|
|
Stranica: 12/14.
|
[ 343 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:14 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
DzoniBG je napisao/la: SDB je napisao/la: Ovo povećano pokazuje da ne znaš elementarne činjenice o temi o kojoj pišeš. Sud koji je jučer donio odluku NIJE sud za ratne zločine (ni Stalni ni ovaj za bivšu Yugu).
I onda se ljutiš kad ti kažem da lupaš.
Juce sam napravio jasnu razliku izmedju Haskog tribunala koga sam pomenuo(misleci na ad hoc sud za Jugoslaviju), i ovog suda... to nije isto... niti sam ja rekao da je isto...iako su oba u Hagu... ovaj Medjunarodni sud pravde je osnovan posle ww2 dogovorom u UN... UN je takodje ustanovio i medjunarodni krivicni sud... To su razlicite stvari, ali to ne menja sustinu... to uopste nije odgovor na ovo sto pricam, a to je da medjunarodni sud ne goni za velike zlocine zapadne zemlje, i da kao takav izgubio je svaki kredibilitet, da bi mogli reci - ako je sud rekao, onda je tako... nije...nema veze sa time... Iz ovog tvog posta je proizlazilo da je isto, budući da post na koji si se referirao nije nigdje spominjao sudove za ratne zločine (no ajde, govorio je o procesuiranju pojedinaca pa dobro). Što se međunarodnih sudova tiče, nitko u Hrvatskoj ne vjeruje previše u njihov kredibilitet. Bilo smo sretni što su oslobodili generale i to je to. S druge strane, sasvim je legitimno iskoristiti njihove odluke u svrhu zaštite nacionalnih interesa, tamo gdje se može.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:24 |
|
|
SDB je napisao/la: Iz ovog tvog posta je proizlazilo da je isto, budući da post na koji si se referirao nije nigdje spominjao sudove za ratne zločine (no ajde, govorio je o procesuiranju pojedinaca pa dobro).
Što se međunarodnih sudova tiče, nitko u Hrvatskoj ne vjeruje previše u njihov kredibilitet. Bilo smo sretni što su oslobodili generale i to je to. S druge strane, sasvim je legitimno iskoristiti njihove odluke u svrhu zaštite nacionalnih interesa, tamo gdje se može.
Ovo je kljucno... Ti shvatas da je nacionalni interes Hrvata da se goni sa Srbijom po medjunarodnim sudovima, bez obzira sto ce oni te tuzbe odbiti... u cemu je tu nacionalni interes?! Sto je spomenut Vukovar i jos neka stratista... neki smatraju u Srbiji da je dobro sto je spomenuto umisljaj etnickog ciscenja kao zlocina u presudi...to je sve driblanje stative, niti ce Srbija i Srbi promeniti svoj stav, niti ce Hrvatska i Hrvati promeniti svoj stav... niti ce medjunarodne sile promeniti svoj stav... tu postoje rovovi i stereotipi koje nikakva presuda, a pogotovo ovakva nece pomeriti ni za jotu... Kao sto sam rekao, svo to tuzakanje mi je malo i infantilno, bespotrebno trosenje vremena i love... Ako ti smatras da tako treba...ok...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:30 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: SDB je napisao/la: Iz ovog tvog posta je proizlazilo da je isto, budući da post na koji si se referirao nije nigdje spominjao sudove za ratne zločine (no ajde, govorio je o procesuiranju pojedinaca pa dobro).
Što se međunarodnih sudova tiče, nitko u Hrvatskoj ne vjeruje previše u njihov kredibilitet. Bilo smo sretni što su oslobodili generale i to je to. S druge strane, sasvim je legitimno iskoristiti njihove odluke u svrhu zaštite nacionalnih interesa, tamo gdje se može.
Ovo je kljucno... Ti shvatas da je nacionalni interes Hrvata da se goni sa Srbijom po medjunarodnim sudovima, bez obzira sto ce oni te tuzbe odbiti... u cemu je tu nacionalni interes?! Sto je spomenut Vukovar i jos neka stratista... neki smatraju u Srbiji da je dobro sto je spomenuto umisljaj etnickog ciscenja kao zlocina u presudi...to je sve driblanje stative, niti ce Srbija i Srbi promeniti svoj stav, niti ce Hrvatska i Hrvati promeniti svoj stav... niti ce medjunarodne sile promeniti svoj stav... tu postoje rovovi i stereotipi koje nikakva presuda, a pogotovo ovakva nece pomeriti ni za jotu... Kao sto sam rekao, svo to tuzakanje mi je malo i infantilno, bespotrebno trosenje vremena i love... Ako ti smatras da tako treba...ok... Uopće ne očekujem da Srbi promijene svoj stav, niti je u tome poanta. Tužba je omogućila prikupljanje velikog broja dokumenata i podataka o ratu koji su itekako korisni. Osim toga, ovo će nam omogućiti povoljniju poziciju kod vaših pristupnih pregovora, o čemu sam već pisao. Da se razumijemo, i meni ide na živce patetika koje je ova dva dana bilo u ogromnim količinama, jer ne volim kompleks žrtve (ni u vlastitom životu ni na političkoj razini), ali to je teško izbjeći. Pogotovo u situaciji u kojoj još imaš veliki broj ljudi koji već 25 godina ne mogu pokopati svoju djecu, silovane žene koje svaki dan gledaju silovatelje na ulici, itd.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:45 |
|
|
SDB je napisao/la: Uopće ne očekujem da Srbi promijene svoj stav, niti je u tome poanta. Tužba je omogućila prikupljanje velikog broja dokumenata i podataka o ratu koji su itekako korisni. Osim toga, ovo će nam omogućiti povoljniju poziciju kod vaših pristupnih pregovora, o čemu sam već pisao.
Da se razumijemo, i meni ide na živce patetika koje je ova dva dana bilo u ogromnim količinama, jer ne volim kompleks žrtve (ni u vlastitom životu ni na političkoj razini), ali to je teško izbjeći. Pogotovo u situaciji u kojoj još imaš veliki broj ljudi koji već 25 godina ne mogu pokopati svoju djecu, silovane žene koje svaki dan gledaju silovatelje na ulici, itd.
A inace da nije bilo tuzbe, ne bi skupili dokumenta?! A ta dokumenta je sud odbio kao nedovoljne za dokaz genocida... Upravo se i igra na patetiku i kompleks zrtve... obe strane jos kriju nestale, prikrivaju odgovorne, neki su proglaseni i za heroje... Da se ima volja, selo bi se za sto, i reklo - e, ajde da zatvorimo ovu pricu , bar sa politicke strane, da uradimo ono sto se moze, a ostalo da prepustimo sudu istorije... radi se upravo suprotno, svako malo se ozivljavaju ruzne slike pre 20 godina, potpaljuje animozitet, jer je to najjeftinija karta da se skloni pogled sa tekucih problema, i slabosti vlasti... Ja mislim da je to pogresno, da nista dobro iz toga ne moze izaci... to je samo kopanje jos dubljih rovova, nikome nije u interesu da se realni problemi rese... nisu samo Hrvati nestali, nego i Srbi, stotine njih, ako ne i hiljade se vode kao nestali... gde su svi oni, ko ih je ubio, gde ih je zakopao... ima odgovora, ali se krije... zato sto to inkriminise obe drzave i vlastodrsce... Iznad te prizemne i zivotne sfere je sira politicka ideja, gde vi mislite da je za vas najbolje da sto vise mozete blokirate i izolujete Srbiju, da je slabite koliko god mozete, a sebe u toj magli prikazete kao progresivne... i da na osnovu toga izburgijate nesto kod zapadnih sila za sebe... Mozete i tako, ali ajde da vidimo kako ce to proci... tvrdim da nece proci nikako, ali ne osporavam vam pravo da se nadate...
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:51 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Da se ima volja, selo bi se za sto, i reklo - e, ajde da zatvorimo ovu pricu , bar sa politicke strane, da uradimo ono sto se moze, a ostalo da prepustimo sudu istorije... radi se upravo suprotno, svako malo se ozivljavaju ruzne slike pre 20 godina, potpaljuje animozitet, jer je to najjeftinija karta da se skloni pogled sa tekucih problema, i slabosti vlasti...
Nisam se javljao na ovoj temi jer mi je odbojna ali s ovim se slažem. I da dodam da je to jedino preostalo pitanje vrijedno pažnje znači pronalazak i identifikacija stradalih.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:52 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: SDB je napisao/la: Uopće ne očekujem da Srbi promijene svoj stav, niti je u tome poanta. Tužba je omogućila prikupljanje velikog broja dokumenata i podataka o ratu koji su itekako korisni. Osim toga, ovo će nam omogućiti povoljniju poziciju kod vaših pristupnih pregovora, o čemu sam već pisao.
Da se razumijemo, i meni ide na živce patetika koje je ova dva dana bilo u ogromnim količinama, jer ne volim kompleks žrtve (ni u vlastitom životu ni na političkoj razini), ali to je teško izbjeći. Pogotovo u situaciji u kojoj još imaš veliki broj ljudi koji već 25 godina ne mogu pokopati svoju djecu, silovane žene koje svaki dan gledaju silovatelje na ulici, itd.
A inace da nije bilo tuzbe, ne bi skupili dokumenta?! A ta dokumenta je sud odbio kao nedovoljne za dokaz genocida... Upravo se i igra na patetiku i kompleks zrtve... obe strane jos kriju nestale, prikrivaju odgovorne, neki su proglaseni i za heroje... Da se ima volja, selo bi se za sto, i reklo - e, ajde da zatvorimo ovu pricu , bar sa politicke strane, da uradimo ono sto se moze, a ostalo da prepustimo sudu istorije... radi se upravo suprotno, svako malo se ozivljavaju ruzne slike pre 20 godina, potpaljuje animozitet, jer je to najjeftinija karta da se skloni pogled sa tekucih problema, i slabosti vlasti... Ja mislim da je to pogresno, da nista dobro iz toga ne moze izaci... to je samo kopanje jos dubljih rovova, nikome nije u interesu da se realni problemi rese... nisu samo Hrvati nestali, nego i Srbi, stotine njih, ako ne i hiljade se vode kao nestali... gde su svi oni, ko ih je ubio, gde ih je zakopao... ima odgovora, ali se krije... zato sto to inkriminise obe drzave i vlastodrsce... Iznad te prizemne i zivotne sfere je sira politicka ideja, gde vi mislite da je za vas najbolje da sto vise mozete blokirate i izolujete Srbiju, da je slabite koliko god mozete, a sebe u toj magli prikazete kao progresivne... i da na osnovu toga izburgijate nesto kod zapadnih sila za sebe... Mozete i tako, ali ajde da vidimo kako ce to proci... tvrdim da nece proci nikako, ali ne osporavam vam pravo da se nadate... Pa reci koliko ima nestalih s vaše strane, vezano uz rat sa Hrvatima (ali neke ozbiljne brojke, a ne lupetanja Tome Grobara). Čisto sumnjam da su brojke usporedive. Što se oživljavanja ružnih slika tiče, najzaslužniji za to su oni koji tupe s RegiYonom već 15 godina i samo stavljaju sol na ranu ogromnog broja ljudi. Da njih nema, već bi danas stvari bile mnogo relaksiranije. No eto, sa završetkom ove tužbe i ICTY-a, te s promjenom vlasti kod nas, sve su šanse da to ode u novom smjeru.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:54 |
|
|
Baš i nije.
Kad se druga strana pravi grbava dobro je imati na papiru tko je koga napao.
Ima dosta pitanja, ne samo to, ali sve to treba čisto poslovno i hladne glave riješavati.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:57 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Nisam se javljao na ovoj temi jer mi je odbojna ali s ovim se slažem. I da dodam da je to jedino preostalo pitanje vrijedno pažnje znači pronalazak i identifikacija stradalih.
U potpunosti se slazem...to je najvaznije pitanje... Srpska i hrvatska vlast, civilne i vojne strukture to kriju... i to nije dobro...treba reci otvoreno... vi resite to u Hrvatskoj, a ja bi pitao DB i vojne sluzbe gde su ti ubijeni Hrvati, zasto cute... cute jer brane sebe, jer su oni direktni ili indirektni saucesnici...nesto povrenemo procuri, ali dozirano...da se ne digne prevelika buka... To su ruzne i odvratne stvari...ne pada mi na pamet da branim srpsku stranu oko toga... izvukao bi im usi svima redom i polsao na robiju samo zbog toga...
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 14:58 |
|
|
Ja bih dodao nekoliko zdravorazumskih teza- s kojima se ne mora nitko složiti, no svejedno...
* sama ideja međunarodnoga prava je bizarna. Ljudi su toliko različitih civilizacija da to uopće nema smisla. N.pr., u Kambodži je pobijeno od 1/4 do 1/3 stanovništva od strane Crvenih Khmera. To su epske proporcije genocida. A s pravnoga stajališta, tko da sudi ? Komu ? Komunističkoj partiji ? Uz to, narod se biološki relativno brzo oporavio, pa čak puno ni ne zna- prošlo je preko četvrt stoljeća. To je Azija, to su drugi principi...
* u tijeku je doista genocid na Tibetu. U kineskoj invaziji je ubijeno, procjene su različite, nar milijun Tibećana. No- da nije ni jedan. Tibećana ima oko 6 milijuna. Da se prisilom naseli 10 milijuna Kineza- to je uništavanje tibetskoga naroda u njegovoj zemlji. A da nije ubijen nitko.
Pravi je genocid uništavanje biti neke skupine, naroda u njegovoj zemlji, tako da nije "svoja na svom".
I da nije bilo tih zločina, plan velike Srbije je genocidan- možda ne po međunarordnom pravu, no po zdravom razumu. Ako je cilj bio-a jest, piše i Kadijević- zauzeti i protjerati do Šešeljeve, ili Moljevićeve- granice, to znači istjerivanje 2.5 do 3 milijuna Hrvata od 4.5. Dio bi se raselio i Hrvati bi kao narod bili prepolovljeni, pa i više. Što je i više od genocida nad Židovima, kojih je kao narod stradalo oko 30%, tj. toliko ih je nestalo kao entiteta od cijeloga broja.
U ovoj konkretnoj presudi ono što je vidljiv apsurd je pranje Srbije od plana za veliku Srbiju. Srbija je, eto, jadna nastala od tad i tad- no, gle čuda, dobija pravo na sportske uspjehe SFRJ (n.pr. Miro Cerar). U jednom slučaju je sljednik SFRJ- u drugom nije.
Budimo realni, Srbija nema novca za odštetu, i to vjerojatno nije bio ni cilj. No ova presuda negira da je postojao naum stvaranja velike Srbije 1991. A to je debela laž koju pravne presude ne mogu pokopati.
Kao što terorističko bombardiranje Guernice ostaje zločin, iako taj tip kriminala nije "ušao" u suđenje u Nuerenbergu jer su Britanci i Amerikanci bombardirali Njemačku, pa im to nije odgovaralo. Sud ne piše povijest, iako to pokušava.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 15:00 |
|
|
doc je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
????? Mene pitas
Da. Zašto je tebi bitno da ti neprijatelj nešto prizna? Zašto uopće očekuješ da će ti druga strana priznati da si bio u pravu? Mi smo ratovali, prirodno je da svatko ima svoju verziju. Mene uopće ne zanima šta Srbi misle (nakon što se upoznaš sa mišljenjima jer neprijatelja treba upoznati). Ako će se lagati, zavaravati, izvrtati, manipulirati...njihova stvar. svaka tebi cast sto imas tako dobre zivce. Velis svako svoju verziju. Pa neka te svoje verzije o ugrozenosti zvrljaju negdje drugdje. Vise nema niti jednog mjesta na ovom netu a da neki srbin ne palamudi o svojoj verziji o ugrozenosti o osam milenija nebeskom narodu. Slazem se da je njihova stvar koliko ce lagati ali za to imaju svoje forume pune istih lazova. Neka tamo pisu zasto ovdje. Jebe mi se za njihova misljenja i njihove teorije i zato sam ovdje a ne na nekom njihovom forumu. Kuzis. ovdje pisemo o perecima kao nekim tupavim liberalima koji su iritantno umjereni Koji dopustaju drugima da ih prcaju koje boli dupe za Hrvatima u BIH za Domovinskim ratom.. i ovdje na zalost sve je vise takvih.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 15:04 |
|
|
SDB je napisao/la: Pa reci koliko ima nestalih s vaše strane, vezano uz rat sa Hrvatima (ali neke ozbiljne brojke, a ne lupetanja Tome Grobara). Čisto sumnjam da su brojke usporedive.
Što se oživljavanja ružnih slika tiče, najzaslužniji za to su oni koji tupe s RegiYonom već 15 godina i samo stavljaju sol na ranu ogromnog broja ljudi. Da njih nema, već bi danas stvari bile mnogo relaksiranije. No eto, sa završetkom ove tužbe i ICTY-a, te s promjenom vlasti kod nas, sve su šanse da to ode u novom smjeru.
Necu da licitiram brojevima, ne znam...niti iko to zna precizno... ima nestalih Srba, utisak mi je reda velicine stotine...vise je nestalo Hrvata, i to se slazem... ti ljudi su mrtvi, a ne zna im se grob...vode se kao nestali, a ustvari su ubijeni... Znam pojedinacne sudbine Srba iz Hrvatske, neki su mi drugari...to su jako lose price, necu ni da ih iznosim ovde... mnogo stvari nije reseno na ljudski nacin...niti kome to odgovara sad...kome da se zalis... Volite stereotip kako ste vi sve uradili sto treba, a Srbi nisu...nije tacno... Oko tih nestalih i obespravljenih ljudi bi bar mogli da se dogovorimo...ostale politicke i istorijske teme... tu nema dogovora, negde i ne treba da ga ima...
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 15:12 |
|
|
Nemam baš toliko dobre živce, a s ostatkom se slažem u potpunosti.
Pretjeruje se s liberalnošću na ovom forumu što se ove teme tiče gdje se dopušta ne drugo mišljenje nego srpsko mahnitanje koje nema veze s zdravom pameću, i to ne samo ili ne toliko na ovoj temi. Može i Ukrajina kao primjer.
Dobro se upoznati sa drugom stranom ali dopuštati da se valjaju gluposti i zagađivati prostor time (a kad se zna koliko ponavljanje laži ima racionalne, a ima) je nepotrebno.
Uz sve to rečeno, potreba da se ogradimo od Srba je naravno nesumnjiva ako hoćemo napredovati, ali ipak kažem Bog blagoslovio naše Srbeke.
Da smo samo malo pametniji, i da stanemo i promislimo o tome na miru, vidjeli bi da teško da smo mogli dobiti bolju partiju.
Samo se treba na pravi način postaviti.
A i napraviti jasnu granicu u nekim drugim stvarima (i ne mislim da je to povlačenje nego nema smisla se raspravljati s njima).
|
|
Vrh |
|
 |
Crni Božo
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 15:29 |
|
|
Iz moje nekakve perspektive Srbi u ratu nisu išli na sveopći genocid, nego im je primarno bilo etničko čišćenje zacrtane "srpske zemlje", pa je onda u određenim slučajevima (najistaknutije Vukovaru i Srebrenici) došlo do genocida manjih razmjera (manjih u nekakvim svjetskim okvirima gdje u ratovima znaju biti mučki pobijeni milijuni nedužnih ljudi).
E sad, stvar je u tome da su oni željeli nas etnički počistiti, pa im se to kroz period od 5 godina rata vratilo "kao bumerang u glavu", odnosno u stahu od odmazde nadirućih hrvatskih snaga su pobjegli glavom bez obzira iz "krajiških" područja te dobrog dijela zapadne Bosne.
No ako uđemo malo dublje u povijest, rekao bih da je svim ovim srpsko-hrvatskim međunacionalnim razmiricama kriva "velika seoba Srbalja" krajem 17. i početkom 18.stoljeća, odnosno dvojica patrijarha Arsenije III. Čarnojević i Arsenije IV. Jovanović koji su odlučili potaknuti seobu srpskog naroda iz dotadašnjih krajeva (današnji Sandžak, Kosovo i Metohija, te sjever Albanije) na hrvatsko i mađarsko etničko područje (Vojvodina, Slavonija, Lika). A svi međusobni sukobi i ratovi u 20.stoljeću su samo posljedica ove nepromišljene odluke sa srpske strane.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 16:21 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Iz moje nekakve perspektive Srbi u ratu nisu išli na sveopći genocid, nego im je primarno bilo etničko čišćenje zacrtane "srpske zemlje", pa je onda u određenim slučajevima (najistaknutije Vukovaru i Srebrenici) došlo do genocida manjih razmjera (manjih u nekakvim svjetskim okvirima gdje u ratovima znaju biti mučki pobijeni milijuni nedužnih ljudi).
E sad, stvar je u tome da su oni željeli nas etnički počistiti, pa im se to kroz period od 5 godina rata vratilo "kao bumerang u glavu", odnosno u stahu od odmazde nadirućih hrvatskih snaga su pobjegli glavom bez obzira iz "krajiških" područja te dobrog dijela zapadne Bosne.
No ako uđemo malo dublje u povijest, rekao bih da je svim ovim srpsko-hrvatskim međunacionalnim razmiricama kriva "velika seoba Srbalja" krajem 17. i početkom 18.stoljeća, odnosno dvojica patrijarha Arsenije III. Čarnojević i Arsenije IV. Jovanović koji su odlučili potaknuti seobu srpskog naroda iz dotadašnjih krajeva (današnji Sandžak, Kosovo i Metohija, te sjever Albanije) na hrvatsko i mađarsko etničko područje (Vojvodina, Slavonija, Lika). A svi međusobni sukobi i ratovi u 20.stoljeću su samo posljedica ove nepromišljene odluke sa srpske strane. ima tu istine, samo, tko zna da li je to bila nepromišljena odluka, prije bih rekao, da su bii prisiljeni na to u strahu od turske osvete, zbog podrške prodoru austro-ugarskih trupa. tko zna, da se nismo nepromišljeno, jedni i drugi naselili na ovim prostorima, možda svađe ne bi bilo. šalu na stranu, srbi su imali svoj projekt, jugoslavija ili skraćena jugoslavija(čitaj velika srbija), mi smo imali svoj projekt, neovisna hrvatska, interesi su nam se sudrili, a tada neminovno dođe do sukoba, oni su imali daleko bolju startnu osnovu za sukob, ali su na kraju, barem što se tiče hrvatske izgubili, jedan od razloga što su izgubili je upravo nečovječnost s kojom su postupali na početku rata, prema često golorukom protivniku, jer s takvima nitko ne želi živjeti i protiv takvih se svatko bori do zadnjeg. naravno i mi smo napravili neka sranja koja nam nisu trebala i koja trebamo "pospremiti", zbog sebe, ne zbog srba, a ako oni žele pospremiti svoja sranja, svaka im čast, ako ne žele, a čini mi se da je takva intencija srpske politike, barem većinska intencija, to samo potvrđuje da se još uvijek ne ponašaju kao "ljudi"....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 23:18 |
|
|
dudu je napisao/la: po ovome sto iscitavam iz Glazbenikovog posta, ovo su vrlo teske optuzbe za Srbiju, koje ce dugorocno tesko ostati bez posljedica. Keep dreaming.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 23:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61950 Lokacija: DAZP HQ
|
nema to veze sa snovima, Hrvatska ima ozbiljan mehanizam za tjeranja maka na konac, a to su srpski pristupni pregovori s EU. dovoljno je naci jednog partnera u Europi koji bi iz nekih svojih razloga podupro Hrvatsku i imamo pat situaciju, ako treba i na dugi period. racunam da ce Srbija tesko gutati sve knedle na europskom putu, pa prije ocekujem u nekom trenutku pat poziciju, kao s Makedonijom, nego ulaz u EU bezuvjetno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 04 vel 2015, 23:44 |
|
|
Kakvi jebeni pristupni pregovori u tvorevinu koja samo sto se ekonomski nije raspala, a koju su vec poceli da izjedaju islamski imigranti. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=954183Berlinu se ne svidja sto se Atina priblizava Moskvi? Ali svidjace mu se kad bude placao Putinu ratne odstete. http://www.telegraf.rs/vesti/1420651-ra ... ra-odsteteNe samo da necemo u tu tvorevinu, nego se nadam da ce i Rumunija, Bugarska i Grcka uskoro istupiti iz te moralne nakaze, koja slavi dekadenciju i propast drzave, nacije i porodice kao institucije. Do te tri zemlje mi je u EU stalo, a ostali nek idu dodjavola.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 00:24 |
|
|
Kako to da sada ovi, kako kažu, imaju pravo na reviziju a ovaj zadnji slučaj ne? Citat: BiH revizija presude protiv Srbije ?
03.02.2015. Piše: B.E. 48 / BHRT
Tužba BiH protiv Srbije i Crne Gore bila je prvi slučaj u sudskoj praksi glavnog i najvažnijeg pravosudng tijela UN-a da jedna država tuži drugu za genocid.
Presudom iz 2007, Srbija je proglašena odgovornom za nesprečavanje genocida, ali ne i krivom. Bosna i Hercegovina treba iskoristiti mogućnost i do 2017. godine tražiti reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, smatraju pravni stručnjaci.
Propušteno je nekoliko subjektivnih rokova za pokretanje revizije a nova šansa, tvrde upućeni, mogla bi biti pravosnažna presuda Perišiću i Simatoviću koja je najavljena u ovoj godini.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
chubura
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 00:45 |
|
|
novem je napisao/la: Kako to da sada ovi, kako kažu, imaju pravo na reviziju a ovaj zadnji slučaj ne? Citat: BiH revizija presude protiv Srbije ?
03.02.2015. Piše: B.E. 48 / BHRT
Tužba BiH protiv Srbije i Crne Gore bila je prvi slučaj u sudskoj praksi glavnog i najvažnijeg pravosudng tijela UN-a da jedna država tuži drugu za genocid.
Presudom iz 2007, Srbija je proglašena odgovornom za nesprečavanje genocida, ali ne i krivom. Bosna i Hercegovina treba iskoristiti mogućnost i do 2017. godine tražiti reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, smatraju pravni stručnjaci.
Propušteno je nekoliko subjektivnih rokova za pokretanje revizije a nova šansa, tvrde upućeni, mogla bi biti pravosnažna presuda Perišiću i Simatoviću koja je najavljena u ovoj godini.
Perišić je oslobodjen pred haškim tribunalom,taj postupak je završen,zalbeno veće ga je oslobodilo.Ne mogu da prezale 
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 07:26 |
|
|
dudu je napisao/la: nema to veze sa snovima, Hrvatska ima ozbiljan mehanizam za tjeranja maka na konac, a to su srpski pristupni pregovori s EU. dovoljno je naci jednog partnera u Europi koji bi iz nekih svojih razloga podupro Hrvatsku i imamo pat situaciju, ako treba i na dugi period. racunam da ce Srbija tesko gutati sve knedle na europskom putu, pa prije ocekujem u nekom trenutku pat poziciju, kao s Makedonijom, nego ulaz u EU bezuvjetno. Ehhhh...Da si pratio predizbornu kampanju picoustog histerično manijakalnog Vučka znao bi da Srbi ne žele u EU.On je išao sa potpuno drugačijim obećanjima na izbore i prevario narod. Srbe boli kita za EU.Pišaju na Beč,Brisel,Nemačku.Boli ih patka za tkz.Evropsku kulturu. Sve ono na šta se vi Hrvati palite Srbe ne zanima(isto ko ni Muslimane).Blokiranje Hrvatske je jako malo verovatno jer je Hrvatska totalno nebitna u EU mada bi ja iskreno voleo da nas blokirate zauvek. Što se tiče teme...Totalno je nebitna,jako malo ljudi se interesovalo uopšte za suđenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 07:52 |
|
|
Nece srbi u EU kao sto nisu ni Kosovo dali. Misle da ih neko nesto pita... tipicno stoljetno ufuravanje da su neki racku
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 11:59 |
|
|
chat nick je napisao/la: Srbe boli kita za EU.Pišaju na Beč,Brisel,Nemačku.Boli ih patka za tkz.Evropsku kulturu.
Tako je,samo se vi njima nahebite majke Citat: Zašto je Srbiji potreban MMFhttp://www.krediti.rs/vesti/zasto-je-sr ... n-mmf/8863Srbija najveći korisnik kredita EIBa na Zapadnom BalkanuSrbija je od 2001. godine dobila ukupno 4,3 milijarde evra kredita od Evropske investicione banke (EIB), što je čini najvećim korisnikom kredita ove finansijske institucije. Najveći deo, odnosno 36% je uloženo u sektor transporta, dok 34% predstavljaju krediti namenjeni razvoju malih i srednjih preduzeća. Industrija je potpomognuta sa 12% od ukupnog iznosa, dok je na ime zdravstva i obrazovanja uloženo po 7 procenata. http://www.europa.rs/mediji/najnovije-v ... lkanu.html
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 12:38 |
|
|
nikako da ih mitomanija pusti, nema te tablete izgleda...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 13:06 |
|
|
osa je napisao/la: nikako da ih mitomanija pusti, nema te tablete izgleda... Jebiga kad su sami sebe uvjerili da je kolaboracija sa Talijanima i Njemcima antifasizam gdje ces dalje. To je vrh vrhova..
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Hrvatska - Srbija - tužbe za genocid Postano: 05 vel 2015, 13:14 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: * sama ideja međunarodnoga prava je bizarna. Ljudi su toliko različitih civilizacija da to uopće nema smisla. N.pr., u Kambodži je pobijeno od 1/4 do 1/3 stanovništva od strane Crvenih Khmera. To su epske proporcije genocida. A s pravnoga stajališta, tko da sudi ? Komu ? Komunističkoj partiji ? Uz to, narod se biološki relativno brzo oporavio, pa čak puno ni ne zna- prošlo je preko četvrt stoljeća. To je Azija, to su drugi principi... Slažem se. Mislim da smo došli do vrhunca, vidjeli smo da ne ide dalje i sad se treba spustiti na neku nižu razinu. Sve ovo oko Haaga, Gotovine, da se nekim trećerazrednim birokratima da da sude jednoj državi jel ima pravo na obranu i oslobađanje svog teritorija i da donose ikakve presude je apsurdno. I to na malima bi donosili neke presedane. Što god Amerikanci, Rusi, Englezi, Francuzi, Kinezi napravili nikad niti jedan njihov general neće završiti pred sudom. Mogu uletiti u Afganistan, Čečeniju, Irak, Tibet ubiti u svakoj zemlji milijun ljudi i nitko nije kriv. A Hrvatskoj će se suditi zbog "prekomjerenog granatiranja" u kojem umre jedan čovjek i to zbog starosti i infarkta. Pogotovo mi koji smo to iskusili bi trebali djelovati iz principa i povući se iz takvih projekata. Obično licemjerje i poluga pritiska velikih na male. Koliko god se apologeti međunarodnog prava trudili pravdati, pravo bez prisile je ništa. I cijela farsa oko UN-a i onoga što je trebao biti, što je napisano u Povelji, a što je na kraju bilo od svega toga nam pokazuje da je to nemoguće.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 38 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|