|
|
Stranica: 45/65.
|
[ 1615 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 14:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne trolaj, ban ćeš popušiti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 15:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37934 Lokacija: Gl. grad regije
|
A jest se nahorozila koka. Vela havle. Pa dobro ima crkava koje lice na dzamije. Sta sad? OK jasno je da je dzamija, kad vas neko od zalutalihstranaca pita zasto ne zvoni u podne nego neko dreci recite da je se zvono pokvarilo. . Morate pod hitno nesto orijentalno udahnut. Neku kamilu da pase ispred i sl.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 15:46 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Junuz Djipalo je napisao/la: A jest se nahorozila koka. Vela havle. Pa dobro ima crkava koje lice na dzamije. Sta sad? OK jasno je da je dzamija, kad vas neko od zalutalihstranaca pita zasto ne zvoni u podne nego neko dreci recite da je se zvono pokvarilo. . Morate pod hitno nesto orijentalno udahnut. Neku kamilu da pase ispred i sl. Prodali zvono kad je bila kriza u željezo vidiš da se nema za hljeba. Sad izgleda još malo pa će se morati penjat hodža ako prodamo zvučnik i mikrofone nema narod.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 15:50 |
|
|
Vidim na slikama Bregava nadosla. Bas bih je volio vidjet. Kad god dodjem nje nema. Inace, grad bez rijeke nije grad.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
LivnoRavno
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 15:53 |
|
|
Ostavite dzamiju na miru.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 15:56 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
LivnoRavno je napisao/la: Ostavite dzamiju na miru. NE kapriam kaj žele bre možda je i bila crkva stanovništvo prešlo na Islam ako je tako i da ne prave novu džamiju da ne troše resurse samo pregrade sebi u džamiju. Ekonomski opravdano.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 15:58 |
|
|
Bas je lipa. 100x ljepsa od onih saudijskih...
|
|
Vrh |
|
|
LivnoRavno
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 16:01 |
|
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 16:03 |
|
|
Svi vi koji kažete da je lijepa niko nije naivan što to kažete pa da pomisli da je dobronamjerno. Lijepa jest ali ima to i druge strane: 1 Munara je mala što vam se sviđa 2. Džamija da Bogda da može da primi 100 vjernika za Bajram 3. Tvrdite da je bila crkva pa to možete da nabijate na nos.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 16:51 |
|
|
Ne glupsone, lijepa je jer je autenticna i ne odudara od okoline i krajolika. Nije ko "saka u oko", ko one saudijske odurne dzamije...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 18:38 |
|
|
PCM je napisao/la: Ne glupsone, lijepa je jer je autenticna i ne odudara od okoline i krajolika. Nije ko "saka u oko", ko one saudijske odurne dzamije... Ako je o tome onda ti je i ova lijepa. E sad što je ta što se tebi sviđa skoro i neupotrebljiva za klanjanje nikom ništa. Eto nema kupole Europski stil.
|
|
Vrh |
|
|
panteri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 18:45 |
|
|
korrisnik je napisao/la: LivnoRavno je napisao/la: Ostavite dzamiju na miru. NE kapriam kaj žele bre možda je i bila crkva stanovništvo prešlo na Islam ako je tako i da ne prave novu džamiju da ne troše resurse samo pregrade sebi u džamiju. Ekonomski opravdano. Ignorisi ova pisanja o dzamijama,jednostavno ne mijesamo se ni mi u crkve,jednostavno pusti ih neka pisu sta god zele,a mi cemo graditi kakvu god mi hocemo.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 18:46 |
|
|
Još nisam na ovom forumu vidio Bošnjaka koji ne voli džamije. Možda onaj Spinoza, kako li već. Hrvata i Srba ateista uvijek naleti. Zanimljiv fenomen u sred Europe.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 svi 2014, 18:50 |
|
|
BBC je napisao/la: Još nisam na ovom forumu vidio Bošnjaka koji ne voli džamije. Možda onaj Spinoza, kako li već. Hrvata i Srba ateista uvijek naleti. Zanimljiv fenomen u sred Europe. Šta otkud baš Hrvati i Srbi ateisit ne vole džamije.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 ruj 2014, 18:57 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5115 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Samo da kažem da se trenutno u Stocu održava otvoreni dijalog s predstavnicima SDA pa ako želite otići imate još vremena.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 ruj 2014, 19:11 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5900 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Sayuri je napisao/la: Ćuprijska džamija (sagrađena prije 1736.) je zadužbina hadži Alije Hadžisalihovića, Stočanina koji je kao visoki vojni oficir službovao u Kairu, gdje je i umro. Želeći se odužiti rodnom kraju, odlučio je izgraditi džamiju i mekteb u Stocu, pa je nekom hadži Salihu iz Stoca povjerio novac kojim je ova džamija sagrađena. Kasnije ju je obnovio i dogradio hadži Mehmed Mehmedbašić, a članovi ove stolačke porodice tradicionalno su vodili brigu o Ćuprijskoj džamiji. Možda mu je hadži Salih otac?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 lis 2014, 17:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Saja će navodno izlagati ajvar. Citat: 7. Sajam "Hercegovački Plodovi Mediterana" Stolac 2014. 10.10.2014. (petak) 10:00 – 11:00 Prijem uzvanika i gostiju 11:00 – 12:00 Svečano otvaranje manifestacije 12:00 – 19:00 Otvoren sajam za posjetitelje 13:00 – 13:30 Tiskovna konferencija 14:00 – 16:00 Gastro ponuda Stolačkog kraja, chef Goran Raguž 14:30 – 16:30 Međunarodna likovna kolonija 15:00 – 18:00 Stručne radionice 15:00 – 15:30 Proizvodnja i prerada ljekovitog bilja u BiH, vanjskotrgovinska komora BiH 15:45 – 16:15 Primjeri provedenih projekata u ZHŽ/K, ravnatelj agencije HERAG, Ivan Jelčić 16:30 – 17:00 JICA nova perspektiva lokalnih resursa (prerada lista smokve i masline) Musato KURODA Tourisam Product Development, Japan 17:15 - 17:45 Spasimo Bregavu našu modru rijeku, organizacija Neretva Delta, Marinko Dalmatin 11.10.2014. (subota) 10:00 – 19:00 Otvoren Sajam za posjetitelje. 12:00 – 13:00 Dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima, koju organizira Predsjednik organizacijskog odbora (načelnik općine). 17:00 – 19:00 Druženje posjetitelja i izlagača sa gradom prijateljem Biograd na moru uz pjesmu i riblje specijalitete Za sve izlagače je i ove godine osiguran besplatan izlagački prostor, te prateći sadržaji.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 lis 2014, 17:23 |
|
|
Citat: Saja će navodno izlagati ajvar. Tako je. Navratite da umočite
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 lis 2014, 17:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Jah, niko ne smije ostati suha...kruha!
Ovi Raguži iskaču iz paštete: Gastro ponuda Stolačkog kraja, chef Goran Raguž
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 lis 2014, 20:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jah, niko ne smije ostati suha...kruha!
Ovi Raguži iskaču iz paštete: Gastro ponuda Stolačkog kraja, chef Goran Raguž Hah, taj je izgleda double-winner. Ima ona poznata donjohercegovačka izreka - "Raguža i Gorana k`o govana!" Da nisu 1993 u Stolac došli Bosanci ne bi bilo gore nikoga osim Raguža. Evo i Sayurino ime je Maja Raguž.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 17 lis 2014, 12:49 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Evo i Sayurino ime je Maja Raguž. I šta mi je onda preostalo nego glasati za Martina Raguža
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 17 lis 2014, 12:55 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 sij 2015, 04:26 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 04 ožu 2015, 19:51 |
|
|
Vrijeme je da se ovoj muslimanskoj stoci stane u kraj. Jednom za svagda. Citat: • Kakvi su trenutačno međunacionalni odnosi u općini Stolac?
- Kao i u svim općinama u BiH, međunacionalni odnosi su dobri, iako se pojedini mediji trude to prikazati drugačije. Primjerice, kad se govori o problemu dviju škola pod jednim krovom, uvijek se uzima Stolac kao primjer, ponekad i Čapljina. Međutim, to kod nas uopće nije problem, mi u Stocu imamo dvije škole, jedna radi po planu i programu na hrvatskom jeziku, a druga na bosanskom jeziku. Ako dođete u Stolac i pitate roditelje, oni će vam reći da je ovo sada riješenje za ono što smo imali. Međutim, u medijima se to često ističe kao loš primjer, dok se rijetko spominje da cijela središnja Bosna ima taj problem.
Pa imate apsurdnu situaciju da u Stocu ili središnjoj Bosni traže da se nešto ujedini, a u Konjević Polju traže da se nešto podijeli. Imamo mi taj apsurd, ali s njim živimo već deset godina. Bitno je naglasiti da su svi ljudi koji žive u Stocu za to da svatko poštuje svoj materinski jezik, kao i za to da mi poštujemo tuđi materinski jezik te da se taj proces i dalje odvija na normalan način. Međutim, Stolac ima jedan drugi problem, a to je što mnogo ljudi koji trenutačno žive u Sarajevu su iz Stoca i vrlo su aktivni u nevladinim udrugama kao što je “Forum Bosna” ili Povjerenstvu za očuvanje nacionalnih spomenika, u Ministarstvu kulture FBiH.
Upravo oni bi upravljali Stocem onako kako su oni osmislili, iako već godinama ne žive u toj općini. Tako, primjerice, Zakonom o prostornom planiranju na razini FBiH proglašenjem nacionalnih spomenika i zona zaštite preko neustavnog Ministarstva prostornog uređenja donose određene odluke za gradnju u tim zonama bez znanja općine Stolac, jer im to kao taj zakon dopušta, iako je on već jednom bio proglašen na Ustavnom sudu kao neustavan. Svi mi znamo da je prostorno planiranje na razini županija i općina definirano Ustavom, međutim, FBiH je sebi za pravo dala da može upravljati njime u onim sredinama gdje nema vlast, ili misli da bi trebala imati vlast, a ne može je ostvariti demokratskim lokalnim izborima. Iz tog razloga mi imamo međunacionalnih, odnosno, prije bih ih nazvao međuinstitucionalnim problemima.
• Možete li navesti jedan konkretan primjer u kojem Vlada FBiH ulazi u ingerencije općine?
- Vlada FBiH je na jednoj od svojih sjednica donijela, po našem mišljenju, nezakonitu odluku kojom je cijeli tok rijeke Bregave dala na upravljanje navladinoj udruzi “Forum Bosna” na čelu s Rusmirom Mahmutćehajićem na korištenje na 15 godina kako bi on mogao graditi neke objekte koje bi trebao poslije prisvojiti. Gradio bi ih novcem stranih donatora. Mi smo pokrenuli sve aktivnosti da tu odluku stavimo izvan snage. Također smo na nju upozorili sve mjerodavne institucije jer žalosno je da Vlada FBiH samo jednom odlukom daje vodno dobro jednoj nevladinoj udruzi bez ikakvog javnog poziva, natječaja, vrlo netransparentno i na kraju nezakonito. Primorani smo podnijeti kaznene prijave protiv svih sudionika koji su bili u tom lancu, a njih je više.
• Kakva je suradnja s višim razinama vlasti?
- Ima segmenata gdje surađujemo, a ima i onih u kojima imamo poteškoća. Poteškoće su u birokraciji, međutim, moramo surađivati. To su razine vlasti koje se oslanjaju jedne na druge, posebice županija s kojom imamo dobre odnose. Završili smo određene projekte u suradnji sa županijom. Međutim, kada je u pitanju Vlada FBiH, u posljednje četiri godine nismo imali nikakvu suradnju, osim sporadičnih slučajeva s Ministarstvom kulture. Oni su nam uglavnom tijekom protekle četiri godine pravili probleme. Nadam se da će se s novom vlasti okrenuti nova stranica i ispraviti ono što se može ispraviti.
• Protiv Vas su pokrenute određene kaznene prijave, o čemu se konkretno radi?
- SDP je sebi uzeo za obavezu već 2012.-2013. godine da načelniku treba nešto “spakirati”. Dobio sam informaciju da će u 2014. Tužiteljstvo pokrenuti neki proces protiv mene. U travnju 2014. su pokrenuli jednu kaznenu prijavu, međutim, imam informaciju da je ona odbačena zbog nepostojanja kaznenog djela. Zadnja prijava koja se pojavila je u vezi proslave Dana općine. Nama Dan općine pada na blagdan sv. Ilije, pa su pokrenuli tužbu kako ja proslavom na taj dan dijelim narod.
Iako ja ne sazivam sjednice Općinskog vijeća i ne određujem kada će biti proslava, ja sam u prvom planu kao glavni krivac, tako da sam i tu morao davati iskaze federalnom MUP-u. Nadam se da od toga nema ništa jer se radi o politički montiranoj prijavi. Međutim, to je taj problem SDP-a da on svom svojom infrastrukturom uspijeva vrlo brzo progurati te svoje tužbe. Treba reći kako je u svibnju 2007. kad je isti taj podnositelj tužbe protiv mene, Nermin Dizdar, slomio postaju križnog puta i time se javno hvalio, prijava koja je podnesena protiv njega, jer je svojim činom stvarno radio na podrivanju rasne, nacionalne i vjerske netrpeljivosti, bila odbačena.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 04 tra 2015, 22:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Opet porušene postaje križnog puta. Na Veliki petak uništili postaje križnog puta u StocuOd ukupno 14 postolja, 12 ih je djelomično ili potpuno srušeno pod okriljem noći Na Veliki petak, nakon procesije Križnog puta, kojoj je nazočilo preko 2000 vjernika srušena su postolja za Križni put. Od ukupno 14 postolja, 12 ih je djelomično ili potpuno srušeno pod okriljem noći. Djelatnici Policijske postaje Stolac su izvršili uviđaj, te se intezivno traga za počiniteljima ovoga zlodjela. I dok se stanovnici ovoga grada pitaju kome je u interesu da se u Stocu događaju ovakve stvari, sigurno je samo kako je ovaj čin motiviran vjerskom mržnjom i netrpeljivošću. http://www.vecernji.hr/svijet/na-veliki ... ocu-998694
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|