|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 42 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 06:29 |
|
|
Ilirka je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: najbolje za hrvatsku je da iskoristi potencijal dijaspore...da se ovi jugo-komunisticki ekonomisti i gospodarstvenici izbace te ih zamjene uspjesni hrvatski gospodarstvenici iz emigracije...
a sto se mog vlastitog misljenja o emigraciji tice je da su kukavice hvala im za pomoc 90tih, ali di je ono obecanje da ce se vratiti u hrvatsku
prvo nisu htjeli doci zbog jugoslavije, onda zbog ekonomskih prilika...sada vise nemaju izgovor hrvatska je slobodna, ekonomski nikad nije bila ovako jaka bogatija je od juznoamerickih drzava u kojima nasi hrvati zhive...
stvarno je sramota da neki krajevi kao sto su lika, srednja bosna, posavina, gorski kotar... moraju dovoditi imigrante zbog nedostatka pucanstva, a imamo toliko hrvata van hrvatske sta kukavicki nezele se vratiti u domovinu ovaj poskokov tekst je užasan, nemam riječi kojim bih opisala gnušanje, podsjeća me na najcrnje pamflete iz doba komunističke diktature kad se sotonizirala hrvatska emigracija, ali ti si zoran primjer kako se netko nekritički može zalijepiti za gomilu predrasuda i floskula serviranih u ovom članku. sad opet skačite po forumu i pišite kako vam je dosta podjela hrvata, a onda opet zdušno istresite žuč na svakog koga poskok uzme na zub. pozdrav od škutorke Nesvacate ocito realnost danasnjice... Hrvatskom vlada ljevica, doseljavaju se emigranti jer nemamo dovoljno Hrvatskog zivlja na prostorima kao sto su lika, posavina, gorski kotar... U Bosni i Hercegovini dok se u nase prostore bez problema vracaju Srbi u nekoc Hrvatske prostore nevraca se niko... Svaki Hrvat ima duznost prema Majci Hrvatskoj, otic u drugu zemlju se nekoc moralo zbog gladi, zbog politike i progona ali danas toga vise nema, sjecam se obecavalo se da ce ljudi se vratiti kada se stvori Hrvatska. E pa sada je stvorena i crveni vladaju njome ako se nepoveca broj izvornih domoljubnih Hrvata samo ce njihova mjesta zamjeniti arapski, crnacki, kineski, ukrajinski... emigranti Samo mi recite nije valjda da se zalazete kao i vecina komunjara da se vrijedni Hrvati odsele i NIKAD vise nevrate u domovinu, pa to je uzasno. Osoba koja je odselila sa svog ognjista imat ce vjecno ljubav prema njemu, ali njegovi sinovi, unuci i praunuci ce to izgubiti, upravo zato je potrebno da se iseljena Hrvatska vrati k svome pravom ognjistu... ZDS!
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 10:28 |
|
|
živiš u nekom svom idealnom svijetu... crno/bijelom... nitko ne želi da nam se ljudi iseljavaju ili da se ne vraćaju. pobogu, pa izumiremo, kome bi to bilo u interesu? vjeruj mi, kao staroj kokoši, meni je poprilično jasno da nam treba i naše "svježe" krvi, ali to je već genetika o kojoj ne bih jer bi me netko mogao krivo protumačiti kao rasista. ipak, treba shvatiti da ljudi jednostavno neće s konja na magarca i ja im na tome ne zamjeram niti malo, znaš koliko je njih došlo s entuzijazmom, a vratilo se natrag razočarani onim što su ovdje vidjeli i doživjeli? shvati, ljudi brinu za egzistenciju i svoju djecu i kad je to u pitanju, domoljublje pada za par ljestvica niže. to je jednostavno tako, evolucija.. ali, da ne širimo temu, reći ću ti kako ih ovakvim razmišljanjem kao što je u tekstu kojim je tema otvorena, nećemo sigurno vratiti. manje predrasuda, više uvažavanja s obje strane, to je ono što nam trenutno treba. stvarati prvo zdrave međuljudske odnose, pa na tim temeljima graditi nekakve uvjete za povratak i ostanak.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 10:32 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ilirka je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: najbolje za hrvatsku je da iskoristi potencijal dijaspore...da se ovi jugo-komunisticki ekonomisti i gospodarstvenici izbace te ih zamjene uspjesni hrvatski gospodarstvenici iz emigracije...
a sto se mog vlastitog misljenja o emigraciji tice je da su kukavice hvala im za pomoc 90tih, ali di je ono obecanje da ce se vratiti u hrvatsku
prvo nisu htjeli doci zbog jugoslavije, onda zbog ekonomskih prilika...sada vise nemaju izgovor hrvatska je slobodna, ekonomski nikad nije bila ovako jaka bogatija je od juznoamerickih drzava u kojima nasi hrvati zhive...
stvarno je sramota da neki krajevi kao sto su lika, srednja bosna, posavina, gorski kotar... moraju dovoditi imigrante zbog nedostatka pucanstva, a imamo toliko hrvata van hrvatske sta kukavicki nezele se vratiti u domovinu ovaj poskokov tekst je užasan, nemam riječi kojim bih opisala gnušanje, podsjeća me na najcrnje pamflete iz doba komunističke diktature kad se sotonizirala hrvatska emigracija, ali ti si zoran primjer kako se netko nekritički može zalijepiti za gomilu predrasuda i floskula serviranih u ovom članku. sad opet skačite po forumu i pišite kako vam je dosta podjela hrvata, a onda opet zdušno istresite žuč na svakog koga poskok uzme na zub. pozdrav od škutorke Ja sam iz Australije pa se ne osjećam uopće uvrijeđen, i mislim da je tekst odličan. Ne doživljavam ga kao ideološki napad na dijasporu općenito nego na nadobudne seljačine koji ovdje rintaju kao crnci 11 mjeseci u godini, a da bi mogli vama otići tamo na 1 mjesec, hvaliti se i nabijati na nos svoje preuveličano materijalno bogatstvo - i tamo širiti spiku o HB i HR kao zemlji beznađa naspram idealiziranog zapada gdje novac raste na drveću.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 10:40 |
|
|
Josip TG je napisao/la: Smatrate li one koji su odselili u RH dijasporom? Zagreb, Rijeka, Istra - DA. Slavonija - Ne znam. Ovi što žive u pojasu od Splita do Dubrovnika ne, ti su doma valjda svakog vikenda, ako ne i češće, to je sve jedna cjelina.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 10:47 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ilirka je napisao/la:
ovaj poskokov tekst je užasan, nemam riječi kojim bih opisala gnušanje, podsjeća me na najcrnje pamflete iz doba komunističke diktature kad se sotonizirala hrvatska emigracija, ali ti si zoran primjer kako se netko nekritički može zalijepiti za gomilu predrasuda i floskula serviranih u ovom članku. sad opet skačite po forumu i pišite kako vam je dosta podjela hrvata, a onda opet zdušno istresite žuč na svakog koga poskok uzme na zub.
pozdrav od škutorke
Ja sam iz Australije pa se ne osjećam uopće uvrijeđen, i mislim da je tekst odličan. Ne doživljavam ga kao ideološki napad na dijasporu općenito nego na nadobudne seljačine koji ovdje rintaju kao crnci 11 mjeseci u godini, a da bi mogli vama otići tamo na 1 mjesec, hvaliti se i nabijati na nos svoje preuveličano materijalno bogatstvo - i tamo širiti spiku o HB i HR kao zemlji beznađa naspram idealiziranog zapada gdje novac raste na drveću. tebi je lakše. ti možeš isfurati krokodil dundee stil sa uskom bijelom kušuljom na izlizane traperice i močvarni šešir s krokodilovim zubima. to je egzotika za razliku od njemačkog stila sa kvazi irokez frizurom a la ivan rakitić i papagajskim šarenilom odjeće koja obavezno ima motive zmajeva ili sličnih kompliciranih motiva na majicama. a i spominjanje dolara ima maštovitiji prizvuk od ojera.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 10:52 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ja sam iz Australije pa se ne osjećam uopće uvrijeđen, i mislim da je tekst odličan. Ne doživljavam ga kao ideološki napad na dijasporu općenito nego na nadobudne seljačine koji ovdje rintaju kao crnci 11 mjeseci u godini, a da bi mogli vama otići tamo na 1 mjesec, hvaliti se i nabijati na nos svoje preuveličano materijalno bogatstvo - i tamo širiti spiku o HB i HR kao zemlji beznađa naspram idealiziranog zapada gdje novac raste na drveću. a eto, imam i ja rodbine po australiji i americi, njemačkoj i td... susjeda koji su 40 godina proveli u belgiji da bi ovdje umrli, njihove djece po francuskoj i da ne nabrajam... ja osobno nisam nikad od njih doživjela ništa neugodno niti su mi ikad prodavali priču o ljepotama zapadnih zemalja, naprotiv, često sam čula od starijih da je i tamo "kruv crn ko i ovaj amo", ali da ga tamo koliko-toliko poštenije naplate. ja ne trebam ići to provjeravati kako bih znala jel govore istinu. kako nisam ružna, imala sam i uleta, malo direktnijih nego kod naših momaka, ali sam to tumačila drugačijim odgojem i sredinom iz koje dolaze, a nikako nekakvim qrčenjem ili slično. i u pravilu su vrlo, vrlo pristojni. naravno da ima samodopadnih budala bez pokrića, ali graditi generalnu sliku na osnovi manjine (sigurna sam da su takvi koje opisuješ manjina), ja ne bih, hvala. lijepo od tebe što si samokritičan, ali nemoj time produbljavati već usmrđene stereotipe. "nadobudne seljačine" nastanjuju oba svijeta, i ovaj naš i onaj njihov.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 11:07 |
|
|
caporegime je napisao/la: RajvoSa je napisao/la:
Ja sam iz Australije pa se ne osjećam uopće uvrijeđen, i mislim da je tekst odličan. Ne doživljavam ga kao ideološki napad na dijasporu općenito nego na nadobudne seljačine koji ovdje rintaju kao crnci 11 mjeseci u godini, a da bi mogli vama otići tamo na 1 mjesec, hvaliti se i nabijati na nos svoje preuveličano materijalno bogatstvo - i tamo širiti spiku o HB i HR kao zemlji beznađa naspram idealiziranog zapada gdje novac raste na drveću.
tebi je lakše. ti možeš isfurati krokodil dundee stil sa uskom bijelom kušuljom na izlizane traperice i močvarni šešir s krokodilovim zubima. to je egzotika za razliku od njemačkog stila sa kvazi irokez frizurom a la ivan rakitić i papagajskim šarenilom odjeće koja obavezno ima motive zmajeva ili sličnih kompliciranih motiva na majicama. a i spominjanje dolara ima maštovitiji prizvuk od ojera. Mali ispravak, u djiru su naravno jos uvijek krokodili, al ni konji ne nedostaju!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 11:17 |
|
|
mara je napisao/la: caporegime je napisao/la: tebi je lakše. ti možeš isfurati krokodil dundee stil sa uskom bijelom kušuljom na izlizane traperice i močvarni šešir s krokodilovim zubima. to je egzotika za razliku od njemačkog stila sa kvazi irokez frizurom a la ivan rakitić i papagajskim šarenilom odjeće koja obavezno ima motive zmajeva ili sličnih kompliciranih motiva na majicama. a i spominjanje dolara ima maštovitiji prizvuk od ojera.
Mali ispravak, u djiru su naravno jos uvijek krokodili, al ni konji ne nedostaju! mislim da bi konji više pristajali amerikancu (NA PRAZNICIMA U DOMOVINI) uz kutiju mekog pakiranja marlbora u prednjem džepu uske košulje otkopčane na dva gornja dugmeta i dvodnevnu bradu.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 11:34 |
|
|
Ilirka je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ja sam iz Australije pa se ne osjećam uopće uvrijeđen, i mislim da je tekst odličan. Ne doživljavam ga kao ideološki napad na dijasporu općenito nego na nadobudne seljačine koji ovdje rintaju kao crnci 11 mjeseci u godini, a da bi mogli vama otići tamo na 1 mjesec, hvaliti se i nabijati na nos svoje preuveličano materijalno bogatstvo - i tamo širiti spiku o HB i HR kao zemlji beznađa naspram idealiziranog zapada gdje novac raste na drveću. a eto, imam i ja rodbine po australiji i americi, njemačkoj i td... susjeda koji su 40 godina proveli u belgiji da bi ovdje umrli, njihove djece po francuskoj i da ne nabrajam... ja osobno nisam nikad od njih doživjela ništa neugodno niti su mi ikad prodavali priču o ljepotama zapadnih zemalja, naprotiv, često sam čula od starijih da je i tamo "kruv crn ko i ovaj amo", ali da ga tamo koliko-toliko poštenije naplate. ja ne trebam ići to provjeravati kako bih znala jel govore istinu. kako nisam ružna, imala sam i uleta, malo direktnijih nego kod naših momaka, ali sam to tumačila drugačijim odgojem i sredinom iz koje dolaze, a nikako nekakvim qrčenjem ili slično. i u pravilu su vrlo, vrlo pristojni. naravno da ima samodopadnih budala bez pokrića, ali graditi generalnu sliku na osnovi manjine (sigurna sam da su takvi koje opisuješ manjina), ja ne bih, hvala. lijepo od tebe što si samokritičan, ali nemoj time produbljavati već usmrđene stereotipe. "nadobudne seljačine" nastanjuju oba svijeta, i ovaj naš i onaj njihov. Sve što sam rekao ima smisla, ali je očito da percepcija ponašanja dijaspore ovisi o osobnim poznanstvima. Naspram toga, ja znam ovu dijasporu ovdje u globalu, obrasce ponašanja, "lovačke" priče kad se vrate iz domovine, prekomjerno hvaljenje materijalnim stanjem kada odu u HR ili HB. Struktura dijaspore o kojoj pričam su ljudi koji su ovdje došli 60ih i 70ih, iz ruralnih sredina, neobrazovani i nevoljni da čak nauče engleski jezik. Dakle - seljačine u većini slučajeva. Naravno, to se ispravlja u 2 i 3 generaciji ali to su već Hrvati na žeton (po potrebi), a u praksi Aussies.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 11:36 |
|
|
caporegime je napisao/la: RajvoSa je napisao/la:
Ja sam iz Australije pa se ne osjećam uopće uvrijeđen, i mislim da je tekst odličan. Ne doživljavam ga kao ideološki napad na dijasporu općenito nego na nadobudne seljačine koji ovdje rintaju kao crnci 11 mjeseci u godini, a da bi mogli vama otići tamo na 1 mjesec, hvaliti se i nabijati na nos svoje preuveličano materijalno bogatstvo - i tamo širiti spiku o HB i HR kao zemlji beznađa naspram idealiziranog zapada gdje novac raste na drveću.
tebi je lakše. ti možeš isfurati krokodil dundee stil sa uskom bijelom kušuljom na izlizane traperice i močvarni šešir s krokodilovim zubima. to je egzotika za razliku od njemačkog stila sa kvazi irokez frizurom a la ivan rakitić i papagajskim šarenilom odjeće koja obavezno ima motive zmajeva ili sličnih kompliciranih motiva na majicama. a i spominjanje dolara ima maštovitiji prizvuk od ojera. Zaboravio si ogromni križ oko vrata i istetovirano =U= na ramenu.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 11:38 |
|
|
caporegime je napisao/la: mara je napisao/la: Mali ispravak, u djiru su naravno jos uvijek krokodili, al ni konji ne nedostaju! mislim da bi konji više pristajali amerikancu (NA PRAZNICIMA U DOMOVINI) uz kutiju mekog pakiranja marlbora u prednjem džepu uske košulje otkopčane na dva gornja dugmeta i dvodnevnu bradu. Mislila sam na ono kad lik nosi konja na majici da bi dokazao koliki je konj!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 13 sij 2010, 20:09 |
|
|
Ilirka je napisao/la: živiš u nekom svom idealnom svijetu... crno/bijelom... nitko ne želi da nam se ljudi iseljavaju ili da se ne vraćaju. pobogu, pa izumiremo, kome bi to bilo u interesu? vjeruj mi, kao staroj kokoši, meni je poprilično jasno da nam treba i naše "svježe" krvi, ali to je već genetika o kojoj ne bih jer bi me netko mogao krivo protumačiti kao rasista. ipak, treba shvatiti da ljudi jednostavno neće s konja na magarca i ja im na tome ne zamjeram niti malo, znaš koliko je njih došlo s entuzijazmom, a vratilo se natrag razočarani onim što su ovdje vidjeli i doživjeli? shvati, ljudi brinu za egzistenciju i svoju djecu i kad je to u pitanju, domoljublje pada za par ljestvica niže. to je jednostavno tako, evolucija.. ali, da ne širimo temu, reći ću ti kako ih ovakvim razmišljanjem kao što je u tekstu kojim je tema otvorena, nećemo sigurno vratiti. manje predrasuda, više uvažavanja s obje strane, to je ono što nam trenutno treba. stvarati prvo zdrave međuljudske odnose, pa na tim temeljima graditi nekakve uvjete za povratak i ostanak. Gledajte svacam nekoc kada je Hrvatska bila nerazvijenija od nekih zemalja u kojoj Hrvati zhive, ili kada je bila zgazena pod crvstom jugo-socijalistickom cizmom Jugoslavije. Ali danas su ta vremena prosla Hrvatska je puno bogatija i mocnija nego zemlje latinske amerike, nego juzno africka republika. A upravo u tim zemljama se nalazi velik broj Hrvata. Kao povratnik ta osoba ima mogucnost dobivanja poticaja, ako ima zrsenu kucu ona mu se obnavlja, djeca BESPLATNO i BEZ PRIMJMNIH ispita ulaze na sveucilista, pri zaposlenju pogtovo ako je strucnog kadra dobiva lakse posao... sve ovo cak i josh vise su pozitivne stvari koje Hrvatski povratnici dobivaju ukoliko se vrate u svoju domovinu. I dalje moram ponoviti dok se Hrvatska zemlja naseljava Srbima, Bosnjacima, Arapima, Ukrajincima, Africkim crncima mi gubimo brojcanu prevlast u vlastitoj zemlji a van nje 10-15 milijuna Hrvata zhivi i to velik broj njih u zemljama koje su manje naprednije nego Hrvatska(latinska amerika, afrika...) Lako je biti vikend Hrvat, ali za pravo se Hrvatska voli u dobru i u zlu, znaci ne samo kada je sve super i bajno za vrijeme ljetnih praznika, vec kada je i tesko ostatak godine kada se teskim radom zaraduje tvrda kora kruha.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 14 sij 2010, 10:12 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: caporegime je napisao/la: tebi je lakše. ti možeš isfurati krokodil dundee stil sa uskom bijelom kušuljom na izlizane traperice i močvarni šešir s krokodilovim zubima. to je egzotika za razliku od njemačkog stila sa kvazi irokez frizurom a la ivan rakitić i papagajskim šarenilom odjeće koja obavezno ima motive zmajeva ili sličnih kompliciranih motiva na majicama. a i spominjanje dolara ima maštovitiji prizvuk od ojera.
Zaboravio si ogromni križ oko vrata i istetovirano =U= na ramenu. sad si me podsjetio na nekog lika kojega sam vidio na thompsonovom koncertu u zagrebu pretprošle godine za dan branitelja. samo nije imao šešir, a oko vrata golemi lanac sa križem i alkom (sinjskom). je li imao U ne znam ali ne bi me čudilo. na mah sam čuo kako se radi o hrvatu iz australije.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 14 sij 2010, 12:15 |
|
|
caporegime je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Zaboravio si ogromni križ oko vrata i istetovirano =U= na ramenu.
sad si me podsjetio na nekog lika kojega sam vidio na thompsonovom koncertu u zagrebu pretprošle godine za dan branitelja. samo nije imao šešir, a oko vrata golemi lanac sa križem i alkom (sinjskom). je li imao U ne znam ali ne bi me čudilo. na mah sam čuo kako se radi o hrvatu iz australije. Lako je biti USTASA van Hrvatske, treba covjek imati hravrost biti i ziviti Ustaski u Zagrebu socijalistickom velegradu. Gdje zbog jednog znaka covjek bude uhicen kaznjen, a i time mu buducnost na sveucilistu propada posto vecina profesora na vecini sveucilista su socijalistickih nacela
|
|
Vrh |
|
|
meridiana
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 20 vel 2010, 23:23 |
|
|
svako ljeto dijaspora dolazi iz njenacke ili austrije, broj stanovnika se udvrostuci, a parkinga nigdje. ma nisu oni nimalo strašni. ja za razliku od mnogih ih ne doživljavam kao neke koji dolaze da se fale svojim dobrim autima i slicno. lijepo je vidjeti da nisu zaboravili svoj rodni kraj.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 21 vel 2010, 00:04 |
|
|
meridiana je napisao/la: svako ljeto dijaspora dolazi iz njenacke ili austrije, broj stanovnika se udvrostuci, a parkinga nigdje. ma nisu oni nimalo strašni. ja za razliku od mnogih ih ne doživljavam kao neke koji dolaze da se fale svojim dobrim autima i slicno. lijepo je vidjeti da nisu zaboravili svoj rodni kraj. Nema tu sekunde lošega, rodbinske fešte i druženja, dobre cure i bar na kratko osjećaj kako bi izgledao grad da nije bilo iseljavanja.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ljeto i dijaspora Postano: 22 vel 2010, 10:33 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: meridiana je napisao/la: svako ljeto dijaspora dolazi iz njenacke ili austrije, broj stanovnika se udvrostuci, a parkinga nigdje. ma nisu oni nimalo strašni. ja za razliku od mnogih ih ne doživljavam kao neke koji dolaze da se fale svojim dobrim autima i slicno. lijepo je vidjeti da nisu zaboravili svoj rodni kraj. Nema tu sekunde lošega, rodbinske fešte i druženja, dobre cure i bar na kratko osjećaj kako bi izgledao grad da nije bilo iseljavanja. E upravo to! Tuga brale.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|