Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82154 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Doboj ako se hitno i brzo ne očisti od par km2 površine mulja (a treba bar 50 milijuna maraka sredstava za to), cijeli grad će se pretvoriti u smrdljivu močvaru u kojoj neće biti moguće od smrada, zaraza i kukaca živjeti.
Oni koji su bili i išli pomagat kažu da grad već sada užasno smrdi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Dobro ako se i smjeste nekako ljud su faktički izgubili i posao ako je ga iko i imao. To i ne spominjete, neko ko je radio u jednom mjestu a izgubio je kuću u klizištu i zemlja mu je otišla nema rajšta da se vraća a izgubio je i posao npr u nekoj firmi čim nema kuće.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Satraše se arapi, braća naših sugrađana da pomognu Bosni i Hercegovini. Navodno su natrpali toliko da se stvorila gužva u Sueskom kanalu, doć će to za par dana.
Satraše se arapi, braća naših sugrađana da pomognu Bosni i Hercegovini. Navodno su natrpali toliko da se stvorila gužva u Sueskom kanalu, doć će to za par dana.
BIla je skoro poplava u Meki neznam da li su naši pomogl. Mislim da će oni pomoći ali kasnije evo bilo je malo Turaka nešto pomoći, za sad manja je pomoć od muslimanskih zemalja sa poređenjem Europskih zemalja.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Posavska županija se smjestila po Hrvatskoj, u ZDK puno ih je u Zenici. Gdje su ljudi iz Doboja, Bjeljine itd?
Ovi iz Doboja su u lokalnim selima i Derventi,a iz Bijeljine u Bijeljini,velika je Bijeljina poplavljen je manji dio opstine.Svi se sada vracaju u Doboj,a Bijeljinci za sada samo u Janju i Amajlije te ona sela uz Drinu.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
Posavska županija se smjestila po Hrvatskoj, u ZDK puno ih je u Zenici. Gdje su ljudi iz Doboja, Bjeljine itd?
Ovi iz Doboja su u lokalnim selima i Derventi,a iz Bijeljine u Bijeljini,velika je Bijeljina poplavljen je manji dio opstine.Svi se sada vracaju u Doboj,a Bijeljinci za sada samo u Janju i Amajlije te ona sela uz Drinu.
Kako misliš svi se vračaju? A zaraze, opskrba, blato? Vračaju se ekipe čistit valjda?
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Ostrožac je napisao/la:
panteri je napisao/la:
Kako misliš svi se vračaju? A zaraze, opskrba, blato? Vračaju se ekipe čistit valjda?
U Bijeljini i nije bilo toliko dramatično, čuo sam s terena.
U Doboju jest ali evo prošlo i čisti se:
Na kraju od poplava i neće bit neka velika šteta, novi podovi i namještaj, pokoja cesta i sl. Na migracije će puno više utjecat klizišta, tu nema nazad.
Čini se da je Doboj najveći od gradova koji su naj.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Definitivno mislim da je ovo zadnja faza ovih brdsko-planinskih sela, gdje su kuće napravljene na strminama i padinama planina i brežuljaka. Puna Bosna je takvih sela. Ovo će definitvno ubrzati kraj takvih sela. Sve mlađe od 40-45 ne vjerujem, da će više ikad ostati gore.
Zenica bi mogla dobiti novo stanovništvo.
Ovaj zadnji rat, gdje god je prošao dobrano je očistio takve vukojebine i to je jedna od pozitivnih razultata tog klanja. Međutim, problem su oni koji su "ostali na svojim ognjištima". Oni su stvorili jedan neprirodni debalans kojega ni crna zemlja nije mogla podnijeti te je poduzela sve da izbalansira teritorij. Uz pomoć HAARPA... A ni Vatikan nije mirovao, kao ni Židovi...
Kako pustošenje sela može biti pozitivno? U kojem smislu je to pozitivno? U 21. stoljeću grad je nepotreban (grad sa socijalističkim stanovima je štetan, takvi su naši većinom) ukoliko u selo dovedeš potrebnu infrastrukturu. Cijeli sam život proveo u većim gradovima (za europski pojam), osobno bih najradije obitelj puno radije podizao u selendri koja ima potrebnu infrastrukturu ili manjem gradiću neko u nekom smrdljivom i natrpanom velikom. Gade mi se iskompleksirani idioti koji imaju taj nekakav socijalistički prjezir prema selu kakav je 'zamirisao' iz tvog posta.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Doboj je zona sumraka... Ruzne se igre igraju preko ljudi. Tesanj i Usora su ih spasili. RS je zakazao, tek je danas stigla pomoc, nakon sto su načelniku oduzeli ovlasti. Slucajno??? Mislim da ne!
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
Vracaju se, ciste,pospremaju,izvlace vodu tj.ispumpavaju,jedino djeca su na selima ili manjim dijelom u Derventi.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
Doboj je zona sumraka... Ruzne se igre igraju preko ljudi. Tesanj i Usora su ih spasili. RS je zakazao, tek je danas stigla pomoc, nakon sto su načelniku oduzeli ovlasti. Slucajno??? Mislim da ne!
U cemu su spasili Doboj,cuj Usora spasila,nije Doboj niko mogao spasiti,sto se tice pomoci,ona stize od prvog dana,nisi ti u toku.
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
U pravu je Panteri, pa lako je za Doboj koji je okružen brdima, ima u samom Doboju mjesta gdje se možeš sklonit. Problem je recimo u B. Šamcu ili Gunji gdje nemaš uzvišenja.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
U Bijeljini i nije bilo toliko dramatično, čuo sam s terena.
U Doboju jest ali evo prošlo i čisti se:
Na kraju od poplava i neće bit neka velika šteta, novi podovi i namještaj, pokoja cesta i sl. Na migracije će puno više utjecat klizišta, tu nema nazad. Bice bogami ipak velike stete,narod nije pri parama,a tesko da ce ove mudonje dati pare za nadoknadu stete.Sto se tice cesta,to ce lako,to je najmanji problem. Bijeljina,pa i nije toliko kao Doboj,ali opet iz istog razloga kao za Doboj bice velike stete,jednostavno Dodikova ekonomska politika je unistila ekonomski veci dio naroda. Npr.stvar za Bijeljinu jeste i sto se tamo kao i npr. u Zeljeznom polju ili Maglaju nalazi ogroman broj izbjeglica koji su se morali jednom kuciti+plus one poplave 2010.godine,a sada jos ovo.
U cemu su spasili Doboj,cuj Usora spasila,nije Doboj niko mogao spasiti,sto se tice pomoci,ona stize od prvog dana,nisi ti u toku.
Ako nemate pojma i ti i junuz nemojte pričati! Bio sam u dobo među prvim koji je ušao u petak. Znači Dodik nije poslao Doboju kiflu... Tesanj od Hife, Asa, Madia, Mesića Usora od Ćosićpromexa, Inospeda, Katica sve živo dovukli, o obicnim ljudima da i ne pričam su donijeli sve zivo... Da su iz Prnjavora pjeske krenuli došli bi. Danas ovaj Zec došao sve stiže samo da se nacelnik nesposoban ispao. Poslije ove poplave Doboj je lak plijen za Muslimane...
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.