|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Labi
|
Naslov: Albanska glazba Postano: 28 stu 2009, 18:35 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2009, 11:20 Postovi: 244 Lokacija: Republika Kosova
|
Ovde pokusacu da vas malo upoznajem vise o albanskim,kosovskim pop svijezdama. Pocecu sa Genta Ismalji iz Gnjilana ,koja je odrasla u USA a sada je vracena i zivi na Kosovu.
Jedna pjesma na koncertu u Pristini 2006
Najnovija njena pjesma je "Si panter i zi" -Ko crni panter
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 29 stu 2009, 12:49 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Mala izgleda odlično, cijeli dan provodi u fitnessu
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 30 stu 2009, 22:46 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Mala izgleda odlično, cijeli dan provodi u fitnessu Pa sigurno trosi jel ne bi imao takvo elasticnu tijelo Nastavljamo sa Nora Istrefi 23 godisnjica i uspijesna pjevacica iz Pristine.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 00:01 |
|
|
Može broj od ove Gente Ismajli , jel Labi ?
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 11:39 |
|
|
PCM je napisao/la: Može broj od ove Gente Ismajli , jel Labi ? Broj cuvam za sebe ,sve sto mogu za vas je samo neki lijepi slika od Gente
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 11:42 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Lijepe cure! Samo naprijed, ali postavi i malo tradicionalne (narodne) glazbe, da vidimo/odslušamo i to.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 14:09 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Lijepe cure! Samo naprijed, ali postavi i malo tradicionalne (narodne) glazbe, da vidimo/odslušamo i to. Hocu na kraju iako sada sve je pretvorilo u neki turbofolk ili tzv balkanska muzika. Nastavljam sa pop zvijezdama .Na redu dolazi sex simbol Kosova ,Adelina Ismajli ,miss Kosova 1996 .Ona je pocetkom 90 -tih ,kada je imao samo 17-18 godina posle"nacionalisticku pjesmu "Ushtrin Time do ta bej me Ibrahim Rugoven"(Moju vojsku cu napravit sa Ibrahim Rugovu",pricalo da je Arkan pokusao kidnapovati. Evo slijedi stihovi Moju vojsku cu napravit sa Ibrahim Rugovu Tebe momak kazni cu ,da oslobodis Kosovu Da ih pogledamo ovu pjesmu ,snimljena tada Jednu vrijeme Adelina je pauzirala i billa je u veoma teskom stanju.Zbog neki problema i prijetnja i posle ubistva njegovog partnera njen zivot se odvijalo u tajnosti . Svome partneru ona i poscvecila jednu pjesmu ,"trimit tim"-"mome junaku" Adelina nastavlja svoju muzicku karijeru.Iako nije mnogo volio festivale ,cinimise za prvi put u cestvovao u njima,u "Magicna Pjesma"u Tiranu prije dvije nedelje.Pored nesrecu i problema ona jos je svezija i energisna ,pa i lijepa
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 14:23 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5864 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Labi je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Lijepe cure! Samo naprijed, ali postavi i malo tradicionalne (narodne) glazbe, da vidimo/odslušamo i to. Hocu na kraju iako sada sve je pretvorilo u neki turbofolk ili tzv balkanska muzika. Oprosti Labi, ako ti rušim koncept, ali nas najviše zanima glazba sljedećeg tipa: Inače, kad pišeš o djevojkama, pjevačicama onda piši - ona, pauzirala, bila, a ne - on, pauzirao, bio.
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 14:41 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Oprosti Labi, ako ti rušim koncept, ali nas najviše zanima glazba sljedećeg tipa:
Inače, kad pišeš o djevojkama, pjevačicama onda piši - ona, pauzirala, bila, a ne - on, pauzirao, bio. Rekao sam na pocetku da prvo cu predstaviti kosovske pop zvijezde,pa onda na kraju i stare glazbe . Da o zenskom rodu tako se pise Izvinjavam zbog greske na hrvatskom jeziku .Citaoci sigurno ce imati razumevanje u tome
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 01 pro 2009, 15:09 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5864 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Labi je napisao/la: Rekao sam na pocetku da prvo cu predstaviti kosovske pop zvijezde,pa onda na kraju i stare glazbe .
Da o zenskom rodu tako se pise Izvinjavam zbog greske na hrvatskom jeziku .Citaoci sigurno ce imati razumevanje u tome U redu, nastavi po svojem programu, a kao šećer na kraju - daj najkvalitetnije primjere izvorne narodne glazbe. Imam razumijevanja za greške i vjerojatno sam ti na to trebao svratiti putem PP. Jedino je šteta zbog djevojaka. Ispričavam se ja tebi.
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 09 pro 2009, 11:28 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: U redu, nastavi po svojem programu, a kao šećer na kraju - daj najkvalitetnije primjere izvorne narodne glazbe. Imam razumijevanja za greške i vjerojatno sam ti na to trebao svratiti putem PP. Jedino je šteta zbog djevojaka. Ispričavam se ja tebi. Posto vidim da si ljubitelj narodne glazbe evo specijalno za vas jedna stara pjesma oko 40 godina ,pjevana od "Slavuj Kosova"-Nexhmije Pagarusha.Zove se "Baresha"-ëëë............kako se kaze za djevojku koja cuva ovce? Ps.Nema veze, za svaku gresku obratimi bilo kako hoces .
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 09 pro 2009, 15:22 |
|
|
Labi je napisao/la: Posto vidim da si ljubitelj narodne glazbe evo specijalno za vas jedna stara pjesma oko 40 godina ,pjevana od "Slavuj Kosova"-Nexhmije Pagarusha.Zove se "Baresha"-ëëë............kako se kaze za djevojku koja cuva ovce? Vrlo zanimljivo. Hvala. To je umjetnička obrada narodnog motiva, zar ne? Znaš li tko je skladatelj - autor glazbe? Jesu li planine i jezera na videu s albanskog etničkog prostora (Prokletije - Bjeshkët e Nemuna ili Šar-planina - Mali i Sharrit) ili su iz Kanade, Švicarske ili s Novog Zelanda? Znaš li za kakav web-site za on-line učenje albanskog jezika koji bi mogao preporučiti? Djevojka koja čuva ovce = pastirica, čobanica.
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 09 pro 2009, 16:18 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Uf ova je dobra, nemam pojma tekst ali je prelijepa. Ciganke poput Seke Aleksić, Cece i Severine nisu ni blizu ovoj
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 12 pro 2009, 23:20 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Vrlo zanimljivo. Hvala.
To je umjetnička obrada narodnog motiva, zar ne? Znaš li tko je skladatelj - autor glazbe?
Jesu li planine i jezera na videu s albanskog etničkog prostora (Prokletije - Bjeshkët e Nemuna ili Šar-planina - Mali i Sharrit) ili su iz Kanade, Švicarske ili s Novog Zelanda?
Znaš li za kakav web-site za on-line učenje albanskog jezika koji bi mogao preporučiti? Djevojka koja čuva ovce = pastirica, čobanica.
Tekst glazbe je od pisaca Rifat Kukaj ,a kompozitor Rexho Mulliqi Vecina te planine i jezera su iz Kosova ,mozda i svih . Evo neki stranica ukoliko vas pomagaju.Samo pocni,koliko mogu ja sam na vasu raspolozenje http://www.onlineprevodilac.com/http://www.ectaco.co.uk/English-Albanian-Dictionary/http://www.lexilogos.com/english/albani ... ionary.htmhttp://www.ats-group.net/dictionaries/d ... anian.htmlErnani hvala na komplimente ,Neznas i Ti da izaberis Cura je iz Crne gore,selo Vuksanlekaj (malesia).A evo i prvi stihovi pjesme ,ukoliko mogu prevesti: Gledaj me u oci ,da ti je jasno Nisam od one koje znaju varati(izdaju) Nemam praksu ja sa drugima za prvi put ja zaljubljujem .......
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 24 pro 2009, 16:19 |
|
|
Opa davno nisam ovde bio. Sada cu prezentirati jednu pjesmu koja je na engleskom jeziku,pjevana od albanske pjevacice. Razlog za ovo je sto ova pjesma snimljena iz HRT za vrijeme rata na Kosovu . Pjevacica se zove Luljeta Kuraja i cinimise da ona zivi u Zagrebu. U jednoj emisiji prije 4-5 godine u Tv Kosova ona je reklja kako pjesma je snimljena veoma brzo i spot je uradjen za jedan dan od HRT i odma je emitovana od najznacajni svetski TV stanica .Ja zahvaljujem puno HRT za ovu posao koja je radila Pjesma se zove "Don't Let Kosovo Cry".Ne znam zasto taj originalan spot nemogu nadji u Yutube ,ali pjesmu vrijedi slusati .
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 09 sij 2010, 23:12 |
|
|
Nastavljamo tradiciju; Leonora Jakupi iz Drenice je jedna veoma lijepa i uspesna pjevacica .Ona je zauzela prvo mjesto kao najlepsa pjevacica u sondazu site kosovapress.com.Njena najnovija pjesma se zove "Ovaj je kraj"- Ky është fundi
Jos jedna lijepa pjesma "Jos te Volim"
|
|
Vrh |
|
|
Labi
|
Naslov: Re: Albanska glazba Postano: 09 sij 2010, 23:50 |
|
|
Nastavljamo sa jednom profesionalnom pjevacicom ,Adelina Thaqi ,koja pored zabavne pjeva i klasicnu muziku.Godinu 2008 na festivalu u Hercegnovi je dobila prvu mjestu na cetvrtu kategoriju balkanski takmicenja klasicke muzike "Bruna Spiler" .Ona u duet sa poznatim tenorom Hose Carreras pjevao pjesmu "Dolce Suono". Ona je pjevao i u Hrvatskoj Citat: Na samom kraju koncerta Lidiji Horvat Dunjko pridružit će se i sopranistica Adelina Thaqi u izvedbi skladbe Dolce Suono koju je prošle godine skladao utemeljitelj i neumorni direktor Histria festivala Bashkim Shehu. http://www.zabranjeni.url/milenkovic-i-muz ... ni/256149/Da cujemo njenu najnoviju zabavnu pjesmu Ona u duet sa pjevacom iz Skoplja Visar Rexhepi pjeva jednu dobro pjesmu,koja se zove "Kontrast"
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|