mateb je napisao/la:
Problem je u tome što je 90% tih teorija teško sranje koje plasiraju paranoici koji žele dobiti na važnosti, pa se i one teorije koje imaju smisla počnu stavljati u isti koš. Stoljeće rata je, recimo, odlična knjiga, koja problemu pristupa iz perspektive partikularnih interesnih skupina, a ne nekakve jedinstvene svemoćne skupine koja upravlja svime. Domazetova knjiga Hrvatska i veliko ratište je dobra, ali kasnije je, čini mi se, malo prolupao.
Bože dragi, što se to desilo s Lošom? Bio sam na jednoj njegovoj prezentaciji "Determoniranog Kaosa". Onakav intelektualni kapacitet upao u neku mistiku,
tumačenje globalnih zbivanja kroz bibliju, najavljivanje dolaska 4 jahača apokalipse... Čak zna i to da će III svjetski rat početi točno 2020 godine i trajati točno... ne sjećam se više, čini mi se 7 godina.
Žao mi čovjeka, toliko nam je valjao u ratu, organizirao obavještajnu službu, dobar čovjek i veliki domoljub, jednom rječju autoritet... a gle ga sad.
Nevezano uz Lošu-kako bi se drugačije moglo tumačiti sve to osim kroz Bibliju?Pogotovo Otkrivenje...