HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 17:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 132  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačko proljeće
PostPostano: 16 vel 2014, 01:31 

Ima li tu istine ? Bošnjaci sad drukaju da smanje sramotu na "čuvajmo federaciju od rušenja".

Citat:
Svjedok događaja od prošlog petka.

Zatekao sam se poslom na Skenderiji, zapravo, na zgradi EU postavljao sam neke zaštitne folije, i onda, kad sam se vratio s džume, rekli su mi da idem kući odmah, jer će zatvoriti zgradu zbog nemira i protesta koji su eskalirali. I krenuo sam prema Skenderiji gdje mi je auto bilo parkirano, a tamo sam već mogao vidjeti eskalaciju protesta i protestante na djelu. Prešao sam preko mosta i imao šta vidjeti: ispred mene je bilo njih nekoliko s fantomkama na glavama i tamnim naočalama, a na glavi su imali i kape! Kod jednog, koji je bio najveći i koji je po svemu sudeći bio glavni jer je komandovao, bio je pištolj za pojasom iza leđa a za kajš sa strane visile su mu dvije fosforne baklje.

Pošto se razumijem u to, vidio sam veliku oznaku koja govori o kakvim se bakljama radi; riječ je o bakljama koje gore i stvaraju temperaturu od 600 stepeni. I nema te zgrade i prostorije da neće planuti za par minuta ako se u nju ubaci ta baklja, a ne može je se ugasiti dok sama ne izgori.

Taj krupni momak davao je komande na čistoj ekavici s uzrečicom "bre". Nekoliko njih koji su bili uz njega na vratovima i iza ušiju imali su prepoznatljive tetovaže, sa srpskom ikonografijom i ćirilicom.
Bili su profesionalci, koji su bili više nego spremni, organizirani i koji su znali šta treba raditi.
Udaljio sam se od njih, izvadio mobitel i nazvao radio Stari Grad, tražio sam da me puste u program da ovo ispričam, nisu me pustili, nego su zapisali moju izjavu.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 01:33 

:smijeh

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 01:35 

Citat:
Bio sam prisutan svo vrijeme na protestima u petak i pouzdano tvrdim da je kamenovanje zgrade počelo na poziv Nihada Aličkovića, koji je rekao: Zgrada kantonalne vlade u Tuzli gori, a na nama je hoce li i ova zgrada goriti.

Na skupu sam primjetio isto tako 10 ljudi s oznakama BPNP, koji su nosili cekere na kojima su se oslikavale flaše. Također vidio sam koji su bili viđeniji dio obezbjeđenja na skupovima SDA i SDP-a. Kad je krenulo kamenanje policije, policija je demonstrante potjerala do ulice i tad je prišao jedan sindikalista da razgovara s policijom, kad je jedan momak sa bordo fantomkom se zaletio i u naletu ga udario flašom u glavu. Kad je hitna odvukla čovjeka grupa huligana je krenula na policiju koristeći palice, lance, kamenice i odstalo tupo oružje. I u tom momentu policija je neselektivno sve izgurala u korito rijeke Miljacke.

Nekoliko trenutaka poslije druga grupa huligana je napravila Stampedo preko mosta skenderija na policijski kordon i potjerala ih je skroz do Alipašine džamije. Sa tim su se razdvojili mirni i agresivni demonstranti, mirni su bili na Ajfelovom mostu i ispred Skenderije, te u produžetku Obale Kulina Bana.Nakon ovog stampeda huligani su provalili u zgradu Kantona i Centra, te je počelo izbacivanje kompjutera kroz prozor i ostalih rekvizita, a nakon 20-tak minuta buknuo je požar.

Prateći malo huliganske mase, očito je bilo da njima upravljaju stariji ljudi, 40-tih godina, iz BPN, čak šta više vidio sam čovjeka koji je u autu dovukao molotovljeve koktele a pouzdano znam da je član SDA iz sjene na Ilidži, među provokatorima su bili i NVO oratori SDP-a. A sve to nameće zaključak da je ovom crveno-zeleni piromanski pir, jer iz priloženog se vidi ko najviše politizira ovim slučajem, ali i protestima koji su usljedili. Politika uvjek djeluje po principu napravi problem, čekaj reakciju naroda, pa ponudi rješenje koje je u interesu političke elite.

A onaj ko nije do sada vidio da su SDP i SDA odmah obnovili sva raskinuta partnerstva poslije bunda, više je nego jasno da cilj svega bilo opravdanje obnavljanja crveno-zelenog saveza. Posebno kada se ima u vidu da Radončića gura američka administracija, jer je lik dovoljno drzak da uhapsi i krupne ribe. U narednom preiodu biće vrlo zanimljivo kako će se razriješiti ova situacija. Predviđam da će iz svega ovoga najviše SBIH profitirati.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 01:46 

Na nastavku Sejdić-Finci pregovora Lagumdžija će zahtijevati da narod "Plenum" dobije konstitutivnost i svog člana predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 01:51 

Kako to kad izvještava BHT u svom Dnevniku, kao npr. večeras kad pet prosvjednika u Mostaru daju intervju-e, ne znamo im imena niti prezimena, dočim sasvim suprotno, kad četri prosvjednika iz Tuzle to čine, jasno stoji tko su te osobe. Da se možda ne boje da su u Mostaru 4 od 5 Bošnjaci?

Od 8. minute:
http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/dnevnik-2/dnevnik-2-14/

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 12:04 

Osnivali su stabove i odrzali plenume, formiranje komiteta je logican sljedeci korak. :D

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 12:48 

Ne treba smetnuti sa uma da su se neposredno prije ovih paljenja Lagumdžija i Izetbegović počeli intenzivno sastajati privatno i dogovarati strategiju. Prje to nikad nisu radili. Znakovito, zar ne ?

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 13:21 

Bošnjačko proljeće je neslavno propalo. Već sad se više ljudi skupi u Zagrebu na podršci prosvjedima nego u Tuzli i Sarajevu na prosvjedima samim. A ni jedan cilj nije ispunjen. Ovi koji su sad kao dali ostavke će opet biti izabrani, a u procesu su izgubili bilo kakvu podršku EU bloka te su demistificirane njihove nacionalističke namjere.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 13:25 

Zriki na Poskoku ublehase apostrofira kao dobitnike prosvjeda.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 13:25 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
I ovi plenumi su dokaz, da taj narod živi još u doba, odvijanja radnji partizanskih filmova. :neznam Stvarno shizofrena situacija.

Nadam se da će se ovo pretvoriti u konsocijaciju, ja s tim ljudima ne živim u istom kronološkom stoljeću.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:19 

Da ponovim svoj post :D

Obzirom da vidim kako susjedi i komšije opet nastupaju iz neke dubokoumne perspektive

Baš u nekoj od zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije vlada ekonomski, socijalni i društveni napredak? Cijeli taj dio Balkana uključujući i djelomično HR je propao projekat.

Po istrazivanjima BiH zaostaje za skandinavskim zemljama 157 godina, Srbija oko 149 ja mislim a HR dvadesetak manje. Srbija i RH imaju sreću pa so jednonacionalne drzave????? ( uslovno ) koje ni pitanje manjina nisu sposobne riješiti na obostrano zadovoljstvo. ( manjina i većinskog stanovništva)
I to je jedina prednost njihova u odnosu na BiH. S tim da je i HR takodje u EU. Dakle ovo što se dogadja u BiH isto tako danas sutra bi se moglo dogoditi i Srbiji i Hrvatskoj.
Jedina razlika povoljna bi bila da bi se nagadjalo kako su proteste organizirale vladajuće stranke i koja će od njih izvući najveći dobitak.
BiH je ipak specifična jer ima neriješenih nacionalnih i teritorijalnih pitanja. SVA tri naroda djeluju kao suprostavljene strane dodatno podgrijavajući tenzije i medjusobno se optuzujući.
Najviše se optuzuje bošnjački narod koji ovim protestima zeli " poništiti" Hrvate i ukinuti RS. Dakle jednim udarcem dvije muhe.
Kao olakotna okolnost uzima se u obzir i činjenica da protesta u RS uopće nema, ili su uvezeni iz FBiH te na njih izlaze kojekakve NVO ili dolaze organizirano busevima Bošnjaci

Valjda bi taj uvoz i ti busevi bili locirani negdje do sada.

Srbima u RS ne treba uvoziti nikakvo bošnjačko nezadovoljstvo i sami ga imaju dovoljno,( najnize plaće i penzije u regionu, privatizacije radi kojih je na hiljade ostalo bez posla i sl) no masovno ne protestiraju upravo zbog toga što se odvijaju protesti u FBiH.
Istraumirani dugogodišnjim Dodikovim ublehama kako se RS destabilizira upravo iz FBiH, ljudi lojalno ostaju kući. Ne zato što su zadovoljni. Nego zato što misle da su protesti zaista političkog karaktera i usmjereni ja njima, a ne rušenju bošnjačkih političara.
Dio Hrvata takodje opterećen neriješenim nacionalnim pitanjem u FBiH ne zeli se solidarizirati i protestirati, razumljivo. Njima bi to bilo za tudji gušt.

Što se samih protesta tiče mislim da Bošnjaci iako su uzeli najviše učešće nisu napravili mnogo. A sigurno ni neće. Ta politička hobotnica koja se proteze u svim društvenim sferama, da bi bila do kraja dokrajčena morao bi postojati razradjen politički koncept i jedinstvo.

Toga nazalost nema. Ljudi su shvatili da protesti sluze ne za riješenje dugogodišnjih nagomilanih problema nego za svakodnevne sitnice.
Takodje se javljaju i podmetanja političkih stranaka, koji tu igru odlično vode i koriste je za svoje vlastite interese i promidzbu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:19 

Citat:
ZAGREB - Iduća bi godina, ako je vjerovati analizi The Economista, i u Hrvatskoj mogla biti godina socijalnih nemira. Ugledni britanski magazin svrstao je Hrvatsku u skupinu 65 zemalja u kojima u 2014. postoji visoki i vrlo visoki rizik da će narod izaći na ulice i silom pokušati uzeti stvar u svoje ruke. Premijer, međutim, u to ne vjeruje...
Može li se dogodine i u Zagrebu dogoditi atenska Sintagma, istanbulski Taksim ili kijevski Trg nezavisnosti, a policija suzavcem i pendrecima rastjerivati bijesnu gomilu nakon mjesec dana kampiranja, jednotjednog generalnog štrajka i trećeg velikog prosvjeda u kojem su molotovljevim koktelima zapaljena tri kioska, dva tramvaja i sjedište tek privatizirane osiguravateljske tvrtke? Pita li se premijera Zorana Milanovića, u sinoćnjem gostovanju na javnoj televiziji, on nerede i nasilje ne očekuje:
"Galamite! Naprosto želimo i tu vrstu kritike, i to za vrijeme sjednica Vlade. Dok mi unutra radimo, vani ljudi na megafonu puštaju Thompsona. Mislim, i to ćemo nastaviti na taj način živjeti, trpjeti ako treba. U tom smislu, u ove dvije godine u Hrvatskoj nije bilo nasilja i nereda, a bilo ga je u najmanje deset europskih država. Ljudi su ustvari dosta suzdržani."
No, prekipi svima, pa i najsuzdržanijem narodu, a kad mirnima jednom pukne film, u stanju su grubo reagirati jer nemaju što izgubiti, analizira sindikalac Krešimir Sever, koji je ostavku Vlade zadnji put tražio prije mjesec dana, zbog najavljenih izmjena radnog zakonodavstva, naoružan šibom na sv. Nikolu:
"Svjedočim da nas ljudi sve češće presreću na cesti, pitaju kad ćemo dalje. Dakle, i ovo što smo mi najavili, izjašnjavanje oko općeg generalnog štrajka, ljudi pitaju samo, kad će dalje, što ćemo učiniti, dosta je toga. Poruka je njemu, neka ne računa da su Hrvati premiran narod. Ako su miran narod jel svima dozlogrdi pa će dozlogrditi i hrvatskim građanima."
Događanja naroda ne isključuje Mate Kapović, lingvist za zagrebačkog Filozofskog fakulteta i aktivist u mnogim aktivnostima, inicijativama, prosvjedima i kampanjama u borbi za socijalnu pravdu, no ne očekuje da će bunu povesti sindikati koji nisu militanti kao oni u Grčkoj koja je od početka krize imala 25 generalnih štrajkova:
"Kod nas su sindikati dosta konzervativni, dosta oprezni, skloni su tim nekim institucionalnim rješenjima, dakle pregovaranjima s Vladom, eventualno skupljanju nekakvih potpisa za referendum i slično, a čak se recimo ne usuđuju organizirati generalni štrajk, tako da ne bih od njih nekakave tu radikalne stvari očekivao."
Iako narod živi na kreditima koje sve teže otplaćuje, s mizernim plaćama koje ne dolaze na vrijeme i strahuje od gubitka radnih mjesta kojih je sve manje, Kapović je uvjeren da će umjesto važnih tema, povod za izlazak na ulice prije biti neka iskrica, ne toliko značajna sama po sebi:
"Ako se tako nešto dogodi, a ne može se reći da će se sigurno dogoditi ali nije nemoguće, da će to biti nešto potpuno spontano i vjerojatno će tada opet, kao na onim prosvjedima 2011. biti ideološki dosta heterogeno, dakle bit će tu neke i desne i lijeve snage i neki desni i lijevi zahtjevi."
Sever, međutim, rezonira kako je sve dobro dok je iskra kontrolirana, dok je predvode sindikati, i priznaje kako vlast zapravo treba strepiti samo od spontanog otpora:
"Treba se čuvati opravdanog bijesa naroda i građana, još sada dok pojedinačno gunđaju ili u prolazu ili na cesti ili kod sebe doma ili na poslu, ali trebaju iščitati da će im se sutra dogoditi da će ti isti koji gunđaju doma i na poslu izaći na ulicu i da će onda tražiti njihovu smjenu."
Da neće biti nasilnih prosvjeda, želi vjerovati Bernard Ivčić, šef 'Zelene akcije', organizacije koja je prosvjedovala protiv nuklearki i termoelektrana, ali i protiv uzurpacije javnih površina i monetizacije autocesta:
"Međutim, s obzirom na dosadašnju politiku Vlade, na ignoranciju, uvjeren sam da će prosvjeda, ne nasilnih prosvjeda ali masovnih prosvjeda biti u 2014. godini i to više nego što ih je bilo do sada."
Prvi na potezu trebali bi biti sindikati koji su za sredinu siječnja, zbog nezadovoljstva izmjenama radnog zakonodavstva, najavili izjašnjavanje članstva o spremnosti na sudjelovanje u generalnom štrajku, koji Hrvatska nikad nije doživjela.
Media servis

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:22 

Ponovi još jednom. Daj ti nam Emt reci koja je to "jedna nacija" ??

slika

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:23 

Bosanskohercegovačka :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:24 

Ne postoji ta, bar ako je vjerovati popisu stanovništva.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:31 

Tako se u Tuzli odnose prema biračkim listovima. Cirkusa od društva i naroda. Ako je tako u "naprednoj" Tuzli kako je tek u Sarajevu. Bakirova žena i djeca "prebrojavaju".

https://www.facebook.com/aarnautbelli/m ... 270&type=3

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:32 

Ko je ovaj Jabba the Hutt obavijen revolucionarnim bojama na NU2?

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:38 

Citat:
Nijedan narod na svijetu ne bi izabrao ono sto mu ne valja . Za koga god ti glasao ne valja , ne valja jer ne valja sistem . Politicari koriste sistem . On je ovo omogucio . Nije narod kriv ni za rat ni za glad ni za propast privrede . Rat je uvezen . Dayton je izrodio i omogucio mafiji da vodi drzavu . Ti nemas izbor . Koga god zaokruzis pogrijesio si . Najbolji primjer je SDP . Narod je prestao birati nacionaliste i izabrao jos goru opciju . SDP . Jednostavno ne mozes .

Sve sto ti ponudjeno je go bandit i kriminalc . Samo rusenje , potpuno rusenje genocidnog entiteta moze donijeti promjene . To je jedini put . Ne moras ga ti traziti . On mora nemonovno doci na tapet . Bosna moze biti samo podijeljena na dva dijela izmedju Hrvatske i Srbije ili biti cjelovita gradjanska drzava kakva je bila prije rata . Treci put ne postoji .

Treca opcija ne postoji . Vi mozete pricati koliko hocete da je Sarajevo i Tuzla i Zenica opljackana iznutra i da zato nisu krivi cetnici . Tacno , ali to nije nikakvo otkrice niti rjesenje . Sve politicare od Sarajeva do tuzle i od bihaca do zenice mozes pohapsiti i nista neces rijesiti .

Nista ama bas nista jer u Mostaru i Laktasima stoji tvoj katil koji ti ne da dises na 23 posto teritorije . ni prdnut ne smijes a da Covic i Dodik ne uzmu mikrofon i kazu ,, eno ih prde turci ne mozemo punim plucima udisati cisti srpski i hrvatski zrak . bosna je zemlja pod okupacijom . Banja Luka i sve tamo je okupirano . Fasisticki rezim je okupirao tvoju drzavu . sve pare ovog sviojeta da udju u Sarajevo i svi nobelovci svijeta da sjednu u fotelje ovih razbojnika Radoncica Tihica Lagumdzija nece promijeniti situaciju ni za jotu .

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:52 

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 15:55 

Ovaj Senadin Lavić je prvoklasan krkan.
Čim se mali Bošnjo malo digne da bolje živi javi se čitava bulumenta ratnih huškača "branioca djeljenja Bosne" i raznih "patriJota" i malog Bošnju gurnu nazad u glib. Mali Bošnjo ima 2% šanse da popravi kvalitet svog života, karma.

Citat:
Sumnju u spontanost protesta povećava dolazak hrvatskog premijera Milanovića u Mostar – kao da mu je to očevina – u drugu državu bez uobičajenih procedura. On kao da dolazi na“hrvatsku teritoriju“ i ponaša se sasvim u tuđmanovskom stilu, drsko, prostački i s lažne visine. Pa to je ispod svake razine, ciničko posrnuće susjeda!

Šta Milanović ima raditi u Mostaru ovih dana? Šta on time demonstrira? U isto vrijeme eresovski predstavnici su u Beogradu kod svojih mentora i pravih vladara. Tako se jasno vidi ko u Bosni usmjerava glavne struje srpske i hrvatske politike. A onda dolaze Ashtonova i Füle – da riješe presudu Sejdić-Finci kao rješenje „hrvatskog pitanja“ i pritegnu bošnjačku politiku. Tu je i turski ministar vanjskih poslova A. Davutoglu. Inzko je čak ponudio vojne snage EU. Strašna pozornica i likovi na njoj. Bosna je ponovo pritisnuta. „Neko“ joj nikako ne da normalizaciju stanja!

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 16:21 

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 16:27 

Udri Mujaga, biraj "za promjene".

Citat:
U Banovićima do 11 sati glasalo 30 posto birača

U općini Banovići danas se održavaju prijevremeni izbori
za načelnika općine, a do 11.00 sati glasalo je 6.242 birača ili 30,70 posto.

Jutros u 7.00 sati otvorena su 32 biračka mjesta, saopštila je Centralna izborna komisija BiH.

Ukupno je registrirano 20.347 birača koji će moći da biraju između dva kandidata: Midhata Husića (SDA-Stranka demokratske akcije) i Seada Ribića (SDP-Socijaldemokratska partija BiH).

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19.00 sati.

Prve preliminarne nekompletne rezultate izbora Centralna izborna komisija BiH će objaviti večeras do 22.30 sati na internet stranici http://www.izbori.ba.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 16:31 

I u svjetskoj se politici vodi bitka oko političke sudbine u Bosni. Evo dva kontradiktorna članka o budućnosti Bosne i Hercegovine:

What Is The Future For Bosnia And Herzegovina?

By Professor Francis A. Boyle
16 June, 2012
Countercurrents.org
We need an Arab Spring for Bosnia and Herzegovina starting in Sarajevo—if not Srebrenica! You have all heard of the Occupy Wall Street Movement that is now sweeping over the United States of America. Well I respectfully suggest that the Bosnians establish an Occupy Bosnia and Herzegovina Movement. The sooner, the better! OCCUPY BOSNIA AND HERZEGOVINA!
http://www.countercurrents.org/boyle160612.htm

Piše: V.Š.
ponedjeljak, 1.11.2010. 13:04
BIVŠI veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj i Srbiji te nekadašnji posebni savjetnik Billa Clintona za BiH William Montgomery rekao je ovoga vikenda da je BiH propala država te da je jedno od rješenja mirna disolucija zemlje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mont ... bile=false

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 17:05 

07.02.14. BG
A: Živela borba naroda Balkana!
B: Živeo Ratko Mladić !

:sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 16 vel 2014, 18:22 

BBC je napisao/la:
Citat:
Nijedan narod na svijetu ne bi izabrao ono sto mu ne valja . Za koga god ti glasao ne valja , ne valja jer ne valja sistem . Politicari koriste sistem . On je ovo omogucio . Nije narod kriv ni za rat ni za glad ni za propast privrede . Rat je uvezen . Dayton je izrodio i omogucio mafiji da vodi drzavu . Ti nemas izbor . Koga god zaokruzis pogrijesio si . Najbolji primjer je SDP . Narod je prestao birati nacionaliste i izabrao jos goru opciju . SDP . Jednostavno ne mozes .

Sve sto ti ponudjeno je go bandit i kriminalc . Samo rusenje , potpuno rusenje genocidnog entiteta moze donijeti promjene . To je jedini put . Ne moras ga ti traziti . On mora nemonovno doci na tapet . Bosna moze biti samo podijeljena na dva dijela izmedju Hrvatske i Srbije ili biti cjelovita gradjanska drzava kakva je bila prije rata . Treci put ne postoji .

Treca opcija ne postoji . Vi mozete pricati koliko hocete da je Sarajevo i Tuzla i Zenica opljackana iznutra i da zato nisu krivi cetnici . Tacno , ali to nije nikakvo otkrice niti rjesenje . Sve politicare od Sarajeva do tuzle i od bihaca do zenice mozes pohapsiti i nista neces rijesiti .

Nista ama bas nista jer u Mostaru i Laktasima stoji tvoj katil koji ti ne da dises na 23 posto teritorije . ni prdnut ne smijes a da Covic i Dodik ne uzmu mikrofon i kazu ,, eno ih prde turci ne mozemo punim plucima udisati cisti srpski i hrvatski zrak . bosna je zemlja pod okupacijom . Banja Luka i sve tamo je okupirano . Fasisticki rezim je okupirao tvoju drzavu . sve pare ovog sviojeta da udju u Sarajevo i svi nobelovci svijeta da sjednu u fotelje ovih razbojnika Radoncica Tihica Lagumdzija nece promijeniti situaciju ni za jotu .

Ko god da je ovo napisao, vide se teske frustracije, za koje niko drugi nije kriv sem samog autora i njegovog isforsiranog pogleda na svet. Zasto on uopste slovenske muslimane smatra jednom nacijom? I onda se brine za tu naciju preko tudjih ledja :001_unsure

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3287 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 132  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota, Teuton i 52 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: