|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Čudni "HercegBosanci" Postano: 17 vel 2014, 16:14 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jek je rata, dečki sazrijevaju i pune 18 godina, idu u rat, brojni ginu a neki ostaju invalidi. Neki imaju sreće, nisu loši u školi, zašto ne bi na fakultet išli, jednoga dana svoj kraj unaprijedili, ili proslavili, ili bar ne sramotili. I sam pripadam djelomično ovoj ekipi. Išla mi je škola, većina je htjela u rat ja na faks, onih koji u shtjeli puške nosat bilo je dovoljno, onih za faks malo. Evo, nisam proslavio ali se trudim ne sramotit, u ratu sam pomagao, prošlo je kroz moje stanove 100-ne ljudi...
Nepogrešivo smo znali gdje trebamo, Zagreb ili Split, pa to su naši gradovi, hrvatski.
E sad me zanima na primjeru 3-jice likova koji su isto tako znali dobro iskoristit Domovnicu i besplatni univerzitetski sutav RH da se obrazuju i završe škole, probiju se i postanu neko i nešto. U ovom slučaju u kulturi. Ono što mi nije jasno je zašto toliko mrze sve nacionalno? A opet se posipaju pepelom u ime nacionalizma svog naroda a anacionalni su po stavovima?
Primjer 1: Oliver Frljić, Travnik - kazališni redatelj. Primjer 2: Antonio Nuić, Sarajevo - filmski redatelj (Sve džaba je najgori film koji sam gledao, a Kenjac mi je odličan). Primjer 3: Ladislav Tomičić, Busovača - kolumnist Novog lista.
Je li u pitanju strah od nepripadanja Hrvatima, pa je onda na to najbolja reakcija pretvaranje Hrvata u anacionalnu masu ljudi, kako bi se ugodnije osjećali. Ili jednostavno u lovu na pare, dobivaju ih od izvora koji od njih traže da se pospu pepelom? Ili oboje. Ili preziru kraj iz kojeg su potekli?
Njih sam istakao jer nemaju veze s Jugom, tj. bili su mladi kad se Juga raspala. Ne može im se prišit udbaštvo ili jugoidnost kao ideologija; a obrazac ponašanja sličan. Oni bi trebali bit ti koji grme o tome da Hrvate u 21. stoljeću gaze fašisti.
Da su fašisti u startu zavladali kako su oni željeli ne bi išli na faks nego bi branili "Bosnu" negdje oko Srebrenice a na faksove i bi išli neki s imenom Salih ili Meho i postali neko.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 17 vel 2014, 16:59 |
|
|
To ti je kompleks dotepanaca i pokušaji da se dodvore "urbanim", koji su preokupilari oblasti u kojima ovaj trio djeluje, a upali su im kad su ovi bili u naponu snage i moći detuđmanizacije Hrvatske.
I onda po pravilu, kada se jednom kičma slomi, glava uvijek gleda u zemlju.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 17 vel 2014, 18:12 |
|
|
Naslov teme Čudni "HercegBosanci": Primjer 1: Junuz Djipalo- moš mislit anonimus nad anonimusima Primjer 2: Crvena Sonja- Poznata po ulozi u filmu " Bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu" Primjer 3: Treći …hm..nema ga
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 17 vel 2014, 18:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Baš ste čudni. U svakom društvu trebaju oni koji kontriraju. Neka laprdaju. Zar ne vidite iz godine u godinu da se podmetanja i manipulacije ne isplate.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 17 vel 2014, 20:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Wind je napisao/la: Naslov teme Čudni "HercegBosanci": Primjer 1: Junuz Djipalo- moš mislit anonimus nad anonimusima Primjer 2: Crvena Sonja- Poznata po ulozi u filmu " Bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu" Primjer 3: Treći …hm..nema ga Možda bih se i naljutio kad bih shvatio što si htjela reći, a možda bih bio oduševljen postom da upotrebljavaš točke na kraju rečenice nepisvomen. Ladu su prenijeli svi NVO "unitare" u BiH, on tu nije manjina s mišljenjem, nije alternativa koja je na strani malobrojnijih i ugnjetavanih, nego je, kao i druga dvojica, na strani medijski i fizički većinskih ugnjetavača. To naprosto nije u redu, pogotovo što potječu od onih koji su ugnjetavani. I što ustrajno rade na tome da njihova braća i sestre nemaju priliku da kao oni završe škole i uspiju u RH, nego da su osuđeni na asimilaciju i gdje će Džasmile i Danisi dobivat prednost u odnosu na njih zbog imena. Kauri će nestat ubrzo s funkcija, kad im prestanu trebat, kad ostvare unitarci cilj. Nekom treba Gradimir Gojer npr.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 17 vel 2014, 22:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Teško je praviti općenite zaključke bez poznavanja navedenih osoba, je li današnji stavovi predstavljaju neki radikalni zaokret od onoga što su bili ili devijaciju od onoga što su "trebali biti". Frljić npr. je hrvatsko-srpski mixer i moguće je da je jednostavno zamijenio prijeratni jugoslavenski identitet sa nekim anarho, antihrvatskim.
Dalje, tu je i kauzalitet - jesu li oni uspješni i poznati ljudi koji eto imaju i taj nekakav (po nama pogrešan) stav, ili je i sam uspjeh i probitak posljedica takvih stavova? I novinarstvo i "umjetnost" su struke koje su nekako najviše podložne kvalitativnim ocjenama od strane etabliranih krugova i strukovnih kolega ("nagrade", "priznanja", "grantovi"), i koje sigurno promoviraju konformizam unutar tih struktura.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 18 vel 2014, 21:57 |
|
|
Wind je napisao/la: HercegBosanci Treći To te ja pitam. HercegBosanka
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 18 vel 2014, 22:09 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: To te ja pitam. HercegBosanka Nije ti trebala onolika uvertira u prvom postu da bi trčeći ovo meni napisala ( uz to izokrečući moj post).
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 18 vel 2014, 22:12 |
|
|
Wind je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: To te ja pitam. HercegBosanka Nije ti trebala onolika uvertira u prvom postu da bi trčeći ovo meni napisala ( uz to izokrečući moj post). To je tvoja specijalnost, ne bih se štel mešat. Kad dođeš u moje selo, poklonit ću ti novu banderu.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 18 vel 2014, 22:15 |
|
|
Otvori temu svađaonica, upropastit ćeš do kraja ovu Junuzovu.
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Čudni "HercegBosanci" Postano: 18 vel 2014, 22:21 |
|
|
Wind je napisao/la: Otvori temu svađaonica, upropastit ćeš do kraja ovu Junuzovu. Ti si ogledan (savršen) primjerak za ovu temu. Pročitaj uvod u temu, onda pročitaj svoj post. Pa ponovno, ponovno ..itd
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|