HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 pro 2024, 09:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48  Sljedeća

Moj predsjednički kandidat u drugom krugu je?
Anketa je završila: 11 sij 2010, 13:40.
1. Milan Bandić 57%  57%  [ 34 ]
2. Ivo Josipović 20%  20%  [ 12 ]
3. Neću uopće izaći na izbore 23%  23%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema
PostPostano: 14 sij 2010, 14:31 

nima je napisao/la:
nima je napisao/la:
...Podsjećam kako su se snašli hrvatski brižnici pri susretu sa prvim modelom diseminacije koji je bio potencijalna ugroza nacionalnog identiteta, a time i državnog suvereniteta. Radi se o pojavi tiskarskog stroja na koji se odgovorilo tiskanjem na vlastitom hrvatskom pismu, premda je tada u usporedbi sa današnjim uvjetima, opasnost ugroze bila manja. Dakle sada kada je poželjno imati vlastito pismo (latinsko ne smatram izvornim hrvatskim pismom), sada se ono ne koristi ili se o njemu govori kao nekakvom "zastarjelom" pismu. Gore sam naveo zahtjeve gospodina Tadića, koji navodi "i pravo na očuvanje identiteta i kulture što podrazumijeva pravo na uporabu pisma i jezika" misleći jasno na ćirilicu (koja valjda nije zastarjela za "hrvatske građane", a " 'ružna' glagoljica jest") koje se on niti ikoji drugi narod očito ne srame kao "Hrvati" svoje glagoljice, na koju mogu biti samo ponosni jer je izdržala test vremena i pokazala se kao pismo koje može odgovoriti zahtjevima i modernog doba. Ponovno ću spomenuti da su Hrvati malen narod i moraju imati agilne ali čvrste stavove glede svog temeljnog identiteta ili takav narod nestaje. Da skratim, niti će hrv. spasiti predsjednik republike, niti stranke ni zapuštene knjižnice i pismohrane već aktivno njegovanje povijesne stečevine i kulture (koja je premu UNESCO-u treća u svijetu po bogatstvu nematerijalne baštine, odmah iza Kine i Japana, dok je u Europi na prvom mjestu), a to je u prošlosti bio zadatak Crkve, dok sada mora biti zadatak i Crkve i necrkvenog dijela društva podjednako. Tu mislim na nepostojanje tiska na glagoljskom pismu, nepostojanje njegovanja pisma u obrazovnom sustavu i td. Kakvo je stanje najbolje pokazuje da Kršćanska sadašnjost ne izdaje niti prodaje djela tiskana na glagoljici, glagoljski tekstovi osim teško razumljivog prvotiska nisu široko i lako dostupni, bez naknade, a o dnevnim tiskovinama ne treba niti pričati. Bez postizanja tih osnovnih preduvjeta za razvijanje specifičnog prohrvatskog mišljenja ne treba očekivati da će ljudi tek tako mijenjati sadašnji zbunjeni i autodestruktivni svjetonazor, jednostavno jer im se ne nudi ništa bolje od onoga što imaju. Također ne treba očekivati drugačije društvene i vrijednosne srazmjere od onih koje su postavili zapadni mediji i prethodni režimi, kao niti promjenu politike u željenom pravcu.

"Kultura će odigrati veliku ulogu kad 2012. uđemo u Europsku uniju jer mi smo mali narod u toj velikoj zajednici i bit će problem kako zadržati svoj identitet. To će biti funkcija kulture, njome ćemo se nametnuti i sačuvati svoju prepoznatljivost - najavio je Josipović." VL, 13.01.2010 13:05

Premda se ne slažem sa njegovim izbornim programom, volio bih da prof. Josipović objasni na koju kulturu misli pri ovom stavu. Pokušat ću sa rezervom prihvatiti neke načelne stavove glede njegovog programa, jer je jedan dio kompatibilan sa socijalnim naukom Crkve, i nastojati uobličiti kulturni smjer onako kako ga ja vidim. Pitanje nacionalnog identiteta za mene je pitanje usklađivanja hrvatske povijesne baštine sa učilišnim programima, državnim protokolima, simbolima i nacionalnim interesima među kojima prvo mjesto zauzima kulturni i jezični suverenitet, što znači da moraju postojati zaštite mjere mišljenja na hrvatskom jeziku. Te mjere zaštite nacionalnog identiteta je po mom mišljenju najbolje proveo Izrael, premda i kod njih ima poteškoća, a oni su u daleko goroj poziciji nego mi ovdje. Josipović je u svom programu istaknuo antifašizam kao temelj njegovog programa, premda se tu može otvoriti zaseban razgovor, uzet ću načelo koje je istaknuo i pokušati ga prihvatiti pod određenim uvjetima; zamjerku nalazim u poistovjećivanju antifašizma sa petokrakom, jer antifašizam nije vlasništvo perioda jednog kaotičnog vremena dvadesetog stoljeća, isto tako, u tom vremenu je bilo i ustaša koji nisu bili fašisti, kao i partizana koji nisu bili jugokomunisti, stoga mislim da je potrebno proširiti pojam antifašizma izvan petokrake; također je antifašistička borba jasno izražena u periodu turskog ratovanja, te držim da je pojam antifašizma potrebno proširiti na taj period, što bi bio mudar državnički i vanjskopolitički potez jer bi time mogli staviti tu politiku i interese pod svoje definicije i mjerila. Tu biste rasteretili otpor i pritisak stvoren u dvadesetom stoljeću, a zadržali pozitivne stečevine tog vremena, dok bi se negativne dale lakše revalorizirati, bez ugroze pozitivnih. Zato mislim da je dobro prihvatiti prijedlog hodočasnika prvog spomen pohoda na Gvozdansko, štoviše, po mom mišljenju, Dan antifašističke borbe 22 lipnja bi se trebao obilježavati u Gvozdanskom, a ne u Sisku jer bi se time dao širi i jači oblik antifašizmu kojeg bi mogao prihvatiti veći broj ljudi, a koji ne bi bio stigmatiziran specifičnom ideologijom koja nije mnogima prihvatljiva. Time bi se i ojačao nacionalni identitet. Kako bi se uobličio i zaštitio izrazito prepoznatljivi hrvatski identitet, smatram da je potrebno ozbiljno poraditi na tome da se glagoljsko pismo, pored latinskoga, uvede u službenu uporabu u RH, čime bi se ojačao kulturni suverenitet i omogućila pristojna zaštita hrvatskoga jezika. Tim nastojanjem bi se zadobila kulturna slika u svijetu kakvu na primjer ima Izrael, a istovremeno bi se ostavilo dovoljno prostora manjinama za poštivanje njihovih kulturnih specifičnosti. Profesoru Josipoviću bi takve mjere pošle za rukom jer bi on bio oslobođen optužbi za kojekakav fašizam ili ustaštvo, s obzirom na njegovu jasnu opredijeljenost za antifašizam koji je ugrađen i u Ustav RH; držim da je on u mogućnosti definirati taj antifašizam i dati mu oblik kroz hrvatski povijesni identitet, koji je okaljan u dvadesetom stoljeću, a čime bi zadovoljio obje strane, te smanjio i desničarski i ljevičarski ekstremizam na minimalnu razinu. Ukoliko bi krenuo u tom smjeru, naišao bi zasigurno na odobravanje jednog većeg dijela onih koji na izborima nisu glasali za njegov program, barem po ovom pitanju.

("...koja je premu UNESCO-u treća u svijetu po bogatstvu nematerijalne baštine, odmah iza Kine i Japana, dok je u Europi na prvom mjestu..."; tu se trebam ispraviti, nisam opazio Koreu koja je ispred Hrvatske, dakle Hrvatska je četvrta u svijetu po bogatstvu nematerijalne kulturne baštine)

dan antifašističke borbe obilježavati u gvozdanskom, kakve veze gvozdansko ima s time, osim što se antifašisti ili partizani dobrano namučiše da ga osvoje, ne kao nekada turci, ali....

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 15:15 

Junuz Djipalo je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Moram napomenuti da mi se njegov stav apropos Bleiburga nije nimalo svidio .
Ono što je izrekao se u potpunosti kosi sa njegovim stavom da neće razdvajati već spajati , no vidjet ćemo još ...

Kao što rekoh treba mu dati nekoliko mjeseci za ozbiljniju ocjenu , dotada ću radije šutati nego pustiti skepsi i predrasudama da progovore iz mene.

Po meni je u pravu za Bleiburg. Maknut crne odore s Bleiburga. Par koljača je obuklo tisuće Hrvata domobrana u iste te crne uniforme na kraju rata da bi spasilo guzice i time su praktički zajedno s komunjarama pobili more Hrvata, omladine i sad treba slavit te crne uniforme i još i dan danas nosimo svi stigmu zbog njih. Imamo mi i lijepe domobranske uniforme. A lijepo je rekao čovjek, dok god ima crnih uniformi neću u Bleiburg. Zapravo sam najsretniji kad ne bude nikakvih uniformi, na groblje se ide u uniformi samo kad te pokapaju ako želiš da te pokopaju kao vojnika ili kao pripadnik počasne straže.

No od njega bih volio dosljednost, isto tako ne bi trebao ići ni gdje se igra kozaračko...

Hrvatski antifašizam da ali jugoslavenstvo i komunizam ne. Puno je ljudi, poput Hebrangova ćaće, bilo hrvatski orijentirano i antifašistički a nije bilo ni jugoslavenski ni komunistički obojeno. Barem u teoriji.

Eto ja se ne slažem , jednostavno u Bleiburg se ide pokloniti nevinim žrtvama jer se radi o velikom stratištu hrvatskog naroda. To se ne izbjegava zbog "crnih odora" i zbog "politizacije" jer da se zbog toga izbjegava , onda nitko nikad ni u jasenovac npr ne bi otišao ... Politizacije koliko hoćeš i komunističko-jugoslavenskih spodoba jednako ...

Dakle potrebno je razdvojiti neke stvari i dati prioritet poruci koja se nekim činom odašilje u javnost , a ne mantrat i izvlačit se. Na kraju krajeva , problem ustaškog znakovlja na Bleiburgu hrvatska policija riješi bez ikakvih problema u dogovoru sa austrijskom policijom. To je najmanje problem ...

Odlaskom u Bleiburg bi uistinu pokazao da želi kako je rekao spajati a ne razdvajati , al ostaje da vidimo ...

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 15:38 

PCM je napisao/la:
Politizacije koliko hoćeš i komunističko-jugoslavenskih spodoba jednako ...

Upravo tako, niti jedno stratište nije zaslužilo folklor i politizaciju nego iskrenu žalost i pouku generacijama koje slijede.

Zato sam napisao da treba biti dosljedan.

PCM je napisao/la:
Dakle potrebno je razdvojiti neke stvari i dati prioritet poruci koja se nekim činom odašilje u javnost , a ne mantrat i izvlačit se. Na kraju krajeva , problem ustaškog znakovlja na Bleiburgu hrvatska policija riješi bez ikakvih problema u dogovoru sa austrijskom policijom. To je najmanje problem ...

Točno tako to je stvar hrvatske policije i općenito pristupa tom vremenu. Konačno je vrijeme da i reagiraju i u Jasenovcu i na Bleiburgu. I nadam se da će to potaknuti baš novi predsjednik, ako je onakav kakvim se predstavlja...
A crnim uniformama poručujem neka idu negdje se pokazivat gdje nije zbog nastradalo more Hrvata. Onako nešto poput orgijanja u Kumrovcu.

Inače i moj djed je bio na križnom putu...

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 16:10 

osa je napisao/la:
dan antifašističke borbe obilježavati u gvozdanskom, kakve veze gvozdansko ima s time, osim što se antifašisti ili partizani dobrano namučiše da ga osvoje, ne kao nekada turci, ali....

Nema smisla dan antifašističke borbe obilježavati u Gvozdanskom, ali stanovnici tog mjesta, nekadašnje utvrde Zrinskih, stvarno su doživjeli tragediju više puta kroz povijest, u svakom ratu su nastradali. Kad su mjesto zadnji put napali Turci na jučerašnji dan 1578. malobrojni branitelji utvrde nisu se htjeli predati čak ni kada su ostali bez hrane, vode i drva za ogrijev, kad su Turci ušli u utvrdu pronašli su smrznuta tijela branitelja utvrde s oružjem u rukama.

slika

slika

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 16:30 

Ako ništa drugo, odlazi onaj degenerik, fizička nakaza, nije ni čudo da su oni Francuzi smjestili onaj horor film o nekim neandertalcima-kanibalima u Hrvatsku. Inspiracija krapinski čovjek Mesić. Od sada, više ovoga:

slika

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 17:43 

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_predsjedni%C4%8Dki_izbori_2000.

Gledam malo ove rezultate prošlih izbora, interesantno da HDZ nakon Tuđmana nije uspio iznjedriti ozbiljnog kandidata pa se više puta ponavlja da glasačko tijelo desnice dolazi u nezahvalan položaj. Nemogu nigdje naći rezultate za dijasporu i po županijama za prošle izbore. Valjalo bi pogledati koliko smo mi Hrvati iz BIH kumovali dolasku dikobraza na vlast.

Nakon one emisije o predsjedniku Tuđmanu nedavno Budiša mi je toliko narasto u očima da mi nije jasno kako se ovaj dikobraz provukao i to ne jednom, već dvaput i to 2005 zamalo nije odnio pobjedu već u prvom krugu.
Uistinu se dobro prodavao za nešto što odavno nije ili možda nikada nije ni bio.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 17:49 

ivica je napisao/la:
Nemogu nigdje naći rezultate za dijasporu i po županijama za prošle izbore. Valjalo bi pogledati koliko smo mi Hrvati iz BIH kumovali dolasku dikobraza na vlast.

REZULTATI ZA IZBOR PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE - 2. siječnja 2005. (prvi krug) - INOZEMSTVO

Jadranka Kosor 59.85%
Stjepan Mesić 13.73%

REZULTATI ZA IZBOR PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE - 16. siječnja 2005. (drugi krug) - INOZEMSTVO

Jadranka Kosor 82.56%
Stjepan Mesić 17.44%

http://www.izbori.hr/2005Pred/index.html

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 17:50 

E hvala ali sam mislio prvenstveno na one 2000 godine

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 17:59 

ivica je napisao/la:
E hvala ali sam mislio prvenstveno na one 2000 godine

Nije ni tada Mesić dobio mnogo glasova izvan RH:

PRVI KRUG - DIJASPORA

Dr. Mate Granić 67.65 %
Stjepan Mesić 11.92 %
Dražen Budiša 11.45 %

DUGI KRUG - DIJASPORA

Dražen Budiša 77.44 %
Stjepan Mesić 22.56 %

http://www.izbori.hr/2000Pred/index.htm

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 19:20 

Junuz Djipalo je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Moram napomenuti da mi se njegov stav apropos Bleiburga nije nimalo svidio .
Ono što je izrekao se u potpunosti kosi sa njegovim stavom da neće razdvajati već spajati , no vidjet ćemo još ...

Kao što rekoh treba mu dati nekoliko mjeseci za ozbiljniju ocjenu , dotada ću radije šutati nego pustiti skepsi i predrasudama da progovore iz mene.

Po meni je u pravu za Bleiburg. Maknut crne odore s Bleiburga. Par koljača je obuklo tisuće Hrvata domobrana u iste te crne uniforme na kraju rata da bi spasilo guzice i time su praktički zajedno s komunjarama pobili more Hrvata, omladine i sad treba slavit te crne uniforme i još i dan danas nosimo svi stigmu zbog njih. Imamo mi i lijepe domobranske uniforme. A lijepo je rekao čovjek, dok god ima crnih uniformi neću u Bleiburg. Zapravo sam najsretniji kad ne bude nikakvih uniformi, na groblje se ide u uniformi samo kad te pokapaju ako želiš da te pokopaju kao vojnika ili kao pripadnik počasne straže.

No od njega bih volio dosljednost, isto tako ne bi trebao ići ni gdje se igra kozaračko...

Hrvatski antifašizam da ali jugoslavenstvo i komunizam ne. Puno je ljudi, poput Hebrangova ćaće, bilo hrvatski orijentirano i antifašistički a nije bilo ni jugoslavenski ni komunistički obojeno. Barem u teoriji.

Da imaš pravo, zato su oca Hebranga i ubili, ni za grob mu se nezna!

Ali vratimo se našem herojskom Gvozdenskom:

G V O Z D A N S K O
1.
Zvjezdane vedre siječanjske noći -
iz dâlja šuma praska lomljavom grana.
Gvozdansko se opire turskoj moći
Utvrda zrinska sva ledom okovana.
2.
Diže se tvrđa k svjetlosti zvijezda,
upire oči Bogu, nadi i spasu.
Turska sila ispod zrinskog gnijezda -
Ferhat-paša drhšće u srcu i u glasu.
3.
U tvrđi zgasle vatre, svud noćca vlada,
Turci se prenuše, strah ih hvata.
Zar juriš prijeti iz samog grada?
Uzbuna se diže zbog hrabrih Hrvata.
4.
A zima reže, studen oštra i Turke mori,
Paša pali vatre, i na tvrđu oko baca.
Al' dostojanstvo kâmno tek mirom zbori,
prozebla šutnja tek s tišinom se klaca.
5.
Zora rudi, turska sila na tvrđu krenu,
Čete gaze, ali puška i ne planu.
Zidine mukom zrače tek smrtnu sjenu.
Paša probija vrata, grad na dlanu.
6.
Grad na dlanu, ali gle tuge, jada -
osupnut Paša, snaga prizora ga trže.
Ukočeni junaci, na braniku i sada
zaleđeni i mrtvi, gle, još puške drže.
7.
Kud krenu tvrđom - zaleđeni ljudi,
oslonjeni o zid il' na snijegu leže.
Krvave rane i ogoljele grudi
- mraz tjelesa steže, sve jače steže.
8.
Branitelj mrtav, zamrzla majka kleči,
s ruku joj vise dva zaleđena čeda.
Gle, od plača muk još jače ječi,
od jada još jadnija biva tek bijeda.
9.
Tamo starac neki ko ledna klada,
i rudar mrtav, snijeg ga upola skriva.
Sumor na pašinom licu, teško se svlada.
Do tijela tijelo - nigdje nikog živa.
10.
Nigdje nikog živa, što činit mu sada?
Osupnut, svoje zapovjednike gleda!
I njihovim licima sad bljedilo vlada,
sjena smrti kâmna, kao sumor leda.
11.
Grad pokoren nije, među mrtve kroči.
Upitno Paša sebe sâma kao da kori.
S prizora strašnog svoje sklanja oči
- i u nemiru duše sa savješću se bori.
12.
Ganula osvajača ta hrabrost junaka.
Mrtvima počast odati treba – zbori -
pod križem svečan ukop za heroja svaka
Iz Paše samilost kao kiša romori!
13.
Gvozdanska tvrđa vjekove broji,
daleko joj sunce, teku dani sneni.
Ruševna premda, al' ponosno stoji
- čeka da stignemo k njoj, mi, sinovi njeni.

Mile Prpa

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 10:45 

vrhunski prikaz daljnjih posljedica nastavka sadašnje vanjske politike.
http://hercegovina.info/vijesti/vijesti ... #news_view

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 22:46 

caporegime je napisao/la:
vrhunski prikaz daljnjih posljedica nastavka sadašnje vanjske politike.
http://hercegovina.info/vijesti/vijesti ... #news_view

Maske su pale!
Citat:
Međutim, čekam kao i mnogi drugi praktične poteze novog Predsjednika kako bih mogao ocijeniti da li je spreman čvrsto braniti hrvatske nacionalne interese i pod cijenu sukoba s onima koji su ga doveli na vlast, ili mu barem pomogli da dođe na vlast, ili će nastaviti kontinuitet stare politike u kojoj će njegova nova pravda biti samo pokušaj umatanja stare haške nepravde u lijepu ambalažu.

Prof. dr. Zdravko Tomac

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 20:34 

Eto, i ovoj zabavi, tj cirkusu je došao kraj - tema više nije označena kao "Važna" i prikovana za vrh stranice...

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 22:19 

Dvije današnje izjave Josipovića.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 22:20 

Prva:
Citat:
Zagreb - Novoizabrani predsjednik Hrvatske Ivo Josipović ocijenio je da ne može biti dugotrajnog, stabilnog rješenja za Bosnu i Hercegovinu bez dogovora sva tri konstitutivna naroda u toj državi i izrazio nadu da ni Srbija ni Hrvatska neće upasti u zamku da vode pregovore umjesto tamošnjih Srba odnosno Hrvata.

U intervjuu agenciji Beta, Josipović je izjavio da bez rješenja koje bi omogućilo "jednakopravnost naroda i pojedinaca neće biti ni stabilnosti u BiH i u regiji".

"Veliki zadatak političara, prije svega, u BiH, ali i iz okruženja i međunarodne zajednice, jeste da konačno nađu aranžman koji bi bio pravedan i koji bi zadovoljio sva tri naroda", kazao je novoizabrani predsjednik Hrvatske.

Josipović je izrazio nadu da Srbija neće upasti u zamku da vodi pregovore umjesto Srba u BiH, kao što, kako je rekao, Hrvatska neće voditi pregovore umjesto Hrvata. "Istorijsko iskustvo je da nikakva nametnuta rješenja spolja ne mogu da budu dobra. Nema dugoročnog rješenja ako se ne dogovore sva tri konstitutivna naroda", istakao je Josipović.

Ocijenio je da je trenutno ustavno rješenje u BiH loše za Hrvate, jer "nemaju mehanizam da svoju konstitutivnost pretoče u politički proces odlučivanja kako to čine Srbi i Bošnjaci". Dodao je, međutim, da nije važno koliko će biti entiteta u BiH, već da bude postignut dogovor unutar te države. (rtvfbih.ba/Onasa/Beta)

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 22:21 

Druga:

Citat:
Ivo Josipović
'Podržao bih i tri federalne jedinice u BiH'
Novoizabrani predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da nije pametno i mudro izvana forsirati formule za BiH, već da formulu moraju naći tri konstitutivna naroda zajedno i sami. On je kazao da bi podržao i tri federalne jedinice ako se o tome dogovore narodi u BiH.
slika
"Sve što bi se izvana nametnulo bilo bi kratkoga vijeka", ocijenio je Josipović i dodao da je apsolutno na istom fonu kao i predsjednik Srbije Boris Tadić, odnosno da službeni Zagreb, kao i Beograd, želi da podrži dogovor tri naroda u BiH.

On je istakao da je sadašnja organizacija BiH legalna i legitimna i da nije na njemu da je mijenja.

"Kada bude drugačije, kada se o tome bude razgovaralo, onda ćemo promijeniti stav. Kada vi promijenite svoju organizaciju, to će za mene biti relevantno", rekao je Josipović za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina".

Na pitanje da li bi podržao BiH uređenu sa tri federalne jedinice, od kojih bi jedna bila sa hrvatskom većinom, Josipović je rekao da će apsolutno i to podržati ako se o tome dogovore tri naroda.

On je dodao da želi i sa političkog i sa ljudskog aspekta da BiH nađe ključ svoje organizacije, da tri konstitutivna naroda nađu formulu oko koje će se složiti, koja će biti pravedna, odnosno koja će biti smatrana pravednom za sve.

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... #komentari

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 22:31 

od 43 komentara, najzanimljiviji mi je ovaj: :sega

Citat:
dragi Ivo haj bolan na cevape, pusti politiku, vidis da kakis ko foka

Ode zauvijek ćevap-lobist Mesić s kojim se moglo na taj način, a došao je pametan čovjek. :palacgore2 :biceovodobro
Volim 2010. godinu. :wub

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 23:24 

Ma i ja sam se bojao da ce Dr Ivo nastaviti politiku bruta Mesica medjutim izgleda da sam se prevario i drago mi je da je tako. Ali mozda je jos rano predradude davati. Idemo da vidimo.

:hrvatinic :HercegBosanac
:HVO

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 23:34 

Hmmmm
Upravo razmisljam jeli se ikada iko pitao zasto je nama brut Mesic okrenuo ledja. Jeli to samo radi one Naftne kompanije sto se prica da Mesic ima udjela u njoj (Dragan Sarajevo) a mozda i ova druga opcija o kojoj se prica da dobija placeno od arabski zemalja da stiti interese muslimana na balkanu ili je pak nesto trece?

Sta vi mislite

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 23:46 

Haha izgleda da će se "Ćaršija" brzo razočarat jer im je otišao "resurs efendija" Mesić ...

Neka neka , bravo za Josipovića , još kad bi samo oprao po Komšiću kako spada ehhh ljepote ... :)

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 23:52 

josi je napisao/la:
Hmmmm
Upravo razmisljam jeli se ikada iko pitao zasto je nama brut Mesic okrenuo ledja. Jeli to samo radi one Naftne kompanije sto se prica da Mesic ima udjela u njoj (Dragan Sarajevo) a mozda i ova druga opcija o kojoj se prica da dobija placeno od arabski zemalja da stiti interese muslimana na balkanu ili je pak nesto trece?

Sta vi mislite

Ma nikakvih on para nije dobio. On je jednostavno nesposobni bezveznjaković, koji bi i vlastitu mater (koja je usput rečeno Hercegovka) prodao samo da jednom u životu bude "glavni". Zato je u životu promijenio sto spika, samo da bude u centru moći. Kad bi na primjer sutra postalo politički oportunu veličanje fašizma, on bi opet pokrenuo priču o tome kako se mi Hrvati nemamo što klanjati u Jasenovcu.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2010, 23:53 

Pa ima i nas Bosnjaka u Hrvatskoj !!
Traziti cemo i mi entitet !
Petro dolari su na nasoj strani..Iran, Turska, Malezija,Nigerija, Burundi, Mauritanija i jos mnoge. Vatikan je mala maca.

IVO MARŠ U PIČKU MATERINU

Trebaju i federalne jedinice organizovati i u hrvatskoj i srbiji u hrvatskoj za TALIJANE SLOVENCE jedinicu za srbe ne treba njih tamo i nema u srbiji jedinice za BOSNJAKE MADJARE RUMUNE CIGANE I ALBANCE

Ahahah prejaki su umirem od smijeha ... genocidni , fašistiĆki , rasistiĆki , ustaše, petro dolari :aleale :aleale

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 00:02 

Robbie MO je napisao/la:

A komentara... :sega :aleale

Ovaj sa ćevapima je najjači... ali ni ovi malo žešći nisu loši. Od "Ivo odjebi" pa do "Ivo marš u pičku materinu". :aleale

A još jučer su ga dizali u nebesa i drkali na Bandićev poraz. :evotigana

Najjače mi je kad Bošnje počnu liti krokodilske suze nad gorkom sudbinom hrvatskih Srba. :klanjam

bos 16.01.2010. u 19:22
ZABORAVI DA NAGLASIM I SRBI TREBAJU ODAVNO DA SU RAVNOPRAVNI U HRVATSKOJ PA NISU PO VAMA SU RAVNOPRAVNI SAMO U IZGONU ILI NA GROBLJU IVOO

bosanac
16.01.2010. u 19:28
hocemo srpski entitet u hrvatskoj!

:smajl007

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 10:55 

Vuco je napisao/la:
Kad bi na primjer sutra postalo politički oportunu veličanje fašizma, on bi opet pokrenuo priču o tome kako se mi Hrvati nemamo što klanjati u Jasenovcu.

On je tipični kameleon, devedesetih je u dijaspori pjevao ustaške pjesme i kada je došao u Široki govorio: Ovo je Hrvatska. Pokazivao je svoje hrvatstvo mnogo radikalnije nego Tuđman i Šušak, kasnije kada je ispao iz igre lagao je kako se s Tuđmanom rastao zbog politike prema BiH, ustvari je samo postao nepotreban pa se jadan okrenuo protivnicima Tuđmanove politike.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:07 

Ivo neće bit za Bošnjake jer su mu Srbi puno bliži kao ex partizanu i Jugoslavenu negdje duboko u njemu. I to su mu zamjerili dežurni naši dušebrižnici.

Probali smo i vidjeli kako izgleda slizavanje Hrvatske i Bošnjaka.
Ajmo vidjet i ovo drugo, ja mislim da će za nas u BiH tu bit puno više koristi.

Mislim da se Bošnjaci ničega ne boje kao dobrih odnosa Srbije i Hrvatske.

A Ivo, ako ovako nastavi dobit će na sljedećim izborima 97 %.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: