|
|
Stranica: 11/18.
|
[ 427 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 04 ožu 2015, 17:07 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Uredno.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 04 ožu 2015, 19:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Citat: HNS okuplja poduzetnike, iseljeništvo i političare oko revitalizacije gospodarstva
Ljubić smatra da je najžurnije potrebno odgovoriti kako zaustaviti egzodus mladih ljudi i čitavih obitelji zbog sve težih uvjeta za življenje i nemogućnosti zaposlenja
Zoran Krešić
Na poticaj Hrvatskog narodnog sabora BiH uskoro će se organizirati konferencija o gospodarstvu kako bi se odredili strateški pravci djelovanja politike i gospodarstvenika oko stvaranja povoljnijeg ambijena za ulaganja i razvoj poduzetništva, ali i reforme koje bi pokazale svoju socijalnu osjetljivost. Potvrdio je to za Večernjak dosadašnji predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić koji je istaknuo da će to biti jedan od prvih poslova operativnog tijela novoga vodstva HNS-a. Održivost
“Ovom gospodarskom konferencijom želimo jasno tretirati gospodarska pitanja i potaknuti izmjene zakona koje bi bilo nužno mijenjati kako bi dobili privlačan poslovni ambijent i tako učiniti cijeli sustav održivim”, rekao je Ljubić za Večernjak. Objasnio je da su obveze oko pripreme ovoga skupa preuzeli svi voditelji odjela unutar ovoga tijela, a posebna odgovornost je na voditeljima odjela gospodarstva Damiru Ljubiću, za financijska pitanja Draganu Vrankiću te voditelju odjela za znanost i obrazovanje Glavnog vijeća HNS-a Nevenku Hercegu. Oni bi trebali pripremiti detaljna izvješća oko stanja u svojim resorima te potrebama reformi u oblasti obrazovanja, gospodarstva, financija...
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 19:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76713 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Hrvatska vlada i dalje će voditi računa o interesima Hrvata u BiH koji su hrvatski državljani, pa onda i državljani EU-a, izjavio je hrvatski premijer Zoran Milanović na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je razmatrala prioritete te vlade u institucijama EU.
Kako prenosi Hina, među prioritetima je i spremnost Hrvatske za pomoć susjednima zemljama kako bi po istim kriterijima kao i Hrvatska ušle u EU.
– Posebno mjesto u prioritetima pripada Bosni i Hercegovini, pri čemu se Hrvatska zalaže za aktivnu EU-ovu politiku spram te zemlje, izjavila je na sjednici hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić./HMS/
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 19:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Danas je HDZ u EU parlamentu iznio amandmane u kojima se naglašava potreba federalizacije BiH. O tome puno ovisi. Ako im ne prođe, nikad više HDZ-ovci neće ništa ni pokušat, niti imamo što od njih očekivat. Što se tiče BiH naravno. Malo će nam odredit i smjer kojim nam dozvoljavaju ići. Ukoliko budu odbijeni. Treba ideju Trećeg javno stavit u vremensku kapsulu i pohranit na 50 godina. Posvetit se izgradnji Federacije i posebno BiH nauštrb entiteta pa i kantona. Posebno onakve zajedničke akcije sa TK i ZDK protiv cuclanja para od strane KS, to smo mogli davno odigrat ali problem je bilo što se podmetala suradnja sa Hrvatima kao popuštanje trećem entitetu i tako trajno već pumpamo KS. Ako bude usvojen amandman to je opet signal da znamo što nam je radit. http://www.vecernji.hr/hrvatska/hdz-ovi ... bih-993202
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 20:24 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Što su trošili jokere na resoluciju o bolesniku Šešelju, jebo ih on.
Malo ću preispitat, da vidim kako se diše u vezi amandmana. Najbitnije je da HDZ-ovci prvo svojim EPP-ovcima federalizaciju i decentralizaciju ugrade u glavurdu.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 21:45 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
MRSHO je napisao/la: Što su trošili jokere na resoluciju o bolesniku Šešelju, jebo ih on.
Stvarno, totalna glupost.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 22:01 |
|
|
Da stvarno, jebo ih on.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 22:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: Hrvatska vlada i dalje će voditi računa o interesima Hrvata u BiH koji su hrvatski državljani, pa onda i državljani EU-a, izjavio je hrvatski premijer Zoran Milanović na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je razmatrala prioritete te vlade u institucijama EU.
Kako prenosi Hina, među prioritetima je i spremnost Hrvatske za pomoć susjednima zemljama kako bi po istim kriterijima kao i Hrvatska ušle u EU.
– Posebno mjesto u prioritetima pripada Bosni i Hercegovini, pri čemu se Hrvatska zalaže za aktivnu EU-ovu politiku spram te zemlje, izjavila je na sjednici hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić./HMS/ Zoran Milanović, moj premijer. :) Šta reći. Iako seru po njemu, on vrati ovako... Naklon.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 05 ožu 2015, 22:35 |
|
|
Jebaji ga, kad 70-80% glasača HDZ-a pada na "Bujica" priče, nemaš šta očekivat.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 10:27 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Što su trošili jokere na resoluciju o bolesniku Šešelju, jebo ih on.
Zato što je bila predizborna kampanja, a vaše biračko telo većinom čine ljudi kao što je Tulkas... Mada, koliko sam ja shvatio, neka me neko ispravi ako grešim, rezolucije Evropskog parlamenta nemaju skoro pa nikakvu težinu i ne obavezuju nikoga ni na šta.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 11:12 |
|
|
Nemaju za nečlanice. Ali urade više nego FTV nakrka za jednu godinu.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 14:15 |
|
|
Picula podjebant... Citat: U jednom amandmanu Picula predlaže da se u tekstu izrazi zabrinutost zbog izvješća o “rastućoj radikalizaciji među mladim ljudima u BiH, koji se u relativno velikom broju pridružuju terorističkim borcima ISIL-a”.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 14:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Što su trošili jokere na resoluciju o bolesniku Šešelju, jebo ih on.
Zato što je bila predizborna kampanja, a vaše biračko telo većinom čine ljudi kao što je Tulkas... Mada, koliko sam ja shvatio, neka me neko ispravi ako grešim, rezolucije Evropskog parlamenta nemaju skoro pa nikakvu težinu i ne obavezuju nikoga ni na šta. Rezolucije nikad nisu obvezujuće. Ipak, imaju na snazi, jer se država koja ih se ne drži može sankcionirati na razne načine, posebice kada iza rezolucije stoji velika većina parlamenta iz više država, koje daju jak legitimitet takvoj rezoluciji. Ako iza jedne rezolcuije stane većina EPP i socijalističkih zastupnika, razumije se da bi se one trebale i da će se tražit da se one poštuju.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 14:25 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Carmello Šešelj je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Što su trošili jokere na resoluciju o bolesniku Šešelju, jebo ih on.
Zato što je bila predizborna kampanja, a vaše biračko telo većinom čine ljudi kao što je Tulkas... Mada, koliko sam ja shvatio, neka me neko ispravi ako grešim, rezolucije Evropskog parlamenta nemaju skoro pa nikakvu težinu i ne obavezuju nikoga ni na šta. Nisu pravno obvezujuće, no svakako imaju političku težinu.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 15:31 |
|
|
Zato što je bila predizborna kampanja, a vaše biračko telo većinom čine ljudi kao što je Tulkas... Mada, koliko sam ja shvatio, neka me neko ispravi ako grešim, rezolucije Evropskog parlamenta nemaju skoro pa nikakvu težinu i ne obavezuju nikoga ni na šta. Ne kužim, čije biračko tijelo? Resoulicije predstavljaju temelj politike prema određenom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 15:34 |
|
|
Tuta je napisao/la: Picula podjebant... Citat: U jednom amandmanu Picula predlaže da se u tekstu izrazi zabrinutost zbog izvješća o “rastućoj radikalizaciji među mladim ljudima u BiH, koji se u relativno velikom broju pridružuju terorističkim borcima ISIL-a”. Picula je ozbiljan čovjek, i sva europska ljevica trebala bi ići njegovim stopama kada je u pitanju odnos prema BiH i ostalim EU-neighbour državama. Isto tako se nadam, da će se kandidirati za predsjednika SDP-a.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 15:55 |
|
|
U VL piše da je na kraju samo Picula uložioamandman u kojem traži stavljanje riječi federalizam a ne HDZ-ovci.
Hajd' sad znaj.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 16:01 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
SDB je napisao/la: Nisu pravno obvezujuće, no svakako imaju političku težinu. Upravo tako.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 16:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U VL piše da je na kraju samo Picula uložioamandman u kojem traži stavljanje riječi federalizam a ne HDZ-ovci.
Hajd' sad znaj. Picula, da! HDZ-ovci očito moraju slušati Dan Predu, EPP-ovog reportera za BiH. Žalosno... pogotovo kad se razotkriju neke background poveznice i politički interesi Dan Prede. Jednostavno je šteta što Stieru više nije BiH u fokusu, nego Odbor za razvoj (devel. committee), iako je u delegaciji za odnose s BiH i Kosovom. Šta je sa Petirkom, ne znam. Ona je vrlo dobro upoznata sa problematikom BiH... valjda će se netko u EPP-u usprotivit Dan Predinom tekstu ako nije dobar.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 16:17 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Ne kužim, čije biračko tijelo?
Resoulicije predstavljaju temelj politike prema određenom pitanju.
Biračko telo koje je glasalo na nedavnim predsedničkim izborima u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 16:20 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Ne kužim, čije biračko tijelo?
Resoulicije predstavljaju temelj politike prema određenom pitanju.
Biračko telo koje je glasalo na nedavnim predsedničkim izborima u Hrvatskoj. Ja nemam ništa sa biračkim tijelom RH, pa tako ni sa izborima. :)
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 16:30 |
|
|
Predizborna kampanja u RH je bila razlog zašto se insistiralo na rezoluciji o Šešelju. I to nema nikakve veze sa tvojim nemanjem veze sa izborima u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 06 ožu 2015, 18:13 |
|
|
Ma daj molim te s tim analiziranjem sa strane.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 07 ožu 2015, 13:00 |
|
|
Piculina izjava: Ne može riječ federalizam biti psovka u BiH koja u samom nazivu ima federaciju. Inače, spominje se u VL i Jozo Radoš (šućur Allahu da se Duvnjak sjetio da je Duvnjak).
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatski Sabor za treći entitet u BiH Postano: 07 ožu 2015, 16:20 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Piculina izjava: Ne može riječ federalizam biti psovka u BiH koja u samom nazivu ima federaciju. Inače, spominje se u VL i Jozo Radoš (šućur Allahu da se Duvnjak sjetio da je Duvnjak). Prijatno sam iznenađen Jozom Radošem, ne samo kao političarom nego kao i osobom. Btw, Picula spominje u amandmanima TV servis . Svakako treba čestitati i njegovim asistentima i savjetnicima koji odlično detektiraju situaciju i main issues, te na temelju toga i nude rješenja koja su najoptimalnija za BiH. Privitak:
picula.png [ 255.63 KiB | Pogledano 2048 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|