|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 10:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60997 Lokacija: DAZP HQ
|
@Sarajka onda se mozes sablaznjavati i nad tim da je s drugom bio u vezi i traziti bogatog junfera od nekih 3 banke, a takvog nema na ovom dunjaluku. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 10:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: Uglavnom, tko bi te žene mogao razumjeti... Dr. House u privatnom životu ima 2 sina i kćer. Pitali ga kakva je razlika u odgoju između njih. Rekao je da je s dečkima lako ali da kad bi neko pokušao napisat knjigu s uputama za odgoj kćeri ona bi imala 800 stranica i bar 5 poglavlja niko ne bi znao napisat.  Neki dan kćer iz čista mira poče zavijat. Prijetim da ušuti, podmićujem, obećavam, razne druge trikove, "ne može prestat jer je tužna". I na kraju ajde reko popni se na stolicu i zagrlim je, i riješeno. Uvijek sam se čudio kako neke ženske završe s potpuno nelogičnim izborima, i neadekvatnim. Recimo bivša moja cura iz Bosne se vratila od nekog grdnog starog muslića napumpana iz inozemstva kad je rat završio. Jednostavno, potrefe što treba u ključnom trenutku i dogodi se. Ja to sve detektiram, snalazim se solidno s ženama svih vrsta, ali i dalje mislim da ne razumijem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 10:25 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: LOL Pazi dobro da je izbaciš Aztec nakon 11 mjeseci i 30 dana  Ja nikad ne bi zivjela ni sa kim van braka, ne zato što sam moralistkinja nego mi je to jednostavno kao da me uzima na probnu voznju. Ogavno.. Mislim da postoje i drugi načini kako upoznati buduću partnerku ili partnera a ne da se nevjenčano zivi. Mene odbijaju i takvi muškarci. Imala sam priliku 10/10 za takvu akciju koja se mozda mogla razviti u nešto pravo no dotični je imao vanbračnu vezu odnosno divlji brak iza sebe. Pomislim kako je s tom curom kupovao stvari i dijelio svakodnevnicu i to me jednostavno odbije. Dobar dio zivota prezivio bez mog učešća. Mozda ne vremenski ali psihički da.. Neminovne su tu usporedbe s njegove strane i sl.. Sara, pa svi imaju prošlost... moraš nadići tu nesigurnost.
|
|
Vrh |
|
 |
Kruskha
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 10:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Dakako, trebamo razlučiti neke stvari. Nije isto ako netko u svojemu rodnomu gradu gdje ima obitelj rodbinu prijatelje, odluči živjeti skupa sa partnerom-icom, ili pak ako neka osoba živi sama u nekoj zemlji, nekom gradu, gdje joj je takva zajednica omogućava i svojevrsni spas od samoće i put u društvenu interakciju (naš zakon je tretira kao "izvanbračna zajednica koja se nakon 3 godine pravno izjednačava sa bračnom") Jedna moja poznanica Marija je 1990ih otišla u Pariz i tamo 10 (hej deset!!) godina živjela skupa sa dečkom Francuzom, lijepim i finim tipom. Dolazili su na godišnji ovdje skupa i tako to. Skroz uredan tip. Negdje 2007 on je imao udes i polomio obje ruke, tako da se ona brinula o njemu ( bukvalno mu brisala dupe, jer oni to nije mogao)... Kad je ozdravio nastavili su živjeti kao prije... mislio sam da je njihova ljubav pretrpjela sve kušnje. Samo me jedna stvar čudlila - zašto kada Mariji spomenem njihovo vjenčanje ona uvijek samo šuti? I nakon par godina raziđoše se... On je patio... žalio... čak me dodao i kao fb frenda :) Nakon perioda tugovanja našao je finu Francuskinju, oženio se nakon godinu dana, imaju finu djecu sada. A ona našla preko interneta nekog (moram priznati izrazito ružnog) polucigana Mujagu iz Živinica i dobila dijete s njim. Sad živi sama sa djetetom (srećom po izgledu nije na tatu) u FR. Možda joj je to bio i cilj, iskoristiti nekoga za oplodnju pa odbaciti kao truta. Uglavnom, tko bi te žene mogao razumjeti... Zaključak dana 
_________________ ...Little mirrror on the wall Who's the worst of them all? ...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Neki dan kćer iz čista mira poče zavijat.
Kod nas je to rješavao prut od vrbe ili jablana,i onda baš budeš tužan... 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatna ribica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: LOL Pazi dobro da je izbaciš Aztec nakon 11 mjeseci i 30 dana  Ja nikad ne bi zivjela ni sa kim van braka, ne zato što sam moralistkinja nego mi je to jednostavno kao da me uzima na probnu voznju. Ogavno.. Mislim da postoje i drugi načini kako upoznati buduću partnerku ili partnera a ne da se nevjenčano zivi. Mene odbijaju i takvi muškarci. Imala sam priliku 10/10 za takvu akciju koja se mozda mogla razviti u nešto pravo no dotični je imao vanbračnu vezu odnosno divlji brak iza sebe. Pomislim kako je s tom curom kupovao stvari i dijelio svakodnevnicu i to me jednostavno odbije. Dobar dio zivota prezivio bez mog učešća. Mozda ne vremenski ali psihički da.. Neminovne su tu usporedbe s njegove strane i sl.. Sara, pa svi imaju prošlost... moraš nadići tu nesigurnost. Pa ima logike naša Sarajka Đevojka. Ako je lik živio jako dugo sa istom ženom, to joj dođe na isto kao da je bio u braku pa razveden, a kada su u pitanju odnosi koji su trajali toliko dugo, nemoguće je da napravi skroz svjež početak, da tu bivšu totalno izbaci iz svog DNK. No, ipak ne valja ni druga krajnost, ako si nađeš lika ili ženu koji(a) iza sebe ima troznamenkansti broj kratkih "veza". Rješenje joj je jedino da traži nekoga baš mladog, ko nije imao dovoljno vremena ni za jedno ni za drugo. Ili da traži nekog vjerskog tipa koji se nekim čudom nije ranije oženio.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:27 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17419 Lokacija: יום טוב
|
Mar-kan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Neki dan kćer iz čista mira poče zavijat.
Kod nas je to rješavao prut od vrbe ili jablana,i onda baš budeš tužan...  onaj tanki, što ne puca lako? jesu li muška djeca pošteđena takvih odgojnih metoda, ili igrate na ravnopravnost? 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:40 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Sara, pa svi imaju prošlost... moraš nadići tu nesigurnost.
Pa ima logike naša Sarajka Đevojka. Ako je lik živio jako dugo sa istom ženom, to joj dođe na isto kao da je bio u braku pa razveden, a kada su u pitanju odnosi koji su trajali toliko dugo, nemoguće je da napravi skroz svjež početak, da tu bivšu totalno izbaci iz svog DNK. No, ipak ne valja ni druga krajnost, ako si nađeš lika ili ženu koji(a) iza sebe ima troznamenkansti broj kratkih "veza". Rješenje joj je jedino da traži nekoga baš mladog, ko nije imao dovoljno vremena ni za jedno ni za drugo. Ili da traži nekog vjerskog tipa koji se nekim čudom nije ranije oženio. Razumijem, ali svatko zaslužuje drugu šansu... Ne čini mi se fer isto ni nekoga odbaciti zbog toga što je jednom pogriješio/pogriješila. Sva naša iskustva nas izgrađuju i na kraju krajeva, da netko nije to proživio, ne bi bio ta osoba koja nas je privukla. Ne valja biti preisključiv... Da Sara s nekim vjerskim tipom 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatna ribica je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa ima logike naša Sarajka Đevojka. Ako je lik živio jako dugo sa istom ženom, to joj dođe na isto kao da je bio u braku pa razveden, a kada su u pitanju odnosi koji su trajali toliko dugo, nemoguće je da napravi skroz svjež početak, da tu bivšu totalno izbaci iz svog DNK.
No, ipak ne valja ni druga krajnost, ako si nađeš lika ili ženu koji(a) iza sebe ima troznamenkansti broj kratkih "veza".
Rješenje joj je jedino da traži nekoga baš mladog, ko nije imao dovoljno vremena ni za jedno ni za drugo.
Ili da traži nekog vjerskog tipa koji se nekim čudom nije ranije oženio.
Razumijem, ali svatko zaslužuje drugu šansu... Ne čini mi se fer isto ni nekoga odbaciti zbog toga što je jednom pogriješio/pogriješila. Sva naša iskustva nas izgrađuju i na kraju krajeva, da netko nije to proživio, ne bi bio ta osoba koja nas je privukla. Ne valja biti preisključiv... Da Sara s nekim vjerskim tipom  Mislim da se vodi onim: "Ne možeš naučiti starog ćuku novim trikovima". Teško ćeš naći nekoga ko je promijenjen muškarac ili žena, i njihova prošlost je najbolje ogledalo budućnosti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:51 |
|
|
Život piše svakakve priče, nema pravila..
Ja mislim da je ipak najvažnije ono što osjećaš.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:53 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Život piše svakakve priče, nema pravila..
Ja mislim da je ipak najvažnije ono što osjećaš. Sara me je pravo iznenadila na temi matematika, prilično je dobra. Znači da Sara zanemaruje osjećaje i malo ziheraški ide na sigurne postotke. 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 11:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26410 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Dobro, konkretna korist od zajedničkog života je što doprinosi osamostaljenju osobe, obično to dovodi do određenih životnih iskustva i samim tim do određene životne zrelosti. Osoba koja je godinama bila u izvanbračnoj zajednici barem otprilike zna što ju čeka u braku, i tako to... Mislim ono, tip A ima 35 godina i od 20-e živi sam, tip B ima 35 godina i cijeli život živi sa tatom i mamom, tip C ima 35 godina i 3 godine je u izvanbračnoj vezi.
Nešto se mislim... obično su tipovi C u prednosti nad ovom prvom dvojicom ak` me kužite.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 15:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Bobovac je napisao/la: Aztec je napisao/la: Bojite li se zajednickog zivota s curom/momkom? Koje su prednosti (ja ih bas ne vidim  ) a koje su mane? Mene to uvijek prepadne, osjecam se mozda nekako sputano, strah me da ce mi to postati teret, i sta onda...  Nekako mislim da sam nisam bas za to, ali ne bih se volio prisjecati s mozda 40 + godina kako sam mozda imao super priliku koju sam pustio zato sto mi se ne dijeli zivotni prostor s nekim, kako sam vec jednom napravio (bila je zalopojka tema o tome  ) pa lupao glavom... Godine idu... A opet...  Bitno je da li ti u biti želiš skupa živjeti sa tom osobom. Da li želiš da se budiš pored nje sa neodoljivim zadahom iz usta, da čekaš pred wc dok ona obavlja veliku nuždu, da prdne u snu i izvan njega, da dobija histerične napadaje... Ali i da se seksaš redovno, da nisi sam, da uvijek imaš s kim otići u šetnju, kino, koncert, izlet... ili pak ostati zagrljeni uz TV i gledati neki film... i onda ako ti se digne ona te "ručno odradi". Mislim da je najbitnije to da li ti imaš što ponuditi toj osobi u zajedničkom životu a i ona tebi. Da li joj možeš biti ne samo zagondžija već i prijatelj, šofer, električar, vodoinstalater, moler... zašto ne ponekad i kuhar? A i ona tebi pak nešto drugo, ne samo ljubavnica već i prijatelj i osoba koja će ti kada se žuriš na posao i nemaš vremena jesti, namazati krišku kruha da imaš uz put ili ispeglati košulju. Jer ako tih obostranih benefita nema, čemu onda zajednički život? Uf. Dobro, ovo mi ne zvuci lose. Citat: i onda ako ti se digne ona te "ručno odradi" Ali to imas i bez zajednickog zivota (minus prdenje, kako u snu, tako i mimo njega). Kad ne bih stario, ne bih ni zelio zivjeti ni s kim drugim, al svi znamo da to nazalost nije slucaj. Ne znam, neko ovdje dobro rece da je to nesto sto vec znas, i dok pitas odgovor je negativan. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 15:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Bojite li se zajednickog zivota s curom/momkom? Koje su prednosti (ja ih bas ne vidim  ) a koje su mane? Mene to uvijek prepadne, osjecam se mozda nekako sputano, strah me da ce mi to postati teret, i sta onda...  Nekako mislim da sam nisam bas za to, ali ne bih se volio prisjecati s mozda 40 + godina kako sam mozda imao super priliku koju sam pustio zato sto mi se ne dijeli zivotni prostor s nekim, kako sam vec jednom napravio (bila je zalopojka tema o tome  ) pa lupao glavom... Godine idu... A opet...  Treba probati zajedno, ali ne više od 12 mjeseci, jer ovdje zakon zajednički život u dužini od 12 mjeseci tretira kao "de-facto" vezu sa svim pravima i obvezama kao i brak. Potreban je taj period adaptacije, eventualnog otkrivanja budućih nesporazuma itd. Mada izgleda da ta zdravoseljačka logika ne fercera: Citat: Divorce Statistics and Living Together: The Numbers
According to statistics gathered by US Attorney Legal Services, living together before getting married doesn't accomplish the goal that couples think that it will. A couple who does not live together prior to getting married has a 20 percent chance of being divorced within five years. If the couple has lived together beforehand, that number jumps to 49 percent.
If the couple chooses to live together as an alternative to being married at all, the likelihood that the relationship will break up within five years is 49 percent. At the 10-year mark, a married couple has a 33 percent chance of breaking up. For the unmarried couple who is living together, the likelihood of a breakup is a whopping 62 percent.
Marriage After Living Together
For couples who decide to move in together, just over half of them marry within five years. Within that same time period, 40 percent of couples split up. Roughly 10 percent of them continue to live together without being married.
Reasons Why Cohabitation Doesn't Improve Chances of Marital Success
People who decide to live together may do so with the expectation that it will help them determine whether they will have a successful marriage with their partner. Divorce statistics and living together show that this is not the case. People who decide to live with a partner may also be more likely to divorce if they are unhappy with the relationship after taking vows, since they may have less conservative views of marriage.
During the time the couple lives together, they know that the situation may not be permanent. They divide bills and property in terms of "yours" and "mine," but don't necessarily have the notion that assets belong to both of them. Living together may be more stressful than being married, due to the lack of stability. Even if the couple ultimately decides to make their relationship legal, they may not have developed the foundation they need for a successful marriage. kako Bobovac napisa ovdje se nakon tri god. zajednickog zivota smatra da je sklopljena vanbracna zajednica s istim pravima i obvezama kao i u braku. Ali, koliko je meni poznato dijeli se samo ono sto je stvoreno za vrijeme trajanja takve zajednice, ukoliko se ista razvrgne. I to je opet puno lakse nego se eventualno razvoditi pred drzavom, rodbinom iitd... To bi bas bilo stresno.  Ovako je ipak puno lakse. Sto se ostalog tice... Pa ne znam, imam dosta primjera u okolini ljudi sto zive u vanbracnoj zajednici godinama a evo i danas su sretni godinama u braku.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 15:11 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: LOL Pazi dobro da je izbaciš Aztec nakon 11 mjeseci i 30 dana  Ja nikad ne bi zivjela ni sa kim van braka, ne zato što sam moralistkinja nego mi je to jednostavno kao da me uzima na probnu voznju. Ogavno.. Mislim da postoje i drugi načini kako upoznati buduću partnerku ili partnera a ne da se nevjenčano zivi. Mene odbijaju i takvi muškarci. Imala sam priliku 10/10 za takvu akciju koja se mozda mogla razviti u nešto pravo no dotični je imao vanbračnu vezu odnosno divlji brak iza sebe. Pomislim kako je s tom curom kupovao stvari i dijelio svakodnevnicu i to me jednostavno odbije. Dobar dio zivota prezivio bez mog učešća. Mozda ne vremenski ali psihički da.. Neminovne su tu usporedbe s njegove strane i sl.. Pa sve je "probna voznja". I hodanje nije nista drugo nego probna voznja. Ako ne ide ne ide, ako ide onda se odlucuje za nastavak testiranja na ovaj nacin. I ljudi dijele svakodnevnicu, kupuju darove itd. i kad ne zive zajedno bas svaki dan. Nekom smeta, nekom ne. Sve je to individualno i ovisi od slucaja do slucaja. Zivot nije crno bijel.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 15:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Razumijem, ali svatko zaslužuje drugu šansu... Ne čini mi se fer isto ni nekoga odbaciti zbog toga što je jednom pogriješio/pogriješila. Sva naša iskustva nas izgrađuju i na kraju krajeva, da netko nije to proživio, ne bi bio ta osoba koja nas je privukla. Ne valja biti preisključiv... Da Sara s nekim vjerskim tipom  Mislim da se vodi onim: "Ne možeš naučiti starog ćuku novim trikovima". Teško ćeš naći nekoga ko je promijenjen muškarac ili žena, i njihova prošlost je najbolje ogledalo budućnosti. Je, al okolnosti ipak nisu iste. Sad je tu neka nova osoba. Po toj logici bi mogao reci ako je neko raskinuo vezu, raskinuti ce i s tobom. Ljudi bi se tad udavali samo za svoje prve ljubavi iz OŠ ili mozda SŠ.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 15:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Uglavnom, tko bi te žene mogao razumjeti... Dr. House u privatnom životu ima 2 sina i kćer. Pitali ga kakva je razlika u odgoju između njih. Rekao je da je s dečkima lako ali da kad bi neko pokušao napisat knjigu s uputama za odgoj kćeri ona bi imala 800 stranica i bar 5 poglavlja niko ne bi znao napisat.  Neki dan kćer iz čista mira poče zavijat. Prijetim da ušuti, podmićujem, obećavam, razne druge trikove, "ne može prestat jer je tužna". I na kraju ajde reko popni se na stolicu i zagrlim je, i riješeno. Uvijek sam se čudio kako neke ženske završe s potpuno nelogičnim izborima, i neadekvatnim. Recimo bivša moja cura iz Bosne se vratila od nekog grdnog starog muslića napumpana iz inozemstva kad je rat završio. Jednostavno, potrefe što treba u ključnom trenutku i dogodi se. Ja to sve detektiram, snalazim se solidno s ženama svih vrsta, ali i dalje mislim da ne razumijem. Nema tu ništa čudno, nedokučivo ili nerazumljivo. Za ljude koji posjeduju moć empatije i dobiju priliku da istinski zavire u dušu (međusobno spuštanje obrambenog štita) određenog broja ženskih, stvar je poprilično jasna, meni je bila i jeziva. Žene su pod strahovitim pritiskom, od malih nogu, i to bez pravog utočišta. Kao prvo tu je biologija i strahovite amplitude u hormonalnim utjecajima, koje čak i prosječne žene guraju do granica bipolarnosti. Od malih nogu tu je stalni pritisak na izgled, tjelesnu liniju, modu, i općenito nevjerojatna presija da se ostane u nekom điru koje je nametnulo društvo. Ovo dakako nije noviji fenomen, to je konstanta kroz povijest - eventualno su sada stvari pod većim povećalom zbog medija (tradicionalnih i društvenih). Kasnije stiže obiteljski društveni pritisak na brak, panika pri otkucavanju biološkog sata itd. Dalje, dok mi muški imamo nekakve društveno prihvatljive ispušne ventile (alkohol, nasilje, sport i hobiji), one nemaju. Mi također imamo i dublja, suštinska prijateljstva gdje ti prijatelji postanu maltene braća koji bi ti dali zadnji kap krvi, i gdje nema prijetvornosti i zakulisnih igara kao u ženskom društvu. Ovo zadnje nije predrasuda, o tome se dosta čuje u ženskim krugovima. Muškarci koji puknu pod pritiskom (često depresija, pritisak brige za obitelj) i uzmu vlastiti život su često osobe koje osjete određeni intenzitet pritiska kojeg osjećaju žene. Teško je to objasniti, ali kada osjetiš dubin tih strahova, pritisaka koji vode nesigurnosti (nije riječ o patroniziranju, nego empatiji), doslovno ti bude muka (no homo). Kao muškarac, posao je relativno lagan, samo moraš naučiti kad stisnuti gas (približiti i pružiti podršku ili donijeti odluku), a kad na kočnicu (kada joj dati prostora). Jedini odgovor koji očekujem je TLDR ili Didn't Read LOL.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:15 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Aztec je napisao/la: Ali to imas i bez zajednickog zivota (minus prdenje, kako u snu, tako i mimo njega). Kad ne bih stario, ne bih ni zelio zivjeti ni s kim drugim, al svi znamo da to nazalost nije slucaj. Jebote, i po ovome se praktički slažemo! 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:16 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jedini odgovor koji očekujem je TLDR ili Didn't Read LOL.
ja pročitah. uvijek u manjini.  ako dopustiš da ti djecu odgaja društvo, onda imaš situaciju kakvu si opisao. nije obitelj bezveze temeljna stanica društva. ako kod kuće dobiješ dobar odgoj i naučiš šta su prave vrijednosti, lakše ti je u životu. pa čak i ako to izostane, kroz život sam shvatiš neke stvari i naučiš se nositi s problemima. ali to je već stvar karaktera. budući da su muškarci pošteđeni PMS-a, imam info za vas - naučiš živjeti sa svojim tijelom, jer drugo nemaš. pratiš šta se događa i naučiš se prilagoditi. (zato postoji čokolada.) a ako ipak nasjednete na tu priču o nemogućnosti kontrole, jer eto, to su hormoni - a šta ću vam ja. kako skuhate, tako ćete pokusati. što se tiče ispušnih ventila, imaju ga i žene. zove se trač-partija, iliti babinjak.  ali ne onakav kako ga muškarci vide. prepričat ću razmišljanje jednog uglednog profesora: javila mu se žena koju dugo poznaje i izjadala mu se u podugačkom pismu. i on sjedne i napiše moguće rješenje njenog problema i doda par savjeta kako će preživjeti krizu. žena mu odvrati u drugom pismu: hvala, profesore, ali znam i sama šta ću i kako ću. trebalo mi je samo da s nekim podijelim tu priču i odmah mi je bilo lakše.  dakleM, kad vam dođe ženska osoba i kuka i nariče, isključite logički dio mozga. ne treba njoj nacrtati rješenje, nego joj treba netko tko će je saslušati i sućutno klimati glavom. osim ako nije procurio radijator ili pregorila žarulja u hodniku. to valjda znate popraviti.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:19 |
|
|
To nema smisla. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:21 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jedini odgovor koji očekujem je TLDR ili Didn't Read LOL. Pa zapravo dosta dobro objašnjeno i u načelu se slažem sa svime. 
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:22 |
|
|
Aztec je napisao/la: kako Bobovac napisa ovdje se nakon tri god. zajednickog zivota smatra da je sklopljena vanbracna zajednica s istim pravima i obvezama kao i u braku. Ali, koliko je meni poznato dijeli se samo ono sto je stvoreno za vrijeme trajanja takve zajednice, ukoliko se ista razvrgne. I to je opet puno lakse nego se eventualno razvoditi pred drzavom, rodbinom iitd... To bi bas bilo stresno.  Ovako je ipak puno lakse. aha, ako s nekim živiš na divljaka, nemaš ni rodbine ni zajedničkih prijatelja. oni se pojave tek kad zamahneš papirom. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Što se tiče brige o svom tijelu. Junuzov poučak je sljedeći: Do 40-te pokušavaš ga unaprijedit da bude bolje, a nakon 40-te pokušavaš ga održat kakvo jest. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:32 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: dakleM, kad vam dođe ženska osoba i kuka i nariče, isključite logički dio mozga. ne treba njoj nacrtati rješenje, nego joj treba netko tko će je saslušati i sućutno klimati glavom.
Ovo je točno otprilike pola vremena. U svim ostalim slučajevima, ili traži savjet (jer si kao "ekspert" za nešto) ili želi transferirati odgovornost (za sebe napraviti alibi). Ovo zadnje je problematično, meni je često predstavljalo uvertiru u konfliktnu situaciju jer odbijanje da se decidno izjasnim (o onome što bi ona trebala odlučiti) je izazivalo bijes. A od toga je gore samo kada daš tu sugestiju, jer jadan si kada ne pogodiš ili kada ona naknadno promijeni mišljenje. No, to nije nužno ženska osobina, ima tog transferiranja odgovornosti i u biznisu, zajebane situacije.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Zajednicki zivot Postano: 07 srp 2014, 17:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24381 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ministry of Sound je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dr. House u privatnom životu ima 2 sina i kćer. Pitali ga kakva je razlika u odgoju između njih. Rekao je da je s dečkima lako ali da kad bi neko pokušao napisat knjigu s uputama za odgoj kćeri ona bi imala 800 stranica i bar 5 poglavlja niko ne bi znao napisat.  Neki dan kćer iz čista mira poče zavijat. Prijetim da ušuti, podmićujem, obećavam, razne druge trikove, "ne može prestat jer je tužna". I na kraju ajde reko popni se na stolicu i zagrlim je, i riješeno. Uvijek sam se čudio kako neke ženske završe s potpuno nelogičnim izborima, i neadekvatnim. Recimo bivša moja cura iz Bosne se vratila od nekog grdnog starog muslića napumpana iz inozemstva kad je rat završio. Jednostavno, potrefe što treba u ključnom trenutku i dogodi se. Ja to sve detektiram, snalazim se solidno s ženama svih vrsta, ali i dalje mislim da ne razumijem. Nema tu ništa čudno, nedokučivo ili nerazumljivo. Za ljude koji posjeduju moć empatije i dobiju priliku da istinski zavire u dušu (međusobno spuštanje obrambenog štita) određenog broja ženskih, stvar je poprilično jasna, meni je bila i jeziva. Žene su pod strahovitim pritiskom, od malih nogu, i to bez pravog utočišta. Kao prvo tu je biologija i strahovite amplitude u hormonalnim utjecajima, koje čak i prosječne žene guraju do granica bipolarnosti. Od malih nogu tu je stalni pritisak na izgled, tjelesnu liniju, modu, i općenito nevjerojatna presija da se ostane u nekom điru koje je nametnulo društvo. Ovo dakako nije noviji fenomen, to je konstanta kroz povijest - eventualno su sada stvari pod većim povećalom zbog medija (tradicionalnih i društvenih). Kasnije stiže obiteljski društveni pritisak na brak, panika pri otkucavanju biološkog sata itd. Dalje, dok mi muški imamo nekakve društveno prihvatljive ispušne ventile (alkohol, nasilje, sport i hobiji), one nemaju. Mi također imamo i dublja, suštinska prijateljstva gdje ti prijatelji postanu maltene braća koji bi ti dali zadnji kap krvi, i gdje nema prijetvornosti i zakulisnih igara kao u ženskom društvu. Ovo zadnje nije predrasuda, o tome se dosta čuje u ženskim krugovima. Muškarci koji puknu pod pritiskom (često depresija, pritisak brige za obitelj) i uzmu vlastiti život su često osobe koje osjete određeni intenzitet pritiska kojeg osjećaju žene. Teško je to objasniti, ali kada osjetiš dubin tih strahova, pritisaka koji vode nesigurnosti (nije riječ o patroniziranju, nego empatiji), doslovno ti bude muka (no homo). Kao muškarac, posao je relativno lagan, samo moraš naučiti kad stisnuti gas (približiti i pružiti podršku ili donijeti odluku), a kad na kočnicu (kada joj dati prostora). Jedini odgovor koji očekujem je TLDR ili Didn't Read LOL. Ah zaplakat ću na njihovom sudbinom. Moja iskustva su da su ove, koje su imale oca alkoholičara, stvarno posebno priča. Ili postanu ekstremno promiskuitetne ili gadure par excellence.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|