HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 11:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 151  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojne fotke
PostPostano: 14 lis 2014, 17:38 

ManInBlack je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
F-22 nije lovac-bombarder nego lovac. I ne čini okosnicu jer ih ima 188 i obustavljena je dalja proizvodnja. A F-35 treba da se proizvede par hiljada komada.

da lovac na oklopna vozila, pzo sustave, radare i strateške ciljeve....

slika

I ne čini okosnicu jer ih ima 188 i obustavljena je dalja proizvodnja. A F-35 treba da se proizvede par hiljada komada.

Okosnicu čine avioni koji rade strateški prodor i udar, a to su upravo raptori. njihov je zadatak očistiti put jeftinijim avionima. Tu su zadaću u bombardiranju srbije i iraka imali oni f117, kada oni obave zadaću onda možeš letjeti i sa avionom za zaprašivanje komaraca :)

Previše gledaš History channel.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2014, 17:39 

BBC je napisao/la:
Rusi ne prodaju najnovije, jer je vojna tajna. Ponekad Kinezima uz jake garancije da će paziti na to.

Rusi imaju kvalitetne raketne sustave, posebno pzo i po, ostalo je talašika. Sada pokušavaju kopirati nešto sa zapada, ali to je sve.
Tenkovi i oklopna vozila su limeni mrtvački sanduci, kojima ne pomže ni 400kg dodatnog rektivnog oklopa, kao ni pokušaj izgradnje aktivne zaštite po uzoru na izraelski trophy.. jednostavno lete u nebo i posada gine.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2014, 17:42 

Previše gledaš History channel.

hahaha, uopće ne gledam tv, ne sjećam se kada sam zadnji put pogledao nešto na tv.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 00:43 

Citat:
Rusi imaju kvalitetne raketne sustave, posebno pzo i po, ostalo je talašika.

Ako ćeš pravit kvalitetnu vojsku, uzimaj njemačke tenkove, ruski PZO, američke avione i ruske helikoptere, svako ima svoju granu di je najjači. Rusi su uvik bili inferiorni što se tiče avijacije kad se uspoređuju sa zapadom, zato su bildali druge mišiće. Amerikancima nikad nije pritila ugroza u zraku i zato im PZO i nije nešto kad se usporedi sa ruskim sustavima.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 07:01 

Bora je napisao/la:
Citat:
Rusi imaju kvalitetne raketne sustave, posebno pzo i po, ostalo je talašika.

Ako ćeš pravit kvalitetnu vojsku, uzimaj njemačke tenkove, ruski PZO, američke avione i ruske helikoptere, svako ima svoju granu di je najjači. Rusi su uvik bili inferiorni što se tiče avijacije kad se uspoređuju sa zapadom, zato su bildali druge mišiće. Amerikancima nikad nije pritila ugroza u zraku i zato im PZO i nije nešto kad se usporedi sa ruskim sustavima.

To su sve floskule, u svin ratovima di je USA tehnika imala dominaciju imala bi USA i da je koristila Sovjetsku/Rusku tehniku i obratno.
Sovjeti su većinu tehnike prodavali u 3 kategorije, 1. SSSR, 2. VU i 3. ostali, tako da se ovi pod 3 nisu priviše usrićili. Isto tako u avionima su uvik imali ekvivalentni pandan zapadnoj tehnici, dikod su ovi bili u prednosti, a dikod oni uvik se radilo u nekolko godina, gori doli...
Sovjeti su imali cili niz specijaliziranih aviona, jel imaju ogromnu teritoriju, neki ni dan danas nemaju zapadne pandane. Dok je nama Mig-29B bija vrhunac tehnologije, on je bija 3 kategorija po izvedbi, a u SSSR-u je Mig-29 bija na 3 mistu, iza Mig-31, SU-27....

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 10:22 

pinco je napisao/la:
Bora je napisao/la:

To su sve floskule, u svin ratovima di je USA tehnika imala dominaciju imala bi USA i da je koristila Sovjetsku/Rusku tehniku i obratno.
Sovjeti su većinu tehnike prodavali u 3 kategorije, 1. SSSR, 2. VU i 3. ostali, tako da se ovi pod 3 nisu priviše usrićili. Isto tako u avionima su uvik imali ekvivalentni pandan zapadnoj tehnici, dikod su ovi bili u prednosti, a dikod oni uvik se radilo u nekolko godina, gori doli...
Sovjeti su imali cili niz specijaliziranih aviona, jel imaju ogromnu teritoriju, neki ni dan danas nemaju zapadne pandane. Dok je nama Mig-29B bija vrhunac tehnologije, on je bija 3 kategorija po izvedbi, a u SSSR-u je Mig-29 bija na 3 mistu, iza Mig-31, SU-27....

Kao što sam kažeš koliko para toliko muzike. SAD je sigurno kojih 10-20 godina ispred Rusa u vojnoj tehnologiji, a jaz se produbio 80ih godina (Star wars program, raspad SSSRa) , nastavio 90ih godina (Rusija u doba Jeljcina) a sada se tek stabilizira.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 11:10 

Pad je krenija 80-tih, ne tolko šta nisu imali ideja, nego šta više nije bilo love da se sve realizira, 90-te su bile još gore. Njemci su sa Englezima krenili u razvoj nove AA rakete kratkoga dometa, da bi posli ujedinjenja došli u posjed 29-tki, noružanih sa R-77 AA raketama. Svatili su da su na krivome putu i izašli iz projekta, i počeli razvoj nove rakete. R-77 ima široki kut zahvata jel ima neku vrst vektorskoga potiska, tako da je nišan na kacigi pilota. Prvi ekvivalenti na zapadu pojavili su se tek kojih 20tak god posli.... Ni jedan zapadni avion tada nije bija ni blizu po mogućnostima u bliskoj borbi.
Ovo za procesore san vidija ima par dana, iznenadilo me, mislija san da je zapad bija svitlosnu god. isprid Sovjeta po razvoju mikroprocesora, šteta šta su upali u krizu 90tih, mogli smo imat koristi od nadmetanja...
http://www.theregister.co.uk/1999/06/07 ... hnologies/
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 12:01 

Russian Army’s Weaknesses Exposed During War in Georgia

http://02varvara.wordpress.com/2008/09/ ... n-georgia/

Ovaj članak me ponukao.

Kad vidiš samo slike iz 90ih protiv Čečena na šta liči ruska vojska...jasno je da se tu puno pod Putinom napravilo.

Pa me zanima gdje su.

Citat:
The recent steps towards modernization of the Armed Forces have been made possible by Russia's economic resurgence based on oil and gas revenues as well a strengthening of its own domestic market. Currently, the military is in the middle of a major equipment upgrade, with the government in the process of spending about $200 billion (what equals to about $400 billion in PPP dollars) on development and production of military equipment between 2006-2015 under the State Armament Programme for 2007-2015 (GPV — госпрограмма вооружения).

Mainly as a result of lessons learned during the August War, the State Armament Programme for 2011-2020 was launched in December 2010. Prime Minister Putin announced that 20-21.5 trillion rubles (over $650 billion) will be allocated to purchase new hardware in the next 10 years. The aim is to have a growth of 30% of modern equipment in the army, navy and air force by 2015, and of 70% by 2020. In some categories, the proportion of new weapon systems will reach 80% or even 100%. At this point, the Russian MoD plans to purchase, among others, up to 250 ICBMs, 800 aircraft, 1,200 helicopters, 44 submarines, 36 frigates, 28 corvettes, 18 cruisers, 24 destroyers, 6 aircraft carriers, and 62 air defense battalions.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Armed_Forces

Samo u mornarici su krenuli ambiciozno.

Od balističkih nuklearnih podmornica Borei, napadačkih nuklearnih Yasen, konvencionalne Kilo, Lada, fregate Grigorović i Goškov, nekoliko vrsta korveta, četiri Mistrala.

Planiraju nove razarače, 2-4 nosača zrakoplova.

Zvuči respektabilno. S druge strane moraju, jer im je skoro sve iz sovjetskog razdoblja.

Imaju ili proizvode oko 120 Sukhoi Su-30, 48 Sukhoi Su-35, 140 Sukhoi Su-34

Planiraju oko 150 - 200 Sukhoi PAK FA, 140 MiG-35.

Od helikoptera 180 Kamov Ka-52, još 280 uz postojećih 360 Mil Mi-171, 50ak Mil Mi-26, planiraju 100ak Kamov Ka-60.

U kopnenoj vojsci program Armata za oklopna vozila,.

Od interkontinetalnih balistikčkih raketa RT-2UTTKh Topol-M, RS-24 Yars, Bulava za podmornice.

Tatek svih bombi.

S 400.

Proračun im je 72 milijarde dolara (12 milijardi 2000.) planiraju povećati na 94 milijarde do 2016.

Pa nakon svega ovoga, od zaintesiranog amatera za stručnjake, u kakvom je stanju ruska vojska?

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 12:05 

Oko čega vi filozofiju napravili. Ako bi Rusija bila napadnuta tek onda se svi resursi i sav narod prebaci na vojnu industriju. Staljin na početku rata imao masu budala u uniformi i kitu od ovce. Za 5-10 godina na kraju rata imao najveću silu svijeta.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2014, 11:57 

Zadar1993 je napisao/la:

Kao što sam kažeš koliko para toliko muzike. SAD je sigurno kojih 10-20 godina ispred Rusa u vojnoj tehnologiji, a jaz se produbio 80ih godina (Star wars program, raspad SSSRa) , nastavio 90ih godina (Rusija u doba Jeljcina) a sada se tek stabilizira.

Nije veliki jaz u tehnologiji, negde ga nema, a negde su Rusi u prednosti. Rusija je 90-ih imala kolaps proizvodnje vojne tehnike, međutim razvoj novih sistema je bio nastavljen, samo što nisu imali para za serijsku proizvodnju, pa zato sada štancuju ovoliko oružja da bi to nadoknadili. Jaz je bio u proizvodnji, ne u R&D.

I da, Star wars!? Reci mi da se zajebavaš. To je bio čist marketing i Ameri nisu imali baš nikakve rezultate u tom "programu". Mada su uspeli da prevare Ruse da ovi pomisle da stvarno imaju tehnologiju za svemirske platforme sa laserima, iako ni rada, a ni danas nisu ni blizu nečemu takvom.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2014, 14:56 

Zadar1993 je napisao/la:

Nije veliki jaz u tehnologiji, negde ga nema, a negde su Rusi u prednosti. Rusija je 90-ih imala kolaps proizvodnje vojne tehnike, međutim razvoj novih sistema je bio nastavljen, samo što nisu imali para za serijsku proizvodnju, pa zato sada štancuju ovoliko oružja da bi to nadoknadili. Jaz je bio u proizvodnji, ne u R&D.

I da, Star wars!? Reci mi da se zajebavaš. To je bio čist marketing i Ameri nisu imali baš nikakve rezultate u tom "programu". Mada su uspeli da prevare Ruse da ovi pomisle da stvarno imaju tehnologiju za svemirske platforme sa laserima, iako ni rada, a ni danas nisu ni blizu nečemu takvom.

Ovisno što uzimaš pod Star Wars.
Star wars je bio marketing samo u segmentu SDI (Strategic defense initiative). U ostatku naoružavanja i razvoja oružja SADa bio je itekako stvaran.B2 bombarderi su zahvaljujući tom povećanju potrošnje na vojsku postigli prvi uspješan let 1988.g.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 14:20 

Da, na SDI sam mislio.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 15:57 

Da, na SDI sam mislio.

To nitko ne dvoji. SDI je i danas u mnogim svojim idejama iz 1980ih neprovediv.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 16:21 

A Sovjeti su im ladno poverovali da imaju tu tehnologiju. Kada su bili toliko glupi, i ako im se raspala država. A Ameri su stvarno majstori propagande, to mora da se prizna.

Laserske platforme u orbiti jbt. :smajl049

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 16:24 

A Sovjeti su im ladno poverovali da imaju tu tehnologiju. Kada su bili toliko glupi, i ako im se raspala država. A Ameri su stvarno majstori propagande, to mora da se prizna.

Laserske platforme u orbiti jbt. :smajl049

Sovjeti su imali svoje strukturne probleme, istina čudno mi je kako nisu saznali da je taj dio SDI laž, no mislim da im smrtni udarac nije bio sam Star Wars program koliko američko i saudijsko kolabiranje cijena nafte.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 16:33 

Mislim da bi SSSR možda i preživeo, uz sve ekonomske probleme, da nije bilo Varšavskog pakta. Ali kada, uz katastrofalan dugogodišnji rat u Afganistanu, imaš i "saveznike" koji svako malo dižu pobune, ljude koji rizikuju život preskačući Berlinski zid da pobegnu od tebe itd..., to mora da se odrazi na moral nacije.

Pa onda još dodaj na to coca colu, levis 501 i ostale džidža bidže o kojima razmišljaš dok stojiš u redu za šećer i kafu, nije ni čudo što je ceo sistem otišao u *** kada je krenula perestrojka.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 20:16 

Kakve su to sad valjaone. Imali su vazale koje su porobili i silom držali u pokornosti od 45'.

Cijela prva rečenica mi je teško shvatljiva.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 20:54 

Pa zato sam i napisao "saveznici" pod znacima navoda...

Vrh

PostPostano: 14 stu 2014, 23:02 

Srpsko-ruska vežba "Srem 2014"

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vežba SAJ i drugih policijskih jedinica iz zemlje i susedstva

slika

slika

slika

slika

slika

[img]http://www.dodaj.rs/f/3h/Q9/2bpfIAEN/talacka-kriza26-1311-201.jpg[img]

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 14 stu 2014, 23:10 

http://www.zabranjeni.url/jutarnji-doznaje ... -/1236155/

Vrh

PostPostano: 03 pro 2014, 01:52 

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2014, 01:54 

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2014, 14:01 

OSRH proba amfibijskih AMV 8x8 Patria

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2014, 14:34 

Potpisan ugovor o izgradnji pet obalnih brodova za HRM

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2014, 18:06 

kako dobro Patrije izgledaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3755 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 151  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: