|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Divlja svinja5
|
Naslov: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 18 svi 2014, 17:46 |
|
|
Dakle, već dugo vremena me g-mail žica broj mobitela, skoro svaki put kad se hoću logirati. Ja jednostavno preskočim tu poruku i sve funkcionira. Ali danas sam htio otvoriti novi račun i nije mi dopuštao registraciju bez mobitela, mada sam unio i svoj stari mail (koji sadrži čak i moje ime). Je li to vama normalno? Koji će im naši brojevi mobitela? I što je sa zaštitom privatnih podataka, na kraju krajeva i ljudima koji nemaju mobitel (ni telefon)?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 18 svi 2014, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24074 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Problem je što sve više internet servisa zahtijeva broj mobitela i slične privatne podatke, što meni osobno je jako neprihvatljivo. Dakle, ne samo google (g-mail). Svijet postaje Orwellovsko mjesto.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Josip321
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 18 svi 2014, 23:15 |
|
|
Sve samo preskači. Ne daji svoje podatke. Kada ne budu davali više pristup bez da daš neke podatke koji su za mene neprihvatljivi za davanje jednostavno treba ostaviti taj račun i otvoriti negdje gdje nam to ne traže.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 19 svi 2014, 00:02 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Mene vise nerviraju ovi pametni telefoni. Instaliras whatsapp ili viber, svi tvoji kontakti znaju, svi pisu. Udjes na facebook s mobitelom nudi ti pretragu profila na osnovu brojeva telefona a moj profil je samo reklama, nije pravi. Kad sam prvi put usla preko mob.na fb pisala mi je tacna lokacija pa sam morala to ugasiti. Sta god instaliras trazi se pristup sadrzaju na mobitelu. I hajd to sve na jednu stranu ali nervira me sto si u svakom momentu online. Dobijes mail, na mob dodje obavijest, dobijes poruku na fb opet na mob obavijest. Prije kad ugasis komp svijet virtuale je gotov. Dobro, mogu se iskljuciti sve te opcije al hajd uradi to. A ovo za gmail. Vecina nas se registruje s pravim imenom i prezimenom, pa ne znam sta smeta dati broj mobitela. Na koji nacin ti neko moze nauditi ako ga das.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 19 svi 2014, 00:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
lider30 je napisao/la: Problem je što sve više internet servisa zahtijeva broj mobitela i slične privatne podatke, što meni osobno je jako neprihvatljivo. Dakle, ne samo google (g-mail). Svijet postaje Orwellovsko mjesto. Bilo bi korisno da hacker ne može promjeniti broj telefona bez koda koji dobiješ na SMS. Ali kako sam čitao to se može promjeniti pa nema puno smisla, osim da se ograniči broj dosadnih spammera na net-u.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 19 svi 2014, 00:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Sayuri je napisao/la: Mene vise nerviraju ovi pametni telefoni. Instaliras whatsapp ili viber, svi tvoji kontakti znaju, svi pisu. Udjes na facebook s mobitelom nudi ti pretragu profila na osnovu brojeva telefona a moj profil je samo reklama, nije pravi. Kad sam prvi put usla preko mob.na fb pisala mi je tacna lokacija pa sam morala to ugasiti. Sta god instaliras trazi se pristup sadrzaju na mobitelu. I hajd to sve na jednu stranu ali nervira me sto si u svakom momentu online. Dobijes mail, na mob dodje obavijest, dobijes poruku na fb opet na mob obavijest. Prije kad ugasis komp svijet virtuale je gotov. Dobro, mogu se iskljuciti sve te opcije al hajd uradi to. A ovo za gmail. Vecina nas se registruje s pravim imenom i prezimenom, pa ne znam sta smeta dati broj mobitela. Na koji nacin ti neko moze nauditi ako ga das. Ugaseno. Nemam taj fejs, i ko god me pita fejs ja kazem nemam i cao djaci...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 14:24 |
|
|
Postoji još uvijek hrpa e-mal servisa koji ne traže broj telefona zarad registracije. Njih je sve manje, ali ih hvala bogu još uvijek ima. Većinom takvo nešto još uvijek nude uglavnom manji e-mal servisi, ali ima i velikih koji pritom nisu pod kontrolom institucija SAD-a, poput recimo yandex.com maila koji je naravno dostupan globalno i jedini je veliki e-mail servis za koga ja znam da nudi registraciju bez broja telefona.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 14:37 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Dakle, već dugo vremena me g-mail žica broj mobitela, skoro svaki put kad se hoću logirati. Ja jednostavno preskočim tu poruku i sve funkcionira. Ali danas sam htio otvoriti novi račun i nije mi dopuštao registraciju bez mobitela, mada sam unio i svoj stari mail (koji sadrži čak i moje ime). Je li to vama normalno? Koji će im naši brojevi mobitela? I što je sa zaštitom privatnih podataka, na kraju krajeva i ljudima koji nemaju mobitel (ni telefon)? Također naiđoh na isti problem, užas. Broj mobitela ne dam.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 15:01 |
|
|
Potražite online servise koji glume mobilne brojeve
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 15:04 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Dakle, već dugo vremena me g-mail žica broj mobitela, skoro svaki put kad se hoću logirati. Ja jednostavno preskočim tu poruku i sve funkcionira. Ali danas sam htio otvoriti novi račun i nije mi dopuštao registraciju bez mobitela, mada sam unio i svoj stari mail (koji sadrži čak i moje ime). Je li to vama normalno? Koji će im naši brojevi mobitela? I što je sa zaštitom privatnih podataka, na kraju krajeva i ljudima koji nemaju mobitel (ni telefon)? Također naiđoh na isti problem, užas. Broj mobitela ne dam. Abu Zawahimani je radosno dao svoj broj. U specijalnim krugovima takva mail registracija se populano zove "Drone Navigation System".
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 15:05 |
|
|
Mislim da imate skip opciju samo je ne vidite.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 15:10 |
|
|
Ako ne koriste broj za slanje SMS poruke zarad potvrde korisničkog računa putem koda onda daš im tuđi broj. Neki e-mail servisi traže broj telefona čisto onako zarad završetka registracije, dok neki da bi poslali SMS sa kodom sa kojim kada upišeš kod tek tada se zaršava proces registracije.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 15:16 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Potražite online servise koji glume mobilne brojeve To se naplaćuje.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 18:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Također naiđoh na isti problem, užas. Broj mobitela ne dam. Abu Zawahimani je radosno dao svoj broj. U specijalnim krugovima takva mail registracija se populano zove "Drone Navigation System".
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 13 lip 2014, 22:05 |
|
|
da sam im broj, šta me briga, ionako mi uglavnom ne služi ničemu osim što ga krijem po sobi kad navijam alarm
|
|
Vrh |
|
|
boki11
|
Naslov: Re: G-mail hoće naše brojeve mobitela!?! Postano: 22 pro 2014, 15:07 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Dakle, već dugo vremena me g-mail žica broj mobitela, skoro svaki put kad se hoću logirati. Ja jednostavno preskočim tu poruku i sve funkcionira. Ali danas sam htio otvoriti novi račun i nije mi dopuštao registraciju bez mobitela, mada sam unio i svoj stari mail (koji sadrži čak i moje ime). Je li to vama normalno? Koji će im naši brojevi mobitela? I što je sa zaštitom privatnih podataka, na kraju krajeva i ljudima koji nemaju mobitel (ni telefon)? Logiraš se sa različitih lokacija pa te pita, tvoje sigurnosti radi. Ja sam dao broj google-u, na koji mi aparat izdiktira 4-znamentkasti kod u slučaju potrebe. Sve super radi, nisu me hakirali..
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|