|
|
Stranica: 25/37.
|
[ 925 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 24 lip 2014, 23:50 |
|
|
Conquest1453 je napisao/la: Na ovo "Nivo prije 1878?" neću ti ništa reći, samim pitanjem pokazio si kolika si neznalica. Ako ništa pročitaj malo historiju. 1580. je godina uspostavljanje tog ejaleta, koji se održao do raspada imperije, dakle normalno je da je takav bio i 1683. Ma super, pogledaj u moj avatar, lik pokazuje na Sarajevo u plamenu 1697 godine. To ti je Historija, a ne tvoje bajke.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 24 lip 2014, 23:51 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Molim vas samo nastavite gospodine Conquest
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ispast će još da su Bošnjaci Germani, Arijevci. Nazi medije i nazi etničku čistoću teritorija već imaju. Samo da je nekako gene malo promjeniti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Conquest1453
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Conquest1453 je napisao/la: Dodik je čovjek koji će svojom vođenjem u narednom mandatu apsolutno unišiti RS. Odnosno, odvesti u ekonomski propast, što znači i ukidanje RS-a.
I ja sam to načuo. Samo sabur, držte se. U vremenu krstaških pohoda, Bosna i Bosanski krstjani su odbijali trojstvo i priznavali jednog Boga - čisti monoteizam kao i Islam. Sultan Fatih je svojim osvajanjem prudužio vijek Bosni do sudnjeg dana. Inače i zapadna i istočna crkva bi Bosnu uništile do temelja i tada bi prestalo njeno postojanje, međutim u Bosnu dolazi čovjek pred kojim su drhtali. Osim toga Sultan Fatih je Bosni donio najljepši dar, Islam. Danas ponovo imamo takvog lider, Recep Tayyip Erdogan. Citat: Sultan Mehmed Fatih je mogao odmah da osvoji Sarajevo, ali je tri dana molio Allaha dž.š. ” Allahu ako će se u ovome gradu sve do Sudnjega dana čuti ezan, daj mi znak da osvojim ovaj grad”. Nakon treće noći sanjao je poslanika Muhameda a.s. U snu ga je pitao da li će ostati islam u Bosni a Poslanik mu odgovorio BAKI (trajno). Po tom snu brdo iznad Sarajeva dobilo je naziv Bakije. http://www.youtube.com/watch?v=you4Pey8aOA
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:06 |
|
|
Kakvih "krstaških pohoda" I kakve to veze ima da vam djeca danas u Kaknju nemaju grijanje u školama. Hrvati koje ste protjerali imaju grijanje.
|
|
Vrh |
|
|
Conquest1453
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Kakvih "krstaških pohoda" I kakve to veze ima da vam djeca danas u Kaknju nemaju grijanje u školama. Hrvati koje ste protjerali imaju grijanje. Vatikan i Konstantinopolj tih godina nisu bili ni malo toleratni, to je opće poznato. Nemoj da lupaš, kao prvo, Hrvate niko nije protjerao, sami su otišli. Kao drugo, kako da djeca nemaju grijanje, direktor JP Grijanje, i u Hagu svjedocio, takav čovjek svojoj djeci nikada na bi učinio tako nešto.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:17 |
|
|
Gospodine Conquest odusevljen sam Vasim upisima. Samo hrabro nastavite i ne dajte Bosnu dusmanima!
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:18 |
|
|
A dobro, Konjic. Sve mi to isto i strano kao Republika Srpska.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:32 |
|
|
Conquest1453 je napisao/la: BBC je napisao/la: Kakvih "krstaških pohoda" I kakve to veze ima da vam djeca danas u Kaknju nemaju grijanje u školama. Hrvati koje ste protjerali imaju grijanje. Vatikan i Konstantinopolj tih godina nisu bili ni malo toleratni, to je opće poznato. Nemoj da lupaš, kao prvo, Hrvate niko nije protjerao, sami su otišli. Kao drugo, kako da djeca nemaju grijanje, direktor JP Grijanje, i u Hagu svjedocio, takav čovjek svojoj djeci nikada na bi učinio tako nešto. Sami otišli? Sami sebi popalili kuće, a prije toga bijelu tehniku odnijeli u kakanj i visoko i poklonili islamskim teroristima, oni koji nisu mogli od svoje kuće, toliko su bili ljuti da su sami sebe ubili, silovali i zakopali? Jaro, jesi ti drkao kada, lizao pičku, probao rakiju, jebao neku trebu poslije koncerta?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:34 |
|
|
I oni iz Podrinja su sami otišli.
|
|
Vrh |
|
|
Muncimir
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 00:51 |
|
|
Conquest1453 je napisao/la: U vremenu krstaških pohoda, Bosna i Bosanski krstjani su odbijali trojstvo i priznavali jednog Boga - čisti monoteizam kao i Islam. Ta cijela vaša priča je novotarija koja nema veze sa islamom. Koliko su Turci na koje se pozivaš držali do baštine predosmanske Bosne? Gdje su oni prošli, gotovo ništa nije ostajalo od te baštine, a vi se sjetili nakon svega to jedno sa drugim povezivati.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 08:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Conquest1453 je napisao/la: BBC je napisao/la: I danas Dodika molite za funkcije u državi. Daleko ste dogurali. Dodik je čovjek koji će svojom vođenjem u narednom mandatu apsolutno unišiti RS. Odnosno, odvesti u ekonomski propast, što znači i ukidanje RS-a. Pratis ti sta zaduzivanje i one naslove u kojima pise MMF? Nije bas logicno da kamatar ubije duznika. Prije ce ga mrcvarit. S tim da Federacija tu malo gore stoji.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lip 2014, 09:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25842 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Conquest1453 je napisao/la: Citat: Sultan Mehmed Fatih je mogao odmah da osvoji Sarajevo, ali je tri dana molio Allaha dž.š. ” Allahu ako će se u ovome gradu sve do Sudnjega dana čuti ezan, daj mi znak da osvojim ovaj grad”. Nakon treće noći sanjao je poslanika Muhameda a.s. U snu ga je pitao da li će ostati islam u Bosni a Poslanik mu odgovorio BAKI (trajno). Po tom snu brdo iznad Sarajeva dobilo je naziv Bakije. http://www.youtube.com/watch?v=you4Pey8aOATako će nekada i potomci pobijenih Srebreničana pisati o Ratku Mladiću, osloboditelju Srebrenice, koji je muslimanima donio pravoslavlje. Citat: Đeneral Ratko Mladić je mogao odmah da osvoji Srebrenicu, ali je tri dana molio Boga svemogućega ” Gospode ako će se u ovome gradu sve do Sudnjega dana čuti zvuk zvona, daj mi znak da osvojim ovaj grad”. Nakon treće noći sanjao je poslanika Svetoga Savu. U snu ga je pitao da li će ostati Republika Srpska a Sveti Sava mu odgovorio ZANAVEKE (trajno). Po tom snu brdo iznad Srebrenice dobilo je naziv Zanavek. Nego fakat, jest da smo se fino ismijali ovoj budali, ali ipak je ovo malo previše istrolano u zadnjih 1-2 stranice.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 02 srp 2014, 16:29 |
|
|
Citat: Objekat je nacionalni spomenik kulture BiH Provaljeno u samostansku crkvu u Kraljevoj Sutjesci
U noći između 1. i 2. jula provaljena su glavna ulazna vrata u samostansku crkvu u Kraljevoj Sutjesci, koja je proglašena nacionalnim spomenikom kulture BiH, rekao je gvardijan Sutješkog samostana fra Zoran Jaković.
- Jutros smo primijetili i pozvali policiju, napravili su uviđaj i kao i obično što se kaže, istraga je u toku... Mi očekujemo da se provalnici pronađu i da se spriječe ovakva zlodjela i skrnavljenje vjerskih objekata u ovom slučaju i objekta proglašenog nacionalnim spomenikom kulture - kaže Jaković.
Fra Zoran Jaković ističe da se na ovom području sve češće događaju neke loše stvari te da je potrebno da policija pojača kontrolu na ovim prostorima i da se vrati policijska ispostava u Sutjesku koja je ukinuta prije pet - šest godina.
Da podsjetimo u aprilu ove godine izvršeno je teško razbojništvo u selu Ratanj. Tad je napadnuto dvoje starih i pri tome hendikepiranih mještana, koji su podlegli povredama.
A kako je i tad upozoravao fra Zoran Jaković, to nije bio prvi slučaj napada na stanovništvo.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 14 srp 2014, 22:59 |
|
|
Novi dan, nova nafaka... Kraljeva Sutjeska: Oskrnavljen oltar u crkvi, svete knjige...Nepoznati počinitelj ili više njih provalili su u noći s petka, 11. srpnja na subotu, 12. srpnja u filijalnu kapelu sv. Leopolda Mandića u Dobrinju u župi Kraljeva Sutjeska, prenosi portal Sutješki vjesnik. U kapelu je nasilno provaljeno obijanjem glavnih vrata. Oltar, svijećnjaci, svete knjige, misno ruho isprevrtani su i oskvrnjeni. Istraga još uvijek traje a cjelokupno izvješće pokazati će ukupnu nanesenu materijalnu štetu, kao i mogući motiv i cilj provalnika u skrnavljenju kapele. Drugi je to napad na neku od crkava u ovom području. Prije desetak dana u Kraljevoj Sutjesci provaljena su glavna ulazna vrata u samostansku crkvu sv. Ivana Krstitelja, koja je proglašena nacionalnim spomenikom kulture BiH. Počinitelji još nisu pronađeni. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... 14913.html
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 21 srp 2014, 02:31 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2012, 12:13 Postovi: 390 Lokacija: Kraljeva Sutjeska
|
DOBRO NAM DOŠLIPrivitak:
524030_10151982263240296_508360989_n (2).jpg [ 178.62 KiB | Pogledano 5796 put/a. ]
_________________ Herceg-Bosna will rise again
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 22 srp 2014, 22:15 |
|
|
XII. SUSRET SUTJEŠČANA
Tradicionalni susret Sutješčana održat će se od petka 08. kolovoza do nedjelje 10. kolovoza tekuće godine.
Susret se održava u organizaciji Mjesne zajednice Kraljeva Sutjeska. Vrhunac susreta je u Subotu 09. Kolovoza kada će se s početkom u 17 sati održati nogometni susret između ekipa Oženjenih i Neoženjenih te između ekipa mlađih uzrasta Prijekoš-Varoš. Nakon toga se nastavlja nastavlja druženje do kasno u noć uz grupu "Trio Ritam"
Pozivamo sve "Sutješćane" i sve ljude dobre volje da uz lijepo druženje i veselu Glazbu, kao i svake godine zajedno proslavimo i ovaj "Susret Sutješčana"
|
|
Vrh |
|
|
KOTROMANIC 86
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 28 ruj 2014, 09:11 |
|
|
Ponovo napadi na imovinu Hrvata u zupi Kraljeva Sutjeska. Opljackano nekoliko kuca sa kojih su takodje pocupane balkonske ograde razvaljeni prozori i vrata. Policija odreagovala kao da je to normalno i da je to neciji posao i nema odgovor na te misteriozne pljacke koje se svakodnevno ponavljaju .
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 28 ruj 2014, 13:48 |
|
|
A gdje to točno?
|
|
Vrh |
|
|
Snickers
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 28 ruj 2014, 15:42 |
|
|
Zašto se stanovnici ne naoružaju lovačkim puškama?
Ako su stariji neka mlađi organiziraju vigilante grupicu za ovakve slučajeve i fino patrolirat s vremena na vrijeme. Kada vide 12-sku sa dvije cijevi neće im past na pamet zajebavat stanovništvo. Da mi netko provali u kuću dok sam ja u njoj odrobijao bih ga.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 28 ruj 2014, 17:36 |
|
|
Snickers je napisao/la: Zašto se stanovnici ne naoružaju lovačkim puškama?
Ako su stariji neka mlađi organiziraju vigilante grupicu za ovakve slučajeve i fino patrolirat s vremena na vrijeme. Kada vide 12-sku sa dvije cijevi neće im past na pamet zajebavat stanovništvo. Da mi netko provali u kuću dok sam ja u njoj odrobijao bih ga. Heh, pa to je zato jer oni znaju gdje udariti. Promatraju oni pozorno gdje ima koga i gdje im se nema tko usprotiviti. Ipak je riječ o muslimanima koji tu žive, nezaposlenim huliganima i razbojnicima koji imaju napretek vremena da promatraju i vrebaju potencijalne žrtve i da razmjenjuju informacije o tomu. Teško je to objasniti tko nije doživio. Ja sam prije par godina bio u kuću svojega pokojnog djeda. Okolo su kuće prazne, Nema žive duše nekoliko stotina metara, idealna prigoda i pljačkaju kuću bar jednom mjesečno. Bilo je ljeto i spavao sam na katu, pored poluotvorenog prozora. U noću čujem kako hodaju oko kuće, šapću, dogovaraju se... nakon nekoliko minuta odoše... kao zombiji. Ne može čovjek da vjeruje da se takvo što događa danas, u 21 stoljeću, na pragu Europe... jbg, nadrealno sve.
|
|
Vrh |
|
|
KOTROMANIC 86
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 28 ruj 2014, 20:13 |
|
|
Sad su pljackali u Sutjesci tacnije naselje Trkna i Kruske . To oni uprate ko nije kuci i onda idu u akciju i pljackaju najcesce kuce od ljudi koji rade vani pa nema nikoga kod kuce .
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 29 ruj 2014, 09:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 lis 2014, 23:13 |
|
|
U Pavlovićima je u proteklih nekoliko dana opljačkano 5 kuća, pljčkaši su uhvaćeni, ali kako to inaće bude, štetu namiruju sami oštećeni. Kako saznajem iz pouzdanih izvora, pljačkaši u ovom slučaju su iz Lučana
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 lis 2014, 21:14 |
|
|
I ove godine je, kako je i red, na Bobovcu održana Misa za (lijepu) našu Domovinu. BOBOVAC - DOMOVINSKI MOLITVENI SUSRET PRIPADNIKA ORUŽANIH SNAGA HRVATSKE I BIH Molitveni dan za Domovinu I hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga i redarstvenih snaga Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine upriličen je na Bobovcu kod Kraljeve Sutjeske. Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u saradnji sa vojnim biskupima u BiH i Republici Hrvatskoj, monsinjorom Tomom Vukšićem i monsinjorom Jurijem Jezerincem, te uz koncelebraciju vojnih kapelana i drugih svećenika. Prigodnu propovijed uputio je i biskup Vukšić.Program molitvenog pohoda započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice ispod starog grada Bobovca, odakle se po običaju organizovano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema Bobovcu. Kardinal Puljić odredio je i da se 25. listopada, na smrtni dan kraljice Katarine Kosača, u svim župama slavi Misa za Domovinu. Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.Ove godine kardinal Pulljić obilježava dvadesetu godišnjicu od stupanja na mjesto metropolita vrhbosanskog. Tim povodom pripadnici Granične policije uručili su prigodnu sliku kardinalu Puljiću. http://www.bhrt.ba/vijesti/religija/mol ... a-bobovac/
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|