|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 23 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 16:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Za neke svoje poteze/propuste iz proslosti. Neke gluposti koje ponovite, nekad krupne, a nekad sitnice. Ja sam i za najmanju sitnicu (al stvarno sitnice) strasno kritican prema sebi i to ponajmanje zato jer sam nesto izgubio (financijski ili na neki drugi nacin) vec vise zato sto sam bio "glup" pa se cesto pilam kako sam to (opet) uspio. I to nekad za stvari iz nedavne proslosti, a nekad i za dogadjaje od prije 6, 7, 8 godina... Je li jednostavno zaboravite propuste, ili o njima dosta razmisljate... Ili mozda ne cinite propuste uopce.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 16:39 |
|
|
Ja i kada prdnem, ja se preispitujem i gledam okolinu oko sebe da nisam kome narušio bezbjednost udisanja čistog bez gadnih prdeža vazduha. Sad šalu na stranu, prirodno je da se stalno preispituješ, jer to je odlika sasvjesnog čovjeka kojem je stalo do sebe i svoje sredine i to nije ništa neobično.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 16:44 |
|
|
Je, normalno je... Al previse kritike... ne znam bas... Smeta. Osobito prva recenica.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 16:57 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Taman kolko treba
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 17:56 |
|
|
Ne bas. Ako bi se covik samo griza zbog propustenog trenutka kod zenske, iliti zbog posla itd. mozes se pokopati. Tako je kako je, idemo dalje.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 21:06 |
|
|
Blago se tebi. Ja se opet previse zderem, razmisljam... znam da nema smisla, al jebiga...
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 21:34 |
|
|
Pa ne zderi se. Znas kako ja to prosmatran...sto ces ako napravis kapitalnu pogresku u zivotu, ili ti se neko veliko zlo desi, kako ces to onda izdrzati. A pod kapitalnu gresku ne svrstavan neku upropastenu vezu, iliti propustenu sansu na poslu. U stvari to je prdac sto ti se moze desiti, a kus' onda. Pa dobro ti je pajdo, vidin imas dobro za izisti , valjda si zaposlen i mnogo toga te zanima. Ono, uzivaj u trenutku, sto je bilo bilo, ako ces se sicati, sicaj se neke dobre guzice, neke slatke male, ali bez da te blues uvati.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 21:50 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8166 Lokacija: Republic of Srpska
|
Samokritičnost je majka. Štaviše i u trenutku dok pišem ovaj post, preispitujem sam sebe je li lijepo uopšte iznijeti stav na ovoj temi.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 27 srp 2013, 21:59 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17411 Lokacija: יום טוב
|
Aztec je napisao/la: Je li jednostavno zaboravite propuste, ili o njima dosta razmisljate... Ili mozda ne cinite propuste uopce. ovo zadnje, naravno. šalu na stranu, samokritičnost je dobra do određene mjere. ali ako pretjeraš i preispituješ svaku sitnicu u i oko sebe, nećeš se maknuti s mjesta. osim toga, neke pogreške su previše zabavne da ih ne bi ponovio.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 28 srp 2013, 11:01 |
|
|
storaB je napisao/la: Samokritičnost je majka. Štaviše i u trenutku dok pišem ovaj post, preispitujem sam sebe je li lijepo uopšte iznijeti stav na ovoj temi. Najbolje je biti kritičan prema drugima, izbaciti negativnu energiju i preneti je na drugog, pa nek neko drugi sebi jede džigericu i oboli od raka zbog stresova. Nepravedna i nemoralna taktika, ali daleko zdravija. Jedina posledica je da ćete najverovatnije izgubiti dosta prijatelja zbog takvog ponašanja. Ali ništa nije savršeno i zdravlje je iznad svega.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 28 srp 2013, 11:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24010 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Često. Ali onda također vidim da masa ljudi oko mene nije ni najmanje samokritična prema sebi, pa se razočaram. Zato sam postao antisocijalist. Ljudi se ogromno razlikuju, tako da i treba biti razlika među njima u svim segmentima, - pogotovo financijskom.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 28 srp 2013, 13:03 |
|
|
Inače, postoji jedna teorija, i ja verujem u nju. Čovek može istinski da bude ljut samo na sebe i ni na koga više. Čak i kada te neko zajebe, ti nisi ljut na njega što te je zajebao, nego na sebe jer si bio glup ili naivan pa si dozvolio te zajebe. Čovek nikad ne može da bude ljut ni na koga osim na sebe. Zato ja pokušavam da se izbavim te (svima urođene) osobine i pregacujem guilt i nervozu na druge tako što im kažem da su oni u stvari sve krivi. Dosta njih više ne odgovara na moje telefonske pozive.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 30 srp 2013, 19:55 |
|
|
Dok su modovi petljali s temom, tema ode u kitu krasnu.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 30 srp 2013, 20:32 |
|
|
Kritikujem druge a ne sebe.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 06 kol 2013, 19:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24010 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mene interesira je li to samo moj subjektivan osjećaj - da je sada samokritika mana u sadašnjem društvu i trenutno postavljenom sustavu vrijednosti?
U javnom djelovanju, u businessu, u običnim malim društvima/rajama, u muško-ženskim odnosima se generalno više poštuje odlučnost, beskomprosmisnost, razmetanje, hvalisavost, a samokritika je odraz slabosti ili šta?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 06 kol 2013, 20:02 |
|
|
Odakle ti to. Pa drug Djilas je pisao o pozeljnosti samokritike prije drugarske kritike u nasem samoupravnom socijalistickom drustvu . Nu salu na stranu imas pravo. U trenutku eksplozije drustvenog egoizma samokritika prezivljava jedino u manjim moralnim grupacijama a gdje se stvorila merit elita onda i u merit eliti.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 13 svi 2014, 13:52 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 13 svi 2014, 22:02 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
lider30 je napisao/la: Mene interesira je li to samo moj subjektivan osjećaj - da je sada samokritika mana u sadašnjem društvu i trenutno postavljenom sustavu vrijednosti?
U javnom djelovanju, u businessu, u običnim malim društvima/rajama, u muško-ženskim odnosima se generalno više poštuje odlučnost, beskomprosmisnost, razmetanje, hvalisavost, a samokritika je odraz slabosti ili šta? Malo bih modificirao. Problem je što danas, zbog dostupnosti instant-informacija, svaka šuša misli da zna sve o svemu i, što je najgore, ima medij gdje će tu dijareju isprazniti.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 14 svi 2014, 10:47 |
|
|
Ovo je vrijeme dušu dalo za idiote.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 14 svi 2014, 12:45 |
|
|
SDB je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mene interesira je li to samo moj subjektivan osjećaj - da je sada samokritika mana u sadašnjem društvu i trenutno postavljenom sustavu vrijednosti?
U javnom djelovanju, u businessu, u običnim malim društvima/rajama, u muško-ženskim odnosima se generalno više poštuje odlučnost, beskomprosmisnost, razmetanje, hvalisavost, a samokritika je odraz slabosti ili šta? Malo bih modificirao. Problem je što danas, zbog dostupnosti instant-informacija, svaka šuša misli da zna sve o svemu i, što je najgore, ima medij gdje će tu dijareju isprazniti. To je problem, plus činjenica da smo mi kao narod malo pretjerano kritični prema sebi što bi rekao da je posljedica onog nabijanja osjećaja krivnje u drugoj Jugi i provincijskog mentaliteta od prijašnjih državnih tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 14 svi 2014, 12:49 |
|
|
Ajde da i ja kao plus dodam informacijsko smeće koje guši ljudski okoliš i potrebu za diferenciranjem onog kvalitetnog od nekvalitetnog.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 14 svi 2014, 12:55 |
|
|
doc je napisao/la: Ajde da i ja kao plus dodam informacijsko smeće koje guši ljudski okoliš i potrebu za diferenciranjem onog kvalitetnog od nekvalitetnog. Svakako ovome pridonosi i struktura novinara u RH koja je jedna od neprofesionalnijih u EU.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Koliko ste kriticni prema sebi? Postano: 19 svi 2014, 18:16 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Nisam uopste samokriticna. Nemam razloga. Iako sam cesto brzopleta nikad se ne dovedem u situaciju da zalim za necim sto sam uradila. Znam da imam i pozitivnih i negativnih osobina, samo sto ove negativne nisam jos skuzila jer nisam sklona preispitivanju sebe Zezam se. Definitivno sam zadovoljna sobom i ne bih nista mijenjala.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 23 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|