su se i sad u krizi održali oni brojni obrti i stari zanati koji su se reklamirali uz cestu. Kakva je hrana ne znam, ali ako netko ima više vremena i ne žuri mu se, preporučam da radije putuje ovdje kad ide prema jugu. A može izbjeći i gužve.
Lika i Gorski kotar su prekrasni. U Lici je najpoznatija dolina Gacke i Plitivce, ali i drugdj ima super mjesta za vidjeti. Npr. izvor rijeke Like, Kosinj, pa Lovinac pod Velebitom. Jako je lijepo Krasno i dolina oko njega, gdje se nalazi poznato svetište. Selo Kuterevo je danas poznato po medvjedima, prije po raznim proizvodima od drva, posebno tamburicama. Kod Brinja obavezno vidjeti staru gradinu Sokolac Frankopana.
Bihać i Una su jako lijepi, i ljudi su vrlo pristupačni. Ima i dosta muzeja, većinu još nisam posjetio. Ako ste iz Hrvatske, isplati se ići u šoping jer je nešto jetinije.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 14 svi 2013, 22:13 |
|
|
Svaka čast na pokrenutoj temi ali izgleda da ljudi najviše vremena provedu putujući orbitom. Izletima se smatra posjeta drugom portalu Evo da budem kulturan i da ti odgovorim na pitanje-uvijek rađe biram brda i planine u odnosu na pitome ravnice ili more. Nastavi
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 svi 2013, 08:21 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20924 Lokacija: među zvijezdama
|
Ja volim NÖ i OÖ za kraća putovanja vikendom.Priroda je prekrasna, sve je čisto i dobro odrzavano.Omiljeni dio NÖ mi je uz granicu sa Češkom.(Češka je takodje prelijepa u tom dijelu )Ima se zaista svega za vidjeti ..Od prohladnih starih vinskih podruma, do vjetrenjača i povijesnih zgrada, preuredjenih hotela i kojekakvih fešti vina i upotpunjenih delicijama.Za proslavu obljetnice jedne kulturne institucije u obliznjem gradiću, preuredili su mještani gradsku fontanu i pripojili na vinska burad te se vino tako točilo u nekom obilju i veseloj atmosferi sat ili dva. U Madjarskoj su mi zanimljiva seoska imanja posebito sa lokalnim specijalitetima.Jedan od najpoznatijih je guščija dzigarica.Sluzi se sa vrućim crnim domaćim hljebom i ljubičastim lukom, sjeckanim na komadiće.Balaton je priča za sebe, koju treba dozivjeti.A zaista nije daleko. Budimpešta tek U Slovačku kad odete to je povratak vremeplovom u najcrnje doba komunizma iz crno bijelih filmova Jednostavno me ta zemlja ne privlači, mada je takodje u blizini. Što se Slovenije tiče, pa more definitivno nije kao HR.To moram priznati.No seoski turizam i skijanje zimi su privlačnije i finansijski isplativije opcije nego u AT.Mislim primamljivije opcije zbog isplativosti.U kvalitetu i sadrzaju sa AT ne moze se Slovenija porediti nikako.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 svi 2013, 18:55 |
|
|
zmajček je napisao/la: Svaka čast na pokrenutoj temi ali izgleda da ljudi najviše vremena provedu putujući orbitom. Izletima se smatra posjeta drugom portalu Evo da budem kulturan i da ti odgovorim na pitanje-uvijek rađe biram brda i planine u odnosu na pitome ravnice ili more. Nastavi Trebalo je ubaciti Bošnjake ili bar Srbe, homoseksualce itd. pa bi posjećenost narasla. SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja volim NÖ i OÖ za kraća putovanja vikendom.Priroda je prekrasna, sve je čisto i dobro odrzavano.Omiljeni dio NÖ mi je uz granicu sa Češkom.(Češka je takodje prelijepa u tom dijelu )Ima se zaista svega za vidjeti ..Od prohladnih starih vinskih podruma, do vjetrenjača i povijesnih zgrada, preuredjenih hotela i kojekakvih fešti vina i upotpunjenih delicijama.Za proslavu obljetnice jedne kulturne institucije u obliznjem gradiću, preuredili su mještani gradsku fontanu i pripojili na vinska burad te se vino tako točilo u nekom obilju i veseloj atmosferi sat ili dva. U Madjarskoj su mi zanimljiva seoska imanja posebito sa lokalnim specijalitetima.Jedan od najpoznatijih je guščija dzigarica.Sluzi se sa vrućim crnim domaćim hljebom i ljubičastim lukom, sjeckanim na komadiće.Balaton je priča za sebe, koju treba dozivjeti.A zaista nije daleko. Budimpešta tek U Slovačku kad odete to je povratak vremeplovom u najcrnje doba komunizma iz crno bijelih filmova Jednostavno me ta zemlja ne privlači, mada je takodje u blizini. Što se Slovenije tiče, pa more definitivno nije kao HR.To moram priznati.No seoski turizam i skijanje zimi su privlačnije i finansijski isplativije opcije nego u AT.Mislim primamljivije opcije zbog isplativosti.U kvalitetu i sadrzaju sa AT ne moze se Slovenija porediti nikako. A usporedba Slovenije i Hrvatske? Čuo sam da su oni dosta ispred u seoskom turizmu i slično.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 svi 2013, 23:20 |
|
|
Bila sam par puta u Sloveniji zimi, mogu ti reći da nije loše organizirano.Nisam boravila na seoskim imanjima, no jesam razgovarala sa gostima iz AT ili DE susrećući ih po restoranima.Svi su bili zadovoljni uslugama. Mislim da je hrana i usluga općenito u svim nabrojanim zemljama prilagodjena najbrojnim gostima zemalja iz kojih dolaze.Tako je i u Madjarskoj.Ovaj dio uz granicu sa AT je jedan sasvim drugi svijet od onog dijela uz HR granicu. Kao da se ne radi o istoj drzavi.
Na našoj strani je dosta razvijenije, sredjenije prepuno restorana sa kombinacijama austrijske i Madjarske kuhinje.Dio Madjarske uz HR mi sliči Zupanji i Gunji.Doduše ona termalna Banja i općenito Harkanj okolina su turistički uredjeni.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 svi 2013, 23:22 |
|
|
Otkako je Komšić izabran za predsjednika nemam para ni za izleta.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 svi 2013, 23:24 |
|
|
Prizivaš BBC-a namjerno na temu.Sigurno gleda film.Pusti ga.D.S je napisao fin uvodni post :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 16 svi 2013, 00:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ja sam se danas prosetao kraj Miljacke.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 21 svi 2013, 01:15 |
|
|
Volim putovati po gradovima, kulama, zidinima i sa ekstra pogledima.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 21 svi 2013, 01:24 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Jopa je napisao/la: Volim putovati po gradovima, kulama, zidinima i sa ekstra pogledima. Pitao si za Stolac pa evo...mislim da je ovo jedini stari grad gdje iz centra dođeš do njega za 10 minuta. chat/slike-koje-smo-sami-uslikali-t7311-50.html
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 21 svi 2013, 01:25 |
|
|
Meni je svake godina distanca Crna Gora , jer šta ima lepše i bolje od Durmitora. Odem na mora kod rodbina u Herceg Novi na 3-4 i onda pravac gore na planine. Nije da hvalim svoju đedovinu ali za vreme SFRJ se nije uzalud pevalo: Oj Durmitore Svih planina direktore
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 21 svi 2013, 01:35 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Jopa je napisao/la: Volim putovati po gradovima, kulama, zidinima i sa ekstra pogledima. Pitao si za Stolac pa evo...mislim da je ovo jedini stari grad gdje iz centra dođeš do njega za 10 minuta. chat/slike-koje-smo-sami-uslikali-t7311-50.htmlThx imam veliku kolekciju fotki sto objavljenih sto u privatnim...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 07 vel 2014, 12:16 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Austrijancima ova sezona propala totalno. Da im nema vjernih turista Rusa piste za skijanje bi im bile prazne. Nisu došli Nizozemci, vrlo malo, nema Hrvata, nisam vidio 2 auta. Nema Italijana, Skandinavaca, Njemaca, Engleza. Čitava zima izgledala kao da proljeće dolazi, snijega nema nigdje osim vještačkog na pistama i na vrhovima visokih planina, koja već ima žičaru.
Ali dobro ne treba ih žaliti, zaradit će više iduće godine. Malo je teže onima koji imaju velike kredite ali imaju on zalihe za nuždu.
Ono što je meni fascinantno je da su ljudi prihvatili tu glupu igru "malo na tanjuru = cool & moderno". Zato su picerije pune, ne možeš na onom sranju čitav dan gubiti energiju i skijati. Ne bi bilo dovoljno ni Apple management-u na sjednici. A hotelima i pansionima to super došlo, malo daju puno naplate i gosti se osjećaju "posebno".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 07 vel 2014, 12:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Što se skijanja tiče jedino je Francuska sigurna sa snijegom, a i puno je jeftinija od Austrije. Nije problem što je umjetni snijeg, samo nekad i njega nema dovoljno. Odnosno nije bilo minusa da ga prave.
BiH je potpuno podbacila sa skijanjem ove sezone. Ne pamtim goru sezonu. A i u Zg Sljeme jedva radi evo par dana.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 07 vel 2014, 12:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Problem je i velik. Jebeš zimski turizam ako je okolo blato bez snijega. Skup je to hobi i ljudi plaćaju i ugođaj, ne samo skijanje. I u pravu sam, jer nisu došli.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 07 vel 2014, 14:37 |
|
|
Dali se računa izlazak iz kuće na svjež vazduh kao izlet? Ako da onda često izletujem.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 vel 2014, 09:08 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Za ove iz Srbije Sto vidjet u Beogradu, gdje izic, odsjest a da je blizu centra, i tako te info..dobri restorani itd..?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 vel 2014, 09:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25741 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
bura je napisao/la: Za ove iz Srbije Sto vidjet u Beogradu, gdje izic, odsjest a da je blizu centra, i tako te info..dobri restorani itd..? Ma gdje ćeš to ti sada kada revolucija u Sarajevu traje i oslobođenje dolazi a Valter se vraća!!!? Zar umjesto u plenum ti među hagresore??!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 vel 2014, 09:54 |
|
|
Idem Jovanki i starom odnijet cvece.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 vel 2014, 10:03 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25741 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
bura je napisao/la: Idem Jovanki i starom odnijet cvece. E onda je u redu, ja se ispričavam. Preporučam ljubičice... bijele...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 vel 2014, 10:09 |
|
|
Ma jok, crvene karanfile.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Jajce10
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 15 vel 2014, 15:18 |
|
|
Dođite u Jajce, relativno je blizu svim dijelovima BiH i Hrvatske, a svakako imate što za vidjeti. 27 nacionalnih spomenika, vodopad u središtu grada, dva jezera, svetište u Podmilačju, kosti kralja u franjevačkom samostanu itd. Evo male prezentacije iz Milićeve Alkemije Balkana
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 17 vel 2014, 20:43 |
|
|
Možda ja dođem na ljeto. A sigurno ima i nešto u vezi AVNOJ-a.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 17 vel 2014, 21:38 |
|
|
bura je napisao/la: Za ove iz Srbije Sto vidjet u Beogradu, gdje izic, odsjest a da je blizu centra, i tako te info..dobri restorani itd..? Kada su u pitanju najzanimljivija mjesta u Beogradu to su:Skadarlija (kafići, restorani, šetnja), Kalemegdan (razgledanje prirode i kulturnoistorijskih spomenika) Ada Ciganlija (kupanje), Avalski toranj (pogled sa vrha tornja na Šumadiju sa jedne i Vojvodinu sa druge strane kao i naravno na cijeli Beograd sa rekonstruisanog Avalskog tornja u kome su smješteni mnogi restorani i ima lift do gore i sve, možeš da jedeš u restoranu dok si gore dok gledaš sa visine i tako), Marakana (stadion Crvene Zvezde kad su važne utakmice tipa Crvena Zvezda -Partizan ili kad je neka evropska utakmica), Novi Beograd (Delta City, Beogradska Arena, šoping itd), Knez Mihajlova (centar Beograda), P.S. To su samo neke od lokacija koje treba posjetiti dok si u Beogradu, pošto je savim teško obići čitav Beograd tokom jednog popodneva. Što se tiče konkretno najbližih prilaza centru grada i drugih sličnih detalja predlažem ti da kontaktiraš turističku organizaciju Beograda i raspitaš se sve šta te konkretno zanima. http://www.tob.rs/sr-lat/
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Izleti i putovanja Postano: 18 vel 2014, 00:40 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: bura je napisao/la: Za ove iz Srbije Sto vidjet u Beogradu, gdje izic, odsjest a da je blizu centra, i tako te info..dobri restorani itd..? Kada su u pitanju najzanimljivija mjesta u Beogradu to su:Skadarlija (kafići, restorani, šetnja), Kalemegdan (razgledanje prirode i kulturnoistorijskih spomenika) Ada Ciganlija (kupanje), Avalski toranj (pogled sa vrha tornja na Šumadiju sa jedne i Vojvodinu sa druge strane kao i naravno na cijeli Beograd sa rekonstruisanog Avalskog tornja u kome su smješteni mnogi restorani i ima lift do gore i sve, možeš da jedeš u restoranu dok si gore dok gledaš sa visine i tako), Marakana (stadion Crvene Zvezde kad su važne utakmice tipa Crvena Zvezda -Partizan ili kad je neka evropska utakmica), Novi Beograd (Delta City, Beogradska Arena, šoping itd), Knez Mihajlova (centar Beograda), P.S. To su samo neke od lokacija koje treba posjetiti dok si u Beogradu, pošto je savim teško obići čitav Beograd tokom jednog popodneva. Što se tiče konkretno najbližih prilaza centru grada i drugih sličnih detalja predlažem ti da kontaktiraš turističku organizaciju Beograda i raspitaš se sve šta te konkretno zanima. http://www.tob.rs/sr-lat/Ooo, hvala druze Vladimire
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|