|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 30 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 10:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
http://hr.wikipedia.org/wiki/Zauvijek_susjediE, neka priča ko što hoće, meni je ova serija - za koju se vidi da je rađena s malim proračunom i na dnevnoj bazi - odlična. Nešto najbolje što se pojavilo humoristično na ovim prostorima, nije puno starih fora kao LZN niti umjetno kao NMK. Jučer sam gledao i crk'o od smijeha kad Grof smišlja biznis s narikačama... Za nas je posebno dobra jer se nakon već veteranskog Ive Gregurevića od naših dvojica u njoj afirmiraju Goran Bogdan i Slaven Knezović.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 11:20 |
|
|
|
Ma užas serija koju vadi ova starija muška ekipa, ostatak teatralan i negledljiv. Grof i koma najjači likovi.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 11:53 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ma užas serija koju vadi ova starija muška ekipa, ostatak teatralan i negledljiv. Grof i koma najjači likovi. Ma dobro, pazi, riječ je o hrvatskom humoru. To je onaj za koji se mislilo da ne postoji.  Ljestvica se postavlja jako nisko. Humor je nije nametljiv (kao bosanski), i nije prost (kao srpski). S mjerom. Ljubomir Kerekeš mi je otkrivenje. Sjajan je, čudi me da odavno nije iskočio. Nikad nisam sjeo i pogledao epizodu, ili je čekao, nego bi onako usput djeca upalila ne TV pa bi ja bacio oko i uho, odmara, ne zamara, to je dosta.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: volvoks je napisao/la: Ma užas serija koju vadi ova starija muška ekipa, ostatak teatralan i negledljiv. Grof i koma najjači likovi. Ma dobro, pazi, riječ je o hrvatskom humoru. To je onaj za koji se mislilo da ne postoji. Ljestvica se postavlja jako nisko. Humor je nije nametljiv (kao bosanski), i nije prost (kao srpski). S mjerom. Ljubomir Kerekeš mi je otkrivenje. Sjajan je, čudi me da odavno nije iskočio. Nikad nisam sjeo i pogledao epizodu, ili je čekao, nego bi onako usput djeca upalila ne TV pa bi ja bacio oko i uho, odmara, ne zamara, to je dosta. Nije to nikakav hrvatski niti srpski niti bosanski humor već rumunski humor. Sličnu takvu seriju sa sličnim sadržajem sam gledao na RTV Novi Sad (sa prevodom naravno). Slovačka verzija se zove "Susjedi" (čak je i naziv sličan). Mada i Slovaci su najvjerovatnije kupili licencu od Rumuna i malo izmjenili scenario i imena. Dakle serija je originalno rumunska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma dobro, pazi, riječ je o hrvatskom humoru. To je onaj za koji se mislilo da ne postoji. Ili daj dokaze da postoji, ili ću te smatrati za još jednog ludaka koji bulazni o jetiju, čudovištu iz Loh Nesa ili vanzemaljcima koji iz nekog razloga sleću u kukuruzište u nekoj severnoameričkoj vukojebini. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:49 |
|
|
|
Ako ćemo tako ni bosanski humor ne postoji. Postoje Muje kojima se ljudi smiju.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:56 |
|
|
Ti si baš idealni primer kojim se moja tvrdnja nepobitno dokazuje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:57 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma dobro, pazi, riječ je o hrvatskom humoru. To je onaj za koji se mislilo da ne postoji. Ili daj dokaze da postoji, ili ću te smatrati za još jednog ludaka koji bulazni o jetiju, čudovištu iz Loh Nesa ili vanzemaljcima koji iz nekog razloga sleću u kukuruzište u nekoj severnoameričkoj vukojebini.  Izgleda da serija jest po nekoj originalnoj rumunjskoj. Dakle, ipak ne postoji. Svejedno, serija je odlična za svoj format. Teško je ispalit toliko emisija i da su zanimljive. Pokazala je da bar imamo par glumaca koji mogu biti smiješni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:58 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma dobro, pazi, riječ je o hrvatskom humoru. To je onaj za koji se mislilo da ne postoji. Ili daj dokaze da postoji, ili ću te smatrati za još jednog ludaka koji bulazni o jetiju, čudovištu iz Loh Nesa ili vanzemaljcima koji iz nekog razloga sleću u kukuruzište u nekoj severnoameričkoj vukojebini.  Zapravo postoji i poprilično je obilježen cinizmom, pogotovo u višim intelektualnim krugovima  . No istina je da nije bio tako izražen u nazad zadnjih godina. Ne znam jel ja starim ili taj humor postaje sve izraženiji i u mojoj okolini.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 13:59 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ti si baš idealni primer kojim se moja tvrdnja nepobitno dokazuje.  Ajde.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:00 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ili daj dokaze da postoji, ili ću te smatrati za još jednog ludaka koji bulazni o jetiju, čudovištu iz Loh Nesa ili vanzemaljcima koji iz nekog razloga sleću u kukuruzište u nekoj severnoameričkoj vukojebini.  Zapravo postoji i poprilično je obilježen cinizmom, pogotovo u višim intelektualnim krugovima  . Duboko sam razočaran što si me shvatio za ozbiljno. Vidiš kako je Junuz odmah shvatio srž problema. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:03 |
|
|
doc je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ti si baš idealni primer kojim se moja tvrdnja nepobitno dokazuje.  Ajde. Ajde....... pročitaj šta sam napisao Zadru, udahni duboko i razmisli šta si tačno postigao ovim komentarom koji sam imao čast da citiram 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:04 |
|
|
|
Zadar je u pravu, okolica postaje sve sarkastičnija što zna biti vrlo smiješno. Valjda će se to vremenom pretočit i na ekrane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:07 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
doc je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ti si baš idealni primer kojim se moja tvrdnja nepobitno dokazuje.  Ajde. Što se serije tiče gledljiva je. Ima par HR Serija na taj kalup " Odmori se zasluzio si" "Luda kuća" i ona treća gdje igra Kaza i naravno Tarik Filipović
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:13 |
|
|
|
A i srpski humor pada na sve niže grane, ove nove serije koje mozemo gledati na RTL-u, Kriza i ljubav, navika, panika su nešto strašno, za to je Stipe u gostima vrhunac komedije.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:15 |
|
|
volvoks je napisao/la: A i srpski humor pada na sve niže grane Traje to već neko vreme. Osim izuzetaka koji potvrđuju pravilo, zadnjih desetak godina ništa pametno nije snimljeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:16 |
|
|
2:00 Analni otvor, to je na..... ovaj... (zečetak humora kroz uvodni osmjeh, smišljanje odgovora)... guzici Znači, od hrvatskog humora, dalmatinski humor mi je humor u pravom smislu riječi. Sve ostalo je truba 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: doc je napisao/la: Ajde.
Ajde....... pročitaj šta sam napisao Zadru, udahni duboko i razmisli šta si tačno postigao ovim komentarom koji sam imao čast da citiram  Ja sam mislio da povlađujem tvojem rafiniranom srbijanskom humoru ali očito ja to teško pratim pa odustajem od daljeg razmišljanja. Uostalom nije mi ni namjera braniti medijski hrvatski humor koji je kriminalan. No u narodu ima poprilično dobrog humora. Samo eto nije medijski prikazan. Mali izuzetak toga je recimo reklama za Karlovačko gdje se izrugujemo na račun vlastitog pesimizma, kuknjave i gubitničkog mentaliteta. Drugih primjera baš i ne znam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 14:38 |
|
|
doc je napisao/la: Mali izuzetak toga je recimo reklama za Karlovačko gdje se izrugujemo na račun vlastitog pesimizma, kuknjave i gubitničkog mentaliteta. Da, da, dobar si primjer izvukao. Baš to. Toga ima među svitom ali j erijetko na ekranima. Bit će, očito. A što se tiče ove serije sa Kojom i Enisom, bolje da to nisu snimili. Pokušavao sam gledat ali dulje od 2 minute nije išlo nikako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 15:00 |
|
|
volvoks je napisao/la: A i srpski humor pada na sve niže grane, ove nove serije koje mozemo gledati na RTL-u, Kriza i ljubav, navika, panika su nešto strašno, za to je Stipe u gostima vrhunac komedije. Kriza? Nikad čuo. Ljubav, navika i panika nije nova serija. Snimana je od 2005 do 2007 godine i nije neka serija. Ni pada srpski humor na sve niže grane (taj konkretan primjer pokazuje da je tako) već vaše privatne tv stanice plasiraju uglavnom jeftine srpske serije umjesto recimo serija poput Bele Lađe (u kojoj je glavni lik poznat svima na području EX YU), zatim Porodično blago, Sretni ljudi, Stižu dolari i druge kultne manje-više humorističke serije koje mogu (zbog kvaliteta) da izazovu veliku pažnju poput serije Bolji život (koja doduše ne spada u taj pravac) koja je, iako zastarjela i već prikazivana hrvatskoj tv publici izazvala veliku pažnju. Treba samo izbjegavati Pinkove serije i gledati RTS-ove kada su u pitanju srpske serije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 15:02 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zadar je u pravu, okolica postaje sve sarkastičnija što zna biti vrlo smiješno. Valjda će se to vremenom pretočit i na ekrane. Danas sam baš imao jedan razgovor u uvaženom društvu i moram priznati da se to osjeti. Kao i moj mali doprinos tome  Glede same serije, gledam samo kad nastupa izvjesna gđica Kovač, inače je držim na "mute"  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 15:15 |
|
|
|
Zakon!
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 15:16 |
|
|
Citat: Sonja Kovač: Fascinirana sam penisom Profinjeno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 15:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28682 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
doc je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ajde....... pročitaj šta sam napisao Zadru, udahni duboko i razmisli šta si tačno postigao ovim komentarom koji sam imao čast da citiram  Ja sam mislio da povlađujem tvojem rafiniranom srbijanskom humoru ali očito ja to teško pratim pa odustajem od daljeg razmišljanja. Uostalom nije mi ni namjera braniti medijski hrvatski humor koji je kriminalan. No u narodu ima poprilično dobrog humora. Samo eto nije medijski prikazan. Mali izuzetak toga je recimo reklama za Karlovačko gdje se izrugujemo na račun vlastitog pesimizma, kuknjave i gubitničkog mentaliteta. Drugih primjera baš i ne znam. Kad budu Srbi imali ovako nešto neka se jave. Čisti, nepatvoreni, izravni, spontani, narodni, hrvatski humor.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Zauvijek susjedi Postano: 26 lip 2014, 15:35 |
|
|
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|