HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2025, 20:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"!
PostPostano: 25 sij 2010, 21:54 

Dobro hajde Irmice, pojasni, što su Bošnjaci vratili od teritorija Srbima pa su ovi deblokirali Sarajevo i dali koridor do Goražda.

I što su Hrvati dobili za povlačenje iz Mrkonjića i Šipova i još mnogo km2 uokolo?

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 21:57 

MRSHO je napisao/la:
U posljednje vrijeme se stvorila ugodna klima oko pitanja "nekih hrvatskih prostora unutar RS". Ugodna klima sa obje strane. Pričati, pisati, spominjati te mogućnosti, dok konačno ne uspostavimo institucije Hrvata u BiH koje će dogovorom rješavati ta pitanja sa RS. A do tada pokušati isforsirati eto neku hrvatsku oazicu unutar RS.

Evo vam primjera te "ugodnosti". Mogu misliti kako ovi povratnici u Derventi uzivaju u toj ugodnosti:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... u-derventu

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 21:59 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Dobro hajde Irmice, pojasni, što su Bošnjaci vratili od teritorija Srbima pa su ovi deblokirali Sarajevo i dali koridor do Goražda.

I što su Hrvati dobili za povlačenje iz Mrkonjića i Šipova i još mnogo km2 uokolo?

Ma sta ce mo bolan irmicu pitat??? :zubati
Ona je ionako samo nasa forumska plavusica :palacgore1

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 22:03 

Drugo su teme sta je bilo po dogovoru, ali kad mi neko napise da su Hrvati "izgubili" Bugojno, Jablanicu i Konjic za zelenim stolom, je nesto drugo. I po pitanju povratka Hrvata u Bugojno, na zavidnom je nivou. Ko god ode moze se sam uvjeriti.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 22:10 

Tulkas je napisao/la:

Ma sta ce mo bolan irmicu pitat??? :zubati
Ona je ionako samo nasa forumska plavusica :palacgore1

A ti si forumski moron!

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 22:10 

Ne, na zavidnoj razini je povratak Bošnjaka u svaki grad koji je HVO držao a ovo što ti pričaš su mrvice, u najboljem slučaju 20% prijeratnog broja, čak i gdje nije bilo otvorenih sukoba.

E sad da li je za zelenim stolom ili ne, mislim da je bilo "pragmatičara" u jednom trenutku ali tek kada su već počeli napadi Bošnjaka za "oslobođenje" Bosne od ustaša i četnika.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 22:26 

Irma je napisao/la:

Drugo su teme sta je bilo po dogovoru, ali kad mi neko napise da su Hrvati "izgubili" Bugojno, Jablanicu i Konjic za zelenim stolom, je nesto drugo. I po pitanju povratka Hrvata u Bugojno, na zavidnom je nivou. Ko god ode moze se sam uvjeriti.

Nismo mi izgubili djelove Srednje Bosne za zelenim stolom, vec izdajom nasih 'savjeznika' genocidom. Klanjem i ubijanjem od mnogostruko jacih snaga.

Ono o cemu ja govorim je to da je od muslimana trebalo traziti da vrate genocidom osvojeni teritorij ili da se nose u PM sa svojom genocidnom pederacijom. O tome ja govorim brkata moja .

I u Bugojno se vratilo oko 5-6000 Hrvata, a juzno od Prozora vas ima isto onoliko koliko prije rata - ca 25000.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 22:55 

Zasad što se Posavine tiče, dok je Dodik kao naklon Hrvatima, treba stvoriti ovu općinu. Svaki put kad nešto počne spominjat Hrvate reći: Može, ajde ajmo napravit općinu.

To je pola posla jer se zna za što bi to išlo.

I što se iste tiče ne treba se preseravat pa spominjat rafineriju i sl. Kao ni gradove. Umijeće mogućeg.

Nit njima trebaju parkovi prirode a niti nama...

Zašto bi Srbi na to pristali?

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 22:56 

mateb je napisao/la:
Zasad što se Posavine tiče, dok je Dodik kao naklon Hrvatima, treba stvoriti ovu općinu. Svaki put kad nešto počne spominjat Hrvate reći: Može, ajde ajmo napravit općinu.

To je pola posla jer se zna za što bi to išlo.

I što se iste tiče ne treba se preseravat pa spominjat rafineriju i sl. Kao ni gradove. Umijeće mogućeg.

Nit njima trebaju parkovi prirode a niti nama...

Pa ako ne pristanu Hrvatska ce ih napast. :sega

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:08 

1. Možda Srbi dobiju saveznika tim potezom, ionako ih je sve manje i manje. U tom slučaju bi doista navalili na diobu Federacije.
2. Oni su manijakalni za % teritorija a mi im možemo dati puno više km2 nego što zauzima ta općina.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:10 

Frankopan je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Pa ako ne pristanu Hrvatska ce ih napast. :sega

Svemirskim brodovima. :sega Srbi Hrvatima iz BiH više trebaju, nego obratno. Osim toga, zašto bi Srbi mijenjali Posavinu koja je dio RS i u kojoj su većina, za zapadnu Bosnu u kojoj su također većina. I da se Drvar i Grahovo vrate Srbima, ne bi se više Srba vratilo. Tko bi iz grada u vukojebinu? Nije isto u birtiji pričat "Ja bih se vratio samo da oni četnici/ustaše nisu tamo" i zbilja promijeniti život iz korijena i počinjati iz početka. Nisu ovdašnji narodi više kao nekad, da se mogu po direktivi seliti kako im gazde kažu.

Sve su to fantazije.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:12 

1. Možda Srbi dobiju saveznika tim potezom, ionako ih je sve manje i manje. U tom slučaju bi doista navalili na diobu Federacije.
2. Oni su manijakalni za % teritorija a mi im možemo dati puno više km2 nego što zauzima ta općina.

1. Hrvati iz BiH će im biti saveznici jer nemaju izbora, neovisno o tome.
2. Čisto sumnjam, vremena se mijenjaju.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:28 

mateb je napisao/la:

Svemirskim brodovima. :sega Srbi Hrvatima iz BiH više trebaju, nego obratno. Osim toga, zašto bi Srbi mijenjali Posavinu koja je dio RS i u kojoj su većina, za zapadnu Bosnu u kojoj su također većina. I da se Drvar i Grahovo vrate Srbima, ne bi se više Srba vratilo. Tko bi iz grada u vukojebinu? Nije isto u birtiji pričat "Ja bih se vratio samo da oni četnici/ustaše nisu tamo" i zbilja promijeniti život iz korijena i počinjati iz početka. Nisu ovdašnji narodi više kao nekad, da se mogu po direktivi seliti kako im gazde kažu.

Sve su to fantazije.

Ne bih se složio. Hrvati Srbima trebaju isto toliko kao Srbi Hrvatima. Ista stvar i sa Bošnjacima. Tko ima Hrvate na svojoj strani ima veliku prednost. Isto kao i kad je bio referendum o neovisnosti BiH.
A ovdje se radi o nekim dijelovima općina, naseljima kako hoćeš, koja Srbima ne znače apsolutno ništa. Komušina na primjer, par sela oko Jajca, naselja istočno od Dervente, koja su prije rata bila čisto hrvatska, a danas su prazna itd. Nema razloga zašto ne bi mijenjali.

S druge strane treba Bošnjake stisnuti i prisiliti na suradnju. To se može postići ako se javno otvori rasprava upravo o ovome. Dok je to za Hrvate i Srbe win win situacija, Bošnjaci gube koridor, koji spaja Bihać s ostatkom Federacije. Tj. Federacija se sječe na dva dijela. Nama svejedno, ali će Bošnjaci drugačije pjevati kad vide da odoše Drvar - Grahovo -Glamoč.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:33 

Vuco je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Sve su to fantazije.

Ne bih se složio. Hrvati Srbima trebaju isto toliko kao Srbi Hrvatima. Ista stvar i sa Bošnjacima. Tko ima Hrvate na svojoj strani ima veliku prednost. Isto kao i kad je bio referendum o neovisnosti BiH.
A ovdje se radi o nekim dijelovima općina, naseljima kako hoćeš, koja Srbima ne znače apsolutno ništa. Komušina na primjer, par sela oko Jajca, naselja istočno od Dervente, koja su prije rata bila čisto hrvatska, a danas su prazna itd. Nema razloga zašto ne bi mijenjali.

S druge strane treba Bošnjake stisnuti i prisiliti na suradnju. To se može postići ako se javno otvori rasprava upravo o ovome. Dok je to za Hrvate i Srbe win win situacija, Bošnjaci gube koridor, koji spaja Bihać s ostatkom Federacije. Tj. Federacija se sječe na dva dijela. Nama svejedno, ali će Bošnjaci drugačije pjevati kad vide da odoše Drvar - Grahovo -Glamoč.

Muslimani u slučaju rata koridor, ni ako ostane kako je sada, nemaju, jer su tamo Srbi većina u hrvatskoj županiji, a u miru je svejedno jer i danas, pretpostavljam, kad idu iz Bihaća u Sarajevo, idu preko Mrkonjića.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:38 

Bošnjaci gube saveznika. Ipak to jesmo unatoč svemu dosad bili.

To nije mala stvar. Svakako veća od navedenog prostora. Uostalom RS ne mijenja granice.

Nije to toliki zahvat, a odjeknulo bi i kod MZ pozitivno, tek poslije dolazi na red korekcija granica na obostrano zadovoljstvo.

Ali eto da se pomaknemo, a možemo...

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:50 

Bošnjaci gube saveznika. Ipak to jesmo unatoč svemu dosad bili.

To nije mala stvar. Svakako veća od navedenog prostora. Uostalom RS ne mijenja granice.

Nije to toliki zahvat, a odjeknulo bi i kod MZ pozitivno, tek poslije dolazi na red korekcija granica na obostrano zadovoljstvo.

Ali eto da se pomaknemo, a možemo...

Ni ovo mi nije jasno.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:53 

Pozitivno za RS! Jer ne pokazuju baš osjećaj za druge...

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:55 

Pozitivno za RS! Jer ne pokazuju baš osjećaj za druge...

Da je strancima stalo do toga da se prognanici vrate u RS izveli bi u Posavini ono što su tenkovima izveli u Drvaru. Da su htjeli pacificirat RS, Najveći predstavnik bi maknuo Dodika.

Vrh

PostPostano: 25 sij 2010, 23:58 

Kod njih je problem koga umjesto njega, no očekujem da će uskoro i naći, a trudi se MZ vraćat ljude, samo što baš i nema interesa, razumljivo...

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 00:04 

mateb je napisao/la:
Muslimani u slučaju rata koridor, ni ako ostane kako je sada, nemaju, jer su tamo Srbi većina u hrvatskoj županiji, a u miru je svejedno jer i danas, pretpostavljam, kad idu iz Bihaća u Sarajevo, idu preko Mrkonjića.

S jedne strane točno, no s druge strane čisto sumnjam da bi im bilo svejedno takvo komadanje Federacije. U slučaju bilo kakvih napetosti ovako im nitko ne može ništa bez obzira na većinsko stanovništvo. Ta neće ga tamo neki seljak u Grahovu zaustavljati i spriječiti prolaz. Sasvim druga stvar ako je to Grahovo u RS.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 00:06 

Kod njih je problem koga umjesto njega, no očekujem da će uskoro i naći, a trudi se MZ vraćat ljude, samo što baš i nema interesa, razumljivo...

Trude se trude, ma ubijaju od truda. :zubati Ma to je posao, svake godine vratiš tri čovjeka, napraviš kuću dvije, pa time imaš opravdanje da ostaneš još malo na debeloj plaći i drugim beneficijama, jer ljudi se vraćaju, ne? Odeš na 6-7 godina u BiH i za ništa rada zaradiš si bar vikendicu.

Uglavnom, da su htjeli vratiti ljude u Posavinu, mogli su, to je jasno.

Ovakvim tezama se samo lože ljudi bez veze.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 00:08 

Vuco je napisao/la:
mateb je napisao/la:

S jedne strane točno, no s druge strane čisto sumnjam da bi im bilo svejedno takvo komadanje Federacije. U slučaju bilo kakvih napetosti ovako im nitko ne može ništa bez obzira na većinsko stanovništvo. Ta neće ga tamo neki seljak u Grahovu zaustavljati i spriječiti prolaz. Sasvim druga stvar ako je to Grahovo u RS.

U BiH je uvijek napeto. A zaustavljanje ljudi od strane policije RS ili koga već bi ionako bio uvod u rat.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 00:09 

Veliš realpolitik? A to je?

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 00:27 

Veliš realpolitik? A to je?

Meni upućeno?

Po meni šanse za Treći su samo dvije:

1.Žestoki pritisak Hrvatske na Muslimane, prvenstveno preko Ploča. Osim toga, kad bi Hrvatska zaprijetila vođenjem samostalnije politike općenito, stranci bi se zamislili kako da ju odobrovolje. Biti prznica se, načelno isplati, ako ne pretjeraš kao Srbi. U doglednoj budućnosti nerealno, zbog političke situacije u RH.

2. Savez sa Srbima kako bi se blokirale sve institucije koje se mogu blokirati i Muslimanima zagorčao život. Riječ je o zajedničkom interesu Hrvata i Srba, jer se Muslići srećom, još nisu sjetili da je strateški dogovor po načelu 50-50 sa Srbima najviše što oni mogu dobiti. Njihova nerealna megalomanija je zato s jedne strane loša (jer nisu spremni za dogovor s Hrvatima), ali s druge strane dobra (jer nisu spremni za scenarij noćne more po nas). Uz to, početi žestoku medijsku kampanju (u skladu s mogućnostima) kako je Hrvata sve više i više i ne idu nikamo.

Ukratko, dovesti Muslimane u situaciju u kojoj će im biti u interesu da se dogovore s Hrvatima, uz ustavne garancije cjelovite BiH (zabrana otcjepljenja).

Od promjene granica ništa, možda Komušina i uski brdski koridor do Jajca (to je Srbima u interesu jer se jačaju Hrvati u Jajcu, koji su između njih i Muslimana) za neka sela oko Drvara (eventualno i sam grad) i sjeverni dio općine Glamoč (bez grada).

Vrh

PostPostano: 26 sij 2010, 09:22 

čitam i ne mogu vjerovat očima. Ljudi pozivaju na prodaju svete hrvatske zemlje posavine,kao nije posavina prodata,poziva se na savez s Dodikom. E pa stvarno,kako nam je kratkovidna pamet,možda i zaslužujemo ovakav položaj. Je li moguće da nitko ne zna kakav je položaj Hrvata u Posavini,povratnika? Dodik im se smije u facu više nego svi Silajdžići nama u federaciji. Srbi naša imanja i dalje pljačkaju,policija to sve gleda,naše starce koji su došli umrijet na svojoj svetoj zemlji tuku i maltretiraju. Srpska sela imaju sve,Hrvatska ni vodu ni struju. Je li se itko vozio kroz Posavinu i pustio našu jednu jedinu izvornu glazbu,dok gledate ruševine,spaljene kuće,dragi Hrvati herceg Bosne... Na spomen Posavine me jeza fata i čitajući ovu temu sam se neugodno iznenadio. To je najljepše što je Hrvat imao u Bosni ikada,ta sela ta šargija i violina,i da mi neko kaže da to nije strateški interes. Posavina je izdana u ratu i sada je izdana i napuštena i posramljena i niko se ne trudi vratiti joj dignitet,dići glas i na Dodika,a ne lizati mu dupe. Nikad se pravi Hrvat ne odriče svoje zemlje! Šta će nam općina sa 5 000 stanovnika,kada mora zagrmiti glas Hrvatskog naroda da se to vrati nama sve! to je ta politika,ni jedna druga,svakako imamo 80 posto zemlje u Posavini,još nije kasno,milom,ili silom! Ali vrijeme istječe

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Patriota, Robbie MO i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: