|
|
Stranica: 4/29.
|
[ 709 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 01 vel 2015, 10:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64444 Lokacija: DAZP HQ
|
korrisnik je napisao/la: Sulejman Bugari nije selefija. "Za mene je svaki čovjek findžan zašećerene kahve. Ako je kahva gorka, to znači da šećer nije pomiješan. Dakle, samo malo treba promiješati i eto slatke kahve. Ako ne promiješamo bit će gorko. E ja prilazim tom šećeru kojeg ima u svakom čovjeku: i u Muji, i u Jozi, i u Jovanu, i u Hansu, i u Davidu..." Sulejman Bugari  eto odgovora zašto se krevelji. http://bs.wikipedia.org/wiki/Sulejman_Bugariovaj covjek nije nikakav vehabija, nego bas suprotno, valjda najveca opozicija prema vahabizmu u islamu koja postoji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 02 vel 2015, 02:43 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 17:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
http://www.krajina.ba/165892/hadzija-ps ... e-za-kruh/3. veljace 2015.
Citat: Za ovo selo veže se mnogo bezbjednosnih priča. Operativni podaci upozoravali su da je Bosanska Bojna nova Gornja Maoča.
Ja očima vjerujem. Vidim neki novi objekat, gradi se. To je hadžijino imanje.
Hadžija je došao iz Cazina i za mnoge je enigma. Poznaje Bilala Bosnića i smatra ga dobrim čovjekom koji brine o svoje četiri žene i 16 djece.
Hadžija gradi, ne zna šta i kako će se zvati objekat, ali moliće se tu. Gnjev mu izaziva pomen Mirsada Kebe.
Opsovao je.
Ponovim pitanje: “Prema nepotvrđenim informacijama, ovdje se gradi novi ISIL-ov regrutni centar. I Mirsad Kebo je o tome govorio. Zvaničnik je.”
Psovka. Demantij Kebinih navoda, uz vrijeđanje.
“Ovo je prostor za molitvu. I život. Kako će ga ko zvati. Može kijaba, džamija, regrutni centar. Ja sam to počeo. Uložio sam. I Završiću. Lično”, reče, ali ne odgovori na pitanje da li je to aminovala Islamska zajednica.
Isprati nas ljubaznije nego onaj konobar sa Une, uz molbu da ne lažemo “ko neki”, kaže. “Ko mnogi”,dodaje.
Opustih se. Znam jednu kuću na ulasku u selo. Domaćinov sin poginuo je u Siriji sredinom januara.
Ljudski mi neugodno sresti ljude. Novinarski, hm, kako novinarski postupiti. Neću detaljisati. Bilo je psovanja. I vrijeđanja. Nešto ko hadžija Kebi.
Otišli smo. Bez riječi i sa čudnim osjećajem u stomaku.
Kladuša je iznenađujuće velika. Ljudi nas susreću, mole da ne pričamo o njima kao drugi. “Kako?”, pitam.
“Nismo svi takvi”, odgovaraju.
“Kakvi?”, pitam.
“Pa eto. To. Napadi na imama Beganovića. Vehabije. Sirija. Radikalni islam. Mi tražimo samo da živimo. Kao Sarajlije. Kao Brčaci. Kao Banjalučani.”
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 17:23 |
|
|
Kebo je nedavno letio iz Fahdove džamije u Sarajevu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 20:06 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Danas je u prostorijama sarajevske Općine Centar potpisan protokol o saradnji između Općine Trnovo i kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojim je ozvaničena gradnja integrisanog turističkog grada "Buroj Ozone" na području općine Trnovo. Integrisani turistički grad "Buroj Ozone" u općini Trnovo će sadržavati hiljade stambenih jedinica, hotela, trgovačkih centara, kao i svu drugu društvenu infrastrukturu. Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju protokola, ovo neće donijeti samo direktne prihode za turizam BiH, nego i prilike za zaposlenje, te na hiljade novih radnih mjesta. Ukupna vrijednost ovog projekta je, kako je navedeno, oko 4,5 milijardi KM. Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je kazao kako će se u Bosni i Hercegovini prvi put izgraditi turistički kompleks koji će po svojoj veličini i vrijednosti investicije predstavljati najveći projekat ove vrste na području Jugoistočne Evrope i šire. "Mislim da se radi najvećoj investiciji u BiH nakon rata. Ovo je historijski dan za Općinu Trnovo, te znači mnogo ne samo za razvoj Trnova, nego i Kantona Sarajevo i čitave BiH. Kroz realizaciju ovog projekta, općina Trnovo će se moći mjeriti sa razvojem općine Centar", kazao je Berilo, istaknuvši kako će im za realizaciju ovog projekta trebati i pomoć šire društvene zajednice. Općina Trnovo se nalazi oko 30 km jugostočno od Sarajeva, oivičena vijencem kojeg čine planine Igman, Bjelašnica, Treskavica i Jahorina. Prije rata, općina je zauzimala površinu od 451 km2, dok je nakon Dejtonskog sporazuma njena površina smanjena i sada iznosi 337 km2. Na području općine živi oko 2.524 stanovnika u 56 naseljenih mjesta, sela i zaseoka. Sva sela i naselja su mrežom lokalnih puteva povezana sa glavnim saobraćajnim pravcem M18 kojim se odvija vrlo živa komunikacija sa Sarajevom. Na današnjem potpisivanju protokola o saradnji je prikazan i desetominutni film koji pokazuje detaljni plan izgradnje ovog turističkog grada. Ismail Ahmed, direktor firme Buroj, izrazio je zadovoljstvo saradnjom između Buroja i Bosne i Hercegovine, te istaknuo kako je potpisivanje ovog protokola samo prvi korak ka izgradnji partnerstva. Pojasnio je kako je Buroj Property Development vodeća kompanija za urbanistički razvoj i posvećena je tome da postane jak partner BiH u razvijanju ogromnog turističkog potencijala kojeg naša zemlja ima, naglasivši kako će "Buroj Ozon" biti najveći projekat ove vrste u regiji i šire. "Vaša prelijepa zemlja sa svojim bogatstvima puna je potencijala, a ovdje smo došli da radimo sa vlastima u Bosni i Hercegovini kao partneri u cilju osiguravanja profita i beneficija od našeg zajedničkog projekta. Kad su nas predstavnici ambasada BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pozvali da dođemo ovdje, nismo bili sigurni šta da očekujemo. Danas sam jako sretan što sam u Sarajevu i nadam se da ću postati redovan gost vaše zemlje", kazao je Ismail Ahmed.  
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 20:30 |
|
|
|
Zvuči veoma nadrealno toliko novca uložiti u jedan tako mali kraj. Čak i da se to sve realizuje (u šta čisto sumnjam), trebaće jedno nekoliko godina da se sve izgradi (ako bude sve išlo jako brzo i planiranom dinamikom, bez raznih kočenja i peripetija sa imovinsko-pravnim odnosima i slično).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 20:45 |
|
|
|
na sajtu tog investitora stoji iznos od cca 950 milijuna KM, a sajt im je prahistorijski. vjerojatno se netko omotao u seika i prodaje muda pod bubrege.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 20:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Prva stvar, 2 milijarde te arapske valute klix je, nepismeno po obicaju, preveo kao 4,5 milijardi umjesto 450 milijuna. Drugo, da se radi o pravoj investiciji primao bi tog Arapa Izetbegovic sa svim mogucim pocastima, a ne nacelnik opcine sa 2000 stanovnika u prostorijama druge opcine. Trece, firma nema niti jedan realiziran projekt, niti jednu referencu. Cetvrto, firma je isto obecala i gradovima po Rumunjskoj, Bugarskoj i ostaloj istocnoj europi itd. Peto, renderi objekata su uradjeni jako neprofesionalno, da ja pogadjam da se radi o ukradenim renerima nekog obalnog turistickog naselja na koje je samo izmijenjen natpis. Na Linkedin kompanija ima 3 zaposlenika, od kojih je 1 HR (human resources, znaci osoba koja trazi radnike), i 2 skrivena. Imaju i youtube account, napraljen prije par tjedana, s nekoliko videa koji imaju po 4 klika do sada, evo ja im dajem peti: Video kompanije koja ce uloziti 5 milijardi eura sniman je mobitelom (samo zvuk), a umjesto slike postavljena je narancasta pozadina?! Na stranici nemaju niti jedno konkretno radno mjesto oglaseno. Nemaju vlastiti objekt, nego dvije susjedne sobe: Dubai Business Bay Single Business Tower Office 2401-2402
UAE Turski i arapski prevaranti vas presvlace zadnje idiote. Isto tako je onaj Turcin sa malom radnjom u Turskoj, predstavljao se kao neki veliki poduzetnik i dosao vam pricati o "ulaganju u studentski dom u Bihacu i Mostaru", da bi se ispostavilo da je htio uvaliti/ prodati neke kvake od vrata. Primjer "rendera" jednog od projekata ove ozbiljne kompanije koja ulaze milijarde, napravljen u nekom besplatnom programu za 10 minuta od strane studenta kojem je placeno 20 dolara:  Neki mali Arapin se zaigrao SimCityja.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 21:48 |
|
|
Basne i bajke, al sretno s investitorima 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 21:58 |
|
|
morat cu Covicu predlozit da zamota u plahte Ministra, Robbija, PCM-a i mene i da kao investitori iz Abu Dhabija pokupujemo zemlju uokolo Mostara. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:14 |
|
|
Gledam nešto registracija firme u UAE košta 450$. http://www.fbsemirates.com/Nebi me čudilo da je ovaj "investitor" toliko uložio para za ovaj biznis. Pitanje je i dali je ovo uopšte arapski investitor ili neki Bošnjo iz Sarajeva, pošto se offshore firme mogu registrovati iz bilo kojeg kraja svijeta i to putem interneta, sa malim početnim kapitalom i malim troškovima registracije. Možeš da biraš direktore, da prijaviš fiktivnu adresu, da sakriješ ime vlasnika, nebi me čudilo ništa u vezi ove "investicije". Previše je dobro da bi bilo istina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:16 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
dudu je napisao/la: morat cu Covicu predlozit da zamota u plahte Ministra, Robbija, PCM-a i mene i da kao investitori iz Abu Dhabija pokupujemo zemlju uokolo Mostara.  Morate znat Kelime i Šehadet da bi prošli test  .
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:20 |
|
|
|
Opet fiktivni ulagači, iza kojih se kriju oni što su pokrali milijarde dolara pomoći BiH (Bošnjacima). Prije par dana je bila vijest o investiciji renomirane njemačke tvrtke u neku hercegovačku, da bi se istražnim radnjama kontra-obavještajne službe HB došlo do podatka da je ta njemačka tvrtka obična doo po našim standardima, osnovana u zadnjih mjesec dana. Daljnjim njuškanjem ispostavilo se da je tu tvrtku ustvari kupio Prevent iz Goražda preko fiktivne njemačke firme i tako izbjegao plaćanje poreza u BiH, kao strani ulagač. Prave patrijote, nema što.
Pranje novaca, kao i u slučaju gradnje nebodera u Tuzli, gdje je eto došao neki bošnjo zet ruskog milijardera i ulupao 100 milijuna € u beton. Nitko se nije ni usudio istražiti tog fiktivnog ruskog zeta.
Zanimljivo je da se svim ovim projektima vesele ljudi koji su radi tih investitora bili gladni u ratu, a bogami i danas.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:24 |
|
|
korrisnik je napisao/la: dudu je napisao/la: morat cu Covicu predlozit da zamota u plahte Ministra, Robbija, PCM-a i mene i da kao investitori iz Abu Dhabija pokupujemo zemlju uokolo Mostara.  Morate znat Kelime i Šehadet da bi prošli test  . Sve se nauci. Ja bih cak i bez plahte mogao proci kao bliskoistocnjak, ili barem Grk/Cipranin kada se zapustim mjesec dana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prva stvar, 2 milijarde te arapske valute klix je, nepismeno po obicaju, preveo kao 4,5 milijardi umjesto 450 milijuna.
Drugo, da se radi o pravoj investiciji primao bi tog Arapa Izetbegovic sa svim mogucim pocastima, a ne nacelnik opcine sa 2000 stanovnika u prostorijama druge opcine.
Trece, firma nema niti jedan realiziran projekt, niti jednu referencu.
Cetvrto, firma je isto obecala i gradovima po Rumunjskoj, Bugarskoj i ostaloj istocnoj europi itd.
Peto, renderi objekata su uradjeni jako neprofesionalno, da ja pogadjam da se radi o ukradenim renerima nekog obalnog turistickog naselja na koje je samo izmijenjen natpis.
Na Linkedin kompanija ima 3 zaposlenika, od kojih je 1 HR (human resources, znaci osoba koja trazi radnike), i 2 skrivena.
Imaju i youtube account, napraljen prije par tjedana, s nekoliko videa koji imaju po 4 klika do sada, evo ja im dajem peti:
Video kompanije koja ce uloziti 5 milijardi eura sniman je mobitelom (samo zvuk), a umjesto slike postavljena je narancasta pozadina?!
Na stranici nemaju niti jedno konkretno radno mjesto oglaseno.
Nemaju vlastiti objekt, nego dvije susjedne sobe: Dubai Business Bay Single Business Tower Office 2401-2402 UAE
Turski i arapski prevaranti vas presvlace zadnje idiote. Isto tako je onaj Turcin sa malom radnjom u Turskoj, predstavljao se kao neki veliki poduzetnik i dosao vam pricati o "ulaganju u studentski dom u Bihacu i Mostaru", da bi se ispostavilo da je htio uvaliti/ prodati neke kvake od vrata.
Primjer "rendera" jednog od projekata ove ozbiljne kompanije koja ulaze milijarde, napravljen u nekom besplatnom programu za 10 minuta od strane studenta kojem je placeno 20 dolara:
Neki mali Arapin se zaigrao SimCityja. Što vas volim takve pronicljive 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:27 |
|
|
korrisnik je napisao/la: dudu je napisao/la: morat cu Covicu predlozit da zamota u plahte Ministra, Robbija, PCM-a i mene i da kao investitori iz Abu Dhabija pokupujemo zemlju uokolo Mostara.  Morate znat Kelime i Šehadet da bi prošli test  . zacudio bi se sto sve mi znamo i umijemo. Robbie je na Jackovom forumu dogurao do moderatora kao poseban poznavalac Kur'ana, a ja sam Jacku bio desna ruka za dostavu i razmjenu svih vaznih podataka. prema tome, bolje ne preispituj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:44 |
|
|
I onda se jadnom Jacku forum sam od sebe srušio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:47 |
|
|
|
na tom forumu se testiraju mladi i nadareni obavjestajci. najbolji medju njima imaju blistavu karijeru ispred sebe. neki od njih ce se naposlijetku infiltrirat i medju vehabije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:51 |
|
|
dudu je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Morate znat Kelime i Šehadet da bi prošli test  . zacudio bi se sto sve mi znamo i umijemo. Robbie je na Jackovom forumu dogurao do moderatora kao poseban poznavalac Kur'ana, a ja sam Jacku bio desna ruka za dostavu i razmjenu svih vaznih podataka. prema tome, bolje ne preispituj.  Cak sam banirao one za koje sam zakljucio da su svojim postupcima izasli iz islama. Koliko sam hutbi tamo odrzao,... ehhhh.... Braćo i sestre, Allah dželle šenuhu je naredio, ne idi lijevo kada mozes desno, sunnet je ici desno a Allahova dz.s. kazna stici ce onoga ko ide nauzubillah lijevo. A u trecem dijelu 4. ajeta Sure Et-Talak, u savjetima za dobijanje moderature na forumima koje je Poslanik sallallahu alejhi ve sellem dobio, stoji: "Pricaj na sav glas protiv Hrvata, ako ne zelis biti sumnjiv". Allah dz.s. najbolje zna da me ceka lijepa nagrada u vidu moderatorske pozicije na bosanskehistorije dok god se Njegovog uzeta drzim. Dok sam hutbe drzao, u prvom saffu sam primjetio i neke srpske spijune.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 22:58 |
|
|
meni je najjace sto smo se infiltrirali istodobno da jedan za drugog nismo znali. meni je tvoj lik bio najmrzi tamo, pravo me jeza prolazila od tvojih postova.  p.s. vristim na novu hutbu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 23:04 |
|
|
dudu je napisao/la: meni je najjace sto smo se infiltrirali istodobno da jedan za drugog nismo znali. meni je tvoj lik bio najmrzi tamo, pravo me jeza prolazila od tvojih postova.  Moralo je biti vjerno. Svaka nova (rebootana, ponovno izgradjena) verzija portala bosanskehistorije je kao nova epizoda filma Resident Evil.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 23:10 |
|
|
u ovom Alah dzeluhanju bi pobjedio i Bilala Bosnica. definitivno idem Covicu da te iskoristimo kao arapskog investitora u Mostaru  bosnahistorija je na putu da postane nasa stickypond krajina, od tolikog broja infiltriranij Srba i Hrvata pitam se hoce li ostati ijedan stvarni Bosnjak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 23:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: zacudio bi se sto sve mi znamo i umijemo. Robbie je na Jackovom forumu dogurao do moderatora kao poseban poznavalac Kur'ana, a ja sam Jacku bio desna ruka za dostavu i razmjenu svih vaznih podataka. prema tome, bolje ne preispituj.  Cak sam banirao one za koje sam zakljucio da su svojim postupcima izasli iz islama. Koliko sam hutbi tamo odrzao,... ehhhh.... Braćo i sestre, Allah dželle šenuhu je naredio, ne idi lijevo kada mozes desno, sunnet je ici desno a Allahova dz.s. kazna stici ce onoga ko ide nauzubillah lijevo. A u trecem dijelu 4. ajeta Sure Et-Talak, u savjetima za dobijanje moderature na forumima koje je Poslanik sallallahu alejhi ve sellem dobio, stoji: "Pricaj na sav glas protiv Hrvata, ako ne zelis biti sumnjiv". Allah dz.s. najbolje zna da me ceka lijepa nagrada u vidu moderatorske pozicije na bosanskehistorije dok god se Njegovog uzeta drzim. Dok sam hutbe drzao, u prvom saffu sam primjetio i neke srpske spijune. Šta je "Allahovo Uže". ..Svi se čvrsto Allahova užeta držite... Što je Allah naredio se zove ....? Imaš kontraidikacija nekoliko. Arapski treba znati koje sure lahko je dersiti i vaziti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
witj
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 23:18 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie je na Jackovom forumu dogurao do moderatora
Robbie, da nisi ti onaj što me banirao odmah nakon registracije, nisam stigao ništa napisati. Bio sam u HR tad, a razlog baniranja: "ustaša" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vehabije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 03 vel 2015, 23:23 |
|
|
witj je napisao/la: dudu je napisao/la: Robbie je na Jackovom forumu dogurao do moderatora
Robbie, da nisi ti onaj što me banirao odmah nakon registracije, nisam stigao ništa napisati. Bio sam u HR tad, a razlog baniranja: "ustaša"  i ja sam pritiskao svakog Hrvata, rezao na njeg kao pas. moja misija je bila- prepustanje sudbini, kako Alah da, a uvijek suptilno sijajuci sumnju i strah kako nas Hrvati odraduju gdje stignu, dajuci mnoge primjere. Hrvati imaju dozivotnog gradonacelnikaMostara - moj odgovor: Alah zna najbolje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|