Ljudi smo imamo i srce i razum i emocije,znamo grešiti,no kakvi smo kad nas uhvati žuta minuta? Kad nam pukne film,kad se spoje žice,kad padne mrak na oči? Kad nijedan odgovor ne može ugasiti sve ono što se nataložilo...onaj bes,žar,ljutnja... I znamo da to boli ,a opet nekad smo i sami takvi..agresori i povredimo često ljude što volimo.. Kad prođu besni trenutci obično nastupa tuga i gorčina i na kraju pomirenje. Da li je to žuta minuta ili crni sat..kako hoćete..koliko takvih minuta imate i kako se spravljate?
Citiram samu sebe Došla do mišljenja da što smo stariji,broj žutih minuta se smanjuje,barem kod mene.Kakvo je vaše iskustvo?
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
Sve to zavisi od situacije i okruženja u kome se nalazimo, kao i od naravi samog čovjeka. Neki što su stariji to su mudriji, dok kod nekih drugih je sasvim obratan proces. Mnoštvo je činolaca koji nas čine ovakvim ili onakvim. Neki od činilaca kreiramo i mi sami, dok su neki su izvan naše kontrole.
Sve to zavisi od situacije i okruženja u kome se nalazimo, kao i od naravi samog čovjeka. Neki što su stariji to su mudriji, dok kod nekih drugih je sasvim obratan proces. Mnoštvo je činolaca koji nas čine ovakvim ili onakvim. Neki od činilaca kreiramo i mi sami, dok su neki su izvan naše kontrole.
Naravno ,no ja se ipak držim toga što stariji to mudriji,sve manje me nešto izbaci od takta,sve mi je ravno do Tokija
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21695 Lokacija: među zvijezdama
snezana mk je napisao/la:
Ljudi smo imamo i srce i razum i emocije,znamo grešiti,no kakvi smo kad nas uhvati žuta minuta? Kad nam pukne film,kad se spoje žice,kad padne mrak na oči? Kad nijedan odgovor ne može ugasiti sve ono što se nataložilo...onaj bes,žar,ljutnja... I znamo da to boli ,a opet nekad smo i sami takvi..agresori i povredimo često ljude što volimo.. Kad prođu besni trenutci obično nastupa tuga i gorčina i na kraju pomirenje. Da li je to žuta minuta ili crni sat..kako hoćete..koliko takvih minuta imate i kako se spravljate?
Prema dragim ljudima imam uvijek veću stopu tolerancije i trudim se maksimalno kontrolirati. Ono što je najgore jedino te istinski moze i povrijediti osoba do koje ti je stalo. Zato se trudim biti pazljiva..
Neke stvari izrečene u bijesu često ostaju da vise poput mača kasnije.
Osobe do kojih mi nije stalo mislim da ne mogu ( bar do sad nisu uspijevale ) izazvati količinu negativnih emocija kod mene da bi nakon " zute minute " osjećala krivnju zbog nanošenja duševnih boli bilo kome
Mozda zvuči besćutno no sposobna sam dozirati provokaciju o bezobrazluk po sopstvenoj volji.
I vjerujem u svoje prosudbe. Tako da moja zloba, bezobrazluk i provokacija nikad nisu bez osnova.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Obzirom da prvi put čitaš da osoba sebe ocjenjuje kao " opravdano zlobnu " u pojedinim trenucima, zašto sumnjaš u moju objektivnost?
Bi li ti za sebe ikad rekla da si izvještačena, neiskrena, nesigurna i teatralna u nastupu?
Normalno da NE.Niko nije savrsen.Covek je sazdan od mana i vrlina.Samo je bitno da u totalu vrline preovladaju.I nikad netreba priznati prevaru,jer je to put u siguran zivotni pakao,kazamat,gulag u zemaljskome zivotu.
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21695 Lokacija: među zvijezdama
Bitno je sagledati sebe u pravom svjetlu. I općenito svijet. Samozavaravanjem kako navodno vrline preovladavaju nad manama u tvojoj ličnosti, samo traziš opravdanja za ono ruzno u svojoj osobnosti.
Na taj način nikad nećeš dokučiti suštinu i koliko je bitno raditi na sebi da bi poboljšao /la svoje osobine te zivot ucinio/ la kvalitetnijim.
Takva opravdanja vode u ogorčenost i nezadovoljstvo.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
@Markane, zbog malo virtualnog pljeskanja po guzi ozbiljno ugrozavaš integritet foruma.
I svoj autoritet.
Ako si ti obrisao a pretpostavljam da jesi..
Kavanica vjerujem da je draga, ali molim pošteno tretman
Drago moje dijete,ja svom ćaći ne polažem račune od 17. godine,zašto bih tebi,pogotovo na ovom virtualnom mjestu?
Sa mnom ne možeš tako razgovarati,pa tražiti neka objašnjenja.
Najdraži su mi oni koji uvijek nešto pretpostavljaju,a nemaju pojma...Ta svoja imaginarna povezivanja forumaša,kvaziprotekcije i sl. preskoči u mom slučaju,da se ne zamjerimo bezveze.I nemoj da trolaš temu,imaš mjesto za primjedbe.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.