HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 17:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 910 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 11 pro 2013, 14:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27103

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 20 pro 2013, 20:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Citat:
Udba u zagrebu nije me mogla vrbovati da optužim rahmetli Salima Šabića za pronevjeru oko izgradnje zagrebačke džamije

petak, 13 Decembar 2013 u 20:13 sati
IZNENAĐEN SAM NA ONE SA KOJIMA SAM DIJELO DOBRO I ZLO U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI DA SU NASJELI NA ZAGREBAČKU UDBAŠKU PRIČU

Autor: Reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić / www.bosnjaci.net

Nisam se iznenadio od komunističke udbe u Zagrebu, koja me nije mogla vrbovati da optužim rahmetli Salima Šabića za pronevjeru oko izgradnje Zagrebačke džamije, da je ostavila svoj pismeni trag o mom razgovoru sa njima o tome. Ali sam se iznenadio da ima onih sa kojima sam u Islamskoj zajednici u najtežim vremenima dijelo dobro i zlo, koji su nasjeli na tu zagrebačku udbašku priču, koja ima za cilj da među nas ubaci kost nepovjerenja.

RIJEČI DR. KAJANA KOJE SVJEDOČE O MOM RADU: Ja sam ponosan na svoj rad glavnog imama u Zagrebačkoj džamiji. Dovoljno mi je svjedočenje o tom mom radu uglednog bošnjačkog intelektualca i književnika dr. sc. Ibrahima Kajana: "Uz brojne imamske poslove, dr. Mustafa Cerić svoj je prostor aktiviteta pronalazio svugdje: u edukativnim programima, u izdavačkim planovima, u organiziranju međunarodnih simpozija po kojima je Zagrebačka džamija stekla izuzetno važne kulturološke reference i u nas i u svijetu. Tako su, recimo, među prvim u to vrijeme (1990.) objavljenim knjigama pod impresumom Zg-džamije, bila djela Envera Čolakovića koja su čamila u tami zaborava – romani Legenda o Ali-paši i Lokljani. Na obje je potpisan dr. Mustafa Cerić kao urednik. A tu se, godinu-dvije prije, začeo i niz zbornika s međunarodnog simpozija na goruće islamske teme koje su brinule svijet politike ali i muslimanski svijet – kako biti suvremen a ostati svoj i autentičan".

PONOSAN SAM NA MEŽUNARODNI SIMPOZIJ KOJI SAM OSOBNO OSMISLIO: Danas sam ponosan i sretan što su tada (1987, '88, '89, '90) na Međunarodnom simpoziju u Zagrebačkoj džamiji, kojeg sam osobno osmislio i vodio, mogli neopterećeno govoriti djelatnici Islamske zajednice, poput Hilme Neimarlije, Aziza Kadribegovića, Enesa Karića, Nusreta Čančara, Fikreta Karčića, Džemaludin Latića, Rešida Hafizovića, Adnana Silajdžića i dr. nakon što su dobili dozvolu od rahmetli reisu-l-uleme Naima Hadžiabdića da mogu doći iz Sarajeva u Zagreb. Nadam se da se i oni sjećaju tih naših zajedničkih radosti što nam se u Islamskoj zajednici u Zagrebu, jer to tada nije bilo moguće u Sarajevu, pružila prilika da govorimo o važnim islamskim temama u prisustvu svjetskih muslimanskih učenjaka, poput Sejida Muhammeda Neqiba Al-Attasa iz Malezije, Abdusselama, muslimanskog pakistanskog nobelovca, Ekmeleddina Ihsanoglua iz Turske i mnogih drugih. Međunarodnom simpoziju u Zagrebačkoj džamiji davali su veliki doprinos i visoki hravatski crkveni i svjetovni intelektualci.

NAKON IZLASKA IZ ZATVORA, NA MOJ POZIV, RAHMETLI ALIJA IZETBEGOVIĆ JE IMAO PRVI NASTUP U ZAGREBAČKOJ DŽAMIJI: Također, danas sam na poseban način ispunjen balagošću zbog činjenice da je, na moj poziv, nakon izlaska iz zatvora rahmetli Alija Izetbegović svoj prvi javni nastup imao na Međunarodnom simpoziju u Zagrebačkoj džamiji, jer to tada nije bilo moguće u Sarajevu, o temi "Etika u islamu". Tu sam se i prvi put sreo i upoznao sa rahmetli Alijom otkad je počela naša iskrena i plodna suradnja sve do njegove smrti. Ponosan sam na tu moju životnu suradnju sa rahmetli Alijom Izetbegovićem, koja ima pečat mog potpisa na osnivanje njegove političke stranke u vrijeme kad oni u Islamskoj zajednici od kojih je Alija tražio potpis nisu smjeli da se potpišu, a oni koji su htjeli nisu bili podobni zbog njihove sumljive prošlosti.

Oni koji danas smiju pošteno i slobodno misliti i govoriti znaju da su zahvaljujući Međunarodnom simpoziju u Zagrebačkoj džamiji Bošnjaci i Bosna imali veliku korist u odbrani od srpsko-crnogorske agresije i genocida. Volio bih da je Međunarodni simpozij u Zagrebačkoj džamiji održao taj intelektualni nivo kojeg smo tada postigli. Nadam se da će muftja zagrebački dr. Aziz Hasanović ponovo oživjeti tradiciju Međunardnog simpozija Islamske zajednice u Hrvatskoj, na kojem bi se ponovo okupljali slobodoumni Bošnjaci sa cijelog Balkana i na kojeg bi opet mogli dolaziti ugledne naučnici is muslimanskog svijeta i tako širiti istinu o našoj vjeri, naciji i kulturi. Jer, Zagreb danas kao i nekada pruža gostoprimstvo muslimanima iz svjeta, dok ih, posebno Arape, Sarajevo danas kao i nekada svojom političko-medijsko-rasno-diskriminatorskom pričom odbija i odvrača od nas.

KAKO ODRUBITI SLOBODNU BOŠNJAČKU GLAVU: Nije nepoznato da je Hasan Čengić nakon zatvora bio primljen u Zagrebačku džamiju kao imam, kao što je i njegova supruga Fahira Fejzić radila kao muallima. Bio je to uspješan tim, koji je dobro međusobno surađivao tako da je bilo teško da bilo ko od nas surađuje sa bilo kim drugim, posebno ne sa zagrebačkom udbom, i posebno ne na štetu rahmetli Salima Šabića, kojeg su, nakon što nisu mogli naći nikog u Zagrebu, iz Sarajeva optužili da je bio suradnik KOS-a. Jer je tadašnji kao i sadašnji Omer-paša Latas imao zadatak da odrubi svaku slobodnu bošnjačku glavu koja se tada pomolila a koja je mogla biti viša od njegove glave.

DŽEMALUDIN LATIĆ VEĆ JE JEDNOM TRAŽIO HALALA OD MENE ZBOG NEPRIMJERENE JAVNE UVREDE, OČITO SE NIJE OPAMETIO: Džemaludin Latić je već jednom tražio halala od mene zbog neprimjerene javne uvrede. On se, očito, nije opametio, već ponavlja istu grešku. Molim Allah Milostivog da Džemaludina Latića uputi na pravi put i da mu otvori oči da vidi da je "Avaz" krenuo krivim putem, ubijajući ljude u zdrav mozak umišljajem da su vlasnik "Avaza" i njegov mu urednik jedino ispravni a svi drugi da su pokvareni. Tužno je i ružno da su se naizgled umni ljudi u Bošnjaka i to iz Islamske zajednice stavili u službu maloumnih, neodgovrnih i nada sve opsnih poigravanja sa našom zajedničkom sudbinom u okruženju, koje nam nimalo nije naklonjeno ni povijesno ni kulturno ni vjerski ni nacionalno.

A što se tiče moje prošlosti, kao i prošlosti časnog muftije Zukorlića, Džemaludin Latić ne treba da brine. Sveznajući sve zapisuje, preciznije i tačnije nego bilo koja Udba, kao ni bilo koji "Avaz", pa, stoga, svako će vidjeti što je dobrog uradio i koliko trun; svako će vidjeti što je zla počinio i koliko trun drugome.

Također, Džemaludin Latić ne treba da se sikira o mojoj sadašnjoj i budućoj karijeri.
Sve je u Allahovoj milosti i mudrosti.



_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 23 pro 2013, 12:26 
Offline

Pridružen/a: 10 svi 2009, 16:05
Postovi: 298
https://www.youtube.com/watch?v=oBcgRWxiW4M

_________________
BOSNIAK PAROLE:
„To što je vaše, to je i naše, a što je naše, to ne može biti i vaše“


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 26 tra 2014, 12:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Uskoro će biti i službeno. Samo nije htio reći hoće li se kandidirati kao "hrvatski" član predsjendištva ili bošnjački.
Bosna i službeno ulazi u grupu država sa islamskim mulama i imamima koji se petljaju u vođenje države, sve da i odustane od ovoga kasno.

Što se Klixovci ustrtarili podjele bošnjačkih glasova i svađa, a bome i preslike situacije iz Egipta.
Ništa ne brinite dragi Klixovci tu su Srbi i Hrvati da vas brane od radikalnog islama i neće dozvoliti nikakve sharia zakone. No u vaših 30% se morate sami snalaziti i braniti od toga.

Citat:
Cerić: Još nisam odlučio, ali razmišljam o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH

Ponovo u žiži zbivanja od kad se u Bosni i Hercegovini počelo spekulirati da i će se i on kandidirati za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, ali i globalnom medijskom lupom, od kako su ga dva britanska desno orjentirana lista optužila da je kao bliski suradnik britanskog premjera Tony Blaira - ipak, prikriveni islamski ekstremista, bivši bh. reis-I-ulema BiH dr. Mustafa Cerić u ekskluzivnom intervju za Anadolu Agency (AA), odgovorio je na ta i na pitanja o svojoj mogućoj političkoj karijeri.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 09 svi 2014, 10:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Nek se kandidira, uzet će dio Kukićevih glasova :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 18 svi 2014, 14:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Odgovaram na "vidovnjački" upis iz 2009.

Robbie MO je napisao/la:
Bilo bi red da i glavni bošnjački političar ima svoju temu na hercegbosni. :zubati



Citat:
AHMEDIJA U POLITICI : CERIĆ NAJAVIO JURIŠ NA TRON „PRVOG U BOŠNJAKA“

JOŠ SE JEDINO DODIK RADUJE CERIĆEVOM POVRATKU NA POLITIČKU SCENU!

Mada u svom posljednjem javnom istupu tvrdi da još nije prelomio odluku, upućeni tvrde da će se bivši reis Mustafa Cerić kandidirati za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH; Slobodna Bosna analizira realne domete Cerićeve političke ambicije da se dokopa toliko željene pozicije „prvog u Bošnjaka“

Najava predsjedničke kandidature bivšeg reisa Mustafe Cerića nije izazvala osobitu pažnju političke javnosti, za što postoje najmanje dva debela razloga. I dok je nosio džube i vazio s džamijskog minbera, Cerić se mnogo više bavio profanim nego duhovnim temama, koristeći pritom standardni politički diskurs goleme većine bošnjačkih lidera, tako da njegov puni politički angažman nikoga nije pretjerano iznenadio.

Drugi razlog za izostanak ozbiljnijih reakcija krije se u procjeni goleme većine političkih analitičara da će se Cerićeva predsjednička kandidatura okončati kao „izborno mrtvorođenče“- malo ko naime vjeruje da bilo koji pojedinac bez ikakve partijske infrastrukture može ostvariti solidan izborni rezultat, makar imao veliku ambiciju, strast, energiju i novac, a sve to nesumnjivo posjeduje bivši reis Cerić.

SRUŠEN MIT O CERIĆEVOJ MOĆI

Tim prije što je predsjednički kandidat Mustafa Cerić puno ranije izgubio oreol svemoći koji je brižljivo gradio proteklih godina uz obilatu medijsku potporu Radončićevog Avaza. Mit o Cerićevom utjecaju u vjerskim strukturama i muslimanskim vjerničkim masama razbio se u paramparčad još prije četiri godine kada je svom snagom „zalegao“ iza predsjedničke kandidature Fahrudina Radončića i - izgubio. Pokazalo se da Islamska zajednica nije monolit, da je kredibilitet tadašnjeg reisa Cerića bitno narušen i da njegova riječ nema nekadašnju težinu i ekvivalent naredbe o kojoj se ne raspravlja. Dapače, još za mandata duhovnog lidera muslimana, Cerić je na sebe navukao gnjev cijele plejade muslimanskih intelektualaca građansko-liberalnog diskursa okupljene na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, predvođene Hilmom Neimarlijom, Enesom Karićem, Rešidom Hafizovićem, Adnanom Silajdžićem, Mustafom Spahićem, koji su mu zamjerali neprimjerenu rastrošnost i megalomanske projekte kakav je, primjerice, izgradnja rezidencijalne palače na Kovačima u stulu otomanskih sultana.

Cerićev utjecaj na imame također je oslabio puno ranije, što se prvi put jasnije vidjelo na vjerskoj manifestaciji „Moj ummete“ održanoj prije nekoliko godina, koju je napadno bojkotiralo skoro 200, uglavnom, sarajevskih imama!

VJEROLOMNI SAVEZNICI

Cerićevi aduti u predsjedničkoj kampanji dodatno su otanjili nakon definitivnog razlaza s Fahrudinom Radončićem i gubitka medijske podrške Dvevnog avaza. Radončić se na svojoj koži prije četiri godine uvjerio da je Cerićeva riječ u krugovima vjernika izgubila težinu, pa se nedugo nakon oktobarskih izbora 2010. godine počeo napadno distancirati od svog dugogodišnjeg saveznika Mustafe Cerića. Na stranicama Radončićevog Avaza, na kojima su ranije redovno objavljivane džamijske hutbe reisa Cerića, sa zakašnjenjem od bezmalo dvije decenije objavljen je „strogo.pov.“ dokument sumnjive vjerodostojnosti o navodnoj Cerićevoj dugogodišnjoj suradnji s komunističkom tajnom policijom u čijoj se doušničkoj mreži pojavljivao pod kodnim imenom „Vezir“!

Cerić će teško okupiti kritičnu masu pristalica koji će bezrezervno i bez solidnog novca slijediti njegov hazardni politički cilj. A Mustafa Cerić, definitivno je jasno, ne može računati na izdašni izvor novca za finansiranje svoje izborne kampanje. „Prvi reket Sarajeva“, kako su Cerića svojevremeno prozvali neki bošnjački poduzetnici, nije uspio ni u naponu snage, još pod plaštom vjerske titule, osigurati dovoljan pritok novca za dovršetak rezidencije na Kovačima koja i danas, skoro deset godina nakon početka izgradnje, stoji nedovršena kao okamenjeni simbol njegove megalomanije i nedostatka mjere. Na podršku bošnjačkih biznismena više ne može računati, a teško da može pronaći i nekog arapskog šeika spremnog da odriješi kesu i obilato finansira njegovu izbornu avanturu.

Bez novca, bez stranačke infrastrukture, bez medijske podrške, bez eksplicitne podrške vjerskih struktura, Cerićeva predsjednička kandidatura mogla bi se okončati potpunim debaklom.

Mada je svjestan svih navedenih ograničenja i limita, gonjen neutaživom željom za vlašću, Cerić ne odustaje. Doduše, u svom posljednjem javnom istupu rekao je da još nije prelomio konačnu odluku, ali upućeni tvrde da je puno ranije zacrtao cilj da po skidanju ahmedije krene u bitku za osvajanje pozicije „prvog u Bošnjaka“.

REAKCIJE NA CERIĆEVU KANDIDATURU
Bošnjački lideru suzdržani, Dodik likuje


Lider SNSD-a Milorad Dodik prvi je i za sada jedni stranački lider u BiH koji je Ceriću javno poželio dobrodošlicu. Dodika iskreno veseli Cerićeva kandidatura, jer bi mu pružila obilje dokaza za tezu o potpunoj sraslosti vjere i politike u bošnjačkoj nacionalnoj zajednici, kao i dokaza o bošnjačkoj nespremnosti da slijede sekularne vrijednosti građanskog društva. Cerićev uspjeh na predsjedničkim izborima bio bi vjetar u lađa Dodikovim referendumskim ambicijama.

TRBUHOM ZA KRUHOM
Cerić dobio dvogodišnji angažman u Jordanu


Nedugo nakon gubitka čelne funkcije u Islamskoj zajednici BiH, Mustafa Cerić se sa suprugom privremeno nastanio u Jordanu, gdje je dobio dvogodišnji angažman vanrednog predavača na tamošnjem univerzitetu. Svoju kuću u Sarajevu, koje se dokopao nakon rata na krajnje sumnjiv način, dao je pod najam ambasadoru jedne evropske države, uz mjesečnu kiriju od 7.000 eura, a za kratkog boravka u Sarajevu odsjeda u stanu svoje kćerke.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 18 svi 2014, 14:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To je lider kakvog Bošnjaci trebaju. Sad ili nikad.

Kako bi se on ponašao da mu srpski član predsjedništva blokira "BiH glas" o UN povelji za Palestinu ? Potukao bi se ili bi od muke skočio kroz prozor zgrade.

Citat:
Mustafa Cerić o Vučiću : Važnije bi mu bilo da se poklonio ubijenoj djeci Sarajeva!


Citat:
Cerić: Bakiru neću odgovarati, Vučiću kažem da i mi poštujemo granice Srbije, Dodiku da prestane sanjati!

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 19 svi 2014, 10:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 lis 2013, 08:36
Postovi: 791
Uz sve ove kataklizmičke vijesti evo i tračak sunca na obzor. Mustafa Cer ulazi na velika vrata u politiku. Sada će trakavica Sejdić-Finci dobiti novi momenat. Kako da Turčin bude član predsjedništva? te će dobiti novo ime Sejdić-Finci-Cer. U svakom slučaju ovo je divno za sve koji vole osmanlije, Turke, Sunite itd. Čestitam im :zivili


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 15:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Bakir vs Cerić kao King Kong vs Godzilla

Citat:
Cerić sutra objavljuje odluku o kandidaturi za Predsjedništvo BiH

SARAJEVO - Dr. Mustafa Cerić sutra će javnosti saopćiti odluku o najavljenoj kandidaturi za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je bh. novinskoj agenciji Patria (NAP). Cerić je za sutra sazvao konferenciju za novinare u sarajevskom hotelu Evropa, i očekuje se da će bh. javnost upoznati sa svojom odlukom.

On je ranije u medijima isticao da razmišlja o tome da se prijavi kao nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Kako nezvanično saznaje NAP, Cerić će saopćiti da ide na izbore, a spremna je i sva dokumentacija i potpisi neophodni za prijavu kandidature.

Sam dr. Cerić u ovom trenutku nije bio dostupan za komentar novinarima agencije Patria.

(NAP)

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 15:32 
Offline

Pridružen/a: 23 svi 2014, 16:55
Postovi: 1053
Sad ce se bosnjacki glasovi razlit na sve strane pa mozda Hrvati napokon dobiju svog predstavnika ali da je stvarno Hrvat a neki hibridni kao Komso


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 15:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2014, 02:07
Postovi: 751
Lokacija: Planet Zemlja
Mislim da se ovom starom hodži posvećuje suvišna pozornost s naše strane. On na međunarodnom planu više šteti negoli koristi Bošnjacima a što se kandidature tiče i ona nam ide u prilog; smanjuje se mogućnost (kroz rasipanje glasova) da nam opet člana predsjedništva izaberu. S druge strane i da nam izaberu člana predsjedništva opet je u našu korist jer će pritisak MZ na njih porasti a i hrvatski politički establišment ima onda još bolje argumente u rukama da nas podrži. Klackalica je jednostavno prevagnula na našu stranu i sada nam je nije ni teško održavati u tom položaju. Treba samo biti na oprezu i oboružati se strpljenjem.

_________________
Došao je tiho i ušao u legendu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 15:47 
Offline

Pridružen/a: 23 svi 2014, 16:55
Postovi: 1053
Slazem se ali strpljene ima granice a mi cekamo preko dva desetljeca da se nesto pomakne,politika na stranu ekonomski smo jaci od njih,imamo Hrvatsku koja je clanica EU-a i Nato.-a pa moze urgirat za nas,sto vrijeme vise odmice nama dakako ide u korist ali problem je sto nama MZ nije bas naklonjena posebno ovi ,,visoki,, predstavnici u BiH,uglavnom neka svjetla buducnost je jos podaleko


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 15:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 srp 2010, 12:57
Postovi: 2360
Podržavam Cerića i volio bih da dobije.

Već ga vidim kao Ruholaha Homeinia - povest će islamsku revoluciju u BiH i sukobit će se s kafirima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 16:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Cerić: Bit će po mom !
Radmanović: E baš neće !
Cerić: Skače kroz prozor od muke.

Muslimani se konstantno Srbima namještaju na knockdown.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 16:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2014, 02:07
Postovi: 751
Lokacija: Planet Zemlja
Red Member je napisao/la:
Slazem se ali strpljene ima granice a mi cekamo preko dva desetljeca da se nesto pomakne,politika na stranu ekonomski smo jaci od njih,imamo Hrvatsku koja je clanica EU-a i Nato.-a pa moze urgirat za nas,sto vrijeme vise odmice nama dakako ide u korist ali problem je sto nama MZ nije bas naklonjena posebno ovi ,,visoki,, predstavnici u BiH,uglavnom neka svjetla buducnost je jos podaleko


Znaš onu biblijsku; strpljen-spašen :kava Na mladima svijet ostaje a mi moramo na buduća pokoljenja misliti i ne ponavljati pogreške iz prošlosti gdje smo medijski očajno izgledali. Mi smo rat oružjem dobili ali smo onaj medijski izgubili i zato smo tu gdje jesmo. Mislim da sam bio dovoljno jasan i da su daljnja pojašnjenja izlišna!

_________________
Došao je tiho i ušao u legendu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 16:43 
Offline

Pridružen/a: 23 svi 2014, 16:55
Postovi: 1053
Jopa je napisao/la:
Podržavam Cerića i volio bih da dobije.

Već ga vidim kao Ruholaha Homeinia - povest će islamsku revoluciju u BiH i sukobit će se s kafirima.


Hoce svakako on je bas onako politicki kapacitet ma nema ga Tunguzija :sega


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 28 svi 2014, 22:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Dobro gospon Hill, čitat ćemo na Wikileaks što si stvarno mislio. Do tada možeš politički korektno naprdivati.

Citat:
"Bivši reis Cerić i gospodin Kebo imaju puno pravo da se kandidiraju za Predsjedništvo. Vidjet ćemo ko će još biti dio te utrke. Bit će jako zanimljivo od sada pa do 12. oktobra", kazao je Hill.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 13:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Svaka čast, Bošnjacima je najpotrebniji neko ko će lupiti šakom u sto, i čvrsto se postaviti kontra svih neprijatelja. Samo ne znam je li proučio ustav i skontao da u predsjedništvu ne postoji preglasavanje.

Citat:
Mustafa Cerić i zvanično ulazi u politiku: Napravit ćemo 'Maršalov plan' za izlazak BiH iz krize

Bivši reisu-l-ulema i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić na konferenciji za medije u Sarajevu potvrdio je da će se na predstojećim izborima kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

Cerić je na početku svoga obraćanja iskazao saosjećanje sa svim građanima BiH koji su pogođeni poplavama te uputio apel svima u domovini i svijetu da im se pomogne.

Kada je riječ o kandidaturi za člana Predsjedništva BiH kaže da je nije donio sam, niti lako, kao i da je podršku i ohrabrenje dobio od porodice, sugrađana, saradnika i prijatelja iz Evrope; Amerike, sa Istoka...

Naveo je kako smatra da Predsjedništvo BiH može biti najsnažniji mehanizam za razvijanje i očuvanje državnosti BiH.

"Dvadeset godina je bilo dosta za tranziciju, vrijeme je za ujedinjenu poziciju u interesu svih građana. Vrijeme je za jedinstvenu državnu politiku, koja je oslobođena od usko stranačkih interesa i ličnih želja", rekao je Cerić.

Naglasio je tri stvari koje čine okosnicu njegovog budućeg, političkog i društvenog djelovanja, a to su borba za ljudska prava, sigurnost i ekonomski progres.

"Ako dobijem povjerenje na izborima, moj strateški plan je da okupim naše ljude u domovini i svijetu koji rade u velikim i respektabilnim korporacijama da nam pomognu da napravimo 'Maršalov plan' za izlazak BiH iz ekonomske krize, posebno nakon strašnih nedavnih poplava", zaključio je Cerić.

Na kraju je naveo da svoju ruku saradnje posebno pruža mladima koji prvi put izlaze na izbore u oktobru, a posebno poštovanje izrazio je ženama.

"Posljednji događaji koji su razorili domove i Bošnjaka i Srba i Hrvata pokazali su da ljudska solidarnost živi u nama, među nama i da ne poznaje granice. Vrijeme je da se u novonastalom ozračju povjerenja, prijateljstva i univerzalnih ljudskih vrijednosti gradi naša država", poručio je Cerić.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 13:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Dobrodošao efendija. Već sam se malo zabrinuo da nema rušitelja Bosne Komšića. Nadam se da će Cerić rezolutno pobijediti bošnjačkim glasovima. Ako ne pobijedi allah će gadno Bošnjake kazniti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 13:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Radmanović: Cerke ba prestani udarati glavom u zid neću priznati palestinsku državu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 13:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Izetbegović: 1.15
Bećirović ili netko drugi iz SDP-a: 1.30
Radončić: 1.50
Cerić: 2.50
Jerlagić: 6.50
Sefer: 10.00

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 14:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 lis 2013, 08:36
Postovi: 791
Eto dolazi spasitelj

:smajl010 :zivili :aleale :clap :smijeh


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 15:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Trebao bi se kandidirati i Luka Markešić, pa da lijepo imamo dvojicu mentalnih Osmanlija u Predsjedništvu BiH.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 17:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Cerić lijepo pokazuje da islam nije religija već politička organizacija. Inače hoće sa Bakirom dijeliti 50%-50% "vraćanje morala oca nacije".

Citat:
Cerić: Želim da u našu politiku vratim moral Alije Izetbegovića

Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH nakon što je i zvanično najavio kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na pretstojećim općim izborima, saopćio je novinarima danas u Sarajevu da je "zamrznuo" svoju funkciju predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Cerić je kazao da je ovo samo najava njegove kandidature, da kampanja još nije krenula. Na naše pitanje hoće li imati podršku manjih stranaka koje neće imati svoje kandidate za članove Predsjedništva, Cerić je rekao da ostaje da se još vidi kako će stranke i pojedinci odgovoriti na njegovu kandidaturu.

"Nije bilo nikakvih razgovora sa strankama, ali smo otvoreni za razgovore sa svima. Nezavisni sam kandidat zato što mislim da su stranke zbog svojih uskih stranačkih interesa nedovoljno ili nimalo efikasne da zaštite državu BiH od raznih, rekao bih, opasnosti s obzirom na geopolitičko stanje danas u svijetu. Ova kandidatura daje priliku svim strankama, odnosno slobodnim i nezavisnim pojedincima da se pridruže u jedan opći front, za koji mislimo da bi u ovim okolnostima mogao raditi na tome da sačuvamo i ojačamo državnost BiH kroz ekonomsko jačanje i vraćanje povjerenja i položaja BiH koji je u svijetu imala", kazao je Cerić.

Predsjednik A-SDA i načelnik Cazina Nermin Ogrešević, prošle sedmice je za Klix.ba kazao da će ta stranka podržati Cerića u utrci za mjesto u Predsjedništvu, ukoliko on zvanično objavi kandidaturu, što je danas učinio.

Na pitanje da prokomentira to što kao bivši vjerski lider ulazi u politiku te što se vjerski lideri općenito sve češće se bave politikom i zvanično, Cerić je kazao da se nada kako će imati "interesantan razgovor s kolegom, bivšim luteranskim svećenikom, a sadašnjim predsjednikom Njemačke".

"U cijelom svijetu postoji kriza morala i moja odluka da se bavim politikom je motivirana mojim znanjem o Konradu Adenaueru, koji je također htio da unese moral im, naravno, našim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, koji je najbliži tom modelu. Hoću li ja uspjeti da u politiku unesem morala koji nosim sa sobom, ne bih rekao isključivo religiskog, nego morala kao vrijednost da umijete razliku od dobro od zla i da umijete podržavati pravdu. Ja bih bio sretan ako bi moj ulazak u politiku bio doprinos moralnom ozdravljenju i obnovi našega društva", rekao je Cerić.

Komentirajući izjavu sadašnjeg reisa Huseina ef. Kavazovića koji je kazao prije nekoliko dana da ne bi volio da se Cerić kandidira na izborima te da Islamska zajednice nema svog kandidata niti favorita, niti će se organizirano uključivati u izborni proces, Cerić je rekao da je to sasvim korektna izjava i da Kavazović nije mogao bolju dati.

"Podržavam reisa Kavazovića u tome i bolju izjavu nije mogao dati. Istovremeno želim naglasiti da se ja nakon odlaska u politiku ne mislim baviti vjerskim pitanjima i izdavati fetve. Moj diskurs, moja razmišljanja će biti politička i djelovat ću politički, a ljudi će davati ocjenu o mom djelovanju sa političkog aspekta. Ja zatvaram jedno poglavlje u mom životu, kao poglavar vjerske zajednice i otvaram novo. Inače, ovakve odluke u mom životu su bile uvijek breaking news, za neke i neobične", izjavio je Cerić.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ajatollah Cerić : sve kontroverze
PostPostano: 29 svi 2014, 18:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Dobili smo nove predizborne ublehe, malo neočekivane.

Bakir: Cerić dijeli Bosnu i služi Dodiku.
Cerić: Neću dozvoliti da Bakir dijeli Bosnu.
Zlaja: Konglometar Bakir i Cerić uništavaju i dijele državu.

Monty Python sa jakim primjesama islama.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 910 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, daramo, iprodano, Naša Kvačica, nesorta, Tomba17 i 291 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO