|
|
Stranica: 82/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 19 tra 2014, 13:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Prijedlog od EU je rezanje državnog aparata, ne povećanje poreza i prireza. Eventualno cigarete, jer je ovima to neki fix.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 tra 2014, 11:41 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Wind je napisao/la:
Trošarine koje će se dakako odraziti na građane su jedne od mogućih nepopularnih mjera kako bi se konsolidirao državni proračun što je zahtjev od strane EU. Do takvog disbalansa nije došlo samo nesposobnošću ove vlade nego dugogodišnjem bespotrebnom napuhavanju državnih institucija. Da je na vrijeme uvedeno malo više fiskalne discipline možda bi se neke od ovih dakako nepopularnih i bolnih mjera dale izbjeći.
Zanima me kako bi sadašnja opozicija riješila ovu proračunsku dilemu?
Imala si zakon o fiskalnoj odgovornosti koji je zapravo dosta dobar i jednostavan (nekarakteristično u svakom slučaju za hrvatske zakone) i koji se provodio u periodu od 2006. (ako se točno sjećam) do 2009.g. Da nije bilo krize mi bi danas imali ili blagi proračunski suficit ili zanemariv deficit. S druge strane, opozicija je još 2012.g. bila protiv povećanja poreza, pametnije je uvijek rezati rashode u državi poput RH i uskratiti neke usluge građanima nego povećavati PDV na 25% jer se samo ubacuješ u začarani krug. S obzirom da smo imali ovakvu politiku zadnje dvije godine poprilično je jasno da će sljedeća Vlada trebati daleko drastičnije rezati neka socijalna prava nego što je mogla ova na početku svog mandata (ZOR je jedan dobar primjer i način promjene istoga, ovo je cirkus, moglo se sve puno brže i jednostavnije odraditi na početku mandata kada imaš dovoljno kredita među narodom). Jaca nije rezala zadnju godinu, jasno zbog čega, osim toga nije više imala ni dovoljnu parlamentarnu podršku. Ipak veća je pogrješka što se na početku sljedećeg mandata nisu rezala prava, dakle moje je mišljenje da se drastično treba srezati socijalni aspekt države, kako bi se neke poreze moglo smanjiti i tako dati priliku poduzetnicima za investiranje. Socijalni aspekt države se može vratiti na prijašnju razinu tek kada kvantiteta prikupljenih poreza bude zadovoljavala rashodovnu stranu. Zakon o fiskalnoj odgovornosti nije baš pokazao svoju učinkovitost jer i najbolji zakon gubi oštrinu kad se ne sprovodi. A iz sada viđenog ( opraštanja raznih potraživanja države ) se vidi da se zakon nije ili barem ne svugdje sprovodio. Globalna kriza- ne vidim čime je ona utjecala na Hrvatsku jer koliko ja znam kod nas se nisu spašavale banke koje su posrnule na subprime pakete i tako dovele svoje poslovanje pod upitnik. Istina je da su u Hrvatskoj etablirane banke većinom u stranom vlasništvu, ali je i Hrvatska za njih zanemarivo malo tržište da bi došlo do bilo koje vrste korekture. Što se tiče Pdv-a opoziija je to dijete prozvala krizni porez i tako zaobišla magičnu riječ, a učinak je bio isti. O kojim prenapuhanim soijalnom aspektu države pričaš? Hrvatska je po socijalnom pitanju nažalost na jako niskoj razini u usporedbi na stvarno socijalno osjetljiva i razvijena društva. Poduzetništvo bi se moglo pokrenuti, a time i ********* pravnom sigurnošću i sigurnošću planiranja koja je od nastanka Hrvatske do danas blago rečeno zanemarena. U sustavu u kojem se mijenjaju pravila igre kako nekomu momentalno paše se ne može očekivati neko pokretanje ozbiljnijih investicijskih ciklusa jer kapital je plaha životinja koja na prvo krckanje grana bježi...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 tra 2014, 11:54 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
Wind je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Imala si zakon o fiskalnoj odgovornosti koji je zapravo dosta dobar i jednostavan (nekarakteristično u svakom slučaju za hrvatske zakone) i koji se provodio u periodu od 2006. (ako se točno sjećam) do 2009.g. Da nije bilo krize mi bi danas imali ili blagi proračunski suficit ili zanemariv deficit.
S druge strane, opozicija je još 2012.g. bila protiv povećanja poreza, pametnije je uvijek rezati rashode u državi poput RH i uskratiti neke usluge građanima nego povećavati PDV na 25% jer se samo ubacuješ u začarani krug.
S obzirom da smo imali ovakvu politiku zadnje dvije godine poprilično je jasno da će sljedeća Vlada trebati daleko drastičnije rezati neka socijalna prava nego što je mogla ova na početku svog mandata (ZOR je jedan dobar primjer i način promjene istoga, ovo je cirkus, moglo se sve puno brže i jednostavnije odraditi na početku mandata kada imaš dovoljno kredita među narodom).
Jaca nije rezala zadnju godinu, jasno zbog čega, osim toga nije više imala ni dovoljnu parlamentarnu podršku. Ipak veća je pogrješka što se na početku sljedećeg mandata nisu rezala prava, dakle moje je mišljenje da se drastično treba srezati socijalni aspekt države, kako bi se neke poreze moglo smanjiti i tako dati priliku poduzetnicima za investiranje. Socijalni aspekt države se može vratiti na prijašnju razinu tek kada kvantiteta prikupljenih poreza bude zadovoljavala rashodovnu stranu.
Zakon o fiskalnoj odgovornosti nije baš pokazao svoju učinkovitost jer i najbolji zakon gubi oštrinu kad se ne sprovodi. A iz sada viđenog ( opraštanja raznih potraživanja države ) se vidi da se zakon nije ili barem ne svugdje sprovodio. Globalna kriza- ne vidim čime je ona utjecala na Hrvatsku jer koliko ja znam kod nas se nisu spašavale banke koje su posrnule na subprime pakete i tako dovele svoje poslovanje pod upitnik. Istina je da su u Hrvatskoj etablirane banke većinom u stranom vlasništvu, ali je i Hrvatska za njih zanemarivo malo tržište da bi došlo do bilo koje vrste korekture. Što se tiče Pdv-a opoziija je to dijete prozvala krizni porez i tako zaobišla magičnu riječ, a učinak je bio isti. O kojim prenapuhanim soijalnom aspektu države pričaš? Hrvatska je po socijalnom pitanju nažalost na jako niskoj razini u usporedbi na stvarno socijalno osjetljiva i razvijena društva. Poduzetništvo bi se moglo pokrenuti, a time i ********* pravnom sigurnošću i sigurnošću planiranja koja je od nastanka Hrvatske do danas blago rečeno zanemarena. U sustavu u kojem se mijenjaju pravila igre kako nekomu momentalno paše se ne može očekivati neko pokretanje ozbiljnijih investicijskih ciklusa jer kapital je plaha životinja koja na prvo krckanje grana bježi... Pa da napomenuo sam da je zakon bio odličan dok nije nastupila kriza te se provodio do prije 2009.g., tad je jednostavno derogiran. Kada ponovno nastupi vrijeme ********* vjerojatno će se i taj zakon vratiti na snagu. Osim toga zakon se nije odnosio na potraživanja države nego na bilans države i državnih tijela, nije se nadzirala tim zakonom solventnost državnih potraživanja niti njihova likvidnost. Misliš da je povećan PDV imao jednaki učinak kao i Jacin krizni porez? Po meni, ali i financijskim stručnjacima to nije točno, jer je krizni porez bio u suštini dodatni porez na dohodak, a ne na potrošnju , dakle porez je kakav god da je bio bio socijalno osjetljiv te nije pogađao sve jednako kao PDV već svakoga u odnosu na njegova primanja. Socijala je u RH raditi u državnom sektoru. Razni Državni uredi i Agencije su obično samo paraziti na državnom proračunu (DUDI odnosno bivši AUDIO možda najočitije), a i dosta su netransparentne ostale vladine agencije . Po meni mirovine se u nas trebaju zamrznuti na nekih 7 godina, a plaće u javnom sektoru smanjiti (zavisno opet o visini pojedinih plaća) pa potom zamrznuti isto na 7 godina. Smanjiti bi trebalo i ostala socijalna prava osim par kategorija tipa rodiljnih nakanda. Za ovaj zadnji paragraf se u potpunosti slažem, no poduzetnik očekuje i neki dobitak, a ne samo pravnu sigurnost. Kada ne bi mijenjali trenutno porezno opterećenje ne bi vidjela previše novih investicija u RH unatoč pravnoj sigurnosti.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 tra 2014, 12:12 |
|
|
Tako gledajući i stavljajući državne institucije, agencije koje bi u biti trebale biti servis građanima i privredi od kojih se financiraju u kategoriju socijalne države, imaš pravo jer to u biti i jesu. Produktivnije bi normalno bilo dizanje efikasnosti u njihovom radu i smanjenje prenapuhanog aparata. Što se tiče od mene napravljene usporedbe jacinog kriznog poreza i PDV-a i jedan i drugi su pogubni za ********* jer smanjivaju konzum i time koče istu. Potrošnja je jedino što nas momentalno može pokrenuti u pravom smjeru jer bi time pokrenuli proizvodnju (pod pretpostavkom da se poboljšaju okvirni uvjeti za investiranje u što bi se ubrajalo pravna sigurnost, regulacija bankarskog sektora i fiskalno olakšavanje svake i najmanje ulagačke incijative). Spomenuta fiskalna disciplina nema nikakve veze sa zakonodavstvom nego sa strogim sprovođenjem fiskalnih zakona jer proračun se puni iz poreza koji se naplaćuje, a ne iz onih koji su zakonski propisani.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 20 tra 2014, 12:53 |
|
|
Slažem se glede svega ovoga i glede poreza no htio sam napomenuti da je Jacin ipak po stručnjacima bio manje štetan. Ostalo se slažem mada se o veličini aparata da raspravljati , a glede fiskalne discipline smo očito govorili o drugim stvarima odnosno ti o pojmu, a ja o zakonu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 tra 2014, 09:45 |
|
|
Zoran Milanović: Nikada neću biti predsjednik. On ne smije lagati, ali ne mora govoriti istinuhttp://www.vecernji.hr/hrvatska/hdz-ima ... koj-934394 Samo se nadam da neće po onoj oprobanoj...ako želiš pobjediti na izborima dao Bog da Zoki bude oštro protiv tebe.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 tra 2014, 22:04 |
|
|
Hrvatskoj treba
pokret otpora
protiv MilanovićaHrvatska je postala talac Milanovićeva nevjerojatnog ega, taštine i bahatosti, koju dijele i mnogi njegovi suradnici i poslušnici SDP gubi vlast, Kukuriku koalicija je prošlost, Zoran Milanović je otpisan, Vesna Pusić i njezin HNS na marginama su... Nisu bila potrebna najnovija istraživanja javnoga mnijenja koja će pokazati u kojem smjeru ide Hrvatska. Bilo je jasno već i prije, bez posebnog prorokovanja, da će vladajuća koalicija na idućim izborima gotovo sigurno doživjeti veliki debakl. Prvi debakl bit će na europskim, a zatim i na domaćim parlamentarnim izborima. Sve bi to bilo dobro kad bismo na miru mogli čekati rezultate izbora, a da život ide svojim tijekom.Hrvatska, međutim, nema više ni sekunde vremena da se gnjavi i nazaduje zahvaljujući promašenoj i nesposobnoj vladajućoj koaliciji, a posebice da bude talac premijera koji svojim ponašanjem odaje duboko problematičnu osobu. Hrvatska nema vremena čekati rasplet unutarnjih sukoba u SDP-u koji se vode oko prevlasti u stranci, repozicioniranja, traženja izlaza iz beznadne situacije u koju je stranku doveo Milanović sa svojim poltronima, a onda i cijelu Hrvatsku. Svi bismo se mi mogli iz dana u dan smijati Milanovićevim retoričkim vratolomijama kad bi država išla u dobrome smjeru i kad smjer ne bi bio pod utjecajem problematičnog premijera i njegove svite. No čak i poslovično oprezni komentatori, oni koji su i ideološki bliži kukurikavcima, shvatili su da ovako više ne može ići, da je krajnje vrijeme da Milanović ode i da Vlada podnese ostavku. Milanović, kakav jest, ni najmanje ne vidi da je on postao najveći problem ove države. Hrvatska je postala talac njegova nevjerojatnog ega, taštine, bahatosti, ali koju dijele i mnogi njegovi suradnici i poslušnici. Nema tu ni traga socijaldemokracije kojom se oni kite, nema tu poštenja prema svima, jednakosti, socijalne pravde, socijalne osjetljivosti... Milanović i ekipa nalikuju na srednjovjekovne osvajače s istoka kojima je glavni zadatak bio ubiranje harača bez obzira koliko će biti njegovih žrtava. Vlada nalikuje na feudalce koji su neprestano povisivali tlaku seljacima, izrabljivali, iscrpljivali do besvijesti. A zašto? Zbog vlastite pohlepe, sve veće želje za što većim bogatstvom.Na što država danas nalikuje? Državu možemo usporediti s kancerogenim tumorom koji nekontrolirano buja i traži što više hrane za sebe, glad mu je sve neutaživija, tamani sve ispred sebe i traži sve moguće načine za dodatno preživljavanje. Tako danas i država, koja je postala samoj sebi dovoljna, golem disfunkcionalni mastodont, koji živi za sebe, i hrani se na radu onih koji još nešto u ovoj državi privređuju. Državni dužnosnici i činovnici neprestano smišljaju nove zakone i pravilnike, često izvan svake zdrave logike i pameti, ali koji služe za daljnje haračenje onih koji još nešto rade u ovoj državi u korist aparata. Pitanje je samo dokad će se moći haračiti, koja je to granica kad će sve kolabirati jer će harač ubiti i ono malo zdravoga u državi? Fina je pak glavni kontrolor ubiranja harača, i ništa više.Što nam je činiti? Hrvatskoj danas treba pokret otpora, javni, medijski pritisak, građanska neposlušnost, prosvjedi, politički angažman... Svi koji u ovoj državi imaju imalo moći i načina javnoga djelovanja dužni su upozoravati na stanje u kakvome se nalazimo, dužni su Milanoviću i ekipi reći da su nam svima omča oko vrata, da se moraju maknuti radi dobrobiti svih nas, i države i društva i SDP-a. Hoće li prijelazno rješenje biti da Milanovićevu fotelju preuzme netko iz SDP-a, hoće li to biti velika koalicija, hoće li to biti pad Vlade... Kako god, s ovakvom vladom i ovakvim premijerom ne da nam treba još deset godina, nego nam je svaka sekunda samo dodatni pad u ponor u kojemu smo već duboko.Tko god dođe na vlast, HDZ ili netko treći, neće imati čarobni štapić za rješavanje naših dubinskih problema. Ali hitno su nam potrebne promjene. Tko to ne vidi, tko brani Milanovića, tko relativizira sve ovo što danas imamo, taj ne čini dobro ni sebi ni narodu. http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatsk ... ica-935414
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 28 tra 2014, 22:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 tra 2014, 13:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 30 tra 2014, 13:25 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 01 svi 2014, 23:27 |
|
|
Sila je jaka u njemu.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 01 svi 2014, 23:31 |
|
|
Već vidim sebe kako na jutarnjem zadarskom suncu čitam ovo sa nekim blaženim smješkom na licu .
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2014, 10:31 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Već vidim sebe kako na jutarnjem zadarskom suncu čitam ovo sa nekim blaženim smješkom na licu . Eh, a da te zapljusne malo novi val.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2014, 11:29 |
|
|
Pa što nije Jovanović profešur na riječkoj medicini?
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2014, 13:37 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2014, 13:43 |
|
|
limpus je napisao/la: Pa što nije Jovanović profešur na riječkoj medicini? JEDINI SE JAVIO NA NATJEČAJ Osigurao se: Jovanović dobio posao na Medicini pa ga zamrznuoNa natječaj za posao u nastavnoj bazi Thallassotherapia u Opatiji javio se jedino ministar obrazovanja, znanosti i sporta http://www.vecernji.hr/hrvatska/uhljebi ... nuo-936188 Sila je jaka u njemu.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2014, 19:09 |
|
|
doc je napisao/la: limpus je napisao/la: Pa što nije Jovanović profešur na riječkoj medicini? JEDINI SE JAVIO NA NATJEČAJ Osigurao se: Jovanović dobio posao na Medicini pa ga zamrznuoNa natječaj za posao u nastavnoj bazi Thallassotherapia u Opatiji javio se jedino ministar obrazovanja, znanosti i sporta http://www.vecernji.hr/hrvatska/uhljebi ... nuo-936188 Sila je jaka u njemu. On dobro zna da je njegovo Ministarstvo propala prošlost! Napomena: Već 16 godina, Sv. Misom zadušnicom obilježava, 3. svibnja, godišnjica smrti Ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška. Crkva Bezgrešnog Začeća blažene Djevice Marije u 18.00 sati, Franjevačkog samostana u Dubravi, Avenija Gojka Šuška 2.
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2014, 21:20 |
|
|
Wind je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Već vidim sebe kako na jutarnjem zadarskom suncu čitam ovo sa nekim blaženim smješkom na licu . Eh, a da te zapljusne malo novi val. Ipak nije
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 svi 2014, 01:50 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 svi 2014, 12:15 |
|
|
'Propuh' u ministarstvu Visoka napetost na liniji ministar – premijer: Liniću žuti kartonSlijede kadrovske promjene – Boris Lalovac ide u HBOR, a u Ministarstvu financija ubrzo će biti još smjena http://www.vecernji.hr/hrvatska/visoka- ... ton-936201
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 svi 2014, 12:33 |
|
|
Nije valjda da Zoki svoja sranja i krivicu misli prebaciti na leđa Linića. Doduše Hrvati u HR svašta puše prije izbora.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 svi 2014, 14:02 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije valjda da Zoki svoja sranja i krivicu misli prebaciti na leđa Linića. Doduše Hrvati u HR svašta puše prije izbora. Dok Zoki laprda, Linić direktno sa svojom represivnom poreznom politikom uništava svaki mogući pozitivni trend u gospodarstvu RH. Linić je za trenutnu gospodarsku situaciju u najmanju ruku odgovoran kao i Zoki. Zoki zbog svojih kadrova koji ne znaju provesti poticajne mjere, Linić zbog svog "delanja".
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 svi 2014, 14:28 |
|
|
Zoki mu je govorio "čekaj, čekaj". I prođe vrijeme bezveze.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 svi 2014, 17:30 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: BBC je napisao/la: Nije valjda da Zoki svoja sranja i krivicu misli prebaciti na leđa Linića. Doduše Hrvati u HR svašta puše prije izbora. Dok Zoki laprda, Linić direktno sa svojom represivnom poreznom politikom uništava svaki mogući pozitivni trend u gospodarstvu RH. Linić je za trenutnu gospodarsku situaciju u najmanju ruku odgovoran kao i Zoki. Zoki zbog svojih kadrova koji ne znaju provesti poticajne mjere, Linić zbog svog "delanja". Da, i još tu dolaze "pomagaći" Jovanović, dva Ostojića, Vesnica Pusićka, "asistent" Pupavac i honorarni asistent Savo Strbac, pokajnik Kotromanović i td. Nema slobode ni demokracije, bez lustracije!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 05 svi 2014, 14:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|