|
|
Stranica: 13/24.
|
[ 586 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 10:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Pa u VL nemamo priliku da čitamo padre-a,makar možemo u Oslobođenju. Zašto ne piše za Poskok. Je li istom mjerom mjerio kao što se njemu mjeri kada je prestao pisati za Poskok. Nemojte biti licemjerni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 10:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pessimus dux je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: O političkim pitanjima koja se ne dotiču crkve imaju pričat onoliko koliko imaju legitimiteta kojeg stječu na izborima. Inače je to samo druga verzija Plenuma, samoizabranih ljudi željnih upravljanja političkim odlukama neovlašteni od naroda. Koliko građani RH, BIH ili susjednih država - Dežulović, Jergović, Tomić, Butković, Pavičić, Đikić, Raspudić, Lučić, Vukoja, Pehar, Ivkošić, Kasapović, Starešina, Hodak, Bujanec, Šušnjar, Junuz, Ministry, SDB, Mar-kan ili netko deseti imaju legitimiteta na izborima? Junuz Djipalo je napisao/la: Dači i drugima niko ne brani da se okušaju na izborima, bez obzira što je on svećenik. Po meni, najbolje je kad crkva drži distancu u javnim nastupima a podržava određene političke opcije koje djeluju u njenom interesu. Brani - unutarcrkveni propisi i norme, što je i dobro, jer bi u svojim javnim istupima pripadnici klera trebali držati distancu od svrstavanja uz konkretne političke opcije, budući da bi to dovelo do tumačenja da oni kao "glasnogovornici" Crkve izriču njezin opći stav, što najčešće ne odgovara istini. Uzeo profesionalne novinare i analitičare koji žive od pisane riječi, ili akademske profesore (zanemarimo forumaše) i to uspoređuje s par provincijskih popova željnih medijske pažnje. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) To što im njihova organizacija brani ili ne zaboli me. To mi je kao da kažeš: Sindikat biciklista ima takva i takva pravila...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 10:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25889 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Javlja li se ovaj @Orleanski, odgovara li ikada na pitanja? Koliko vidim nema ga od zimus. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 11:04 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Brani - unutarcrkveni propisi i norme, što je i dobro, jer bi u svojim javnim istupima pripadnici klera trebali držati distancu od svrstavanja uz konkretne političke opcije, budući da bi to dovelo do tumačenja da oni kao "glasnogovornici" Crkve izriču njezin opći stav, što najčešće ne odgovara istini. U demokraciji jedino moguće,što kaže Isus-Caru carevo... Crkva će sve više i češće dolaziti u sukob sa svjetovnim vlastima,zbog sve većeg jaza između ta dva svjetonazora.Nadam se da Crkva neće podilaziti elitama i trenutačnim trendovima,koji se propagiraju u svijetu.U tom pravcu bih volio vidjeti djelovanje i Orleanskog...a ne da služi Bogu ne izazivajući nezadovoljstvo onih koji vedre i oblače životima običnih ljudi.I svi mi,ostali... Što reče jedan "teolog": Tako su sami sebe smirivali ljudi koji su morali da stoje kao vjerni čuvari Božjeg zakona, sve dok politika nije zauzela mjesto vjernosti, a grijehu bilo dozvoljeno da se neometano širi. Kada će se glas ozbiljnog ukora još jednom čuti u crkvi?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 20:10 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Uzeo profesionalne novinare i analitičare koji žive od pisane riječi, ili akademske profesore (zanemarimo forumaše) i to uspoređuje s par provincijskih popova željnih medijske pažnje. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Neki od nabrojanih su poluprofesionalni ili neprofesionalni novinari te politički nepismeni diletanti, a akademski profesori bi se trebali baviti isključivo nastavnim i znanstveno-istraživačkim radom, a ne komentiranjem političkih zbivanja, vodeći se u ovom slučaju tvojom logikom i osporavanjem prava svakog pojedinca da javno izrazi svoje stavove o društvu u kojem se nalazi. Junuz Djipalo je napisao/la: To što im njihova organizacija brani ili ne zaboli me. To mi je kao da kažeš: Sindikat biciklista ima takva i takva pravila... Nebitno je što tebe zaboli ili ne zaboli, već je bitno poznavati takve činjenice, kako bi se moglo jasnije rastumačiti javno djelovanje osoba koje po svojoj profesionalnoj pripadnosti određuju specifične institucije s izgrađenom unutarnjom organizacijom i pravilima, poput Crkve, vojske i sl. Međutim, problem nastaje kada jedan pojedinac drugome pokušava osporiti pravo na javno izražavanje i očitovanje vlastitih stavova, ističući u tom slučaju njegovu profesionalnu pripadnost kao ograničavajući čimbenik. Također, problem nastaje i kada pojedine strukture pokušavaju pojedincu specifične profesionalne pripadnosti omogućiti medijski prostor, kako bi ga iskoristile za svoje politikantske ciljeve.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jopa
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 20:26 |
|
|
Svatko ima pravo komentirati političke, ekonomske i ostale stvari unutar države. Crkva jednako ima dobitaka ili štetu ako neke stvari se rade protiv njezinih stavova, ne samo Crkva nego i sve druge vjerske zajednice. Država nije primat samo jedne skupine nego svih skupina koji žive unutar nje.
Diskriminacije je reći neka popovi ušute jer nisu profesionalni. Pitanje je što je to profesionalnost u državi?
Pola ovih nabrojanih od DUX-a ja im osobno ne bih dao da čuvaju ovce a ne da komentiraju stanje u državi. Iskreno moje osobno mišljenje je da studenti novinarstva i novinari u Hrvatskoj trebaju samo prenijeti što je netko rekao, pokazao i učinio itd. Ali zato su kod nas novinari poznavaoci stare medicine pa do građevine a ekonomiju imaju u malom prstu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 03 lip 2014, 20:53 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Međutim, problem nastaje kada jedan pojedinac drugome pokušava osporiti pravo na javno izražavanje i očitovanje vlastitih stavova, ističući u tom slučaju njegovu profesionalnu pripadnost kao ograničavajući čimbenik. Također, problem nastaje i kada pojedine strukture pokušavaju pojedincu specifične profesionalne pripadnosti omogućiti medijski prostor, kako bi ga iskoristile za svoje politikantske ciljeve. Ama nije Orliju njegova profesionalna pripadnost ograničavajući čimbenik nego je razlog zašto se obreo u Oslobođenju, da nije slučajno iznadprosječna mlatimudantnost. U tome i jest problem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 13:41 |
|
|
Padre,jel' ovo istina,da ideš? Citat: Fra Dado Milas odlazi, u suzama se pozdravio s framašima![slika](https://poskok.info/wp/wp-content/uploads/2014/06/fra_dalibor_milas_2014_003.jpg) Franjevac Dalibor Milas, koji je u kolumnama javno iznio neslaganje s politikom HDZ-a BiH, sinoć je održao posljednji susret za mlade u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Barem se to može iščitati iz njegova facebook statusa. Milas je napisao sljedeće: Moram priznati da mi se večeras na posljednjem susretu malčice bilo skupilo, a ne volim baš puštati suze u javnosti.
Slažem se s onom Mešinom mišlju da je život izbor, a ne sudbina. Jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće. Život na koji se pristaje bez otpora jest bijedno tavorenje, a izabrani život jest sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem. To je to. I to je, što bi rek’o onaj Džamonjin aga, “moj problem.”
Još jednom, zahvaljujem svima na svemu. Ako sam nekoga bilo čim povrijedio ili uvrijedio, ispričavam se. Nije nikad bilo zle namjere. Oprostite. I, na koncu, još jedna velika riječ. Hvala.
Hvala vam na vašoj otvorenosti. Na svim vašim riječima i druženjima. Hvala vam na vašim osmjesima. Pa čak i na vašim suzama. Suze su jako dragocijene. Hvala vam što ste ih znali sa mnom podijeliti. Hvala vam što ste mi u praksi pokazali da nada postoji i da je ljubav još uvijek živa.
Što se samog mene tiče i onoga što me čeka, Jean-Jacques Rousseau je u svojim “Ispovijestima” dobro napisao: “Počinjem pothvat kome nikada nije bilo primjera i u kojemu me neće nitko nasljedovati. Hoću da svojim bližnjima potpuno istinito prikažem jednog čovjeka, a taj ću čovjek biti ja. Ja sam.”
Dakle, ne umirem (barem ne još uvijek), nego sam tek sad – živ. I uvijek ću biti tu negdje. Ne možda na način na koji ste očekivali, ali ipak tu.
Želim vam još na kraju kazati da uvijek njegujete svoj odnos s Bogom, jer sve će otići i sve će proći, ali jedino On ostaje. Hvala vam još jednom. O razlozima svog odlaska, navodno u Zagreb, Dalibor Milas ne želi govoriti. Kako bi i govorio, kad ga je sloboda govora i razmišljanja, koju je mislio da ima, uvukla u neviđene pritiske. Koliko košta sloboda mišljenja i govora u Hercegovini zadnjih dana postaje sve jasnije. ljubuski.net
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 14:25 |
|
|
Sad će svi počet lajat, da ih pošalju za Zg. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Javi se Dačo kad si za kavu. Blizu je Dubrava.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 17:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ima tu dosta patetike čini mi se.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 17:34 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sad će svi počet lajat, da ih pošalju za Zg. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Javi se Dačo kad si za kavu. Blizu je Dubrava. Kad naučiš Vjerovanje,kaže ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 22:54 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
muška Sopta. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) patetika na n-tu. ali mlad je još, ima vremena.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 23:03 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Sad će svi počet lajat, da ih pošalju za Zg. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Javi se Dačo kad si za kavu. Blizu je Dubrava. Kad naučiš Vjerovanje,kaže ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ko će to bolan opet. Pogotovo što nikad nisam shvatio kako treba to sa Duhom Svetim. Nešto razmišljam, nisam neobrazovan baš a ni pretjerano glup i taj DS mi nije jasan, kako li je tek bio nepismenim ljudima u zadnjih 2k godina?! Imam osjećaj da tome i služi da se zna da postoji nešto važno što je svećenicima dano na upravljanje a običnom narodu nedokučivo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 28 lip 2014, 23:27 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kad naučiš Vjerovanje,kaže ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ko će to bolan opet. Pogotovo što nikad nisam shvatio kako treba to sa Duhom Svetim. Nešto razmišljam, nisam neobrazovan baš a ni pretjerano glup i taj DS mi nije jasan, kako li je tek bio nepismenim ljudima u zadnjih 2k godina?! Imam osjećaj da tome i služi da se zna da postoji nešto važno što je svećenicima dano na upravljanje a običnom narodu nedokučivo. blago siromašnima duhom, njihovo je Kraljevstvo nebesko.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 13:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kad naučiš Vjerovanje,kaže ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ko će to bolan opet. Pogotovo što nikad nisam shvatio kako treba to sa Duhom Svetim. Nešto razmišljam, nisam neobrazovan baš a ni pretjerano glup i taj DS mi nije jasan, kako li je tek bio nepismenim ljudima u zadnjih 2k godina?! Imam osjećaj da tome i služi da se zna da postoji nešto važno što je svećenicima dano na upravljanje a običnom narodu nedokučivo. Citat: "Vama je dano, da razumijete tajne kraljevstva Božjega. Drugima se daju u prispodobama, da vide, a ipak ne vide, da čuju, a ipak ne razumiju."
Citat: Thomas Hemerken-Toma Kempenac...
Uistinu, bolje je biti poniznim seljakom koji služi svom Bogu nego ponosnim svjetovnjakom koji ne pazi na sebe, a mjeri putanje zvijezda. Tko sebe samog uistinu poznaje, taj uviđa kako je malen i nesavršen u svojim očima i ne nalazi zadovoljstva u tome da ga ljudi hvale.Kada bih posjedovao znanje o svim stvarima svijeta i kada bi mi nedostajalo samo jedno, ljubav: što bi mi sve to znanje koristilo pred Bogom koji će mi suditi prema mojim djelima?
Ostavi se prevelike žudnje za znanjem: jer u tome je mnogo znatiželje i varavog. Oni koji mnogo znaju, žele i da se vidi kako mnogo znaju i rado slušaju kada se o njima govori: vidite, to su mudri ljudi!
Što više znaš i što bolje to uviđaš tim ćeš strože biti suđen ako tvoj život ne bude upravo u onoj mjeri svetiji koliko je tvoj uvid bio bolji. Zato ne diži visoko glavu jer poznaješ neku umjetnost ili imaš znanje o nečem. Upravo to, da ti je dato toliko znanja, trebalo bi te ispuniti više strahom negoli ponosom. Ako te ispunja ponosom to što znaš toliko mnogo stvari i što ih poznaješ tako temeljito, tada misli na to da ipak postoji neusporedivo više stvari o kojima ne znaš ništa i o kojima ništa ne razumiješ.
A ako se izgubiš u umišljenosti s obzirom na tvoju mudrost tada se opet brzo spusti iz tih visina i radije priznaj svoje neznanje. Kako smiješ sebe uzvisiti i nad jednim jedinim čovjekom? Čemu? Ta bit će u svijetu toliko ljudi koji su učeniji od tebe i više razumiju od tebe. Ako želiš nešto znati i naučiti što stvarno vrijedi tada nauči veliku umjetnost da rado budeš nepoznat i ne dopustiš da te smatraju velikim.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:04 |
|
|
Jbg nisam ni ovo shvatio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jbg nisam ni ovo shvatio. ![slika](http://alatimilic.hr/shop/image/cache/data/HEYTEC/Heytec-Cekic-Macola-1000g-Fiber-Akcija-50815181021-500x500.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:11 |
|
|
Zašto se Orleanski ne oglasi na ovoj temi. Markane, ti i tvoji pajdaši ga držite u strahu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:13 |
|
|
Boji se da ga ne posalju u Rim. ![laugh :laugh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/laugh.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:19 |
|
|
Hebem ti HDZ-ovce. Šteta što Daliboru vjera zabranjuje da im izbuši gume na parkingu. Ili ima neka rupa u biblijskom zakonu ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Zašto se Orleanski ne oglasi na ovoj temi. Markane, ti i tvoji pajdaši ga držite u strahu. Koji moji pajdaši-Mojsije? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 14:28 |
|
|
Meni to sve smiješno i prenapuhano. Ako biskup Perić slobodno hoda onda se nikome ništa ne može dogoditi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
korrisnik
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 29 lip 2014, 15:15 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Zadar1993 je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Evo i od mene jedno jednostavno pitanjce. Ko je treći brat Abela i Kaina. Ja sam tek neki dan saznala da su bila trojica kad sam gledala kviz Sve u 7 ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ako dozvoliš to ti mogu i ja odgovoriti , ime trećeg sina bilo je Šet (iliti Seth) . Ili Šiit (Šiti) ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
starmo
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 30 lip 2014, 13:04 |
|
|
Može li netko potvrditi da mu je lokalni biskup oduzeo svećeničke ovlasti?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 01 srp 2014, 10:54 |
|
|
orleanski je napisao/la: Šta je? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Sretno p.s. nastavi pisati !
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|