HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 06:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1056 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Sljedeća

Za koga namjeravate glasati na izborima:
HDZ-ova koalicija 77%  77%  [ 60 ]
SDP-ova koalicija 13%  13%  [ 10 ]
Živi zid 5%  5%  [ 4 ]
OraH 0%  0%  [ 0 ]
Laburisti 3%  3%  [ 2 ]
Reformisti 0%  0%  [ 0 ]
HDSSB 3%  3%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 78
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2015. godine
PostPostano: 07 lip 2015, 13:53 

http://direktno.hr/en/2014/direkt/16596/Anketa-Velika-prednost-HDZ-a-i-u-IX-izbornoj-jedinici.htm

HDZ(koalicija) - 56% - 9 mandata
Kukuriku koalicija - 26% - 4 mandata
Živi zid - 6,65% - 1 mandat

Ako Živi zid ne prođe izborni prag HDZova koalicija bi imala 10 mandata. Možda i 11 zavisi o tome kako bi se po D'Hontu preračunali mandati. Prava šteta što nema na netu nekakav kalkulator za Hrvatske izborne jedinice.

Dosada ukupno :
HDZ (koalicija) - 27
Kukuriku - 21
Živi zid - 4

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 lip 2015, 16:22 

Zadar1993 je napisao/la:
http://direktno.hr/en/2014/direkt/16596/Anketa-Velika-prednost-HDZ-a-i-u-IX-izbornoj-jedinici.htm

HDZ(koalicija) - 56% - 9 mandata
Kukuriku koalicija - 26% - 4 mandata
Živi zid - 6,65% - 1 mandat

Ako Živi zid ne prođe izborni prag HDZova koalicija bi imala 10 mandata. Možda i 11 zavisi o tome kako bi se po D'Hontu preračunali mandati. Prava šteta što nema na netu nekakav kalkulator za Hrvatske izborne jedinice.

Dosada ukupno :
HDZ (koalicija) - 27
Kukuriku - 21
Živi zid - 4

Vidi nigdje onog famoznog Oraha koji je navodno treći u zemlji.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 17:13 

slika

:laugh

Najgore su izostavili.

Glasaju za Kolindu.

Ajme užasa. =))

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 17:17 

I u takvim uvjetima fondacija Jutarnjeg jedna od bogatijih u državi. Kakav je zaključak.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 17:24 

Da im još nismo došli glave? Ali pomalo čim nađemo nekog hrvatskog Putina, ili barem Orbana, izaberemo ga za vrhovnika, eskadroni netolerancije provalit će ulicama progresivnih hrvatskih gradova (iako ih i imamo najviše 2-3 u ovoj seljačkoj zemlji) a onda će bit palestinki i listova jutarnjeg na sve strane. Mržnja će biti svuda oko nas. Bit će prekrasno. :zubati

Ali to sam samo ja, tipični predstavnik svoje generacije. :D

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 17:27 

Kako bi rekao moj dobri petodnevni Antonio: "Pazite oni vjeruju u Hrvatsku vojsku i Katoličku crkvu. Ja bi rekao - zastrašujuće." =))

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 17:50 

Prve tri su najvažnije, a s obzirom da smo te godine proveli pod vrhovništvom dragoga nam Franje nismo mogli ni ispasti drugačije :zubati

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 18:29 

Prolupali su. Treba im netko reći da je Hrvatska u EU i nije ušla zajedno sa Srbijom. Te gluposti su koristili za to, više od tog nemaju nikakvu korist.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 18:34 

Sad baš gledam peti dan, za Junuza je zanimljivo da mladi kao bitne teme smatraju zaposlenje i stanovanje, a kao daleko najmanje bitnu temu LGBT prava.

Inače, ima stvari koje me nisu oduševile, a to je da oko 45 posto mladih ne bi imalo problema s vojnim režimom i da im očito demokracija nije visoko na listi prioriteta. Također, Putin je praktički politički idol mladih generacija(nije problem za mene), iako ne znam kako bi to bilo danas budući da ovi najdesniji nose majice od bataljona Azov i slično, a istraživanje je provedeno 2012.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2015, 18:36 

BBC je napisao/la:
Prolupali su. Treba im netko reći da je Hrvatska u EU i nije ušla zajedno sa Srbijom. Te gluposti su koristili za to, više od tog nemaju nikakvu korist.

Istraživanje je sveeuropsko, provedeno i u Austriji.

Inače, zanimljivo je i da klasa nema nikakvog utjecaja na političke poglede mladih. Nadam se da je to znak slabljenja lijevog populizma u vidu Bandića, zida, ORaH-a i sličnih u budućnosti.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2015, 14:06 

slika

Opačićka sa stilom. :laugh

I lajbek ima...

Da ne kritiziram bezveze.

Citat:
Milanka Opačić ovu je priliku iskoristila i da promovira potrebu odgoja pasa pomagača, a s jednim je i došla na izložbu.

:zivili

Citat:
– Socijaldemokrati predstavljaju najzdraviji svjetonazor u Europi, ali i u svijetu, jer to što ima Europa nema nitko drugi, ni Amerika ni Japan. Zato je lijepo biti Europljanin. Živjela socijaldemokracija, jer to je dobra stvar – poručio je Milanović

http://www.vecernji.hr/hrvatska/zoran-m ... tu-1010142

Nema nitko ono što imademo mi. Naročito ne tri puta manje stope gospodarskog rasta od Amerike zadnjih desetljeća. :001_cool

Kako li je lijepo biti Europljanin.

Omogućila socijaldemokracija.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2015, 14:23 

doc je napisao/la:
slika

Opačićka sa stilom. :laugh

I lajbek ima...

Da ne kritiziram bezveze.

Citat:
Milanka Opačić ovu je priliku iskoristila i da promovira potrebu odgoja pasa pomagača, a s jednim je i došla na izložbu.

:zivili

Citat:
– Socijaldemokrati predstavljaju najzdraviji svjetonazor u Europi, ali i u svijetu, jer to što ima Europa nema nitko drugi, ni Amerika ni Japan. Zato je lijepo biti Europljanin. Živjela socijaldemokracija, jer to je dobra stvar – poručio je Milanović

http://www.vecernji.hr/hrvatska/zoran-m ... tu-1010142

Nema nitko ono što imademo mi. Naročito ne tri puta manje stope gospodarskog rasta od Amerike zadnjih desetljeća. :001_cool

Kako li je lijepo biti Europljanin.

Omogućila socijaldemokracija.

Da ne spominjemo i sveprisutnu petu kolonu.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2015, 12:19 

HDZ
U razgovore za bolju Hrvatsku Karamarko najprije s poslodavcima
slika
Stranački tim u 15 tjedana obići će 15 relevantnih društvenih skupina

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko sutra započinje razgovore za bolju Hrvatsku u Hrvatskoj udruzi poslodavaca koja je prva od 15 adresa relevantnih društvenih skupina koje HDZ-ov tim kani obići u 15 tjedana kako bi saslušao sve probleme hrvatskog društva i uvrstio ih u finiširanje svog izbornog programa. Nakon HUP-a na redu su sindikati, blokirani, ovršeni... kojima će HDZ-ov tim predstaviti i glavne smjernice svoga gospodarskog programa koji će potkraj lipnja biti predstavljen predsjedništvu HDZ-a. U HDZ-ovu timu, osim Karamarka, neslužbeno doznajemo, još su i Mate Ćorić i Ivana Maletić, koordinatori gospodarskog programa, zatim Domagoj Ivan Milošević te profesori Željko Lovrinčević i Đuro Njavro. Potvrđeno nam je to jučer u HDZ-u, u kojemu kažu da započinju razgovore o temama koje muče građane i poslodavce, budući da to ne čini premijer Zoran Milanović. Napominju da su dijalog s Milanovićem htjeli započeti kada mu je Karamarko poslao pismo kojim ga je pozvao na dijalog, ali koji je Milanović odbio i kao odgovor mu, dodaju, servirao Manolića koji ga je optužio da je bio suradnik Udbe, što je Karamarko demantirao.

HUP je prva i logična adresa, poslodavci zapošljavaju 500.000 ljudi i moramo saslušati njihove probleme. Nakon toga su na redu sindikati, a cilj je otvoriti dijalog – rekao nam je Karamarko.

HDZ-ov tim čine mlade snage, iskusni političari i profesori, napominju u HDZ-u kriterije po kojima je odabran tim koji će obaviti razgovore i otvoriti dijalog za što kvalitetniju izradu HDZ-ova izbornog programa. U HDZ-u napominju da je najveći nedostatak vladajuće političke opcije nedostatak dijaloga. U HDZ-u bruse strategiju za predstavljanje gospodarskog programa koji su obećali predstaviti javnosti nakon što Vlada objavi datum izbora. U HDZ-u smatraju da će se SDP ipak odlučiti za to da izbori budu ranije, negdje u jesen.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-razgo ... ma-1010842

Vrh

PostPostano: 19 lip 2015, 11:25 

slika

Citat:
"Bujanje fašizma ima političkog mentora - HDZ. Što će vam zakoni kad predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izbacuje Titovu bistu s Pantovčaka."

Nenad Stazić

Vrh

PostPostano: 21 lip 2015, 13:53 

Pusić: Pružili smo otpor refašizaciji hrvatskog društva
slika

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila je u subotu u Osijeku kako su u Hrvatskoj nakon dugo vremena preokrenuti ekonomski i politički trendovi, te pružen otpor "refašizaciji hrvatskog društva".

U sklopu regionalnog sastanka organizacijskog jačanja HNS-a za 4. i 5. izbornu jedinicu, Pusić je novinarima kazala kako se napor i ustrajan rad isplatio te rezultirao pozitivnim trendovima u gospodarstvu, ali i, konačno, "otporu refašizaciji hrvatskog društva, ekstremizmu i desničarskom ludovanju".

Napomenula je da je na ovogodišnjih 30-tak lokalnih izbora HNS postigao rezultate između osam i preko 50 posto, što, poručila je, znači da postoji snaga zdravog razuma u politici te da je moguće "ne biti fanatičan i ekstremist, već sačuvati zdrav razum i istovremeno se baviti politikom".

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Za sve vas nepristrane i objektivne promatrače.

Koji ćete eto nepristrano osuditi i jedne i druge.

I reći da vas to ne zanima.

I one koji su od dolaska na vlast počeli udarnički s ideološkim temama umjesto s gospodarstvom i reformama.

Pa nastavili udarnički.

Pa kad su dobili odgovor sad drve o refašizaciji društva, javljaju se Peđa Grbin, Ingrid Antičević Marinović, Ranko Ostojić, Vesna Pusić, Nenad Stazić pa dovode u vezu i svastiku na poljudskom stadionu, kao sabotažu HNS-a, u vezu s političkom scenom i HDZ-om.

Ali vas sve to ne zanima.

Vi ste sa strane.

Pa ćete reći da vam je kun kufer i jednih i drugih.

I onih koji su nakon normalnosti i nekakvih uljuđenih pravila ponašanja i konsenzusa u vrijeme vlade Jadranke Kosor, kako kaže Denis Kuljiš uveli politički huliganizam na scenu, i onih koji na sve to odgovaraju.

Kako bi rekao Junuz nemojmo više o refašizaciji pričajmo malo o reformama...

Vrh

PostPostano: 21 lip 2015, 14:12 

Izaberete li slučajno te budale ponovo više vas nimalo ne žalim. Propadajte kao Grčka ja ću uživati.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2015, 14:20 

http://direktno.hr/en/2014/direkt/17610/Istra%C5%BEivanje-u-%C5%A1est-izbornih-jedinica-HDZ-u-velika-prednost-nad-SDP-om.htm
Citat:
Istraživanje u šest izbornih jedinica: HDZ-u velika prednost nad SDP-om

Citat:
Agencija 2x1 komunikacije provela je istraživanje o popularnosti političkih stranaka u šest izbornih jedinica. Prema anketi, HDZ bi u tih šest jedinica osvojio najviše mandata.

Riječ je šest izbornih jedinica – II: (istočni dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska županija i istočni dio Grada Zagreba), IV. (Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija), V. (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija), VIII. (Istarska i zapadni dio Primorsko-goranske županije), IX. (Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije) i X. (južni dio Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanska županija).

Spomenute jedinice daju 84 od 151 mandata ili 55,63 posto.

Prema istraživanju, HDZ bi iz ovih izbornih jedinica osvojio 43 mandata. Slijedi SDP koji bi dobio 31 zastupničko mjesto. Treći je Živi zid s pet mandata, slijede HDSSB s četiri te Nezavisni iz VIII. Izborne jedinice s jednim mandatom.

Dosad nisu obrađene 1., 3. , 6. i 7. izborna jedinica. 1. i 3. su tradicionalno sklonije lijevoj opciji, a 6. i 7. desnoj. U trenutnoj konstelaciji odnosa tipujem da će čak i 3. izborna jedinica otići HDZu jer će Kukurikavcima pola glasova oteti reformisti, pa se može dogoditi da HDZova koalicija bude samostalno najjača snaga u 3. izbornoj jedinici (to se već dogodili jednom). 6. i 7. izborna jedinica bi trebale biti "solid" , 6. pogotovo otkad je izletila Marina Lovrić Merzel sa scene.

1. će biti škakljiva, moguće je da SDPovci jedino tu još pobijede na razini RH, pod uvjetom da Zoky ne krene u obračune sa nekim istaknutijim ličnostima unutar SDPa Zga (što isto nije isključeno).

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 lip 2015, 19:22 

Izašla nova IPSOSova anketa danas. Zamislite, SDPova koalicija ima po njihovoj anketi veću potporu nego HDZova. Koliko nisko jedna agencija može pasti. Sramota. Bezočno nas lažu. http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/crob ... 90535.html

Vrh

PostPostano: 24 lip 2015, 22:20 

Dobro na Crobarometar i Ipsos više nitko normalan ne računa kao ozbiljne anketare. Meni je samo interesantno kako opravdati loš rejting stranke Naprijed Hrvatska bivšeg predsjednika Ive Josipovića ako je on bio dugo vremena najpopularniji i najpozitivniji političar.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 lip 2015, 22:26 

Zadar1993 je napisao/la:
Dobro na Crobarometar i Ipsos više nitko normalan ne računa kao ozbiljne anketare. Meni je samo interesantno kako opravdati loš rejting stranke Naprijed Hrvatska bivšeg predsjednika Ive Josipovića ako je on bio dugo vremena najpopularniji i najpozitivniji političar.

To je lako opravdati. Prije je Milanović dopuštao da se Josipoviću pumpa rejting ali sad kad se okrenuo protiv njega ništa od toga. Bilo bi drukčije da je Josipović uspio uhljebiti anketare.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2015, 23:13 

SDP je vjerojatno smanjivao prednost u posljednje vrijeme, no evo par dokaza vjerodostojnosti ovih anketa. Vjerojatno i sada, usprkos šatorašima, HDZ vodi preko 10 posto.
Citat:
te(s) Conducted Polling Organisation/Client Ivo Josipović Kolinda Grabar-Kitarović Undecided
11 Jan Exit polls 48.6% 51.4% 0%
18 Dec Promocija Plus for RTL 52.0% 41.3% 6.7%
4 Dec Promocija plus for RTL 50.9% 41.1

Vrh

PostPostano: 25 lip 2015, 02:46 

yayo je napisao/la:
Izašla nova IPSOSova anketa danas. Zamislite, SDPova koalicija ima po njihovoj anketi veću potporu nego HDZova. Koliko nisko jedna agencija može pasti. Sramota. Bezočno nas lažu. http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/crob ... 90535.html

To ona agencija koja je davala Josipoviću preko 80%, a on popušio izbore ? =))
HDZ će dobiti. Samo je pitanje koliko.
Realno, kukurikavci (ne samo SDP, nego sveukupna ta bagra) vjerojatno mogu očekivati između 1/3 i 1/4 mandata.
HDZ bi trebao dobiti oko polovice, a ostatak će dobiti raznorazni mali zeleni.
Osobno bi mi bilo drago da Petrov napravi nešto.
Samo kako je krenulo, izbori će biti tek za pola godine, a dok se makne cijelokupna ova bagra...

Vrh

PostPostano: 25 lip 2015, 13:43 

Ceha je napisao/la:
yayo je napisao/la:

Realno, kukurikavci (ne samo SDP, nego sveukupna ta bagra) vjerojatno mogu očekivati između 1/3 i 1/4 mandata.
Samo kako je krenulo, izbori će biti tek za pola godine, a dok se makne cijelokupna ova bagra...

Ne vjerujem da će Petrov napraviti nešto. On je Josipovićev čovjek tako da će se i on naći na udaru Zorana Milanovića. Milanović je očajan da dobije još jedan mandat tako da sam siguran da će krasti glasove.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2015, 14:46 

yayo je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ne vjerujem da će Petrov napraviti nešto. On je Josipovićev čovjek tako da će se i on naći na udaru Zorana Milanovića. Milanović je očajan da dobije još jedan mandat tako da sam siguran da će krasti glasove.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Božo_Petrov
MOST josipovićev projekt ?
Koliko sam vidio (a nije da sam nešto pratio), čovjek je sasvim lijepo sredio Metković?

Milanović drugi mandat ne može niti sanjati.
Jbt. nakon što je 4 godine pustošio kako je stigao...
Iako, ja sam mislio da će i manje ljudi glasati za Josipovića. Puuuno manje.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2015, 14:55 

Ceha je napisao/la:
yayo je napisao/la:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Božo_Petrov
MOST josipovićev projekt ?
Koliko sam vidio (a nije da sam nešto pratio), čovjek je sasvim lijepo sredio Metković?

Milanović drugi mandat ne može niti sanjati.
Jbt. nakon što je 4 godine pustošio kako je stigao...
Iako, ja sam mislio da će i manje ljudi glasati za Josipovića. Puuuno manje.

Čujem i ja priče da je on uradio čudo u Metkoviću ali lokalni stanovnici govore drukčije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1056 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: