|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 29 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mirv
|
Naslov: Prijedlog Postano: 24 sij 2010, 16:39 |
|
|
Mislim da bi bilo prikladno da se na ovom rijetkom zaista hrvatskom forumu odjeljak Sport preimenuje u Šport te Ostali sportovi i klađenje u Ostali športovi i klađenje, pogotovo kada se cijela Hercegovina ponosi s HŠK Zrinjskim a ne nekakvim HSK Zrinjskim. I inače taj šport svi proganjaju ili izbjegavaju kao da je riječ kužna ili što već. Ono, bilo bi stvarno lijepo za vidjeti.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 24 sij 2010, 17:27 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
mirv je napisao/la: Mislim da bi bilo prikladno da se na ovom rijetkom zaista hrvatskom forumu odjeljak Sport preimenuje u Šport te Ostali sportovi i klađenje u Ostali športovi i klađenje, pogotovo kada se cijela Hercegovina ponosi s HŠK Zrinjskim a ne nekakvim HSK Zrinjskim. I inače taj šport svi proganjaju ili izbjegavaju kao da je riječ kužna ili što već. Ono, bilo bi stvarno lijepo za vidjeti. Apsolutno podržavam! Naime, prvotno je riječ "šport" ušla u hrvatski leksik iz njemačkog jezika gdje se tako i izgovara. Međutim, kasnije se u 20.st. sve češće pojavljuje "sport", zbog apsolutne dominacije i utjecaja engleskog jezika na svim poljima. Inače, u hrvatskom jezičnom standardu pravilo je da posuđenica zadržava prvotni oblik, odnosno oblik kakav je preuzet iz jezika iz kojeg je prvi put ušla u hrvatski jezik. Dakle, pravilniji je germanizam "šport", negoli anglizam "sport". Ista je stvar i s pridjevom aktualan/aktuelan. Standardnojezični oblik je "aktualan" (lat. actualis), a ne "aktuelan" (franc. actuel).
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 24 sij 2010, 17:32 |
|
|
X
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 24 sij 2010, 20:39 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: mirv je napisao/la: Mislim da bi bilo prikladno da se na ovom rijetkom zaista hrvatskom forumu odjeljak Sport preimenuje u Šport te Ostali sportovi i klađenje u Ostali športovi i klađenje, pogotovo kada se cijela Hercegovina ponosi s HŠK Zrinjskim a ne nekakvim HSK Zrinjskim. I inače taj šport svi proganjaju ili izbjegavaju kao da je riječ kužna ili što već. Ono, bilo bi stvarno lijepo za vidjeti. Apsolutno podržavam! Naime, prvotno je riječ "šport" ušla u hrvatski leksik iz njemačkog jezika gdje se tako i izgovara. Međutim, kasnije se u 20.st. sve češće pojavljuje "sport", zbog apsolutne dominacije i utjecaja engleskog jezika na svim poljima. Inače, u hrvatskom jezičnom standardu pravilo je da posuđenica zadržava prvotni oblik, odnosno oblik kakav je preuzet iz jezika iz kojeg je prvi put ušla u hrvatski jezik. Dakle, pravilniji je germanizam "šport", negoli anglizam "sport". Ista je stvar i s pridjevom aktualan/aktuelan. Standardnojezični oblik je "aktualan" (lat. actualis), a ne "aktuelan" (franc. actuel). riječ aktuelan je aktuAlniji kod naših fedracijskih susjeda a meni ej manje više isto sport ili šport. sport mi čak ljepše zvuči. al to sam samo ja
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 24 sij 2010, 21:00 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
kikx_sb je napisao/la: riječ aktuelan je aktuAlniji kod naših fedracijskih susjeda a meni ej manje više isto sport ili šport. sport mi čak ljepše zvuči. al to sam samo ja U jeziku nije bitno što pojedincu (govorniku određenog jezika) "ljepše" zvuči. Kategorija "ljepšega" zapravo u jeziku niti ne postoji. Konkretno pretpostavljam kako oblik "sport" ljudima "ljepše" zvuči jer su tim oblikom bombardirani u medijima dugi niz godina, a i takav je oblik u najdominantnijem jeziku današnjice, engleskom, pa im je to kao "ljepši" oblik ušlo u podsvijest. Međutim, jezična pravila su nešto drugo i trebalo bi ih poštovati.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 24 sij 2010, 23:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60143 Lokacija: DAZP HQ
|
ja sam za sport
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
mirv
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 25 sij 2010, 01:11 |
|
|
Malo sam potražio i odmah se nađe zanimljivih stvari vezano za temu. I svi naši klubovi, sve naše organizacije, udruge koje su u nazivu nosile pridjev te djelatnosti imale su oblik športski.... Uporaba takva lika naša je tradicija. Ona je postojala i trajala vrlo dugo. A tradicija, bilo u kojem obliku života, pa tako i u jeziku, nikada nije nevažna. U njoj se očituje značaj jednog naroda. Ona potvrđuje njegovu osebujnost. I sada smo došli do došli do prvoga načela, do kojega drži svaki pametan narod - da valja poštivati svoju tradiciju. Drugo načelo, a ono je po mojemu sudu u današnjim okolnostima važnije od čas prije spomenutoga, jest dosljedno se oprijeti nasilju, ili da budem još precizniji, ne prihvatiti gotovu činjenicu ako je ona izravna posljedica nasilja. A u slučaju našega športa upravo je nasiljem političke moći prekinuta tradicija i nanesena nepravda. Godine 1947. netko je iz tadašnje najviše republičke vlasti zabranio uporabu lika "šport" i naredio da se upotrebljava "sport". Čini se da je to bio hir, smetao ga je baš taj lik, jer s drugim riječima nije bilo tako izravne i izričite naredbe. Drugačije su se one mijenjale. Tko je to bio, ne zna se, ali da je bio vrlo moćan očito je, jer ako prelistamo stare novine vidjet ćemo da je lik "šport" preko noći nestao, kao da ga nikada nije bilo. Kao da je spužvom izbrisan. Više ga nije bilo ni u jednim novinama, ni u jednome časopisu. Time se je srpski lik "sport" proširio i na hrvatsko govorno područje. Bilo je to još jedno "jednačenje po srpskosti", kako prof. Mamić duhovito naziva posrbljivanje hrvatskoga jezika. Promjena je provedena dosljedno u svim priopćivalima, a kada se takvo što dogodi, onda ju, posve razumljivo, s vremenom prihvati i svi govoritelji, sav puk. Ona postane norma. Tako posljedica nasilja postane gotova, svršena činjenica. I to je stanje trajalo sve do prvih demokratskih izbora. Tada se je u uporabu počeo vraćati lik "šport" (i izvedenice). Dakle, vraćamo ono što je silom oteto. Ispravljamo posljedicu nasilja - svršenu činjenicu. I u tome treba biti dosljedan. To je načelo. Ono isto kojim smo vratili otetu takozvanu Krajinu. A bila je svršena činjenica. Pametnomu dosta! (M.D.)(skupina autora):Govorimo hrvatski, jezični savjeti (priredio Mihovil Dulčić), Hrvatski radio/Naklada Naprijed d.d., Zagreb, 1997.., ISBN 953-178-079-0 http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_o_predlo%C5%A1ku:%C5%A0portski_doga%C4%91aj_u_tijeku
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 25 sij 2010, 04:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ja sam za Sport, ne znam zašto bi mi morali biti neki jezički čistunci, forum je već dovoljno politički obojen, pa umjesto što se priča o ovom ili onim nazivu foruma koji sadrže riječi "sport", bilo bi bolje kad bi se na njima nešto i napisalo.
Mirv, probaj opet sa potpisom, slika definitivno može, ali ono što si u vezi Miljacke napisao ispod slike, definitivno ne prolazi i ružno je.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 25 sij 2010, 16:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ja sam za Sport, ne znam zašto bi mi morali biti neki jezički čistunci, forum je već dovoljno politički obojen, pa umjesto što se priča o ovom ili onim nazivu foruma koji sadrže riječi "sport", bilo bi bolje kad bi se na njima nešto i napisalo.
Oprosti, ali iz ovoga iščitavam kompleks. Kao, već smo dovoljno "desničari" i "tradicionalisti", pa da se to baš ne vidi u svemu, ajmo malo u jeziku pokazati da smo ipak "liberalni" i "progresivni", te da prihvaćamo i novitete općenito, odnosno konkretno uporabu riječi u svakodnevnom govoru kao relevantan čimbenik za njezinu standardizaciju. Međutim, nije to stvar jezičnog čistunstva, već poštovanja tradicije i pravila hrvatskog standardnog jezika. No, dobro, kako hoćete.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 25 sij 2010, 21:09 |
|
|
s obzirom da riječ sport nije hrvatskog podrijetla, sasvim je svejedno rekli mi sport ili šport. meni sport puno bolje leži, šport me podsjeća na Slovence.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 25 sij 2010, 21:51 |
|
|
dudu je napisao/la: s obzirom da riječ sport nije hrvatskog podrijetla, sasvim je svejedno rekli mi sport ili šport. meni sport puno bolje leži, šport me podsjeća na Slovence. Nije svejedno. Objasnio sam gore pravilo kada se uzimaju posuđenice iz stranih jezika. Slovenci su u ovom slučaju nebitni jednako kao i činjenica da nekome "ljepše" zvuči "sport".
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 26 sij 2010, 15:22 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Neka svatko koristi varijantu koja mu odgovara. Zašto bi samo jedna varijanta morala biti ispravna?
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 26 sij 2010, 21:04 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Neka svatko koristi varijantu koja mu odgovara. Zašto bi samo jedna varijanta morala biti ispravna? Zato što pravopis u načelu mora biti kodificiran, što znači normiran na način da nešto propisuje, a ne da dozvoljava dvostrukosti. Razgovorni jezik je nešto posve drugo i on je stilski obilježen, te nema nikakvih problema da u njemu budu zastupljena oba oblika.
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 26 sij 2010, 23:29 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1660 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ja sam za Sport, ne znam zašto bi mi morali biti neki jezički čistunci, forum je već dovoljno politički obojen, pa umjesto što se priča o ovom ili onim nazivu foruma koji sadrže riječi "sport", bilo bi bolje kad bi se na njima nešto i napisalo. Ministre takvo razmišljanje je nas i dovelo do toga da nas svaki bjelosvjetski jebivjetar jebe u zdrav mozak kad god mu padne na pamet.Da se razumijemo, meni je potpuno svejedno kako ćete pisat,ali mi se ne trebamo ispričavat nikome zato što svoje gonimo.Forum je obojen hrvatskim, HB bojama i u tome nema ništa loše, ili su vas možda Babić & Co uvijerili da je to loše ? Kome smeta Herceg Bosna nek se jebe!
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 26 sij 2010, 23:56 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Neka svatko koristi varijantu koja mu odgovara. Zašto bi samo jedna varijanta morala biti ispravna? Zato što pravopis u načelu mora biti kodificiran, što znači normiran na način da nešto propisuje, a ne da dozvoljava dvostrukosti. Razgovorni jezik je nešto posve drugo i on je stilski obilježen, te nema nikakvih problema da u njemu budu zastupljena oba oblika. u hrvatskom jeziku nije kodificiran unitarno s obzirom da su dva prisutna u ravnopravnom položaju.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 27 sij 2010, 09:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Samo jako! je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ja sam za Sport, ne znam zašto bi mi morali biti neki jezički čistunci, forum je već dovoljno politički obojen, pa umjesto što se priča o ovom ili onim nazivu foruma koji sadrže riječi "sport", bilo bi bolje kad bi se na njima nešto i napisalo. Ministre takvo razmišljanje je nas i dovelo do toga da nas svaki bjelosvjetski jebivjetar jebe u zdrav mozak kad god mu padne na pamet.Da se razumijemo, meni je potpuno svejedno kako ćete pisat,ali mi se ne trebamo ispričavat nikome zato što svoje gonimo.Forum je obojen hrvatskim, HB bojama i u tome nema ništa loše, ili su vas možda Babić & Co uvijerili da je to loše ? Kome smeta Herceg Bosna nek se jebe! Jeste, zabranila nam Ramizova maca Matija, tetkica Latin i nilski konj Kuljiš da koristimo plemeniti termin "Šport"...po cijeni zatvaranja portala.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 27 sij 2010, 12:11 |
|
|
dudu je napisao/la: u hrvatskom jeziku nije kodificiran unitarno s obzirom da su dva prisutna u ravnopravnom položaju. Oprosti, ali nisi shvatio o čemu je riječ i pobrkao si neke stvari. Pravopis sam po sebi kao jedan od tri temeljna priručnika svakog jezika (uz gramatiku i rječnik) u načelu treba biti kodificiran, što znači težiti propisivanju točno određenih rješenja kao standardnojezičnih, ukidanju dvostrukosti itd. E sad, kod nas se nije išlo naglo na to, već se krenulo postupno. Naime, radi se o tome da je od ministarstva trenutno propisana pravopisna norma u hrvatskom jeziku Hrvatski pravopis (Babić-Finka-Moguš, 4. izdanje iz 1996.). U tom su pravopisu dozvoljene dvostrukosti kod pisanja negacije i glagola htjeti (ne ću i neću), kod pisanja slogotvornog "r" (pogreška i pogrješka) i kod pisanja množine imenica koje završavaju na -tak, -tac, -dak, -dac (zadaci i zadatci), no i u njemu se daje prednost obliku "šport", upravo iz razloga koje sam već naveo. Godine 2002. izlazi Hrvatski školski pravopis (Babić-Ham-Moguš) koji ukida sve te dvostrukosti (kao ispravni oblici navode se "ne ću", "pogrješka" i "zadatci"), a dobiva preporuku ministarstva. Neki govore da bi ovaj pravopis uskoro trebao kao propisana pravopisna norma zamijeniti onaj gore navedeni. Osim toga, postoje i Matičin pravopis i Silić-Prajkovićev pravopis, koji nemaju preporuke, niti su prihvaćeni kao pravopisna norma. Međutim, postoji dobar dio stručne javnosti koji podržava njihova pravopisna rješenja, na što imaju apsolutno pravo. Eto, čisto da se zna ovako ukratko, nadam se da je bar malo jasnije. Dakle, nema dva pravopisa u ravnopravnom položaju, već postoje četiri aktualna (suvremena) pravopisa hrvatskoga jezika od kojih je jedan propisana pravopisna norma (ajmo pojednostavljeno reći - ima najviši autoritet), jedan ima preporuku ministarstva (ajmo reći - nešto niži stupanj autoriteta), a dva nemaju nekakav institucionalizirani autoritet, ali imaju dobar dio stručne javnosti iza sebe. Međutim, sve to nema previše veze s raspravom oko oblika "šport", budući da se tom obliku daje prednost i u pravopisu koji pripada propisanoj pravopisnoj normi (Babić-Finka-Moguš) i u pravopisu koji je dobio preporuku ministarstva (Babić-Ham-Moguš).
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 27 sij 2010, 16:10 |
|
|
jel postoji takva situacija u drugim jezicima da je aktualno toliko pravopisa?
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 27 sij 2010, 18:18 |
|
|
dudu je napisao/la: jel postoji takva situacija u drugim jezicima da je aktualno toliko pravopisa? Nisam baš toliko upućen, ali koliko mi je poznato za europske jezike, prilično sam uvjeren da ne postoji. P.S. Još samo jedan mali ispravak. Valjda sam u brzini pisao pa sam u posljednjem upisu naveo "Silić-Pranjkovićev pravopis", što ne postoji (postoji gramatika navedenih autora). Treba pisati Anić-Silićev pravopis.
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 27 sij 2010, 21:49 |
|
|
Ima svašta, pa tako i u stranim jezicima. Tako su u njemačkom od nedavno, tj. nakon "reforme" pravopisa uveli neka pravila, koja bi se u najmanju ruku mogla nazvati retardiranima. Vjerojatno je njemački jezik, nakon "reforme", danas jedini jezik na svijetu u kojem postoje riječi s tri ista slova. Naime jedno od tih novih pravila je da se riječi pišu, ajmo reć, korienski. Tako se danas piše "Schifffahrt" (Schiff = brod, Fahrt = vožnja, u prijevodu plovidba/brodarstvo), a prije je vrijedilo pravilo da se u takvim slučajima jedno slovo prekriži i pisalo se "Schiffahrt". No eto "pametniji" su odlučili da je jednostavnije pisati tako, nego upamtiti jedno sasvim jednostavno pravilo. Neki drugi primjeri: Sauerstoffflasche - boca s kisikom, Brennnessel - kopriva, Balletttänzer - baletni plesač itd. itd. Budalaština par excellence.
Nadalje, jedan sasvim dobar primjer, putokazi u gradovima. U nekim gradovima za pravac prema centru grada piše "Zentrum", a u nekima pak "Centrum" (oboje se izgovara "centrum". Ali šlag na kraju je da u nekim gradovima, Düsseldorf na primjer, na jednom putokazu piše "Zentrum, na sljedećem "Centrum", pa opet "Zentrum"...
Znači, nismo jedini.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
DEFENSE
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 12 lip 2010, 13:11 |
|
|
Daj riješite to da mi koji smo registrirani na forumu i kad hočemo komentirati čalanak sa naslovnice možemo automatski komentirati bez posebne registracije, htio sam komentirati članak u spomen največeg sportaša u Hrvata nezaboravnog i nikad porežaljenog Dražena petrovića, napišem nekoliko puta komentar onda me ubije u pojam niste registrirani obriše mi komentar i nekoliko puta tako, ne razumijem gdje ?????
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 13 lip 2010, 12:25 |
|
|
DEFENSE je napisao/la: Daj riješite to da mi koji smo registrirani na forumu i kad hočemo komentirati čalanak sa naslovnice možemo automatski komentirati bez posebne registracije, htio sam komentirati članak u spomen največeg sportaša u Hrvata nezaboravnog i nikad porežaljenog Dražena petrovića, napišem nekoliko puta komentar onda me ubije u pojam niste registrirani obriše mi komentar i nekoliko puta tako, ne razumijem gdje ????? mislim da nije izvedivo napraviti bridging između foruma i portala, nažalost. da bi se komentiralo na portalu, treba se ukucati korisničko ime i lozinka (sa foruma). nakon toga se članke može komentirati (nakon upisa komentara dobije se potvrda - pop up)
Privitak/ci: |
login.png [ 1.88 KiB | Pogledano 7157 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 03 ruj 2010, 19:57 |
|
|
Uredništvo http://www.udbina.com Mob: 091/ 541 14 85 Portalima koji njeguju vjerske i nacionalne vrijednostiPoštovani, kao što ste već upoznati, na Udbini se gradi hram zahvalnosti za sve one, iz davne i nedavne prošlosti našeg naroda, koji su iz ljubavi prema Bogu i Domovini dali svoje živote. Taj Hram se zove Crkva hrvatskih mučenika. Prije par godina samo krenuli sa izgradnjom (blagoslov gradilišta kardinal Bozanić) i, hvala Bogu, ove godine će biti blagoslov CHM, kojega će obaviti uzoriti kardinal Vinko Puljić. Dakle, izborom blagoslova gradilišta CHM (kardinal Bozanić) i blagoslova CHM (kardinal Puljić) ističe se jasna poruka da poštujemo granice, ali unutar hrvatskog naroda nema granica. Osim crkve u kompleksu CHM se nalaze dvije multimedijalne dvorane, muzej, biblioteka, dnevna kapela Kraljice mučenika, kripta,… Također, biti će sagrađen i Zid sjećanja na mučeništvo hrvatskog naroda. Za sada je evidentirano oko 1 800 masovnih grobnica. Iz Domovinskog rata biti će u Zid utkana 143 kamena sa istog broja stratišta. Već je prikupljeno oko 300 kamenja sa tih masovnih stratišta koje donose branitelji motoristi u organizaciji MK „Veterani“ – Croatia. Bili bismo Vam zahvalni kada biste na svom Portalu istakli banner za obilježavanje Dana hrvatskih mučenika. http://www.udbina.com/images/stories/ba ... banner.php „Narod koji zaboravlja svoje mučenike i sam će biti zaboravljen!“
Privitak/ci: |
Crkva hrvatskih mucenika na Udbini.jpg [ 55.33 KiB | Pogledano 7032 put/a. ]
|
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 03 ruj 2010, 20:09 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
Jezik se tijekom godina prilagodjava, i razvija.Sto se mene tice, moze šport ili sport svejedno, ali kladionice..nemojte tamo da ostavljate novce
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Prijedlog Postano: 03 ruj 2010, 21:11 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
X za ŠPORT!
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|