HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 01:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: e-Golf
PostPostano: 18 vel 2014, 00:29 

Bogami, ako su ovi krenuli s Golfom po ovoj cijeni, u rokku 10 g. neće bit više automobila na naftu.

slika

http://www.seebiz.eu/e-golf-krenuo-u-prodaju/ar-82075/

Hajde de, bar ćemo moći izvest džamije koje su nam donijeli nazad u Saudijsku Arabiju. :D
A i naši Muslimani sad mogu bit sigurni da nema zlatnih kašika.

Vrh

Naslov: Re: e-Golf
PostPostano: 18 vel 2014, 09:16 

E moj Juka, gdje si ti u HR a gdje Njemačka. A tek onda gdje je tvoja Zenica a gdje taj FFM ...

Švabe inače imaju odličan sistem za " uništavanje" tog otpada u vidu zastarjelih modela vozila. " Izvoze ih nerazvijenim evropskim zemljama" tipa BiH.

Ono što mozeš vidjeti po ulicama Sarajeva a i ZG ( iskreno ) no ne baš u tolikoj mjeri kao u Sarajevu, Švabo bi davno bacio na neki otpad. Medjutim kako bolje zaraditi?
I eto finte.

Neki bosanskohercegovački ministar proguraće zakon da se mogu uvoziti auta proizvedena do tog i tog datuma, pa će se sav njemački otpad opet sliti nama i zagadjivati nam okolinu, dok će prosječni Nijemac uzivati u luksuzu takvog jednog golfa. A ti i idućih 20 godina u glasu mujezina na dzamiji u Zenici :D

Već vidjen scenario.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 15:37 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Bogami, ako su ovi krenuli s Golfom po ovoj cijeni, u rokku 10 g. neće bit više automobila na naftu.

slika

http://www.seebiz.eu/e-golf-krenuo-u-prodaju/ar-82075/

Hajde de, bar ćemo moći izvest džamije koje su nam donijeli nazad u Saudijsku Arabiju. :D
A i naši Muslimani sad mogu bit sigurni da nema zlatnih kašika.

Kako to? Pa kosta 35.000 eura??? Obicni golf je valjda (skoro) duplo jeftiniji, brzi i ima vecu autonomiju. Doci ce vrijeme masovnosti tih e auta, al ne jos.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 15:40 

Nemoguće dok država neka zakon da svaka benzinska mora imati punjač. Nije mi jasno zašto to ranije nisu uradili.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 15:47 

Mislim da će to postati zanimljivo tek kada podignu domet sa sadašnjih 130-190km na preko 300km, jer za napuniti bateriju mislim treba par-sati (moguće da je možda malo manje), a mreža punjača još nije razgranata. Cijena nije problem jer se vrati kroz manje troškove, po onome što piše u članku duplo je jeftinije i od najekonomičijih auta na obično i dizel.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 15:54 

Ministry of Sound je napisao/la:
Mislim da će to postati zanimljivo tek kada podignu domet sa sadašnjih 130-190km na preko 300km, jer za napuniti bateriju mislim treba par-sati (moguće da je možda malo manje), a mreža punjača još nije razgranata. Cijena nije problem jer se vrati kroz manje troškove, po onome što piše u članku duplo je jeftinije i od najekonomičijih auta na obično i dizel.

Je, vrati se dio kroz troskove, nisam racunaao, mada cca 15 eura razlike mislim da se tesko vrati dobar dio. :neznam Sto opet mozda ovisi o cijeni struje odnosno goriva u datoj zemlji.

Ali da, autonomija je vjerovatno za sad najveci problem.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 16:56 

A cijena sitnica, samo 34900 evra. :zubati

Ako je sudeći po ovom automobilu, budućnost je u elektro-automobilima, ali tek 2040-og ljeta gospodnjeg jer je i više nego očigledno da je cijena ove verzije automobila prevelika čak i za Nijemce, a kamoli za druga svjetska tržišta. Sem toga, sparam onih koji koriste automobile na benzin i dizel, još su uvijek rijetki oni koji su zbog ekološke svjesti spremni dati veliki novac za mali ili relativno mali automobil tako da nažalost još će mnogo proći vremena dok ne dođe do ere jeftinih električnih automobila pošto tek tada će doći do značajnije promjene u auto-industriji u korist vozila na električni pogon.

Kineski proizvođači već uveliko prodaju električne automobile po cijeni benzinskih tako da na kineskom tržištu može se naći mali gradski automobil na električni pogon za nekih 6-7 hiljada dolara.

http://www.alibaba.com/showroom/cheap-electric-car.html

Evopski proizvođači automobila ako i dalje nastave sa bezobrazno visokim cijenama mogli bi završiti kao i evropski proizvođači elektronike.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2014, 17:04 

Ovo je još daleko od isplativog, zašto bi itko davao toliko nivaca za Golf sa početnim paketom opreme kada može dobiti Passat sa punom opremom. Kada cijena dođe do razine da se kupovina isplati unutar pet godina možemo pričati o smrti motora s unutrašnjim izgaranjem.

Za sada se kao puno bolje rješenje nude hibridi, koji su u SAD-u i Japanu jako popularni. Nude štednju u gradu i autonomiju na otvorenoj cesti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: