HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 stu 2024, 13:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5020 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 201  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 31 svi 2015, 19:02 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Sigurno ne na strani ISILa, gori su od ustaša :zubati

Pa podržavaš Izrael...

Pravo Izraela na postojanje, ne i sve što Izrael radi.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2015, 21:08 

Metemma je napisao/la:
puntar2.0 je napisao/la:
Nejce Izrael dopustati da se unisti ISIL, sta ce te onda, na cijoj ste strani. :zubati

:smijeh

Sigurno ne na strani ISILa, gori su od ustaša :zubati

E sad si me razocara, ja mislija ustase najveca nocna mora postenih bosanskih Srbeka, kad ono ISIL-ovci. Pod hitno je nuzna image kampanja.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 11:24 

SRPKINJE U SIBIRU: Oduševila nas je topla dobrodošlica u najhladnijem delu Rusije

Sibir uopšte nije nepodesno mesto za život, kako se kod nas misli, a u to se uverile i četiri srpske studentkinje ruskog jezika.

slika

gospođice Andrea, Slađana, Dragana i Tijana

Andrea Janjić, Tijana Radosavljević, Slađana Marinković i Dragana Oborina provele su pola godine u najhladnijem delu Rusije.
- Mnogi su mislili da ćemo u Sibiru živeti u kolibama na „minus hiljadu”, okružene medvedima, ali se ispostavilo da je Tjumen lep, čist grad sa predivnim ljudima. Nije baš ni toliko hladno, kod njih je minus pet kao kod nas deset stepeni - pričaju uglas.

Čuvena ruska zima našla se pod nogama četiri studentkinje Filološkog fakulteta pošto su prošlog oktobra otišle na master u najstariji grad u Sibiru. Na univerzitetu u Tjumenu usavršile su ruski jezik i, što je za njih možda i bitnije, upoznale „pravu dušu slovenske braće”.

- Dragana i ja smo ranijih godina bile na dečjim kampovima u Samari i Moskvi, ali tek smo u Sibiru shvatile šta znači rusko gostoprimstvo. I mlađi i stariji Rusi su bili oduševljeni što smo iz Srbije i govorimo njihov jezik, pa su nas zvali samo „Srpkinje”, nikako po imenu. Svi su bili tu da nam pomognu. Kod njih master traje dve godine i u septembru ćemo sve četiri ponovo otići u Tjumen kako bismo završile drugu godinu - ističe Slađana.

Toplina ruske predusretljivosti zasenila je, kako kažu, nadaleko čuvenu hladnoću Sibira.

- Pošto smo mi druga generacija studenata Filološkog fakulteta koji su dobili besplatne stipendije za master u Tjumenu, raspitale smo se o gradu. Sve smo kupile zimske jakne i čizme pre polaska, ali kada smo 16. oktobra izašle iz aviona i videle sneg, bile smo u šoku. Napolju je bilo minus 16, sve je bilo belo na ulici, nijedna zgrada nije mogla da se vidi. Kasnije se ispostavilo da njihov minus i nije tako strašan, pa kada bi me roditelji pitali kako je napolju, ja bih rekla toplo, a ono minus pet. Celu zimu sam izdržala u jakni iz Beograda - smeje se Slađana.

Simpatične devojke neće pamtiti rusku zimu čak ni po sitnim prehladama.

- Dešavalo se da dobijemo temperaturu ili kašalj, ali ništa strašno. Klima je takva da temperatura često varira. Recimo, tri dana je bilo minus 35 i tada nismo izlazile iz doma pošto nismo imale potrebe. U sobama nam je bilo baš toplo i bile smo u majicama. Pamtimo jedan izlazak u grad u januaru kada je bilo minus 25, a duvao je jak vetar, pa smo se smrzle iako od stanice do kuće ima svega 200 metara. Kad je otoplilo, šetale smo u teksasu na plus osam - ističe Andrea, i dodaje da je, kako kažu Rusi, ovo bila jedna od blažih zima.

Tjumen ih podseća na Novi Sad.

slika

Tjumen

- Slične su veličine i sve je ravno. Sve ulice su široke, a imaju Most zaljubljenih koji liči na Most na Adi. U blizini je i kej pored reke Ture, gde šeta puno mladih. Saobraćajnih gužvi ima u špicu. Gradski autobusi su čisti i putnici su im izuzetno tihi. Karta za prevoz košta 22 rublje ili 50 dinara, s tim što smo mi imale popust, pa smo plaćale svega 11 rubalja. I taksi im je vrlo jeftin, a ne mogu da vas pokradu jer se rezerviše preko interneta od adrese do adrese i tačno vam piše kolika je cena - naglašava Andrea.

Ipak, to ne znači da je život u ovom gradu jeftin.

- Tjumen spada u prvih pet gradova po bogatstvu zbog velikih količina nafte. Namirnice su skuplje dva puta nego kod nas, a i cene su im skočile od 50 do 100 odsto zbog sankcija. Primera radi, kad smo došle u oktobru, „nutela” je koštala 130, a kad smo odlazile krajem aprila - 230 rubalja. Rusi uglavnom jedu heljdu i kaše, a od mesa piletinu i zdravije se hrane od nas. Zanimljivo da su im porcije veoma male. Mi smo kupovale namirnice i spremale našu hranu u domu, a išle smo i u sva tri srpska restorana na roštilj - kaže Andrea.

Rusi veći džentlmeni od Srba

- Mladići u Tjumenu su veliki džentlmeni. Recimo, ustajali su nam u gradskom prevozu. Prilazili su, ali niko nije nepristojan. Više izlaze po kafićima nego u klubove, a i ranije sazrevaju. Na primer, već sa 26 godina razmišljaju o porodici i nije im toliko stalo do noćnog provoda. Takođe, piju votku, ali ne u tolikim količinama kao što se misli - ističe Andrea.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/563643 ... elu-Rusije

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 18:38 

Ovo je totalno nespojivo.
slika

slika
Kelime i šehadet i orao pokušavam sebe natjerati kako bi izgledalo ocila orao i ova zastava tako mi i ova Ruska liči. :laugh =)) =))

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 21:03 

Kakve veze jebeni islam sa Rusijom ima.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 21:23 

BBC je napisao/la:
Kakve veze jebeni islam sa Rusijom ima.

Muslimani moraju da imaju svog svjetovnog poglavara. Kad je Austrija preuzela Bosnu od Turske, vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH je postao - Kajzer Franc Jozef.

Tako je Putin sad halifa ruskim muslimanima :zubati

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 21:42 

Popis 89 osoba iz EU kojima je Rusija izdala zabranu izdavanja viza
http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/RUS_Einreiseverbotsliste.pdf

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 21:48 

Zanima me mišljenje, prije svega braće Srbijanaca, o ovome:

http://www.srpskikulturniklub.com/nikol ... na-balkanu

Никола Варагић: Зашто Русија губи битку за битком на Балкану?

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 21:55 

Glazbenik je napisao/la:
http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/RUS_Einreiseverbotsliste.pdf

Podjela po državama:

Poljska = 18

Velika Britanija = 9

Estonija = 8
Švedska = 8

Litva = 7
Njemačka = 7

Latvija = 5
Rumunjska = 5

Češka = 4
Danska = 4
Francuska = 4

Nizozemska = 3

Belgija = 2
Španjolska = 2

Bugarska = 1
Finska = 1
Grčka = 1

http://www.europaportalen.se/2015/06/putin-svartlistar-89-eu-medborgare

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 21:56 

A kaj mi nismo dovoljno dobri?

Ja sam uvređen i iznenađen.

Uvređen i iznenađen sused!

Citat:
"vladu Srbije pod okupacijom"

"Rusofili u vladi Srbije pod okupacijom"

Šta ti je sudbina. Ovi naši imaju vladu u izgnanstvu u državi s vladom pod okupacijom. =))

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 22:02 

doc je napisao/la:
A kaj mi nismo dovoljno dobri?

Ja sam uvređen i iznenađen.

Uvređen i iznenađen sused!

Citat:
"vladu Srbije pod okupacijom"

"Rusofili u vladi Srbije pod okupacijom"

Šta ti je sudbina. Ovi naši imaju vladu u izgnanstvu u državi s vladom pod okupacijom. =))

A šta ja da pomislim o tebi ako si tako lako spreman pomisliti da sam ja pomislio nešto uvredljivo ili nepovoljno???

Mislio sam prije svega jer bolje poznaju materiju i te neke opskurne likove i srbijanske tajkune... naravno ne isključivo.

Vrh

PostPostano: 01 lip 2015, 22:51 

Glazbenik je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Podjela po državama:

Poljska = 18

Velika Britanija = 9

Estonija = 8
Švedska = 8

Litva = 7
Njemačka = 7

Latvija = 5
Rumunjska = 5

Češka = 4
Danska = 4
Francuska = 4

Nizozemska = 3

Belgija = 2
Španjolska = 2

Bugarska = 1
Finska = 1
Grčka = 1

http://www.europaportalen.se/2015/06/putin-svartlistar-89-eu-medborgare

Ovi naši kmetovi poput ministrice vanjskih poslova naravno nisu na popisu, iako se napinju u nastojanjima da naštete Rusiji. Kako reče Balašević, zavist valja i zaslužiti. :001_smile

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 09:05 

Metemma je napisao/la:

Uspaljena rusofilska budaletina koja kuka kako nas je SŠA okupirala, a on bi radije da nas okupiraju braća Rusi. Treba otvoriti logore za prevaspitavanje i u njih strpati rusofile i evrofanatike i batinom im uterati razum u tikve.

Neke stvari je i ubo u tekstu, ali sveukupno ne mogu da ga shvatim ozbiljno. Verovatno zato što na mene preveliki uticaj ima, kako on kaže, Zoran Kesić. :smijeh

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 12:32 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Ovi naši kmetovi poput ministrice vanjskih poslova naravno nisu na popisu, iako se napinju u nastojanjima da naštete Rusiji. Kako reče Balašević, zavist valja i zaslužiti.

Zapad = 27
Velika Britanija = 9
Njemačka = 7
Francuska = 4
Nizozemska = 3
Belgija = 2
Španjolska = 2

Braća = 22
Poljska = 18
Češka = 4

Balti = 20
Estonija = 8
Litva = 7
Latvija = 5

Skandinavci = 13
Švedska = 8
Danska = 4
Finska = 1

Balkan = 7
Rumunjska = 5
Bugarska = 1
Grčka = 1

Zapad ima samo 27/89 ili 30.34% proskribiranih.

Nevjerojatno koliko su Rusi iskompleksirani patuljastim Estoncima (8/89), koji su per capita najveća žrtva ruskih sankcija.

Bivše rusko roblje (Balti, Braća + Rumunjska i Bugarska) čini 48/89 ili čak 53.93% proskribiranih.

Pouka za Ruse: ne ugnjetavajte druge narode ili će vam se obiti o glavu.

Inače, glupo od Rusa da su na popis stavili Nijemce i Francuze. Da su Rusi pametni iskoristili bi ovaj popis da zabiju klin među Europljane.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 12:36 

Metemma je napisao/la:

Uspaljena rusofilska budaletina koja kuka kako nas je SŠA okupirala, a on bi radije da nas okupiraju braća Rusi. Treba otvoriti logore za prevaspitavanje i u njih strpati rusofile i evrofanatike i batinom im uterati razum u tikve.

Neke stvari je i ubo u tekstu, ali sveukupno ne mogu da ga shvatim ozbiljno. Verovatno zato što na mene preveliki uticaj ima, kako on kaže, Zoran Kesić. :smijeh

Jao, pa ti si neutralan. Između onih koji nas uništavaju i onih koji nam pomažu.

Rusofilija je kod Srba stvar kućnog vaspitanja.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 12:45 

Glazbenik je napisao/la:
Nevjerojatno koliko su Rusi iskompleksirani patuljastim Estoncima (8/89), koji su per capita najveća žrtva ruskih sankcija.

Bivše rusko roblje (Balti, Braća + Rumunjska i Bugarska) čini 48/89 ili čak 53.93% proskribiranih.

Pouka za Ruse: ne ugnjetavajte druge narode ili će vam se obiti o glavu.

Inače, glupo od Rusa da su na popis stavili Nijemce i Francuze. Da su Rusi pametni iskoristili bi ovaj popis da zabiju klin među Europljane.

Siguran sam da je objašnjenje da su "Rusi iskompleksirani". Estonija ima priličnu istoriju guranja prsta u oko Rusima ako se ne varam.

Ako su sankcije uvedene EU, onda moraju da se rasporede lijepo po EU. Rumunija posebno ima aktivnu ulogu u Moldaviji izgleda, u pripremama napada na Pridnjestrovlje, nije to bez nekog razloga.
Ugnjetavanje od strane Rusije... glupost.

Naravno da su morali da stave Francuze i Nijemce, prvo, zbog reciprociteta, drugo, bilo bi smiješno da su udarili samo po Estoncima kako veliš.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:04 

Baltičke minijature su uz Poljsku prvi u forsiranju straha od ruske velikoinvazije na Evropu i sve ono što Amerikanci ne kažu, kažu oni duboko uronjeni u amerikanske guzove. Otud i ti kmetovi na spisku.
Čovek na momente i zaboravi na hladnoratovske relacije Rusija-USA ali tu su podguznjaci da ga uredno podsete na njih.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:05 

Dok naravno razloga za strah nemaju.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:05 

Metemma je napisao/la:

Jao, pa ti si neutralan. Između onih koji nas uništavaju i onih koji nam pomažu.

Ja sam veliki rusofil, kada je Rusija u pitanju. Kada je Srbija u pitanju, nisam, jer vidim da nas samo zavlače i zajebavaju. Pomažu nas toplim rečima podrške i tako što nas zovu na vojne parade, a mi im uzvratimo tako što im damo NIS za trećinu cene plus simboličnu rudnu rentu za vađenje nafte na našim poljima. Baš smo stoka nezahvalna....

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:09 

Citat:
Nevjerojatno koliko su Rusi iskompleksirani patuljastim Estoncima (8/89), koji su per capitanajveća žrtva ruskih sankcija.

Lol :smijeh

To je kao da si napisao da su Amerikanci iskompleksirani Kubancima...

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:35 

Metemma je napisao/la:
Ako su sankcije uvedene EU, onda moraju da se rasporede lijepo po EU.

Ugnjetavanje od strane Rusije... glupost.

Naravno da su morali da stave Francuze i Nijemce, prvo, zbog reciprociteta, drugo, bilo bi smiješno da su udarili samo po Estoncima kako veliš.

1. Rusi tako ne misle, zato nisu niti jednog Talijana stavili na popis.

2. :zubati

3. Naravno da nisu morali staviti, ali ruski problem sada kada jesu. Samo neka nastave.

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:40 

Metemma je napisao/la:

Met, jedna stvar je privrzenost slovenskoj kulturi i poreklu, zajednickim momentima iz istorije... a sasvim druga stvar real-politika...

Branio sam Ruse na ovoj temi, od Krima i Ukrajine, preko medjunarodne politike... to je jedan segment price. Drugi deo price je sta oni hoce od nas, ovde na Balkanu...

Koliko uopste ima smisla da se vezemo samo za njih... ne mozemo tako, upropastice nas... ionako nas odavno gledaju kao Male Ruse na Balkanu... ako procene da smo mi ovde ruska oaza... najebali smo, okruzeni smo neprijateljima koje u svakom trenutku mogu da aktiviraju...a Rusi ne mogu da nam pomognu... pitanje je i dal hoce... nisu oni voljni da otvaraju jos jedan front zbog nas... podrzavace nas verbalno, ali konkretno, i da hoce, ne mogu da nam pomognu...

Smejemo se Bosnjacima kad vrte turske zastave...nemoj da mi to isto radimo sa Rusima... postovanje da, ali ne i klanjanje... postoji jedan deo Srba koji bi i dupe prodali Rusima, za dz... kao sto postoji jedan deo koji to radi zapadnjacima...

Ajde da vecina bude onih koji ne bi dupe davali ne za dz, nego i za ogromnu lovu... nama ne treba metanisanje velikim silama, nego drzavni stav, moramo sa svima da saradjujemo, ali samo donde dokle je u nasem interesu... necu da mi zapadnog protektora i komesara zameni ruski gubernator...

Tu smo gde smo, ne mozemo da biramo svoju poziciju...u procepu smo dve velike tektonske ploce... ako budemo drmali samo na jednu stranu, poklopice nas zemljotres sa druge...

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:46 

Metemma je napisao/la:

Ja sam veliki rusofil, kada je Rusija u pitanju. Kada je Srbija u pitanju, nisam, jer vidim da nas samo zavlače i zajebavaju. Pomažu nas toplim rečima podrške i tako što nas zovu na vojne parade, a mi im uzvratimo tako što im damo NIS za trećinu cene plus simboličnu rudnu rentu za vađenje nafte na našim poljima. Baš smo stoka nezahvalna....

Imaš u "Težini lanaca 2" lijepu izjavu kralja Vuka Jeremića, koji kaže nešto u stilu - kažu nam da nas Rusi pomažu iz interesa. Pa dobro, ovi drugi nas bombarduju iz interesa. Ako nas već niko ne voli, bolje da nas pomažu iz interesa nego da nas bombarduju iz interesa.

Ako se sjećaš, između dva kruga predsjedničkih izbora u kojima se lomilo između flekave svinje i grobara, flekava svinja je otišla u Moskvu da potpiše ugovor o NISu. Da li je ikad iko objasnio zašto je to urađeno?

Naravno da nisam ni za kakvu slijepu Rusofiliju, ali danas Srbijom vladaju strukture koje su manje patriotske i nezavisne od Nedićeve Srbije. Jednostavno, neuporediv je aktivni genocid od Knina do Prizrena sa potkradanjem preko NISa.

I to govorim hladne glave, iako sebe smatram Rusofilom, sve do proglašenja NDK sam bio za to da se Amerikancima da šta god hoće, da se pošalje vojska u Afganistan (dobrovoljci), da se potpiše onaj ugovor o neizručivanju ICC, ako bi to značilo da će prestati da rade na našem uništenju...

Ali porediti štetu koju su nam Rusi nanijeli i štetu koju su nam nanijeli i nanose Ameri je niđe veze.
Kao što rekoh, sve osim biti Rusofil smatram nepristojnim. (naravno, govorim o Srbima)

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:50 

DzoniBG je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Met, jedna stvar je privrzenost slovenskoj kulturi i poreklu, zajednickim momentima iz istorije... a sasvim druga stvar real-politika...

Branio sam Ruse na ovoj temi, od Krima i Ukrajine, preko medjunarodne politike... to je jedan segment price. Drugi deo price je sta oni hoce od nas, ovde na Balkanu...

Koliko uopste ima smisla da se vezemo samo za njih... ne mozemo tako, upropastice nas... ionako nas odavno gledaju kao Male Ruse na Balkanu... ako procene da smo mi ovde ruska oaza... najebali smo, okruzeni smo neprijateljima koje u svakom trenutku mogu da aktiviraju...a Rusi ne mogu da nam pomognu... pitanje je i dal hoce... nisu oni voljni da otvaraju jos jedan front zbog nas... podrzavace nas verbalno, ali konkretno, i da hoce, ne mogu da nam pomognu...

Smejemo se Bosnjacima kad vrte turske zastave...nemoj da mi to isto radimo sa Rusima... postovanje da, ali ne i klanjanje... postoji jedan deo Srba koji bi i dupe prodali Rusima, za dz... kao sto postoji jedan deo koji to radi zapadnjacima...

Ajde da vecina bude onih koji ne bi dupe davali ne za dz, nego i za ogromnu lovu... nama ne treba metanisanje velikim silama, nego drzavni stav, moramo sa svima da saradjujemo, ali samo donde dokle je u nasem interesu... necu da mi zapadnog protektora i komesara zameni ruski gubernator...

Tu smo gde smo, ne mozemo da biramo svoju poziciju...u procepu smo dve velike tektonske ploce... ako budemo drmali samo na jednu stranu, poklopice nas zemljotres sa druge...

Rusofilija i vođenje politike su dvije različite stvari koje ne moraju da budu povezane, nisam ja lud.

Problem je
a) što nekad nemaš izbora, napadi na RS su prestali... kad?

b) jednostavno, lijeganje na američku rudu te vodi ka uništenju. Mi u savez s njima ne ulazimo kao nezavisna država zbog svojih interesa već kao kolonija leminga koja želi da ih sluša do samouništenja.

Jednostavno, američka politika prema Srbima je - genocidna. Ko s tim uspije da napravi savez, alal mu vera. Nešto kao Nedić valjda...

Vrh

PostPostano: 02 lip 2015, 13:56 

Ko poredi i izjednačava štetu!? I zašto kada ja kažem da nas Rusi zajebavaju i iskorišćavaju, tvoj odgovor bude "e, ali Amerika nas je bombardovala". Zašto naši odnosi sa Rusijom moraju da budu određeni našim odnosima sa Amerikom?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5020 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 201  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: