HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ožu 2025, 00:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prodavačica u Makarskoj mu poručila da mrzi Bosance
PostPostano: 22 kol 2013, 12:35 

Dobro ovi Rusi "kuže" stvari. Kao Alija pred rat.

Citat:
Bez obzira na to što je postojao krvavi rat između muslimana i pravoslavaca, oni danas, nakon samo 20 godina, žive u mirnom suživotu, među njima ne postoji osjećaj mržnje; oni se pozdravljaju, zajedno rade, ponekad čak i zajedno piju.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2013, 12:56 

jes vala ti hrvati se ne znaju ni nasmijat. depresivan neki narod. samo mrko gledaju. ma ko stvoreni za jedan antihrvatski clanak u klixu.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2013, 18:53 

Čak i Avaz stavio normalan naslov. Nema to veze sa Crnom Gorom.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... tsku-i-bih

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 09:21 

:laugh
Mislim da je na Miljacki sve jeftinije, pa po ukusu i mogućnostima.

Citat:
Paprene cijene u Makarskoj: Naplaćuju i tuširanje!
Makarska ovih toplih avgustovskih dana prepuna turista iz raznih evropskih zemalja

Iako je jedan od najskupljih gradova na Jadranu, Makarska je ovih toplih avgustovskih dana prepuna turista iz raznih evropskih zemalja. Smještajni kapaciteti su skoro popunjeni. Jedni odlaze, a drugi na njihova mjesta dolaze.
Bosanaca i Hercegovaca ovdje ima mnogo manje nego što ih je bilo prije ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Za goste s plitkim džepom spavanje 15 eura

Cijene su paprene. Spavanje s doručkom u dvokrevetnoj sobi hotela "Biokovka", koji je od plaže udaljen stotinjak metara, košta 98 eura, a jednodnevni smještaj u dvokrevetnoj sobi s doručkom, švedski sto, i večerom, uz muziku uživo, u hotelu "Bonaca", čiji je vlasnik naše gore list, platit ćete 85 eura. Ako želite spavati u apartmanu s tri ili četiri kreveta platit ćete od 4o do 70 eura dnevno. Za goste "s plitkim džepom" noćenje u privatnim kućama s korištenjem zajedničkog kupatila i zajedničke kuhinje može se naći po cijeni od 15 eura.

Na odmoru u Makarskoj su bili Nadža i Nijaz Žolja iz Kiseljaka, koji žive u Brilu kod Kelna.
-U Makarskoj je predivno. I iduće godine ovdje ćemo sto posto doći. Hoteli su dobri i čisti, hrana kvalitetna i ukusna, a plaža je, kao i more, čista. Ima dobre muzike i razne druge zabave. I sama šetnja dugim šetalištem pored plaža je zabavna. Za nas ovdje nije skupo, jer je u Njemačkoj još skuplje-kazali su nam Nadža i Nijaz.

U restoranima, jedan od njih ima simpatičan naziv "Zalogajnica", na šetalištu Franje Tuđmana, bivši naziv Donja luka, pored plaže, goveđi gulaš s makaronima, koji nisu dobro skuhani, košta 45 kuna, a teleće pečenje s pomfritom 55 kuna. Ćevapčići u lepini koštaju 29 kuna. Crna kafa je 8, a bijela 10 kuna. Sokovi gazirani, cola i pepsi cola, koštaju po 18 kuna. Kugla sladoleda je 7 kuna, a krempita 18 kuna. Voće je preskupo. Kilogram svježih smokava je od 45 do 50 kuna, a prodavaču na plaži kilogram istih smokava platit ćete 60 kuna.

Iznajmljivanje pedalina sat vremena plaća se 80 kuna, ležaljka, korištenje cijeli dan, plaća se 50 kuna, a iznajmljivanje suncobran 20 kuna.

Na plažu zabranjeno dovoditi pse

Mnogim se dopalo što je na plažu zabranjeno dovoditi pse. Plaža je, iako je
puna kupača, besprijekorno čista.

Kako je Hrvatska ušla u EU, Makarani na plaži naplaćuju i običnu vodu. Samo trideset sekundi tuširanja košta dvije kune, pa sračunajte koliko vam sekundi treba da bi se dobro istuširali. Ako nemate sitan novac, nema
tuširanja. Na plaži nismo vidjeli česmu s pitkom vodom.

Atraktivan je vodeni park ispod hotela "Biokovka", a mnogima se dopao i voz, koji vozi šetalištem Franje Tuđmanja. Karta u jednom smjeru košta 20, a povratna je 30 kuna. Ugostitelji su se pobrinuli da u njihovim objektima pjevaju poznate estradne ličnosti. U Makarskoj su pjevali Halid Bešlić i Haris Džinović. Nekima je zasmetalo što u hotelima i na ulicama nema satova.

Neki kažu da su Makarani namjerno sakrili satove da bi turisti zaboravili na vrijeme i brige i da bi što više trošili novac.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 09:35 

Ta praksa naplaćivanja tuširanja postoji već godinama na Zlatnom ratu u Bolu, no moram priznati da mi se ta praksa baš i ne sviđa.

Što se tiče Bošnjaka, ako Makarska nije primjerena njihovom džepu neka odu u Ulcinj, tamo će se sigurno jeftino provesti. Nijemcima, Talijanima, Nizozemcima, pa i Česima nije skupo. Jedini koji su gori od Bošnjaka su Slovenci koji imaju, a još više škrtare. Kod nas ih je odsjelo pet, 3 odraslih sa dvoje djece i oni su na smještaj i sve ostalo trošili jedva sto eura dnevno. Ništa.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 09:38 

BBC je napisao/la:
U restoranima, jedan od njih ima simpatičan naziv "Zalogajnica", na šetalištu Franje Tuđmana, bivši naziv Donja luka, pored plaže, goveđi gulaš s makaronima, koji nisu dobro skuhani, košta 45 kuna, a teleće pečenje s pomfritom 55 kuna. Ćevapčići u lepini koštaju 29 kuna. Crna kafa je 8, a bijela 10 kuna. Sokovi gazirani, cola i pepsi cola, koštaju po 18 kuna. Kugla sladoleda je 7 kuna, a krempita 18 kuna. Voće je preskupo. Kilogram svježih smokava je od 45 do 50 kuna, a prodavaču na plaži kilogram istih smokava platit ćete 60 kuna.

Iznajmljivanje pedalina sat vremena plaća se 80 kuna, ležaljka, korištenje cijeli dan, plaća se 50 kuna, a iznajmljivanje suncobran 20 kuna.

Meni ove cijene ne izgledaju nenormalno, dapače normalne zagrebačke.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 12:24 

POL_GASOL je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Zašto ta žena mene mrzi?

Zato šta govoriš pićka mjesto pička.

BUAHAHAHAHAsto mu ga shuuuuknu..ahahaha evo usra se i upisa od smjea :smijeh :smijeh :smijeh

ustogljeni bobovac nezna ni picka reci akibeti kamoli da zna sta je to :D

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 12:27 

a za druge..nije da niste govna. da se slicno, a obrnuto, desilo u sarajvu..neko dodje da trazi vecernjak ili kruh..a dobio slican odgovor..to bio jos jedan dokaz za majorizaciju najmanjeg naroda.+

to sto ovaj cita avaz je prica za sebe.

seljandura...trebo joj je spucati samarcinu i to je to.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 12:37 

Nije trebo udarati jer bi natovario na sebe i feministkinje i pi..ke materine i medije i ispo bi kriv. A ovako je polu kriv polu nedužan.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 13:37 

volvoks je napisao/la:
Ta praksa naplaćivanja tuširanja postoji već godinama na Zlatnom ratu u Bolu, no moram priznati da mi se ta praksa baš i ne sviđa.

Prekratko traje fakat. :zubati
Skoro svugdje su uveli naplaćivanje tuširanja.
Ovo za pse mi je ok. Postoje plaže gdje je dozvoljeno i gdje nije.
Ja idem na one gdje nije dozvoljeno. Imam pravo na svoj mir i zato bi me neka pudlica obljetala, hodala po mom ručniku i zašto bi se svađala sa vlasnicima koji te mrko pogledaju kad ti to isto uradiš njihovim ljubimcima, jer se podrazumjeva kao lafo da su oni slatki, fini, mali, ćući-bući…Ma bjaaaaži! :zubati

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 15:29 

Junuz Djipalo je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Meni ove cijene ne izgledaju nenormalno, dapače normalne zagrebačke.

Problem za "patriJote" je da im je i Neum slično skup. Možda je u Turskoj ljetovanje jeftinije pa neka svatko sebi nađe mjesto.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 15:38 

Turska je avion, ne može se baš pola supermarketa potrpat kao za Makarsku. A i tamo cijene za zapadni i ruski džep. Nema druge nego Albanija, čuo da dosta ulažu u turizam. Na plažama uvijek ima hlada-u bunkeru :zubati

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 15:41 

Sve je to vrlo jednostavno. Makarskoj će ići isto kao mjestima iznad i ispod nje. Ako strani turisti izbjegavaju Makarsku to može biti upravo zbog gostiju kakvi dolaze tradicionalno. Logika nam tako govori.

Hoću reći Makarska neće 1 € izgubiti ako prestanu dolaziti gosti iz Bosne. Možda eventualno 1-2 prve godine dok stranci ne saznaju da se promijenili turisti u njoj.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 17:18 

Uvesti naplatu ulaska u Makarsku osobnim automobilom kako to vec godinama provode neka druga manja mjesta na Makarskoj rivijeri i rijesena stvar.

Mises

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 19:26 

Ne treba naplaćivati ulaz, plaća se parkiranje, a cijene određuje tržište, tako se ovisno o lokaciji i hladovini parkiranje u Makarskoj naplaćuje od 20 do 50 kn, da je skluplje manje bi dolazili jednodnevni gosti, to je bilo pokšavano na makarskoj rivijeri, ali se pokazalo da se ne isplati jer u Makarskoj ima mnoštvo jeftinih restorana i kafića koji su na taj način pušili.
U nedjelju sam bio u Baškoj Vodi, parkiranje 20, pica i piva 35 kn na samoj plaži.
Tako da nema govora o tome da je sklupo u Makraskoj, daleko najjeftinije na Jadranu, ali budući da je u Makraskoj velika i raznolika ponuda tamo ima i luksuzne ponude za najizbirljivije, da ne duljim Makarska je u svakom pogledu daleko najbolja na ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 19:36 

Kakvi ste vi to ljudi.Sve vam smeta. :zubati
slika

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 19:40 

slika

Treba je treba.Hrvati od kad su pali u EU profinili se.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 19:54 

slika
Inšalah jes čista voda.Alah uegber ваистину je baš fino.Ajmo plivati do bove.Tekbir!!!!Juhu!!

I vama ovo smeta?Eeeeee...a ušli u EUrupu.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 20:07 

slika
Naš forumaš @prc-ko sa svojom bulom u Turskoj,slikan od strane grupe četnika iz udbe. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 21:11 

aleksije radicevic je napisao/la:
Moja iskustva sa Bosancima tj. muslimanima navela su me da zaključim da nemaju osećaj za odmerenu verbalnu komunikaciju.
Potpuno nepoznatim ljudima obraćaju se krajnje direktno i familijarno, sa nekim pokroviteljskim držanjem
"ja sam zanimljiv i svestan sam toga", očekujući da to bude svima simpatično.
Pretpostavljam da se ovaj kupac prodavačici obratio rečima:
-Šefice, ima l' novina. Dajder mi Avaz.
Bez "Dobar dan" i na "Ti". I pošto se prodavačica nije istopila na to "simpatično" obraćanje, on je odlučio da bude dosadan.

Meni je žao prodavaca koji da bi sačuvali posao moraju nekad da istrpe i takve mušterije. Oni u Sarajevu sa podozrenjem gledaju čoveka koji ih najljubaznije i na najkonvencionalniji način zamoli za uslugu, ako osete po njegovom govoru da je npr. iz Srbije. Ne bih da generalizujem, ali stekao sam takav utisak.

Nije to samo tvoj utisak slazem se stobom vise puta sam dozivio isto stvarno im fali kako sam vec jednom napisao kultura dijaloga,trebali bi taj predmet uvesti u skole kao obvezan

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 21:13 

chat nick je napisao/la:
slika
Inšalah jes čista voda.Alah uegber ваистину je baš fino.Ajmo plivati do bove.Tekbir!!!!Juhu!!

I vama ovo smeta?Eeeeee...a ušli u EUrupu.

:sega :laugh

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 00:07 

Ća je ba musliman ? Nešto te tema žulja.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 11:48 

Nema ga sto zuljat vodimo kulturan dijalog ma nema se sta prigovorit

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 22:49 

Nemoj reklamirat ,,njihove,, forume kod nas

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 23:03 

chat nick je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

XE Xe Xe XE
Стар се конј не учи јахати.

њ
коњ
Ако postuješ sa mobilnog potraži slovo.
Nego šta kažeš ti na onu moju temu?Jel normalno ono?

Ovo je sa kompijutera али нема лј и нј Босниан (Цирилц. Босниа анд Херзеговина)
ево њ региструје као дупло в значи а џ као x. A o kakvoj temi govoriš?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, daxt, zet i 67 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: