HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lip 2025, 06:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rodna ravnopravnost
PostPostano: 26 svi 2015, 12:45 

DzoniBG je napisao/la:
Reklamiraju kosture...

Svi ti foto-modeli, manekenke... ofinger za krpice...

Na sta to lici, koga to uopste privlaci?! Nogice kao grisini, ravna ko daska, bez dupeta, bez i jedne obline... duh koji hoda kao na stulama...

Mlade zene koje treba da su jedre, zdrave, teraju na dijete...jer zamisli, treba se spremiti za plazu... koga boli q kako izgledas na plazi, ja se zavalim, odremam malo ispod suncobrana...i ne obracam paznju...

Sta fali ako ima malo viska... ljudski je, lepota barbike je plastika, to je nerealno, a meni nije ni privlacno... volim onako "bogatije" zene, koja ima i kukove, i butine, i grudi... priroda tako zapoveda... ako su prirodno mrsave...ok, ali da svesno od sebe pravis nakazu sa instant dijetama, onako bledunjave, jekticave, ispijene... pa to moras da si idiot da svesno prihvatis...

Ta zelja za savrsenim izgledom takodje ima svoje korijene u zenskoj nesigurnosti.
Kako opstati i svidjeti se muškom rodu?
Standardi ljepote takodje su pomjereni. Pa kako su nekad siroki bokovi oznacavali plodnost i mogućnost radjanje većeg broja djece, danas se preferiraju dječački uski sa onom poznatom iskrivljenošću koja noge prilikom hoda u X polozaj stavlja.

I onda se mlade zene izladnjavaju do besvijesti kako bi ispunile " bolesne standarde"
A što je najgore i te standarde 75% muške populacije smatra neprihvatljivim.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 12:48 

DzoniBG je napisao/la:
Reklamiraju kosture...

Svi ti foto-modeli, manekenke... ofinger za krpice...

Na sta to lici, koga to uopste privlaci?! Nogice kao grisini, ravna ko daska, bez dupeta, bez i jedne obline... duh koji hoda kao na stulama...

Na stranu sve one kreature i hodajući ofingeri ali meni je ova gospođica sa plakate prelepa i predivno građena.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 12:49 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Da dodam-koji se brine o njoj,ništa joj ne fali i da se ona na miru može posvetiti djeci i odgoju.Amen. :zubati

Šta ako je ne ispunjavaju uloge majke i supruge?
Ti si duzan kao muškarac ispuniti joj zivot ~ a i odgovoran moralno za njenu sreću i zadovoljstvo. :D

Po tvojoj definiciji se ravnjam

Wind, nije stereotip :)

Dakle u tome je bit. Koja zena zeli ulogu majke i domaćice, zene to joj ne treba uskratiti
Ali ni posao i karijeru takodje, ako joj to cilj.

Pa tko uskraćiva? Zašto regulirati nešto što ne postoji u praksi? :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 12:52 

zaba1111 je napisao/la:
Dakle ne radi se ni o kakvoj neravnopravnosti, plaće npr nisu manje jer zaposlenik žensko, nego zato jer ženski zaposlenik prosječno odradi manje posla zbog objektivnih okolnosti, dakle pitanje je treba li ženama , pored već postojoće pozitivne diskriminacije, dati dodatna ekskluzivna prava.

Kao što je slučaj sa svim privilegijama one moraju biti opravdane i drušveno korisne, npr brak svakako zaslužuje privilegije, dok istospolna zajednica ne, tako na isti način svakako treba dati dodatne privilegije ženama ukoliko bi to bilo korisno za zajednicu, a ne zato što su žene, ista stvar kao i kod homo braka, njima treba dati onoliko privilegija koliko je to korisno za društvo... dakle žene koje odluče biti majke treba sukcesivno dodatno privilegirati, a nipošto privilegije davati nekome samo zato što npr ima rupu donjem djelu tijela ili samo zato što voli gurati straga umjesto sprijeda.
Prema tome privilegije zaslužnima, a ne podobnima :) .

Kako odradi manje posla i kakve su to objektivne okolnosti koje zenu stavljaju u neravnopravan polozaj?
Biti zensko, nije hendikep nikakav. Naprotiv!

Što tiče opravdanosti i društvene koristi, majčinstvo je svakako u toj skupini. Zato i tvrdim da porodiljne nadoknade moraju biti u visini plaća a radni staz u najmanju ruku beneficiran.

O homoseksualnim - istospolnim zajednicama ovdje nema riječi. Jer uopće nisu tema.

Pobogu markane, tema su privilegije i njihova opravdanost, neopravdane privilegije za homobrakove su jako slične neopravdanim zahtjevima za prava posjednika vagine.

Žene su statistički manje plaćene, to je uvodničar htio reći, ali su manje plaćene jer prosječno odrade manje posla zbog objektivnih razloga npr majčinstva, a ne zato što su žene, a ja ponavljam , ako netko nije shvatio, da bi im ja povećao privilegije ako se odluče na majčinstvo u toj mjeri da poslodavac ne bude zakinut zbog privremenog odsustva npr poreznim olakšicama i da im država da odgovarajuću naknadu tako da ni one materijalno ne budu zakinute, ali privilegije samo zato što su žensko-jok, zato što bi to bilo besmisleno, protivno ravnopravnosti i što bi relativiziralo majčinstvo kao i državnu zaštitu i promociju majčinstva.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 12:55 

Wind je napisao/la:

Evo ti prva postavljaš stereotipne obrasce u rodnoj ravnopravnosti.
Nešto poput parkinga za žene.
Jesi li svjesna toga?

ps. ja sam dva puta pročitala tvoju rečenicu, a ti?

To nije stereotip, nego pokušaj da Markanu priblizim suštinu teme. Jer jer je tradicionalista.
Pa imam drugi pristup

Jakog ti pristupa. Supozitorijski. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 12:58 

Agathonikos je napisao/la:

Na stranu sve one kreature i hodajući ofingeri ali meni je ova gospođica sa plakate prelepa i predivno građena.

Klasičan primer hodajućeg ofingera. Odvratno.

slika

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 13:02 

Ta zelja za savrsenim izgledom takodje ima svoje korijene u zenskoj nesigurnosti.
Kako opstati i svidjeti se muškom rodu?
Standardi ljepote takodje su pomjereni. Pa kako su nekad siroki bokovi oznacavali plodnost i mogućnost radjanje većeg broja djece, danas se preferiraju dječački uski sa onom poznatom iskrivljenošću koja noge prilikom hoda u X polozaj stavlja.

I onda se mlade zene izladnjavaju do besvijesti kako bi ispunile " bolesne standarde"
A što je najgore i te standarde 75% muške populacije smatra neprihvatljivim.

Nesigurnost...zbog cega... sto se ne uklapas u pogresno zadane modele... a sto ih prihvatas?! Zbog straha da ces biti odbacena...

Sto bi se svidjala muskom rodu... a to znaci svakom kuronoscu... to je nenormalno... svidis se nekome kome treba, drugima se ne svidis... sasvim normalno...

Pisao sam na prvoj strani, zene se primoravaju da sve svoje adute gurnu u prvi plan. Gomila prakticno golih devojaka paradira, lovi najprimitivnije muske instinkte, gde muskarac u njoj ne vidi osobu, nego objekat koji ce da savija u krevetu...i ne vise od toga...

Izgled je kakav takav je, moze malo da se popravi, uredi... nemam nista protiv... ali nije to primarno... ako nemas soli u glavi, ako si dosadna, tupava, razmazena... pa ko ce te takvu...

Ima mnogo ruznjikavih zena koje plene svojom pojavom, duhovitoscu, brzom misli... kome treba glupkasta barbika...samo inferiorcima koji ne podnose da zena bude dominantna...

Lepa i glupa, recept za budale...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 13:16 

Pa da upravo to, nesigurnost zbog nakaradno postavljenih estetskih, društvenih, psiholoskih normi.

Jednostavno postaje zene koje sebe ne vide kao individualnu ličnost, a različitosti smatraju negativnim osobinama i zele biti dio stereotipa, koliko god to uvrnuto zvučalo

Takve osobe ne kompenziraju duhovnošcu, pameću i sl svoje nedostatke. Naprotiv!

Njima je " uklopiti se " u nakaradno zivotni smisao.

A nazalost nesvjesno su ipak one zrtve i to je najveća tragedija u cijeloj priči ..

Radiš nešto da izdominiraš i budeš prihvaćena, a štetiš svom sopstvenom zdravlju i uništavaš zivot.

Lutka za manipulaciju modne industrije i trendova ..

I to ne samo manekenke da su u toj poziciji, zbog posla, nego i djevojke, mlade općenito.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 13:35 

ZGabriel je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Da dodam-koji se brine o njoj,ništa joj ne fali i da se ona na miru može posvetiti djeci i odgoju.Amen. :zubati

zaboravio si heklanje. :kava kakva je to žena koja na vešmašini i tv-u nema vlastoručno izrađen tabletić. :zubati

Ne mere na tanki tv,spada i smeta pri gledanju tv-a :zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 13:40 

Mar-kan je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

zaboravio si heklanje. :kava kakva je to žena koja na vešmašini i tv-u nema vlastoručno izrađen tabletić. :zubati

Ne mere na tanki tv,spada i smeta pri gledanju tv-a :zubati

vidiš ti, ta moderna tehnologija uništi čestite žene.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 13:54 

Pre nekoliko godina sam u Banjaluci video reklamu-pano u samom centru grada, ogromna reklama za auto-gume na kojoj je u prvom planu bila devojka oskudno obučena i u ležećem položaju, izazovnog pogleda. Reklamom je dominirao naslov: NEPODERIVE !

Zastao sam na trenutak ispred reklame i zamislio da sam žensko. Momentalno sam osetio snažan talas neprijatnosti i poniženosti. Nakon toga sam krenuo svojim putem.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 13:56 

Wind je napisao/la:

Šta ako je ne ispunjavaju uloge majke i supruge?
Ti si duzan kao muškarac ispuniti joj zivot ~ a i odgovoran moralno za njenu sreću i zadovoljstvo. :D

Po tvojoj definiciji se ravnjam

Wind, nije stereotip :)

Dakle u tome je bit. Koja zena zeli ulogu majke i domaćice, zene to joj ne treba uskratiti
Ali ni posao i karijeru takodje, ako joj to cilj.

Pa tko uskraćiva? Zašto regulirati nešto što ne postoji u praksi? :biceovodobro

Pa tradicionalnost je očigledno problem u priči. Zanimljivo je da ne vidiš podjelu u predhodnim upisima ..

Dakle ne mora nešto biti pravno regulirano da bi bilo " uskraćeno "
Postoji i termin poput tradicionalnog odgoja recimo :D koji je u principu pozitivan ali moze i sputavati dugoročno ...

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 14:03 

Svakako je problem Dzoni sto postoje poslovi a i segmenti drustva u cijelosti, gdje dominiraju i koji su rezervirani isključivo za muškarce ..

I nije to samo vojska, nego recimo i politika. Vrlo malo zena zastupljeno je u politici kod nas, a ni svjetski trendovi koji se po tom pitanju navode kao primjeri nisu daleko bolji.

I zašto je to problem?

Po čemu je to neravnopravnost?

Jel muškarci i žene imaju različita prava, pa žene ne mogu birati i biti birane, a muškarci mogu?

Ili imaju ista prava, odnosno ravnopravni su ali nisu jednaki.

A zašto bi trebali biti jednaki?

Zar nismo ravnopravni, ali i slobodni da biramo svojom voljom čime čemo se baviti?

Koliko ima žena na političkim forumima uključujući i ovaj? Jel im netko brani da pišu?

Koliko žena ostavlja komentare po portalima ispod političkih vijesti? Jel im neko brani?

Koliko puta kad se nađeš sa frendicama na kavi potrošite dio vremena da strastveno raspravljate o politici?

Kad si na nekom okupljanju gdje su muškarci i žene vidjela da se većinsko žensko društvo okupi i razglaba o političkoj situaciji, a koliko puta si vidjela da se većinski muško društvo (uz pokoju ženu, "muškobanjastu" ili ne) bavi tim temama?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 15:49 

Markanov avatar je dominantan, što nije slučajno :) , zato mi se učinilo da sam njega citirao, isprika.
Dakle da zaključimo, žene u našoj zapadnoj civilizaciji nisu neravnopravne, a majčinstvo treba promovirati različitim državim poticajima, što prebacuje lopticu na drugu temu i govori kako i
stopostotni kapitalizam nije rješenje, što ne znači da ga na ovim prostorima ne treba puno više.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:12 

Daleko smo mi još uvijek od bilo kakve uporabe pojma" cjelovitost "kad je ravnopravnost u pitanju ... Pa i na evropskom kontitentu..
Ne sporim da postoje pozitivni pomaci u odnosu na neke druge zemlje i kontinete, ali sve dok se pojam rodna ravnopravnost naziva feminizmom i izgovara u negativnom kontekstu, ne mozeš tvrditi da su zene svoj status izjednačile s muškarcima

Poboljšale dakako jesu ali izjednačavanje kojem se tezi još uvijek jako daleko.

Kakva je razlika za 70% muškog roda izmedju Rodne ravnopravnosti i feminizma?
http://www.zenska-mreza.hr/Izjave/psiho ... asilja.htm

Nikakva! Čim muškarci dodju u opasnost da ih se izjednači a ne dadne prednost zenama, ponašanje u društvu drastično se mijenja ..

Ugrozavanje postaje sinonim muškom rodu za izjednačavanje i rodnu ravnopravnost.
A Feminizam se okrivljuje za sve negativne društvene pojave.. Koje zenu stavljaju u ravnopravan polozaj!

Oprosti, ali to su izmišljotine ili gluposti. Zna se što je feminizam, a što spolna ravnopravnost... spolnu ravnopravnost nitko ne negira i svi je podržavaju. Ona već postoji svugdje u Europi i žene se nigdje na našem kontinentu ne tretiraju drugačije od mušakaraca radi svog spola. Diskriminiraju se onoliko koliko se diskriminiraju i sami muškarci na osnovi spola. Druga je pak stvar što su određene žene zinule na političke funkcije pa im se određuju kvote, ali to gospođo Sarajka nije ravnopravnost, već ponižavanje, i ono što sam rekao - maskulinizacija žena kroz nametanje muškog sustava vrijednosti.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:16 

Vrlo malo zena zastupljeno je u politici kod nas, a ni svjetski trendovi koji se po tom pitanju navode kao primjeri nisu daleko bolji.

Gospođice Sarajka, borite se, vi ste pojedinac, niste žena. Ostavite se tih ljevičarsko-kolektivističkih floskula. Žene ne postoje, ali Sarajka postoji. Problem je što žene imaju manje interesa za politiku i to je u redu. Više slobode znači više izbora za žene. Kvote su suprotne tomu.

Kada bi se postavile kvote za muškarce da budu tete u vrtiću, mislite da bi se povećao interes kod muškaraca da se bave baš tim zanimanjem? Naravno da ne. Pogledajte gospođo Sarajka slučaj Norveške. Tamo žene imaju slobodu i ekonomski standard (pozadinu) da se bave čim hoće, i baš tamo odluče da se bave ženskim stvarima, dok u zatucanoj Africi žene moraju odrađivati muške poslove, jer nemaju izbora. Dakle rješenje problema leži u povećanju slobode.

To ako ste vi osobno zagrizli za politiku, a ne ide vam, pa krivite svoju vaginu... to nema opravdanja. Popravite se.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:29 

doc je napisao/la:

I zašto je to problem?

Jel muškarci i žene imaju različita prava, pa žene ne mogu birati i biti birane, a muškarci mogu?

Zar nismo ravnopravni, ali i slobodni da biramo svojom voljom čime čemo se baviti?

Koliko ima žena na političkim forumima uključujući i ovaj? Jel im netko brani da pišu?

Koliko žena ostavlja komentare po portalima ispod političkih vijesti? Jel im neko brani?

Koliko puta kad se nađeš sa frendicama na kavi potrošite dio vremena da strastveno raspravljate o politici?

Kad si na nekom okupljanju gdje su muškarci i žene vidjela da se većinsko žensko društvo okupi i razglaba o političkoj situaciji, a koliko puta si vidjela da se većinski muško društvo (uz pokoju ženu, "muškobanjastu" ili ne) bavi tim temama?

Kao što vec rekoh da bi nešto bilo tabu ili manje zastupljeno, ne mora nuzno biti zabranjeno i zakonski regulirano ( zabranom )

Zato da, svi imamo isto pravo glasa, mozemo birati i biti birani.
Medjutim, svijet politike već odavno je pod muškim patronatom te se u njemu jako teško snaći i doći na neku istaknutu poziciju.

U pravu si da i zene olako shvataju stvari, pa i ovo poredjenje sa učešćem u forumskim diskusijama stoji. Medjutim, ako VI već zelite da se zene ukljuce u politički zivot, granice koje su nametnute treba ublaziti odnosno upotpunosti ukinuti.
Olakšati pristup i potaknuti, afirmirati zenski rod.

Tu bi kreativnost i ideje sigurna sam dosle do punog izrazaja.
Osobno mislim da i one zenske osobe koje imaju zelju i volju zbog niza prepreka i već utvrdjenih pravila u " muškom svijetu " odustaju.
Jednostavno volja za borbom za pozicije nije još toliko jaka i stabilna.
Zatim tu je i faktor tradicije i ovih podjela na muško - zenske segmente, pa preosjetljivost, emotivna komponenta i sl.

Eh tu mi gubimo borbu Doc.

Jer igramo prema unaprijed utvrdjenim pravilima čiji su korijeni prejaki da bi ih se promijenilo preko noći ...
A muškarci koji su tvorci tih pravila uzivaju u nadmocno nametnutim ulogama. I sigurno im ne pada na um većini mijenjati to. Ko bi se dobrovoljno odrekao preimućstva zbog muško - zenske jednakosti? To su priče za malu djecu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:34 

doc je napisao/la:

I zašto je to problem?

Zato da, svi imamo isto pravo glasa, mozemo birati i biti birani.
Medjutim, svijet politike već odavno je pod muškim patronatom te se u njemu jako teško snaći i doći na neku istaknutu poziciju.

U pravu si da i zene olako shvataju stvari, pa i ovo poredjenje sa učešćem u forumskim diskusijama stoji. Medjutim, ako VI već zelite da se zene ukljuce u politički zivot, granice koje su nametnute treba ublaziti odnosno upotpunosti ukinuti.
Olakšati pristup i potaknuti, afirmirati zenski rod.

Ako nemaju kvalitetu, neka se ne bave politikom. Mislim na pojedine žene. Neka se bave nečim drugim. Ja kad nešto radim, pa mi ne ide, ne krivim svoj penis zbog toga. Ukratko, bedastoće. Žene imaju različitu prirodu i interese od muškaraca i zato se ne bave politikom, bave se nečim drugim. Ja se primjerice bavim politikom, i kod nas žene dominiraju, jer su muškarci neki tutkumi u mom specifičnom slučaju, i nitko pametan se tome ne protivi, na kraju krajeva, mi smo te žene i izabrali. Zato, ne pričatje gluposti. Ako vama nedostaje kvaliteta, ili nekoj trećoj ženi, nije u redu da krivite nevinu vaginu.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:35 

Tuta je napisao/la:
Vrlo malo zena zastupljeno je u politici kod nas, a ni svjetski trendovi koji se po tom pitanju navode kao primjeri nisu daleko bolji.

Gospođice Sarajka, borite se, vi ste pojedinac, niste žena. Ostavite se tih ljevičarsko-kolektivističkih floskula. Žene ne postoje, ali Sarajka postoji. Problem je što žene imaju manje interesa za politiku i to je u redu. Više slobode znači više izbora za žene. Kvote su suprotne tomu.

Kada bi se postavile kvote za muškarce da budu tete u vrtiću, mislite da bi se povećao interes kod muškaraca da se bave baš tim zanimanjem? Naravno da ne. Pogledajte gospođo Sarajka slučaj Norveške. Tamo žene imaju slobodu i ekonomski standard (pozadinu) da se bave čim hoće, i baš tamo odluče da se bave ženskim stvarima, dok u zatucanoj Africi žene moraju odrađivati muške poslove, jer nemaju izbora. Dakle rješenje problema leži u povećanju slobode.

To ako ste vi osobno zagrizli za politiku, a ne ide vam, pa krivite svoju vaginu... to nema opravdanja. Popravite se.

Ja ne znam zašto bi vagina bila meni ili nekom desetom prepreka za bilo što gospodine Tutoslave :)

Vagina je ako niste znali, pod odredjenim uvjetima i uz dobru strategiju, uvijek bila u prednosti nad zakrzljalim muškim spolnim organima :D

Tako, da molim vas ne pocjenjujete moć vagine ni u jednom momentu.
Za nju su se ratovi vodili u povijesti!

:D

A ne znam nijedan povijesni dogadjaj a da mu je uzrok zakrzljali penis.

Ovo je sve naravno stilski, u prenesenom značenju!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:38 

Tuta je napisao/la:

Ja ne znam zašto bi vagina bila meni ili nekom desetom prepreka za bilo što gospodine Tutoslave :)

Vagina je ako niste znali, pod odredjenim uvjetima i uz dobru strategiju, uvijek bila u prednosti nad zakrzljalim muškim spolnim organima :D

Tako, da molim vas ne pocjenjujete moć vagine ni u jednom momentu.
Za nju su se ratovi vodili u povijesti!

Slažem se, zato sam protiv toga da se okrivljuje vagina za pojedinačne neuspjehe, naročito u političkoj domeni.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:41 

Ne okrivljuje se vagina, nego društvo koje se zatvorilo u nekim segmentima, da ne bi vagina/e vjerovatno izdominirala one sa zakrzljalim penisom/ima :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:43 

Ne okrivljuje se vagina, nego društvo koje se zatvorilo u nekim segmentima, da ne bi vagina/e vjerovatno izdominirala one sa zakrzljalim penisom/ima :D

Varate se i upadate u kontradikciju. Baš naprotiv. Žene koje su sposobne nemaju prepreke, međutim frustrirane žene s političkom ambicijom, a manjkom intelektualnih sposobnosti imaju. To je normalno, ima i takvih muškaraca, samo ne mogu kriviti svoj penis zbog toga, jer je besmisleno. Besmisleno je i okrivljivanje vagina zbog neuspjeha, ali je prihvatljivo, mada ne odobravam, što je jasno.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:51 

Žene imaju više prava nego što su imale prije 100 godina.
:zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:52 

Tuta je napisao/la:

Varate se i upadate u kontradikciju. Baš naprotiv. Žene koje su sposobne nemaju prepreke, međutim frustrirane žene s političkom ambicijom, a manjkom intelektualnih sposobnosti imaju. To je normalno, ima i takvih muškaraca, samo ne mogu kriviti svoj penis zbog toga, jer je besmisleno. Besmisleno je i okrivljivanje vagina zbog neuspjeha, ali je prihvatljivo, mada ne odobravam, što je jasno.

Evo demantira vas primjer susjedne HR.

Ja bi Josipovica nazvala obzirom na cijeli njegov politički opus zakrzljalim penisom ( figurativno ) da ne nabrajam razloge..

A KGK moćnom vaginom! Čak dominantnom.

Medjutim, vrlo mala je razlika bila prilikom njene pobjede uprkos svim Josipovićevim grijesima i propustima.
Što mislite zašto????

Koliko se sjećam one ankete i sami ste Josipovica favorizirali.

Tako vjerovatno i većina drugih muških glasača ...

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2015, 16:56 

One bi da se hebu a da im ne uđe.
Ne moš biti lijeba i zgodna a raditi u rudniku.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: