|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 71 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 15:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ko i Zemlju. U Bibliji se ne spominju nikakvi vanzemaljci. Stovise, Zemlja je uvijek bila centar svega, pa se cak i Sunce okretalo oko nje. Ko u to nije vjerovao isao je na lomacu. Sad evo pak cujemo da Biblija govori i o vanzemaljcima.
Odosmo sa teme,ali kad već tvrdiš da se ne spominju-netko se spominje ipak,ne znam da li je ET u pitanju Citat: Iz različitih prijevoda,Otkrivenje...
Ja nigdje ovdje ne vidim druge svjetove. Zanimljivo da ih ni Crkva prije nije vidjela (jer valjda ne bi spalila onoliko ljudi na lomaci ).
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 15:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SDB je napisao/la: Mar-kan gnostik. Bog sve stvorio kako treba,i ne bi trebalo biti ništa loše ili otrovno u prvobitnom stvaranju.Sad,kako su se pojavile otrovne gljive,možemo polemisati ,kao i pojava mesoždera,grabljivica itd Uglavnom,primarno,gljive uopće nisu namijenjene za ljudsku ishranu... Citat: Postanak... I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro.
I doda Bog: "Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu! A zvijerima na zemlji i pticama u zraku i gmizavcima što puze po zemlji u kojima je dah života - neka je za hranu sve zeleno bilje!" I bi tako. I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. Glede teme,svatko imalo upućen u fiziku može primjetiti koliko su to precizne sile između planete i satelita,optimalna udaljenost itd.,a da bi to bilo rezultat slučajnosti i kaosa... Da, slucajnost. Medjutim, od bilijuna galaksija, bilijuna i bilijuna zvijezda i planeta da ih bar par ima uvjete koji su potrebni za nastanak zivota i nije bas tako mala slucajnost. A sad, ako je Bog sve to stvarao... Ja bih se upitao sto je stvorio toliko planeta (bilijarde) koji su prakticki nenastanjivi? Cemu to? Meni to izgleda kao uzaludan posao. Drugo pitanje je. I ozbiljno pitanje. Ako je za nas Bog namijenio da jedemo bilje, sto nam je dao karijes? U biti karijes nastaje razgradnjom UH, odnosno bilja i biljnih plodaova.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 15:40 |
|
|
SDB je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Još prije je zlo "stvoreno",nije to ljudski izum.Mi,ljudi,smo imali mogućnost da zgriješimo,ali ne i razlog za to.Čisto stvar slobodne volje,drvo života i smrti itd...
Tko ga je stvorio ako nisu ljudi? Lucifer.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 16:07 |
|
|
Zar to nije stvar slobodne volje? Bez zivih bica ne vidim kako bi postojalo, bilo zlo, bilo dobro. Nasa djela jedino mogu biti dobra ili zla. A ako nema nas, onda nema niti nasih djela, ni dobrih, ni losih. Dakle, nema nicega.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 16:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: SDB je napisao/la: Tko ga je stvorio ako nisu ljudi?
Lucifer. A tko je stvorio Lucifera?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 16:37 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Lucifer. A tko je stvorio Lucifera? Bog-Stvoritelj.Ajd dalje...:-)
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 16:41 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: i_jopet je napisao/la: A tko je stvorio Lucifera? Bog-Stvoritelj.Ajd dalje...:-) Znači ako je Bog sve stvorio što i je istina stvorio je i anđela Svjetlonošu koji se nije htio pokloniti čovjeku jer je niži nivo. Sad se samo postavlja pitanje da li je Svjetlonoša bio dobar prije toga i što je uzrok zlu?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 16:49 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Bog-Stvoritelj.Ajd dalje...:-) Znači ako je Bog sve stvorio što i je istina stvorio je i anđela Svjetlonošu koji se nije htio pokloniti čovjeku jer je niži nivo. Sad se samo postavlja pitanje da li je Svjetlonoša bio dobar prije toga i što je uzrok zlu? Da,stvorio je i anđela,zaklanjača,koji je bio dobar,lijep,mudar,ali se uzoholio i htio postati Bog,po kratkom postupku i vremenu,a ne da napreduje kroz cijelu vječnost da bi dostigao Božji savršeni karakter.Piše ti o svemu tome Izaija npr. Uzrok jeste mogućnost slobodne volje da odbaci Božju ljubav,bez razloga.Stvorenja nisu roboti,jer robot ne uzvraća ljubav.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 17:08 |
|
|
Markane, podsjećaš me na mene kad sam bila srednjoškolka i bez respekta svojoj profesorici iz biologije rekla, mladoj i punoj elana, da ću joj ja doduše odgovarati Darwina, ali da u njegovu teoriju ne vjerujem. Zapanjila se, tada nisam shvaćala zašto, no danas znam.
Ono što je Darwin donio osnovni je postulat biologije kao znanosti, to je kao da u matematici negiraš logaritme, u fizici Newtona...itd. Darwinova klasifikacija osnovna je klasifikacija u biologiji, a to znači i osnovni misaoni sustav, koji određuje kako su stvari poredane, sređene unutar neke grane znanosti i kako se o njima misli. Ne možeš negirati Darwina, a istodobno proučavati neke druge grane biologije, kao što su zoologija ili genetika, što sam ja činila. Ne možeš zato što je on temelj, ne samo historički nego i misaoni i odbaciš li njega, odbacio si biologiju u cjelini.
Meni je recimo genetika pružila mnogo dokaza u prilog Darwinu. Jer, nije racionalno prihvaćati DNK-testove kao dokaze očinsva i srodnosti izmedu ljudi, a ne prihvaćati ih kad ukazuju na srodnost ljudi i majmuna. Jednostavno nije logično. Po meni, možeš vjerovati bilo što, no to u što vjeruješ, mora biti logično.
Uostalom, Teorija nema izravne veze s Bogom. Koje osjećaje u meni izaziva na afektivnoj razini, to je druga priča i tu se nisam promijenila od srednje škole.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 17:15 |
|
|
Tebi jeste temelj,meni nije,meni je Bog temelj. Pitanje-vjeruješ li u Boga?Ako vjeruješ,onda vjeruješ u teističku evoluciju,ili što već?
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 24 lis 2013, 18:18 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
snowflake je napisao/la: Ne možeš negirati Darwina, a istodobno proučavati neke druge grane biologije, kao što su zoologija ili genetika, što sam ja činila. Ne možeš zato što je on temelj, ne samo historički nego i misaoni i odbaciš li njega, odbacio si biologiju u cjelini.
Meni je recimo genetika pružila mnogo dokaza u prilog Darwinu. Jer, nije racionalno prihvaćati DNK-testove kao dokaze očinsva i srodnosti izmedu ljudi, a ne prihvaćati ih kad ukazuju na srodnost ljudi i majmuna. a meni je recimo genetika pružila mnogo dokaza da mi zapravo nemamo pojma ni o čemu. kako postoji "srodnost" između ljudi i majmuna, tako postoji i "srodnost" između ljudi i kvasca, ili ljudi i miševa. ili kako bi rekao moj bivši šef, tamo negdje na počecima "Humane Genome Projecta" - lignja ima oko 35000 gena, a izgleda da čovjek ima samo dvaput više. nisam baš oduševljen tim saznanjem. ipak se smatram kompleksnijim bićem od lignje. da ne budem skroz offtopic, meni mjesec nimalo ne bi falio. *mjesečarka*
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 25 lis 2013, 15:23 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: snowflake je napisao/la: Ne možeš negirati Darwina, a istodobno proučavati neke druge grane biologije, kao što su zoologija ili genetika, što sam ja činila. Ne možeš zato što je on temelj, ne samo historički nego i misaoni i odbaciš li njega, odbacio si biologiju u cjelini.
Meni je recimo genetika pružila mnogo dokaza u prilog Darwinu. Jer, nije racionalno prihvaćati DNK-testove kao dokaze očinsva i srodnosti izmedu ljudi, a ne prihvaćati ih kad ukazuju na srodnost ljudi i majmuna. a meni je recimo genetika pružila mnogo dokaza da mi zapravo nemamo pojma ni o čemu. kako postoji "srodnost" između ljudi i majmuna, tako postoji i "srodnost" između ljudi i kvasca, ili ljudi i miševa. ili kako bi rekao moj bivši šef, tamo negdje na počecima "Humane Genome Projecta" - lignja ima oko 35000 gena, a izgleda da čovjek ima samo dvaput više. nisam baš oduševljen tim saznanjem. ipak se smatram kompleksnijim bićem od lignje. da ne budem skroz offtopic, meni mjesec nimalo ne bi falio. *mjesečarka* Dobra primjedba. No ako bismo je proširili, morali bismo reći da pojma nemamo koliko je zapravo kompleksna lignja. Činjenica jest da za teoriju prirodnog odabira ima danas mnogo više dokaza nego prije, u doba Darwina, to sam htjela reći. Raspravljati o nekom apsolutnom znanju je bespredmetno. P.S. Meni bi falio, ako ništa drugo zato što je simbol tajnovitosti i magije ženskog principa koji simbolizira. Zato mi se svidjelo kad si rekla da si mjesečarka. Uostalom, toliko je dugo golicao maštu cjelokupnog čovječanstva kao jedini svemirski objekt uvijek vidljiv sa Zemlje i ipak nedostižan, barem do Appolla. Zvijezde su nas zanimale, ali mislim da su zbog daljine našim precima bile pomalo apstraktne. Mjesec nam je bliži, ako i ne baš živući rođak.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 25 lis 2013, 15:52 |
|
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 25 lis 2013, 15:55 |
|
|
Osim toga o njemu se može naći još zanimljivih činjenica budući da smo ga detaljno istraživali. Evo nekih. Think you know everything there is to know about the Moon? Think again! Here are 10 interesting facts about the Moon. Some you might already know, and some will be totally new to you. Enjoy! 1. The Moon formed out of the EarthScientists now think that the Moon was formed when a Mars-sized object crashed into our planet about 4.5 billion years ago. The collision was so large that a huge spray of material was ejected into space. The orbiting ring of debris gathered itself into a sphere, and formed the Moon. How do we know that this is how the Moon probably formed? The Moon seems to be much less dense than the Earth and lacks a lot of iron in its core. Scientists think that the Moon is made up of the upper crust material, which has mostly lower density, than the composition of the Earth. 2. The Moon only shows one face to the EarthAlthough the Moon used to rotate in the sky compared to our point of view, it has been slowing down billions of years. And at some point in the distant past it just stopped turning from our perspective. The Earth’s gravity holds the Moon in orbit, but it pulls differently at various parts of the Moon. Over a long period, gravity slowed down the Moon’s rotation so that it finally stopped, and always displayed one face to the Earth. A similar situation has happened with most of the large moons in the Solar System. In fact, in the case of Pluto and Charon, but objects are tidally locked to each other, so they present only one face to the other. 3. The Moon is slowly drifting awayAlthough the orbit of the Moon seems nice and stable, our only natural satellite is actually drifting away from us at a rate of 4 centimeters a year. This is happening because of the conservation of momentum in the orbit of the Earth. In about 50 billion years from now, the Moon will stop moving away from us. It will settle into a stable orbit, taking about 47 days to go around the Earth (it takes 27.3 days today). At that point, the Earth and the Moon will be tidally locked to each other. It will look like the Moon is always in the same spot in the sky. Of course, the Sun is expected to consume the Earth in about 5 billion years, so this event may not happen. 4. The Moon looks the same size as the SunThis is an amazing coincidence. From our perspective here on Earth, but the Moon and the Sun look approximately the same size in the sky. Of course, the Sun is much much bigger than the Moon. The Sun happens to be 400 times larger than the Moon, but it’s also 400 times further away. This wasn’t always the case. Billions of years ago, the Moon was much closer than the Sun, and would have looked larger in the sky. And the Moon is moving away from us, so in the distant future, the Moon will look much smaller than the Sun. 5. The Moon causes most of the tides… but not allYou might know that the tides on Earth are caused by the gravitational pull of the Moon. But it’s not the only thing pulling at the Earth’s water, the Sun is helping out too. This is why we get very high and low tides from time to time. When the gravity of the Moon and the Sun line up, we get the biggest and smallest tides. Did you know that the Moon is also pulling at the crust of the Earth causing it to bulge up? You actually move a few meters every time the Moon is overhead, but you just don’t notice. 6. Gravity on the Moon is only 17% of the EarthWant an easy way to lose some weight? Take a trip to the Moon and stand on its surface. Since the pull of gravity on the Moon is only 17% the pull of gravity on the Earth, you’ll feel much lighter. Just imagine, if you weighed 100 kg on the Earth, you would feel like you only weighed 17 kg on Earth. You would be able to jump 6 times further and carry objects 6 times as heavy. In fact, you had wings attached to your arms, you could even fly around inside a dome on the Moon under just your own muscle power. 7. The official name for the Moon is… the Moon
I know it’s kind of confusing, but the only real name for the Earth’s Moon is “the Moon”. When the Moon was given its name, astronomers didn’t know that there were moons orbiting other planets. And so they just called it the Moon. Now that we know there are other moons, it all comes down to the capitalization. The Earth’s moon is referred as “the Moon”, with a capital “M”. Other moons are given a lowercase “m” to show the difference. 8. The Moon is the 5th largest natural satellite in the Solar SystemYou might think that the Moon is the largest satellite in the Solar System. I mean look at it, it’s huge! But there are actually larger moons in the Solar System. The largest moon is Jupiter’s Ganymede (5,262 km), followed by Saturn’s Titan, Jupiter’s Callisto, Jupiter’s Io, and finally, the Earth’s Moon with a mean diameter of 3475 km. 9. Only 12 people have ever stepped onto the surface of the MoonOnly a tiny group of astronauts have ever set foot on the surface of the Moon. These were the astronauts on board the Apollo missions going from 1969 to 1972. The first person to ever walk on the Moon was Neil Armstrong. And the last person on the Moon was Gene Cernan, who followed his partner Jack Schmitt into the lunar lander on December 14, 1972. 10. And we’re going back to the MoonNASA has been given the mission to return humans to the Moon, and set up a permanent research station. At the time of this writing, astronauts are expected to set foot on the surface of the Moon again in 2019. Want more information about the Moon? Here’s NASA’s Lunar and Planetary Science page, and here’s a link to NASA’s Solar System Exploration Guide. You can listen to a very interesting podcast about the formation of the Moon from Astronomy Cast, Episode 17: Where Did the Moon Come From? Reference: NASA Solar System Exploration: Moon Read more: http://www.universetoday.com/20050/10-i ... z2ik2Krbe2Zanimljiva stranica o istraživanju Mjeseca. http://www.ianridpath.com/moon/moon11.htm
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 25 lis 2013, 15:59 |
|
|
Citat: 3. The Moon is slowly drifting away Although the orbit of the Moon seems nice and stable, our only natural satellite is actually drifting away from us at a rate of 4 centimeters a year. This is happening because of the conservation of momentum in the orbit of the Earth. In about 50 billion years from now, the Moon will stop moving away from us. It will settle into a stable orbit, taking about 47 days to go around the Earth (it takes 27.3 days today). At that point, the Earth and the Moon will be tidally locked to each other. It will look like the Moon is always in the same spot in the sky. Of course, the Sun is expected to consume the Earth in about 5 billion years, so this event may not happen. x milijuni godina...koliko je to cm? Btw,gdje mu je magnetno polje?
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 25 lis 2013, 16:14 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Citat: 3. The Moon is slowly drifting away Although the orbit of the Moon seems nice and stable, our only natural satellite is actually drifting away from us at a rate of 4 centimeters a year. This is happening because of the conservation of momentum in the orbit of the Earth. In about 50 billion years from now, the Moon will stop moving away from us. It will settle into a stable orbit, taking about 47 days to go around the Earth (it takes 27.3 days today). At that point, the Earth and the Moon will be tidally locked to each other. It will look like the Moon is always in the same spot in the sky. Of course, the Sun is expected to consume the Earth in about 5 billion years, so this event may not happen. x milijuni godina...koliko je to cm? Btw,gdje mu je magnetno polje? Pa u milijun godina, 4 milijuna cm. A magnetno polje... Prvi impuls mi je bio da ga nema (jer nema jezgru sličnu Zemljinoj- željezo), ali izgleda da ipak ima slabo polje. Zašto Zemlja ima polje Earth's core and the geodynamo[edit] Citat: A schematic illustrating the relationship between motion of conducting fluid, organized into rolls by the Coriolis force, and the magnetic field the motion generates.[41] The Earth, many other planets in the Solar System, the Sun and other stars all generate magnetic fields through the motion of highly conductive fluids.[42] The Earth's field originates in its core. This is a region of iron alloys extending to about 3400 km (the radius of the Earth is 6370 km). It is divided into a solid inner core, with a radius of 1220 km, and a liquid outer core.[43] The motion of the liquid in the outer core is driven by heat flow from the inner core, which is about 6,000 K (5,730 °C; 10,340 °F), to the core-mantle boundary, which is about 3,800 K (3,530 °C; 6,380 °F).[44] The pattern of flow is organized by the rotation of the Earth and the presence of the solid inner core.[45] The mechanism by which the Earth generates a magnetic field is known as a dynamo.[42] A magnetic field is generated by a feedback loop: current loops generate magnetic fields (Ampère's circuital law); a changing magnetic field generates an electric field (Faraday's law); and the electric and magnetic fields exert a force on the charges that are flowing in currents (the Lorentz force).[46] Mjesec Citat: The Moon has an external magnetic field that is very weak in comparison to that of the Earth. Other major differences are that the Moon does not currently have a dipolar magnetic field (as would be generated by a geodynamo in its core) and the varying magnetization that is present is almost entirely crustal in origin. One hypothesis holds that the crustal magnetizations were acquired early in lunar history when a geodynamo was still operating. The small size of the lunar core, however, is a potential obstacle to promoting that hypothesis to the status of theory. Alternatively, it is possible that on an airless body such as the Moon, transient magnetic fields could be generated during large impact events. In support of this, it has been noted that the largest crustal magnetizations appear to be located near the antipodes of the giant impact basins. It has been proposed that such a phenomenon could result from the free expansion of an impact-generated plasma cloud around the Moon in the presence of an ambient magnetic field.[1] For example, the Chandrayaan-1 spacecraft mapped a "mini-magnetosphere" at the Crisium antipode on the moon's far side, using its Sub-keV Atom Reflecting Analyzer (SARA) instrument. The mini-magnetosphere is 360 km across at the surface and is surrounded by a 300-km-thick region of enhanced plasma flux that results from the solar wind flowing around the mini-magnetosphere.[2] There's growing evidence that fine particles of moondust might actually float, ejected from the lunar surface by electrostatic repulsion. This could create a temporary nighttime "atmosphere" of dust. The moondust atmosphere might also gather itself into a sort of diaphanous wind. Drawn by differences in global charge accumulation, floating dust would naturally fly from the strongly negative nightside to the weakly negative dayside. This "dust storm" effect would be strongest at the Moon's terminator. Much of these details are still speculative, but the Lunar Prospector spacecraft detected changes in the lunar nightside voltage during magnetotail crossings, jumping from -200 V to -1000 V. Further characterization will be done by the Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer orbiter in late 2013.[3][4]
The plasma sheet is a very dynamic structure, in a constant state of motion, so as the Moon orbits through the magnetotail the plasma sheet can sweep across it many times with encounters lasting anywhere from minutes to hours or even days.[5]
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 25 lis 2013, 17:42 |
|
|
snowflake je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: x milijuni godina...koliko je to cm?
Btw,gdje mu je magnetno polje? Pa u milijun godina, 4 milijuna cm. A magnetno polje... Prvi impuls mi je bio da ga nema (jer nema jezgru sličnu Zemljinoj- željezo), ali izgleda da ipak ima slabo polje. Zašto Zemlja ima polje Zašto Venera nema m.polje,a Zemlja ima,a Mjesec ima nešto jada od polja,kao i Mars npr.?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 09 stu 2013, 19:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 17 srp 2014, 18:29 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Za samo 5 sekunda apokalipsa havarija
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 19 srp 2014, 10:54 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: snowflake je napisao/la: Pa u milijun godina, 4 milijuna cm. A magnetno polje... Prvi impuls mi je bio da ga nema (jer nema jezgru sličnu Zemljinoj- željezo), ali izgleda da ipak ima slabo polje. Zašto Zemlja ima polje Zašto Venera nema m.polje,a Zemlja ima,a Mjesec ima nešto jada od polja,kao i Mars npr.? Zato što je Zemlja od gvožđa.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako bi izgledao život na Zemlji da nemamo Mjesec Postano: 19 srp 2014, 10:55 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Koje je došlo sa meteorom iz svemira.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|